Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Anička nejen o Linuxu: co tu sakra děláte?

Sím, já už jsem z procházky zpět doma. :-) Ale asi ten komp ještě vypnu.

A bez televize žijeme už 5 let, opravdu osvobuzující pocit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bez televize neco pres 6 let a nic lepsiho jsem ve svem zivote udelat nemohl...zadny stres z veci se kteryma stejne nic nezmuzu... zadne vrazdy znasilneni kamenovani upalovani strileni atd. atd. jo svet je hnusny...vim to...ale nepotrebuju tuhle skutecnost videt kazdy den pred ocima :) ... ale pozoruju u sebe jednu zajimavou reakci...kdyz jsem treba u svych rodicu a jim bezi televize jako kulisa...tak mi oci neustale ujizdeji na obrazovku... bych se nedivil kdyby tam bylo neco podprahoveho :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vonku je zima a prší :-(

Tie večerné výgrcy plné reklám sa pozerať nedajú... Ja mám najradšej dokumenty z prírody a histórie na Spektre a čétéčke. Aspoň to hrá "na pozadí" a skôr to počúvam ako pozerám. Škoda že v izbe mám natiahnutý len analóg kde nie sú ostatné stanice z digitálu UPC, aby sa dalo pozerať aj nat geo a spol.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nic podprahoveho tam neni, neboj. :-) Akorat ti ta TV schazi, coz je s podivem, kdyz uz nekoukas pres 6 let, ja nekoukam cca. stejne dlouho a drive, kdyz jsem byl u rodicu, tak mi taky oci sklouzavali k TV, nicmene ted, kdyz jsem u nich a maji to pusteno, tak me to vylozene otravuje a absolutne nemam potrebu do toho cumet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak televizi mám, ale pouštím ji jen pro tři případy:

- MS v hokeji (čili momentálně běží často)
- hokej na olympiádě (to bude taky brzy aktuální)
- něco si pustit z připojeného notebooku či jiného PC.

Jinak by ta věc pro mě v zásadě existovat nemusela.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Venku je 12 °C a od rána prší jak v deštném pralese, takže příště žádné flákání a psát pořádné články, ať je o víkendu co číst...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

njn, klidně alespoň 4 články na den víkendu/svátek ale kdo je bude psát? :P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale, ale, taky jsi v práci celý víkend? ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Radsej napis kde najst te mlade a pekne linuxačky...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

však to máš dole napsaný - u Doušů :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

mlade, pekne a linuxacky se vylucuje :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co treba Nixie Pixel, ta neni skareda :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taková "holly cow". Keců plnou hubu a videí šest půlek. Videa zaměřená vesměs na Gatese, MS - prostě klasika. Jediný co tam mělo jakous-takous užitnou hodnotu bylo video jak zprovoznit krychli pro desktop switch. Neuvěřitelné - linux, takový vyspělý linux s nejchytřejšími profesionály a zničehonic je zapnutí "animačky" nehoráznej problém na pokračování :D Jo počkát - ono je to defaultně nastavené tak debilně, že se musí číst (anglicky, nejspíš to inteligenti v usa nezvldají :)) No tak hlavně, že je tam 5 stránek hejblátek :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WTF? :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ježíšmarjá, co to je ta Anička?
Odhaduju, že je virtuální a slouží ke zvýšení čtenosti specifickou formou bulváru. Jinak si nedovedu ty kraviny, které tady pod tím jménem jsou zveřejňovány vysvětlit.
I když pořád lepší než produkty mysli zdejšího diskusního fantóma BTJ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano tyhle žblechty čtu také málokdy, BTJmu se ale nedá upřít, že má mnohdy pravdu svatoucí. Byť se projeví až po čase.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pravda je někdy relativní pojem.
V očích stejného fanatika a bojovníka za hrdinný MS jako je sám samozřejmě pravdu mít může. Na tváři střízlivě uvažujícího člověka vzbudí většinou jen útrpný úsměv.

No ale ta Anička... to je tedy taky nářez.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mnohdy pravdu svatoucí má i největší lhář (teď nemířím konkrétně na BTJ). Pokud má někdo vždycky pravdu, pak to stojí za zvýšenou pozornost. :-) Nicméně pravda je tak relativní pojem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to zase prrrr. U Aničky zaznamenávám klesající úroveň, ale hned jak vidím v diskuzi BTJ tak si ho přečtu vždycky. Možná by tu ten kluk mohl psát a fungovat tak jako protiváha - nepochybně by pobavil jedním odstavcem víc než co je v tomhle facebook-like článku, který nepokrytě odhání čtenáře.

@WIFT: Nebyl by zájem o článek na téma "Jak jsem krmil rybičky"? :D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jsem ochoten napsat článek "Jak jsem za den přestěhoval zaběhnuté akvárko 230litrů se skalárama :)"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky by sem mohla dát foto ať vidíme jak vypadá linuxářka :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

tits or gtfo ? :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podobne TV v hlavnom vysielacom case po 20:00 hod nepozeravam uz asi dekadu. Nie je co, kedze vsetky blockbustery v TV som videl uz 2-3 roky predtym (v nativvom HD a nie trapnom upscalovanom HD v rezii Slovenskeho Orange z SD kvality DBV-T v Slovenskom digitalnom eteri).

