Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple čelí problémům se svojí chystanou bezdrátovou nabíječkou

To by se na Macbooku nestalo!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tam nepotřebuješ 20+ cívek :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Manzelka si nemuze vynachvalit bezdratove nabijeni na Samsungu S4, zadny dratek se ji neplete, pouze vezme mobil do ruky a jede :D Ja si pak poridil bezdratove nabijeni na Samsung S5, je to uplne super i v aute, pouze sundam mobil z drzaku a muzu jit ven, nemusim se o nic jineho starat. Takze telefony jinych znacek to pouzivaji jiz nekolik let a zaroven maji vlastni nabijecky ale Apple je tak nejak prozatim OUT :D :D :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu pointu. Proč je Apple out? Bezdrátové nabíjení měl už loňský model. A či je nabíječka je snad jedno.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nějak nerozumím, co má sdělovat první věta:
„Apple byl první, kdo integroval bezdrátové nabíjení Qi do iPhonu, skutečně.“

Jinak, při troše rýpalství, kde je problém? Stačí prostě vzít nějakou existující, hodit na to logo Apple a zdvojnásobit cenu…

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Taky tu větu nechápu:

"Apple byl první, kdo integroval bezdrátové nabíjení Qi do iPhonu, skutečně. Samotný standart Qi je na světě už deset let a jako první výrobce mobilních telefonů jej adaptovala Nokia u své Lumie v roce 2012, je proto zvláštní, že Apple poněkud zaspal a nabíjení nabízí teprve rok."

Nedává to dohromady smysl. Ale nahrává to na moje nářky ohledně práce autora u jeho poslední "zprávičky". A stále ten článek není aktualizován a opraven, aby odpovídal realitě. Bohužel, nad Jiřím Kutlákem jsem už musel zlomit hůl, tyhle zprávy jsou přeloženiny zahraničních článků bez pořádné kontroly, jenom aby tu něco bylo. Než číst zprzněné zahraniční články, tak to si radši začnu číst rovnou originály. Ještě že tu je p. Svoboda, který opravdu dělá to pravé vrtání do IT, jinak bych na DIIT snad už ani nechodil, protože zprávy jako tato se válejí všude, to není žádné deep in, jenom lehké klouzání po povrchu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pánové! Musíte číst.
Apple byl první, kdo implementoval Qi DO IPHONU.
Je to míněno úplně stejně rýpavě jako věta: Škoda auto byla první, kdo zabudoval diesel do Felicie.

:-D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ne. Nebudu nic říkat. Opravdu ne. Já mám tento web rád.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On je problem jinej a to ten ,ze sam apple mnoho podlozek na dobijeni ackoliv maji Qi znepodporil a bylo jedno co to bylo za vyrobce a jaky mel adapter vykon ( 5W-7,5W nebo 10W ) Povolena podpora zustala jen na Applem vybranych vyrobcich ,kteri to same nabizi ne 2x draz jak zde IT Jocker nadhodil ,ale nekolikanasobne draz. Proste nedam za debilni adapter 65€ a vice jen proto ,ze si ho Apple vybral. Jsou sice primo u applu k dostani bezdratove adaptery .ale jsou drahe a hnusne. Mimo jine si pamatuju tak Apple mel "svoji " nabijeci placku uz mit davno na trhu zacatkem roku 2018. Podle meho se jim nedari ji udelat jeste hnusnejsi nez stavajici nabidka aby mohla stat kyzenych 120€ a ta co bude o malicko vetsi , nebo neco ,idealne 250€.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Uniklé informace prozrazují komplikované řešení, které působí mnoho problémů."

