Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD uvádí Athlon 64 FX-60

hmmm, nech pocitam jak pocitam, tak mne ucili jinou nasobilku:
Ten má výchozí hodnotu 14× (200 MHz × 14 = 2,6 GHz) ??? a v námi testované základní desce Asus A8N32-SLI Deluxe lze zvyšovat v krocích po 0,5×. Bez nutnosti zvýšení napětí procesoru bylo možné jej zvednout na 15× a dosáhnout tak frekvence 2,8 GHz ???
 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mělo by to spíš být takto, ne?
13× (200 MHz × 14 = 2,6 GHz) a v námi testované základní desce Asus A8N32-SLI Deluxe lze zvyšovat v krocích po 0,5×. Bez nutnosti zvýšení napětí procesoru bylo možné jej zvednout na 14× a dosáhnout tak frekvence 2,8 GHz, kterou má i jednojádrový Athlon 64 FX-57.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ehm teda
13× (200 MHz × 13 = 2,6 GHz)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když jste u těch testů: Byla tam nainstalována záplata na dualcore kb896256? Údajně zvyšuje výkon X2 až o cca 10%.

P.S.: Sháním tuto záplatu do českých WXP SP2 - kdo ji má, ozvěte se. Thx.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim,

prosim Vas, proc nebyl procesor otestovan na <b>Quake 4</b>, na ktery vysel patch na dual core procesory...? Velice to kazi dojem z testu tohoto jiste ne zcela jednoduse sehnatelneho procesoru. :-(

Shaquille

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> Greenshit, siXXy:
Nojo, zase jsem to uspěchal. Samozřejmě, správně je výchozí 13×, 2,8 GHz jede na 14×. Opraveno (aspoň doufám).

>> Shaquille:
No, protožee ten by chtěl otestovat to a ten zase ono a mě to všechno taky nenapadlo.

>> xyz:
Byl nainstalován čistý anglický systém WinXP SP2 bez jakýchkoli přidaných záplat a oprav.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

doufám,že nepovedené procesory FX-60 budou do pár měsíců prodávány jako Opteron xxx , podobně jako tomu bylo v případě Opteronu 144 a jeho následném taktování na FX - 57 při ceně 4 500 Kč.To by mohl být zajímavý kousek.Rychlost bych viděl taky na 1 800 MHz.Kdyby šel opět na 2 800 MHz,tak by to mohlo být velmi zajímavé.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jakou GK jste v testu pouzili, ve vypisu sestavy je: "# Grafická karta: PCI Express ATI Radeon X800 GT 256 MB DDR3 (PowerColor)" a v textu o kousek dal je, "V PC přítomný Radeon X800 XT dělal, co mohl,..." nekde je chyba :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To WIFT

sorry, ale tvou odpoved neberu... Ten by chtel to a ten zase to... Ono kdyz testujes hry na dual core procesoru, tak mi pripada docela logicke otestovat i hru, ktera dve jadra primo podporuje...

Shaquille

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nechci dělat chytrého, ale když benchmark Dooma 3 spustíte příkazem "timedemo demo1 1" (je tam navíc mezera a jednička - parametr přikazující provést precaching (trvající ani ne 10 sekund) před samotným testem) ušetříte dost času:-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> Shaquille:
Dobrá, dám ti odpověď jinou: Tuto hru jsme jaksi neměli legálně zakoupenou.

>> paja666:
Byla to GT, opraveno.

>> Hewson:
Precaching použit byl, stejně to i napoprvý chroupalo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Nemeli legalne zakoupenou znamena, ze ji tedy mate. :oDDD Okamzite tu odpoved oprav, ze Q4 nemame k dispozici a basta :oD.
No ale jestli chcete do budoucna delat tyhle testy, tam si nejakou hru, ktera DC podporuje kupte, jinak nebudete v testech vicejader IN :).
Sam ma doma DC a pote co jsem zjistil ze me pak desne brzdi disk, jedu na Raidu 0 + 3. zalozni neraidovy disk. S temi disky je to des, pokud nechcete koupit SCSI. Ale ta pohoda, parit na popredi ciclizaci IV a na pozadi zpracovavat svoje nahravky z videa a TV karty do MPEG4 popr. MPEG4 AVC, to by driv neslo ani omylem. Akorat to zase kazi vicejadrove aplikace, to aby clovek upravoval priority procesu a napada ho obcas, ze 4 jadra by nebyl spatnej napad :oD. Ale ja spis patrim k tomu  malu, kteri svuj komp opravdu tezce pri praci zneuzivaji.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jen takovou poznamku jako tresnicku na dortu pro uchyly :).
Nektere antiviraky umi taky DC, napr. Norton ma tusim u me defaultne zaskrtlou polozku multiple task nebo tak nejak, pak se pri planovane full system scanu dost casto poti obe jadra na 100%, ale taky dost pomaha Raid 0. Ale to je jen poznamka pro uchyly jako ja.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No já nevím, ale se svém obstarožním P4 3GHz jsem díky hyperthreadingu hrál NBA Live 2006 a na pozadí jsem komprimoval video bez jakéhokoliv zpomalení. Tím nechci říct, že hyperthreading se vyrovná dvoujádrovým procesorům, to určitě ne, ale chci naznačit že i s hyperthreadingem se dají dělat zajímavé věci:-) Osobně už se těším na čtyřjádrové procesory (plánované na rok 2007 jestli se nepletu)...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prosim prosim pomuze mi nekdo,vim ze je to trochu od tematu ale vlastne seto tyka AMD athlon/Mam na pocitaci s AMD 64 nainstalovane windows xp home ale chci windows 2000,kdyz je chci nainstalovat pres bootovaci CD pri startu napisemi to porad dokola ze windows 2000 jsou starsi verze nez je momentalne nainstalovana a uz se me to an nic nepta a anskonci normalne windows xp co sou nainstalovane.Jak to ma prosim udelat. a jeste jedne dotaz ,ak se pres SPUSTIT muzu dostat do seznamu registru?! dekuju moc a preji Vam vsem hezky den.Veronika

