Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple končí s populární aplikaci iTunes

Telefon jde kompletně zálohovat do iCloud a samozřejmě obnovit.
Ona ta záloha přes iTunes nebyla žádná radost.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

iTunes byla např. jediná cesta jak do iPhonu dostat vlastní hudbu a jak dělat offline zálohy (přeci jen každý nevěří cloudu)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ano, popravdě to mě zajímá mnohem více, než jestli se iTunes rozpadly do následnických aplikací, což je asi jen formální změna. Bude možná offline záloha i bez iTunes (včetně nouzového zavedení firmware)? Offline správu a zálohu aplikací z iTunes vyhodili už před časem.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Na hudbu používám Spotify a fotky vylívám na OneDrive nebo fotkyGoogle no a samozřejmě přes Fotky. Audio knížky pouštím z OneDrive (pravda, je to asi nejhorší možný způsob protože ta aplikace je ryze Microsoftí).
Prostě sem se přizpůsobil. Třeba na Androidu jsem tuhle měl problém u kamarádky, zazálohoval jsem adresář do vcf a pak ho zaboha nemohl najít, kde leží :-(

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Takze jsi se neprizpusobil, ale byl jsi prizpusoben :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám dojem, že jsem to jednou instaloval na Windows kvůli stažení jedné mp3. Matně si vybavuju neskutečně dlouhý proces instalace (což jsem u rozhraní ke stahování multimédií nechápal), že to zabíralo nezvykle hodně místa na disku a k tomu to těžkopádné nelogické uživatelské rozhraní. Po všech stránkách mi to přišlo, jako kdyby to vzniklo záplatováním a rozšiřováním nějakého programu z 90. let.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

je to pořád hrozné ale apoň to docela funguje

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No ano, iTunes na Windows nebyly nikdy žádný výkonový hit, ale je fakt, že asi nebylo úplně snadné přestěhovat funcionalitu i stejný vzhled z Masoxu na Wokna. Reakce aplikace na Windows vždy byly mnohem těžkopádnější než na Macu, to bezpochyby. Ostatně asi málokdo to požíval jako mediální přehrávač. Spíše to byla nákupní aplikace z iTunes shopu a zálohovač (a dříve i upgradovač) iVěcí. Vlastně dodnes jsou jako záchranná applikace, pokud něco selže a iVěc se z nějakého důvodu ocitne v nouzovém stavu jen se základním loaderem ve firmware (zařízení hlásá připoj mě k iTunes). On to totiž není jen přehrávač multimedií, je v tom i kopec driverů pro různé ajpody, ajfouny a další jablečný HW, který to umělo spravovat, což bude stát za tou dlouhou instalací. Drivery na Windows, to vždy trvá.

Logiku pomíjím, byl to takový poslepovanec. Jak se říká, že Apple dělá věci snadno pochopitelné pro BFU a jednoduché, tak iTunes fakt ne, to je hrozná slepenina ve kterou to s časem narostlo. Na druhou stranu kontinuita a dlouhotrvající podpora toho co má člověk nakoupeno, to se dá ocenit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

je to hrozivá sračka, ale taky jediný způsob, jak do toho jablečného šmatlátka dostat data (a tím myslím nejen MP3, ale i třeba jiné soubory pro ostatní aplikace a jejich bloby, např. kdbx soubory pro KeePass)

BTW: Slovo "populární" v nadpisu považuju za provokativní (extrémně) eufemismus.

Nicméně, mně to je jedno. Já se Applu vyhýbám jak můžu, protože pro mě je to ekvivalent downgrade na dumbphone.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ono to tak zbastlené nejspíš bylo a na Windows to jen pokračovalo v tradici. Quicktime for Windows byla taky obludnost, která nic pořádně neuměla. Někdo tvrdí, že je to odplata Applu za Office for Mac :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevim, Office365 na Macu jsem chvilku pouzival a celkem se to dalo. QuickTime Player nepouzivam ani na Macu :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem to tedy na zahraničních webech pochpil jinak. iTunes prostě končí v macOS jako software. Fukce převezmou jiné programy. Na Windows iTunes nekončí (asi není důvod, nejsou programy, které by to převzaly).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Končí Apple s populární aplikací iTunes nebo končí s aplikací iTunes?