Okrem vecernych sprav nepozeram v TV ABSOLTNE NIC. Drvivu vacsinu serialov, mydlovych opier (zahranicne ci domace) pozeram na PC ci z archivov. Okrem toho su relacie vlastnej produkcie, ktore doslova nicia mozog a ruinuju inteligenciu, ako Farmar hlada zenu, tridsiata-osma superstrat, dvadsiateprve ceskoslovensko hlada talent, Buckovci, Moyseovci, Dementi, Retardi ... obsac mam pocit ze ludstvo speje sem: http://www.csfd.cz/film/185578-absurdistan.

Z tych par serialov autorka velmi cielene spomenule ozaj tie 1/4 storocne, ako keby neexistovali aspon o troska novsie, alebo o dost novsie (kt. sa daju sledovat na PC): 2 & Half Men, Ally McBeal, Californication, Dexter, Dr. House, Frasier, Friends, Gilmore Girls, Gray´s Anathomy, Fringe, How I Met Your Mother, Lost, Kurier, Once Upon a Time, Perfect Strangers, Primeval, Prison Break, Rome, Sarah Connor Chronicles, Terra Nova, The Big Bang Theory, The IT Crowd, The Mentalist, The Outer Limits, Beyond Belief - Fact or Fiction. Pre priaznivcov nikdy nevyprsi caro StarTrekov: TOS, DS9, The Next Gen, Voyager, Enterprise.

Ako keby v TV davali iba same stariny. Nie je treba spominat iba stariny ako:

Show Billa Cosbyho
MASH
MacGyver
Nikita
Xena
Chobotnica
Randall a Hopkirk
Columbo
Dallas
Knight Rider
Nemocnice na kraji města I (II a III su novsie)
Chalupari
F.L.Vek
Pan Tau
30 případů majora Zemana
....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Upřímně, proč by to dělali?

Inteligentní člověk na TV nekouká dávno. A těm co zbyli? Těm stačí cokoli.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně že ti inteligenti vždycky vědí co tam bylo :-P
Já TV chápu jako nenáročnou zábavu, kdy nemusím vidět všechno. Na některé věci se ale podívám rád, dobrej dokument, proč ne... akorát mě štve že se strašně zjednodušuje a aranžuje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Můj favorit je CT24, dobrá byla i Z1 než zanikla. Občas se najde něco zajímavého i na ČT2 a ČT1. O komerčních srágorách škoda mluvit - to nemá ani smysl v multiplexech hledat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, ale i ta uroven CT24 po nastupu Dvoraka klesa, ostatne co cekat od cloveka, ktery prisel ze zumpy ceskeho eteru. Na CT24 je krasne videt jak v nasi spolecnosti zacina prevladat forma nad obsahem, a to si dovolim tvrdit obecne v jakemkoliv odvetvi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Si děláte legraci? Na seriály různých kvalit se díváte na PC, ale online se necháte vymývat zpravodajskou propagandou?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Uz se zase plete dohromady televize jako medium a televize jako pristroj. Nekteri jedinci, aby byli in a ve snaze uniknout televizi jakozto mediu hlasite rozhlasuji, ze nepouzivaji televizi (pristroj), pricemz samozrejmne televizi (jakozto spravodajske medium) hltaji cely den na internetu a v aute radio, takze informace maji naprosto shodne.

Televize, jakozto zobrazovaci zarizeni, ukazuje pouze to, co divak sam chce - samozrejmne "typicky divak TV Nova" sleduje pouze porady, ktere je schopen pochopit. Inteligentni clovek se nepozna tak, ze doma nema televizi, ale ze je ji umi pouzit tak, jak jemu vyhovuje. Prilis nasili? Koukam na dokumenty od prirode od BBC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ehm... Ukaž mi někoho, kdo NEmá televizi aby byl in. :-D

Osobně televizi nemám, protože se na to prostě nedá koukat, čímž myslím současný výkrmný formát (vůbec nejde o tu skutečnou bednu). To neznamená, že se občas nekoukám na filmy, nebo na nějaký seriál (třeba The Simpsons). Noviny si přečtu na netu, přičemž nemusím číst to co mne nezajímá nebo irituje (politické aféry, bouračky, výbuchy a podobný zpravodajský entertainment, naopak je tam dost prostoru pro širší témata a komentáře, což v uspěchané TV obvykle není), reklamy jsou vedle, relativně klidné a nepřerušují.

Druhý omyl je, že diváci TV se dívají na to, co vidět chtějí (to by znamenalo nastudovat program a TV zapínat/vypínat jen v přesný čas). Ve skutečnosti drtivá většina lidí TV zapne, odejde, zasedne, serfuje multiplexem, na chvíly se někde zastaví, v reklamním bloku zase listuje multiplexem s očekáváním, že něco zaujme, což většinou nezaujme, tak to končí koukáním na něco nejméně bolestivého. Prostě TV běží téměř permanentně.

Zažil jsem to, když jsem byl u našich na Štědrý den a telka jela od rána do večera, viděl jsem několik (okoukaných) pohádek, několik torz pohádek (než se přeplo) a asi dvě hodiny reklam a fakt nekecám, že mě bolela hlava a bylo mi lehce blivno od žaludku - je to jak jízda na horské dráze, když si člověk odvykne na takové masážní prorce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A http://adblockplus.org/en/firefox řeší i ty webové reklamy. A je klid. :) Jen tady a na CDRku mám Adblock vyplé, aby měli kluci na pívo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle ale psala holka ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A já psal co s tím výdělkem za reklamu asi udělají kluci. Co s tím udělá slečna si netroufám predikovat. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, dělám to úplně stejně. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.