Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

AMD vydala ATI Stream SDK 2.1

ATI Stream Technology logo

Od vydání ATI Stream SDK 2.01 uběhlo již téměř čtvrt roku, takže v ATI měli dost času začlenit do verze 2.1 slušné množství novinek. Hlavně je to podpora OpenCL-OpenGL interoperability, dále pak podpora pro OpenCL byte addressable stores (nebudeme překládat, ale umožňuje to tvořit přirozenější a efektivnější kód aplikací typu zpracování obrazů, které závisí na průběžných aktualizacích dat v množstvích menších než kolik zabírá 32bitová přesnost).

Rozšíření pro OpenCL nyní přidává i operace AMD pro práci s médii, jde o soubor kernelových operací obecně používaných u zpracování multimediálních dat. Další rozšíření OpenCL umožňuje vývojáři rozdělit OpenCL zařízení (zde tedy grafiku ATI) na více menších a přiřadit a počítat na tomto zařízení vícero kernelů najednou. Nakonec je v balíku integrován Stream KernelAnalyzer 1.5 pro statickou analýzu kernelů z hlediska výkonu na grafických procesorech AMD a dle očekávání došlo i na obligátní podporu nových grafik ATI, zde tedy poslední generace FirePro a také posledních Mobility Radeonů řady HD 5000.

ATI Stream SDK 2.1 je k dispozici pro Windows (XP SP3, XP x64 SP2, Vista SP2, 7) i Linux (openSUSE 11.2, Ubuntu 9.10, Red Hat Enterprise Linux 5.4), stahujte z domovského webu.

Tagy: 
Zdroje: 

AMD

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku AMD vydala ATI Stream SDK 2.1

Žádné komentáře.