Já si myslel, že iTunes je obchod, kde Apple něco prodává a teď tady náhodou čtu, že je to aplikace. Proto mě překvapilo, že má být ta aplikace populární a já ji přitom vůbec neznám. Nebude to spíš tak, že prostě ta aplikace bude natolik málo populární, že se Apple rozhodl ji ukončit, protože nemá cenu vyvíjet něco, co používá pár lidí?

Chápu z článku, že aplikaci používají lidé, kteří maji iPhone a nemají počítač od Applu, ale mají Windows a ještě další podmínka, že musí ten uživatel chtít z telefonu něco stahovat do svého počítače. Kolik lidí to tak může být? Asi málo, když to Apple vyhodnotil tak, že je aplikace zbytečná.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

iTunes aplikaci dnes využívá spousta lidí. Ony iTunes jsou dnes i na Macu a slouží k tomu co na windows: tj. synchronizování aplikací s iOS zařízeními. Ale hlavně: pro kupování hudby, seriálů a filmů. Připadně pro poslouchání podcastů nebo pro poslech hudby na Apple Music.

Takže to rozhodně není okrajová aplikace ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Používá protože musí. Já budu velmi rád když ta zrůdička konečně zemře.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Obdivuji vasi potrebu se vyjadrovat i k vecem o kterych nic nevite.
Jedine co by se dalo skutecne rozporovat je slovo "popularni". Aplikaci iTunes pouzivali temer vsichni majitele mobilnich zarizeni od Apple bez ohledu na to, jestli meli Maca nebo Windows. Aplikace to je svym rozhranim strasna, takze bych nepouzil slovo popularni, ale rozhodne byla hojne vyuzivana. Na Macich ji nahradi tri jine aplikace a protoze na Windows Apple kasle, tak tam zatim iTunes proste necha tak jak jsou... zadna veda Ze by byla aplikace zbytecna jste vyvodil vy nevim odkud...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ze bych to vyvodil z clanku? Ano, prilis o tom nevim, reagoval jsem tak na clanek, kde jsem myslel, ze se neco dozvim. Pokud tu pisete, ze autor v clanku mele nesmysle, pak nemuzu za to, ze ani muj komentar nemuze byt lepsi. Zase ale prave proto je dobre, ze tu je diskuze, kde je mozne chyby z clanku napravit.

Kazdopadne jsem i podle tveho komentare vystihl dobre podstatu veci, ze se o nic popularniho nejedna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel je to jeho "pubertalni" poslani... :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na Apple je to jedna z nepoužívanějších originálních Apple aplikací. Hlavně nákupy médií a správa a zálohování ajfounů a ajpedů. Populární myslím nikdy moc nebyla, je to dost bastl co časem "vyšel", ale zase funguje a dělá co má.

Zdá se, že po letech stížností na příliš narostlý bastl prostě v Cupertinu konečně dotáhli čistší aplikaci na přístup do iTunes store. :-)

Na Windows vývoj speciálních apek na muziku a filmy nedělají, tak tam zůstanou iTunes.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vážně se Apple stále víc uzavírá?

otevření AirPlay protokolu aby byl na co chytrých televizích? Apple TV aplikace na televizích od Samsungu? Apple Music i na Windows (v iTunes :) ) a na Androidech?

Řekl bych, že s přechodem na služby (viz oznámené appleTV+, Arcade a další na jaře) se v hodně věcech otevře. (Ale samozřejmě ne ve všem a všude)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

takže po 7 letech se dohodli se SMG, že jejich televize budou podporovat AirPlay >> tak tomu říkám ultimátní otevřenost :) to že si v mnoha případech bez iTunes ani neškrtnu je taky nádherný příklad moderního a otevřeného OS :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže tohle v článku sedí k tomu co jsem napsal? "Apple tak jasně dává najevo, že se nehodlá otevírat světu".
Nevím jak s tím souvisí iTunes a samotný OS