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Veroniko nejses trosku mimo misu teda mimo tema ? :-)

no ja to vyresil rozdelenim HD a nainsloval to na ten nov disk jestli tohle nevyhovuje obrat se na nejake forum npr Pandora.cz je o winech slusna komunita.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> blecha:
Jo, něco s tim uděláme, tedy s tím výběrem her na testy. Já osobně jsem rád, že naše první recenze procesoru dopadla tak, jak dopadla, mnohlo to být o dost horší (a samozřejmě o dost lepší, to nepopírám).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Shaquille pod na pctuning, tam ten test je :wink:

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 WIFT: Ještě bych doporučoval vyhodit vámi použitou verzi LAME, protože... jednak je strašně stará (teď už je na CVS dávno beta 2) a především není vytvořená autory LAME. Byl to jakýsi projekt snad v rámci studia, kdy dotyčný vzal CVSko LAME alpha 2 a jen ho lehce přizpůsobil na multithreaded. Má to ovšem jeden zásadní problém - moc se nezabýval integritou dat, takže tato upravená verze produkuje výsledky, které neodpovídají standardní verzi alpha 2. Jinými slovy sice je multithreaded, ale produkuje vadné výsledky. Navíc autoři LAME se vyslovili, že nepočítají s tím, že by se takové optimalizace do jimi vytvářeného kódu v nejbližší době dostaly (teď se upravuje na 64bit). Raději použijte nějakou standardní kompilaci, kterou najdete na Hydrogenaudio.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hewson: Tak si to zpomaleni nepoznal, ale bylo. Je jasny, ze HT je na tom hur nez citokrevny DC (HT je takovy jako 1a pul procak, no spis 1.25 :) ). v Nero vision express 3 (rejpe se do nej puvodni programator Shrinku), pri prevodu do MPEG4 AVC (standard H.264) nebo i do starsiho MPEG4 ASP. Pri dvou pruchodovem postupu jede prvni pruchod prumerne na 63% (jedno jede na 100% a druhe v pravidelnych intervalech vyletuje taky na 100%), pocitam-li DC obe jadra jako 100%. Pri druhem pruchodu mi to drti DC na 100% (obe jadra naplno). Kdyz jsem pri tom nechal prioritu procesu normal a zacal hrat hru, tak to teda zpomalovany bylo, coz je jasny, musel jsem dat u NVE3 low, hra je nastesti ne 1 jadro, takze to si vzalo jedno jadro a na pozadi se druhe jadro staralo o NVE3, ale zpomalilo se. Asi si pouzil taky kodek, ktery DC nebo HT moc neumel, tak se HT nebo 2. jadro mohlo zapojit do dalsi aplikace. Treba kodovani do DivX 6.0 ve virtual dubu uplne kadelo na druhe jadro, to se u me flakalo. Ale v NVE3 primo kodeky od Nera to jelo jak das na obou. Ja ted uz ted vsechno pojedu asi jen do MPEG4 AVC, taky to bude novej standard pro budouci DVD. Samo, ze by se me libilo aby obe jadra chroupala to video a nejaky dalsi se mnou diskutovala nejakou hru, ale to az tak za 2 - 3 roky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

dobry den/vecer,

moc se to netyka tematu, nicmene mohl by mi nekdo poradit (klidne i linkem) jaky je rozdil mezi AMD jadry Venice a Manchester? Konkretne uvzuji o nakupu Athlon A64 3200+ anasel jsem dve varianty lisici se prave jadrem..
Predem diky
A.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2 Amanes: Příště bys měl pořádně hledat - http://www.svethardware.cz/art_doc-E562282954AF45CAC1257035005C52A5.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Eagle: LUKSUS!! moc dekuju :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.