Ani sa nedivým. Vyrobiť bezdrôtové nabíjanie mobilu tak aby to nešlo s nabíjačkou od iného výrobcu dá zabrať. Ale to je ok, fanúšikovia jablka si za tento "easter egg" radi priplatia.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To uz poresili SW v poslednich nekolika FW. Takze pokud neco ma jine nez povolene ID tak ho apple nevidi.
Ano tech priblblech omezeni na nekterych zarizenich je vice. Treba posledni Apple Tv se 4k, nema to enternetovy prohlizec .. A kazde jejich zarizeni ma nejakou takovouhle debilitku a vetsinu z nich nemaji zarizeni ani jinych znacek ci neznacek od par € az po drazsi zarizeni a vsichni to berou za normalni vec.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jak to myslite? jakoze iphone nejde nabijet v libovolne Qi nabijecce? to ale prece neni pravda

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale jo, určitě to jde. Jenže bude problém že spousta nabíječek Qi je šmejd a při nabíjeni se ohřívají/přehřívají teplo se přenáší na telefon a ničí to baterku. Zároveň je nabíjecí proud tak malý, že telefon když provádí sync, vlastně se baterka vybíjí i při nabíjení. Prostě je to kompromisní technologie a je adoptovaná jen proto že je to chladné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> bude problém že spousta nabíječek Qi je šmejd a při nabíjeni se ohřívají/přehřívají teplo se přenáší na telefon a ničí to baterku.

Pokud vim, tak tohle je problem bezdratoveho nabijeni vseobecne. Navic cele to resi fakt brutalne neresitelny problem, zastrcit kablik do mobilu, to asi 90% populace nezvlada... Ale tak pro vyrobce je to parada, vic tepelnych cyklu na baterce = rychleji chcipne, spolu s nevymenitelnymi bateriemi, to je vlhky sen. Zas budou vsichni menit mobil kazdy rok a penizky se budou hrnout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobře! Tohle je ta správná potrava pro vyhladovělé nepřejícné české opice. Žádné články o nových produktech, chipech, zajimavostech. Je potřeba živit tu krásnou českou malost, závist, nepřejícnost a podporovat hněv chudých prasat odkojených komunismem. Jen do nich!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No pockej ,to si nerozumime. Ja jsem mel nekolik bezdratovejch adapteru a po nekolika updatech mi to vyradilo vsechny. Tak ze si muj 8 plus a me pani domaci 8 muzu zase davit na ksandu.
Stve me to ,ze kdyz je neco standart tak plati pro vsechny jen ne pro Apple ( v dobrem I zlem) akorat to lepsi uz se ponekud vytraci ..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tak ty jablečné lopuchy reklamuj. :-)
Hlásí podporu Qi a nefungují. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

nevim, to autor toho clanklu dela spatne, ze mu vsechny funguji: https://www.macworld.com/article/3243053/iphone-ipad/the-best-wireless-c... prozradite nam, jake vsechny nabijecky doma mate a ktere prestaly fungovat "po nekolika updatech"? vazne me to zajima

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Uz je nemam nakoupil jsem je a s updatem 11.4 jsem je vracel prodejci.
BALDR S2 Qi Wireless Fast Charger,PowerBot PB1020,Spigen Essential F306W iPhone Fast Wireless Charger
Ale ma tam co jsem koukal Belkin BOOST UP Wireless Charging Pad a ten by mel byt funkcni, jelikoz Belkin dela pro apple vice prislusenstvi a obcas byva lepsi nez primo apple.
Co to delalo nedelalo ; dal jsem na to telefon s nebo bez krytu ,zacal nabijet a do minuty prestal.Zkousel jsem I nejake z mistniho obchodu ale nazev si nevzpomenua ty to delali primo na prodejne tak jsem se na to cele vyprdnul. vesmes kdyz nabijeli tak velice pomalu (pri 7,5W )po update to akorat bliklo a nenabijelo. kupoval jen kde bylo logo Qi a iPhone 8,8Plus ,X 5W a 7,5W do 30€ vic za blbej adapter na blbej telefon nedam.Chapu dat 80-90€ za adapter k macbooku ale I silenstvi ma sve hranice

