Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AOpen uvádí miniPC

To by se mi líbilo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V zasade to moc levne neni, nebo me mate ze disk a firewire neni v cene o os ani nemluve. Potom by me ale jeste zajimalo zda je mozne z pripojeneho firewire disku bootovat. Pokud bych v tom chtel x86 procesor, tak bych si stejne pockal do pristiho roku na Mac mini od Apple.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozkošná věcička... akorát, za těch 9200 v tom je co?
Ale hezké, hezké :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

myslim, ze designove je to identicky klon mac mini, z toho kouka dalsi zaloba :-(

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V pohode rozbehate najnovsi MacOSX 10.4.3, cize dokonaly klon este nepredavaneho Mac Mini s tym rozdielom ze novy mac mini bude mat i945g chipset a novy upcomming Mobile proc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kopírujte si Mac mini a iPod jak chcete, Apple je Apple :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 forcer: Novy mac mini nebude mat upcoming intel mobile proc. - zial. Bude mat len jednojadrovu verziu Yonahu, dvojjadrova bude v eMac-u

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

za 9200 Kc je jen zakladni deska s casem bez HDD!!! a BEZ Processoru!!! ...nejlevnejsi pouzitelne Pentium M stoji cca 200 USD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a BEZ Pameti!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Shanim nejake male PC - asi u nas na trhu nic podobneho neni ze?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kopie dražší než originál :-)

No pokud vezmu že Apple v ČR prodává kompletní MiniMac za cca 13000,- Kč a tohle bude barbone bez CPU , RAM a HDD, nevychází cena moc příznivě. Zvlášť pokud u Apple mini je cena s Mac OS 14.x a k AOpenu si člověk Widle musí koupit.
O tom že tady je integrovaná Intel grafika a Mini je s ATI Radeon 9200 ;-)

Takže cena kompletu z stránek Aopen bude trochu podstatně výše než těch 10000,-
Takže pokud někoho odradila cena AppleMini nevím co bude říkat na tuhle polívku ze sekery.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak Mac mini Mac mini 1,42 Combo stojí 21 450 Kč. Takže v klidu jo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak u koho např: http://www.tauer.cz/store/category/182 ;-)
Pokud ceny máte z www.apple.com tak se nedivím, je to jen rádoby oficální prodejce, nikoliv obchod pod patronací Apple
Pokud je člověk shopnější koupí ho z USA za ještě lepší cenu.

Ale i kdyby byl za těch vašich 21, tuhle stavebnici máte za 10000,- a za zbytek člověk musí koupit CPU, RAM, HDD, CD-ROM(DVD-RW) a hlavně OS aby dostal to co je v balení MacMini. A buďte si jistý, že do 21000 se nevejdete . teba pokud to nebude bazar nebo výplach skladu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

<b>2Andrew:</b>

Ani zadara :-P

Není to ani malý ,ani výkoný, natož dnes použitelný ;-)

Cenově to je cca do 1800,- pokud k tomu máš papíry a je to super stavu použitelný (nějak nevidim vevnit paměť). Protože za tyhle money pak seženeš i Compaq Evo 510, který je podobně velký a to je tost vejš ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro Tomcat: Na ty stránky jsem se dostal, ale že by tam byl Mac Mini za 13 tisíc, to jsem tedy nenašel. Nejlevnější je tam Mac Mini G4 1,25 Ghz, 512 MB RAM, 40 GB HDD, combo DVD/cd-rw za 15 727,- Kč bez DPH.
PowerPC G4 1,25 GHz, paměť 512 MB rozšiřitelná až na 1 GB, grafika ATI Radeon 9200 se 32 MB MB DDR paměti, 40 GB Ultra ATA disk, kombinovaná mechanika Combo Drive (DVD-ROM/CD-RW), síťové připojení Ethernet 10/100BASE-T, modem 56 Kbps V.92, výstup zvuku, volitelně Airport Extreme, volitelně Bluetooth. Apple Mac OS X 10.4. Záruka 2 roky.
Ceny obojího (Asus i Mac) jsou přehnané!!! Když jsem poprvé objevil Mac Mini a viděl cenu v dolarech, koupil bych ho hned, ale takhle je to opravdu silně předražené. Za tu cenu se dá koupit i levnější notebook, který sice výkonem bude trochu slabší, ale zase má své nesporné výhody.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě mi to nedalo. Oficiální cena na Apple.com je 499 dolarů. Samozřejmě, že se dá sehnat i levněji. No ale po připočítání dopravy, cla (USA není EU!!!, aby to bylo bez cla), se dostáváme na podobnou cenu, za kterou se velkoobchodně dá sehnat u nás. Tedy na oněch cca 17 tis. s DPH. Nejsem odpůrce Maců, ba naopak, ale když pominu velikost, nepostavím za to velice solidní PC i s OS Windows?
Bral bych raději nějaké PC velikosti Mac Mini, ale to by cena musela být minimálně o třetinu menší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, ne ASUS ale Aopen...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to Marthyn:
http://www.maximac.cz/shop_engine.asp?skupina=382 soráč trocha setvačnosti cena je bez DPH :-/

Cena Abita není přehnaná, je prostě nesrovnatelná tak jako vždy. To moje repnutí, je adresu opět nesmyslnýho srovnání dvou různých platforem.
Na jedný straně je stavebnice, stavěná na 32 bit Windows. Na druhé luxusní 64bit s OS unix(BSD) počítač

Jinak cenna Aopena asi bude nízká, ale jen pokud nebude v cenně CPU Pentium ,ale Celeron a bez OS MS Windows.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale to už se tady prodává už dávno. Akorát je to trochu v jiným balení. Jmenuje se to nootebook. :-)
Teď ale doopravdy. Když si vezmu, že notebook obsahuje monitor (klávesnici a touchpad nepočítám) a v podstatě UPSku (baterii), tak se dostanu na stejný nebo lepší ceny. Tahle setava taky není moc rozšiřitelná a za nějaký rok nebo dva stejně jako notebook a PC nebude čím provést levný upgrade. Zase jen výměnou většiny železa. Nějak to v našich podmínkách postrádá smysl. Opravte mě, jestli se pletu ale Barebone PC taky nejsou nejprodávanější počítače.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě přeci jen... Mrknul jsem se na ty stránky. Cena 13500,- bez DPH, ale co to? Příplatek za druhý rok záruky dalších 1600,-? Takže jsme opět na té ceně co je na apple.cz. Je pravda, že za to člověk dostane stroj, který umí hodně, obzvlášť pro video, se kterým dost pracuji, by se to hodilo, ale za tu cenu je to opravdu moc. (o ostatních modelech Apple ani nemluvím).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Tomcat:  :-)))  ma to licenci i s dokladem o koupi .. pamet tam je ale neni tam cd-romka ... :-)  ( PIII 667)  (giga zvladne taky) ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.