Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD zlevňuje stávající a uvádí dva nové Piledrivery a Athlon s jádrem Richland

Že to zlevnění ale bylo třeba, už teď byllo FX-6300 za pakatel, a teď je jště výhodnější... S přihlédnutím k rozdílu cen základních desek pro AMD a pod Intely je FX-6300 na něčem, jako je ASUS M5A99X jasná volba do počítače ~20K, ideálně v sousedství s taktéž výhodným Radeonem 7870 GHz Ed od Sapphire :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nebo podpora ECC pameti u FX procesoru, diky ktere lze postavit levny server.
S Intelem pouze na specialnich deskach za specialni ceny.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak jsme uvazoval ale koupil jsme m5A99FX protoze ma vice PCI-e linek. Mozna je nevyuziji ale za nejakou dobu by mi mohli chybet a cenovy rozdil je do 200kc

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby dvě, na CZCčku lehce přes stovku.. Tyjo, to mi nějak uniklo, kdy zlevnila, a přišla o náskok téměž osmi stovek..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že se pozapomíná na to, že se dnes běžně prodává AMD Richland do FM2. Je to sice pouze A4-4000, ale pro otestování vlastností a srovnání s trinity takt-na-takt by i toto mělo stačit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem zvědavý na testy FX-4350, protože až doteď podávaly FX čtyřtisícové řady proti svým vícemodulovým bráchům divné výkony. Phenom II X6 1045T se ještě sehnat dá za 2400 Kč, ale vzhledem k jeho ceně a ceně otevřeného Phenoma II X4 se vyplatí jen lidem se specifickými požadavky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V jakém ohledu divné? Nedaří se mi najít recenzi, kde by výkon šestijádra byl více než o 50 % nad výkonem čtyřjádra. Takže mi připadá vše v pořádku. Nebo jde o nějakou specifickou situaci?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Výkon v jednovláknových situacích byl horší i přes vyšší frekvenci, ale v desítkách procent to nebylo nikdy. Velikost L3 by na to mohla mít vliv.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.