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jediny smysl bezdratove nabijecky vidim v kavarnach, automobilech a letadlach, doma vubec.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja chtel pro sebe dve, k PC a k posteli. Jo jednu do prace k PC ,ale jsem proste lakomej dat 60€ za neco takoveho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a čo tak 15€ za niečo z eBay? Mne to na iP8+ funguje parádne, z 20% na 98% sa stihne nabiť za doobedie. ( ebay.co.uk/itm/Qi-Wireless-Fast-Charging-Charger-Dock-Stand-Holder-For-iPhone-X-8-Plus-Samsung-/292314263788 )
Áno budete tu tvrdiť že 3-4 hodiny je na nabíjanie dlhá doba, ale veď sedím pri PC a navyše mám mobil tým pádom pred sebou, sú k nemu pripojené bluetooth slúchadlá, takže ak mi niekto zavolá telefón môže pokojne ďalej "ležať" v nabíjačke

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k nulovým oficiálním informacím je to jen v rámci dohadů a Kjutlově marném honu za senzací.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu tu hysterii kolem "bezdrátového" nabíjení. Až (jestli někdy) bude opravdu bezdrátové, čili přijdu do místnosti a telefon se mi začne nabíjet, tak to bude něco jiného. Nynější řešení má k bezdrátu hodně daleko, protože kabel mi nevede k mobilu, ale do podložky, na kterou ten mobil stejně musím položit a pokud si ho chci nabíjet jinde, tak nestačí přenést jen adaptér a kabel, ale i podložku. Opravdu výhra..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak toto je original gol. Apple vyrobi iPhone s prevratnym bezdratovym nabijanim (nevadi, ze uz to je bezne inde 10+ rokov) a nevyda nabijacku. Postupne zacne vylepsovat FW tak, ze prestanu fungovat veskere nabijacky od 3/ stran.
Applause!
Apple ma jedine stastie, a to je to, ze na svete je stale miliony tupcov, co im toto zeru a su ocjhotni si za tie sracky zaplatit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by ma zaujímalo aké nabíjačky tretích strán nefungujú. Ja používam bezdrôtovú "noname" nabíjačku z eBay, prípadne nabíjam znova neznačkovou 2A nabíjačkou cez neznačkový eBay kábel a zatiaľ mi všetko funguje. O tom obmedzovaní počujem prvý krát v tejto diskusii (pár príspevkov vyššie som to čítal prvý krát). Jediné čo som zachytil je že občas keď mi plne nabije cez kábel, tak potom zahlási že nepodporované príslušenstvo, ale stačí odpojiť a pripojiť a nabíjanie pokračuje ďalej.
Prosím preto napíšte konkrétnu kombináciu, ktorá Vám (alebo vašim známym) nefunguje

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Snazne prosim sefredaktora, aby konecne poslal Kutlaka i Cihaka na detox. Jejich clanky nejen ze postradaji jakoukoliv odbornost, gramatickou spravnost a hromady dalsich chyb, ale nektere vety pokulhavaji i v logice a nektere si dokonce naprosto odporuji. Tyhle dve individua nici dobrou povest webu DIIT/CDR, pokud jeste nejakou ma.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

btw: qi mozna implementovala prvni Nokia v 2012, nicmene bezdratove nabijeni sem mel v PalmPre uz v roce 2009 s dodavanou Palm nabijeckou navic obsahujici magnet takze telefon na tom drzel pevne ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak už jsem to nevydržel. Nechapu, proč tu všichni řeší, kdy a kdo byl první s bezdrátovou nabíječkou. Vždyť podle toho, co je v článku, je celý problém v pokusu nabíjet tři zařízení najednou. A to třemi cívkami vedle sebe. V rušení komunikace zařízení by neměl být problém, to se řeší v celku běžně. Problém bude v zmatenosti požadavků, protože ty nabíjecí cívky se budou vždy navzájem velmi ovlivňovat. Toto nemá rozumné technické řešení. Kdo jen trochu zná vlastnosti elektromagnetického pole nižších frekvencí (neberu mikrovlny, těmi se nedobíjí), tak to chápe. Požadavek na takové řešení vypadá na marketinkový a PR nesmysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.