Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple konkuruje Netflixu. Natočí seriálovou adaptaci Nadace od Isaaca Asimova

"psychohysterickému modelu"? snad "psychohistorickému modelu"...
;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

stane se :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Platím si Netflix, ale platit ještě Amazon, Apple a já nevím co ještě, tak to tedy ne, s takovým modelem ať se jdou bodnout, to nemá perspektivu. Pokud se nedohodnou na nějakém agregátoru za jedny peníze, tak tento model nemá šanci, protože všechno nakonec seženu na torentu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Torrent je protizakonnej, protoze pri sdileni porusujes autorskej zakon.
Ja si platim shareweb, ze ktereho stahuju, je tam vsechno a stoji to jen 80E rocne. Jedinnej problem, ze obcas musi clovek rychle, protoze to jinak nechavaji smazat.

Takze taky bych radsi, kdyby nabizel Amazon nebo Netflix vsechno, co chci koukat, jenze tyhle sluzby maji i dalsi problemy, ktere pres shareweby nemusim resit.
Dva hlavni jsou:
1. Nemoznost stahovani offline, nebot koukam na chalupe, kde neni internet, sice uz tam chytnu LTE, ale nedoplatil bych se vzhledem k FUP.
2. Nemoznost pridani casto velmi kvalitnich fanouskovskych titulku s prekladem do cestiny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S netflixem si muzes filmy predstahnout, abys je mohl pustit offline.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Netflix externí titulky umí, tedy na desktopu, mobilní a televizní klienti bohužel ne a to je něco, kde by měli zapracovat. Dobrá stránka na titulky pro Netflix je http://subflicks.com/ já jsem tam nedávno přečasovával a přidával titulky pro ST Discovery.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

(reakce na Redmarxe, něak jsem blbě klikl pro odpověď)
Pro tyto případy existuje VPN ;)
Každopádně plně souhlasím, být zde v ČR nějaká rozumná legální alternativa, vypdalo by to se stahováním filmů jinak.
Hudbu si už roky platím Google Music a přešel jsem už i na rodinný tarif (pro nenáročný poslech), ale pro filmy zde alternativa zatím není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co pise Gembler a corwin78 jsem netusil, budu teda o Netflixu uvazovat. Dekuji.

Jinak ale moje predstava, jak bych si situaci predstavoval pro me idealni, nejaka takova sluzba neco jako Steam, akorat by tam byly misto her filmy a serialy a predstavu mam takovou, ze by se neplatil pausal, ale platilo by se za film nebo v pripade serialu vzdycky kazda rada serialu zvlast.
U filmu by bylo zdarma prvnich 20 minut a potom by se to prerusilo a bud by uzivatel musel zaplatit nebo se nekoukat, samozrejme mohl by zaplatit i rovnou dopredu. Jde o to, ze po 20 minutach poznam, jestli ten film chci videt celej nebo je to kravina, kterou stejne ani nedokoukam.
U serialu by byl zdarma pilotni dil nebo treba az prvni tri dily, to by zalezelo na autorech, co by dovolili. Vetsinou mam jasno uz po pilotu, ale stalo se mi, ze jsem zkouknul prvni tri dily a dal nekoukal.

Dulezity by bylo, ze kdyz bych si zaplatil, tak bych mel ten serial nebo film dozivotne a mohl bych si to poustet opakovane.

Samozrejme bych chtel, aby tam byla minimalne ta moznost predstazeni, aby se to dalo offline nebo proste, aby se to stahlo do PC, ikdyby to melo byt prehratelne jen ve specialnim klientovi, aby se zabranilo nejakemu rozsirovani nelegalne bez placeni, nejak by to bylo treba sifrovane a bez prihlaseni do sluzby by to neslo prehrat. Myslim, ze by se to technicky resit dalo.

Za sluzbou by asi musely stat velka studia, aby nehrozil krach. Tohle presne nevim, ale fakt je, ze ve hrach bylo taky Valve dost pojem.

Dnesni system "Zaplat pausal a koukej na co chces" mi prijde, ze neoddeluje zrno od plev a ze neni motivacni delat kvalitni serialy, ikdyz pravda furt nejake vznikaji, ale treba i na ten Netflix, kdyz kouknu, co nabizi, tak toho co chci videt, neni az zase tak moc.

Treba u her uz dneska Steam, UPlay, GOG, Origin, .... Sice pravda na Steamu je skoro vsechno, ale treba EA veci jsou jen na Originu. Ja treba Origin nevedu zatim teda, ale neni to takovy problem, kdyz je to jen o instalaci a placeni je kazda hra zvlast. (Jsou i sluzby "Zaplat a hraj co chces", ale to zasadne nevedu.)

U filmu a serialu, kdyz bych chtel bejt poctivej, tak abych si koupil Netflix, Amazon, HBO Go, ..., tedkon chce mit svoje Apple, taky rikalo myslim Warner Bros, ze odejdou z Netflixu a vytvori si svoje.
Jako ja urcite nebudu platit pausaly na sledovani vseho 5 spolecnostem, kdyz toho zkouknu jen malinky zlomek, takze konkretni platba za to co se mi libi, se mi zda lepsi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Boze, sorry, to je komentar, jak od toho joudy tady, omlouvam se, jsem se rozepsal. Pardon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je tu jeden problém - trh jednoznačně ukazuje, že platby za dílo jdou do kytek a paušály vyhrávají, většina zákazníků prostě nesdílí tvůj názor

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle me trh jednoznacne neukazuje nic. :-)
Nejsou k dispozici data pro srovnani. Pokud vychazis z prodeju klasickych nosicu a z poctu predplatnych ze sluzeb "Zaplat a divej se na co chces", tak to je chyba, protoze do techto sluzeb jdou i lide, kteri by uprednostnili platbu za dilo, ale protoze chteji digitalni distribuci, tak nemaji na vyber a lepsi neco (sluzba na predplatne) nez nic.

Napriklad konkretni priklad jsou moji rodice, nikdy si zadne DVD nebo BluRay nekoupili, ale jakmile dostali moznost HBO Go, tak uz nekoukaji na nic jineho. Tim zasadnim duvodem, ale nebylo, ze se mohou koukat na co chteji, ale ze je to digitalne distribuovane.

To bych naopak mohl rict, ze vsichni co ted stahuji ze sharewebu a torrentu, tak to delaji proto, ze neexistuje kvalitni digitalni sluzba, kde by za dilo platili a razem by ten pomer byl jiny. (Samozrejme vim, ze to neni pravda, protoze co jsem tak slysel, tak torrenty opustila tak polovina lidi, kdyz prisla digitalni distribuce her typu Steam, nekteri lide vzdy budou mit potrebu to ziskat zdarma, ikdyby to jinde bylo za korunu.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Minimálně z US data jsou (třeba Amazon tam má všechny tři možnosti - rent, buy i supscription) a trend je jasný - paušály.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To bohuzel nevim.
Ono taky, pokud je pausal 200Kc na mesic a jeden film vyjde na 100Kc, tak asi kazdy da mesicne dva filmy a razem je pausal vyhodnejsi a kazdej ho vezme.
Ja porad verim tomu, ze to je jen o nastaveni podminek a ze by se digitalni nakupovani na polozku chytilo, ale muselo by se to chtit za strany distribuce videa.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.