Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple bude mít možná s iPadem v Číně problémy

Tak podobnost tam opravdu nevidim... to uz rovnou muze Skodovka zalovat BMW, protoze vyrabi taky auta se 4 kolama. Cinani se pouze snazi si udelat reklamu a zviditelnit se, o nic jineho tu nejde.

Navic je docela vtipne, ze zrovna Cinani kricej neco o kopiich, co? :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bych i věřil že to spíše číňani vyrobili podle těch návrhů jak by to mohlo vypadat co se už před rokem objevily na netu..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Docela bych si dal pozor na rozlisovani "cinanu" a podnikatelu z oblasti Shenzenu a Hongkongu. O autonomii HongKongu a jeji nedotknutelnosti na padesat let je asi znamo mnoho, ale ze samotne mesto nedokaze produkovat prumyslove a ze vlastne vetsina zajimave produkce je prave v sousedni oblasti/mesta Shenzen, to uz se zase moc nerika. Tahle zona totiz dostala hodne velkou volnost a je to vlastne takova jedna velka vyrobna - a to nikoliv bot znacky Adihash, ale takovych lahudek jako je iPod a iPhone (kdyz sme u toho applu). Vazba mezi HongKongem a Shenzenem se zda byt daleko vetsi nez mezi Shenzenem a zbytek ciny - takze bych se bez dalsich informaci zdrahal nejako skatulkovat, protoze je klidne mozne, ze ona firma je po certech kapitalisticka a se zasobovanim trhovcu plagiatama nemusi mit vubec nis poslecneho.

Jinak se mi text moc libi, skoro bych rekl, ze je nejvic nejlepsi ackoliv neni nejdelsejsi...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevím jestli víš jak to v Shenzenu a okolí vypadá. Mohu ti ale popsat situaci tak před dvěma až třemi lety. Ano v stojí tam továrny produkující výrobky světových firem. To nic ale nemění na faktu, že mimo tato hlavní průmyslová centra jsou menší továrny, kde jsou ochotni zkopírovat cokoliv. Stačí přinést originál. Takových nabídek tam kolega dostával spoustu. Takže bych si o podnikatelích z Shenzenu zas takovou iluzi nedělal. A to že má Hongkong autonomii je sice pravda, ale skutečnost je taková, že změny od té doby co patří Číně jsou vidět na každém kroku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co vlastně ten zlotřilý Apple okopíroval? Design placky s dotykovým diplejem, černým rámečkem a pravoúhlými zaoblenými rohy?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.