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je fakt zábavné čítať komentáre, od vačšiny ľudí, na niečo čo nikdy nevideli, nepoužívali a ani netušia čo to je :-O iTunes je obyčajný soft ako všetky ostatné, napr. trošku podobný ako od fy Samsung soft Kies. Áno je to moloch s nelogickým ovládaním a robí len hanbu Apple. Ale to aj Kies Samsungu v niektorých verziach. iTunes končí ako jedna aplikácia v macOS. Rozdelili ju na tri samostatné. Ale to nech trápi/teší užívateľov zariadení Apple. Vo Windows sa nič nemeí a aplikácia bude fungovať a aktualizovaná naďalej. Toto je fakt a je zbytočné tu nad tým polemizovať :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kies jsem nepouzil tak 9 let, vlastne ani nevim, jestli vubec kies k necemu jeste slouzi. Bez iTunes dodnes nelze jednoduse pretahnout soubor do iPhonu. Neporovnaval bych to dnes. Ano, pred deseti lety bylo kies hrozne, ale dnes neni potreba. iTunes je hrozne porad, vsude si znackuje medialni soubory dalsimi malymi soubory, takze nez to poprve projde disk a vse si ocucha, trva to vecnost a ten bordel! Je to extreme neprehledne, co je na disku, co je na telefonu, co se synchronizuje s cim? Nejednou jsem vymazal pisnicku z iphonu, kterou jsem na kompu uz nemel a naopak. Nedivim se, ze lidi radsi pouzivaji cloud.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"populární aplikaci iTunes"
Blbější aplikaci jsem snad u iPadu aApple Music snad nikdy nepoužíval.
Je fakt smutné, že tento odpad nebude pro Windows uživatele zabit a nebude hořet v pekle, kde tento Win 3.11 sajrajt patří.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud Apple doda "iTunes" drivery v samostatnym balicku, tak si myslim, ze nebude rozdil, jen misto iTunes se bude pouzivat iFunbox nebo jinej 3rd party software. Prave je smutny ze ty nastroje tretich stran stejne potrebuji nainstalovany iTunes kvuli ovladacum

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Oba dva uživatele iTunes toto jistě rozesmutní.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

No iTunes jsem kvuli iPhonu nikdy neinstaloval, ani nic jiného pro přenos souborů. Např. když chci zkouknout film, stáhnu si jej, to samé s ostatními soubory. Snad jen u těch knížek, které do telefonu dostávám přes přes mail, mne trochu prudí, když mají víc dílů ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych rekl ze primarnim problemem je, ze Windows prestal byt OS (resp. jim nikdy doopravdy nebyl..). Se nedivim ze nechteji kazdeho pul roku prepisovat drivery, aplikaci, sluzby.. jen proto, ze MS drzi bic.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak já mel itunes rad. Pouštěl jsem si na tom hudbu k práci a nahrával na ipod, iPhone a nepotřeboval přehrávač třetích stran. Teda taky jsem nikdy moc nepochopil proč iPhone jen pres itunes a dodnes ani nechapu, ale budiž.
Co se týče rozhrani, tak za me v pohodě. Na pustit, zastavit, kopírovat, konvertovat v pohodě (a záloha iPhone kterou si nemůžu určit kam). Co se týče Windows... Víte že to zpomaluje počítač jako prase? A QuickTime? Jen jako nahrávání obrazovky :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pomerne dobre to popsal Fotobob.
iTunes je bohuzel pro Wndows jedina funkcni vec kdyz se vam jak koliv podela iPhone,ipad, apple Tv ,router … prez nic jineho do toho zadnej FW nedostanete, pokud nebudu brat SW rekneme sedych stran jako jailbreak a pod. To ,ze stoji uzivatelsky za prd.. je jina vec. Timto nas Apple smeruje na service a nebo si koupit neco s OSX … Hodne veci od iTunes za posledni roky rekneme prevzal Samsung ,ale udelal to mnohem prehlednejsi.
iTunes vam prakticky umozni zalohovat bud v PC nebo icloud veskere vase zarizeni pokud se prihlesite. Vetsina mobilnich zarizeni se icloudu zalohuje automaticky ( podle preference a mista)
Nevim podle meho nazoru ,apple vydelava tak moc ,ze uz je to moc I na nas iovce ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Apple chce a zatim stale vydelava na sluzbach , ale komu je do budoucna bude prodavat netusim.
Pokud uvazim co za poslednich par let udelal tak to nestoji za nic. iPhone 6 az 8 jsou prakticky identicky. iPhone X byl sice zajimavy ale cena uz tak ne, XS uplne mimo . Jine znacky jsou designove uplne jinde a MacBook cokoliv, je o nicem take. Podle me si Apple posledni leta odstrihava sve dlouholete zakazniky tim co dela.. Ja sam cekam na Galaxy note 10 pro

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.