Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple představil iPad Mini, zmenšeninu iPadu 2 a pseudokopii Galaxy Tabu 7.7

Steve se v hrobě obrací.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neobrací, byl upálen ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak se "presypa" v hodinach....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím na kolik zná redakce Tab 7.7 (asi příliš ne), nicméně jedná se o silně nepodařené zařízení (neaktualizovatelnost, vypalující displej, zmršená práce s kartou), jehož jakákoli náhrada je více než žádaná:-)
Také mě překvapila zmínka o vhodnosti 16:10 (resp. širokoúhlých) oproti 4:3, když je to přesně naopak.
Ale chápu, je třeba najít hůl...:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevim jak redakce. Ja v nem mam android 4.1.1, 64GB kartu, a nic se mi nevypaluje ani pri dennodennim pouzivani. Mam i iPad 3 a 7.7 bych radil hned za nej. Ten display a vykon HW je naprosto dokonaly na 7+ tablet. Pokud nekdo chcete 7 ckovy tablet a netrvate na iOs kupte ho dokud je v prodeji. Uz to rozliseni je o level vyse nez na iPad mini. B

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kazdy amoled sa ti do roka - dvoch vypali. v sucasnych zariadeniach, ma to malu zivotnost. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale no tak:-) Ano modra se vypaluje X krat rychleji, ale Samsung vsechny Amoledy upravil aby bez viditelne degradace vydrzeli 2 az 3 roky, a pak se snizuje jas ne vypalene pixely(vypalene pixely to je hodne stara zalezitost). A za dav-tri roky uz budeme mit bud uplne jina zarizeni, nebo zrat ze zeme jestli se te KlasovskoHajkovske sebranky nezbavim defenestraci:-( B

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak pro pořádek. 4.1.1 tam máš neoficiální (oficiálně např. ČR verze zmrzla na 3.2, (btw. systém, za kterým i Google udělal rychle tlustou čáru a neštěkne po něm ani pes). Tato verze jistě i opravuje práci s kartou. Dále je pak třeba rozlišovat SAMOLED a SAMOLED+, přičemž sám Samsung přiznal, resp. odůvodnil nepoužití SAMOLED+ u dalších modelů z důvodu příliš krátké životnosti. Ale ani ani SAMOLED není problém po více jak roce vidět vypálený.
Je zbytečné popírat skutečnosti:-)
Navíc Samsung novou generaci AMOLEDŮ teprve chystá (s větším počtem subpixelů). Nevím, kde se vzala ta fáma, že existují jakési novější SAMOLEDY a starší. Napadá mě, že Note II má možná již novější typ.
Rozhodně ne Tab 7.7, ten nejen že má starší generaci, navíc ještě slepou vývojovou větev (např. ostatní Taby mají PLS) :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

...ale no tak:-)

1.
...no jasně, že 4.1.1 neofiko - CZ mi opravdu nabízela jen 3 něco ...a? ...to není iOs:-) ...ani jsem nemusel použít "root", nebo jak se jailbreik na Androidu jmenuje

2.
7.7 jistěže MÁ SuperAmoled Plus - "Super-AMOLEDs also have better lifetime than regular AMOLED"
http://en.wikipedia.org/wiki/Samsung_Galaxy_Tab_7.7
http://www.oled-info.com/super-amoled-plus

3.
Note II ma to same jen z vyšší hustotou (SuperAmoled Plus HD).
http://en.wikipedia.org/wiki/Galaxy_Note_II
...a PLS tam mají jen kvůliCENY! ...nižší rozlišení+horší typ panelu = VYRAZNE nižší cena! ...SuperAmoled PLUS je pořád to nejlepší co je na trhu (jinak by ho nedali např do novinky jako např. Note II.).

...no ale asi se nedohodnem - já prostě říkám že 7.7 je dnes to nejlepší co si v 7+ tabletu můžete koupit (a ví to i apple proto proti němu tak bojoval)

B

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tady se není o čem dohadovat, já popisuji jen a pouze fatka, nikoli dojmy:-)

1. Shoda, nicméně je třeba hovořit o produktu "z krabice + podpora". Domácí kuchtění je věc jiná.
2. Opět mícháš SAMOLED a SAMOLED+ (viz odkaz SAMOLED vs AMOLED), což je něco jiného. Navíc wiki může být naspána po uvedení displeje s pindy od výrobce a již neaktualizovaná praxí. Mělo by ti prostě postačovat vyjádření SAMOTNÉHO SAMSUNGU (zmiňuji opakovaně) k tomuto tématu.
3. AMOLEDY až tak nesleduji, jsem spíše zastánce reálnějších zobrazovacích hodnot (IPS), nicméně pokud chápu, je rozdíl mezi GSIII GNoteII, přesto, že mají stejné rozlišení, tedy se jedná o technologicky jiný displej. Ale až nyní uvedený produkt.
A opět:-/ te odkáži na samotné zdroje Samsungu, kde se o nějakém SAMOLED+ nehovoří ani zbla, je zde uveden SAMOLED (HD).
Tedy beru při v názorech na věc, ale abych se s tebou přel a ty přitom argumentoval i proti samotnému Samsungu mi, sorry, přijde dost zbytečné a plácání času. Min. mého.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"A opět:-/ te odkáži na samotné zdroje Samsungu, kde se o nějakém SAMOLED+ nehovoří ani zbla, je zde uveden SAMOLED (HD)."

"Tedy beru při v názorech na věc, ale abych se s tebou přel a ty přitom argumentoval i proti samotnému Samsungu mi, "

...tak to je asi největší demagogie co jsem tu četl:-))))) ...místo keců stačí možná kouknout se na SAMSUNG stránky:-)))

http://www.samsung.com/ca/consumer/mobile/galaxy-note/galaxy-note/SGH-I3...
"The Galaxy Note II’s 5.5-inch HD Super AMOLED Plus screen "

...no nic tohle asi nemá řešení ...jojo vypalují se jak sviňa za rok to lidi vyhazují je toho PLNY web:-)))

Ale v jednom máš pravdu - ztráta času. Tak se měj a hezké sny:-)

B.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak přesně na tom tvém odkazu je:
Display
Technology: superAMOLED

Na české stránce pak logo:
http://www.samsung.com/cz/galaxynote2/benefits.html

Takže si vyber, zdá se, že samotný Samsung jaksi neví, co má a umí si rozporovat v rámci jedné stránky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teda přátelé, kdybyste mi to neřekli, tak to nepoznám. Mám S8500 (první Wave) a když budu brát v potaz displej, tak ho používám nejčastěji jako záznamník videa (v autě). Zkusil jsem zobrazit na celém displeji bílou a hledal nějaké vypálené obrazce. Nakonec jsem je našel, ale jako kdybych o nich nevěděl a nehledal je, tak si jich ani nevšimnu. Standardní zapatlání displeje dotykama dělá výrazně viditelnější artefakty než nějaké vypálené pixely.
Pro zajímavost: takhle to nějak vypadá: http://www.abload.de/img/samoled-s8500u5y6v.jpg

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

kamos ma galaxy s II a za rok sa mu to vypalilo :) ukazoval mi hornu listu ma tam taky flak, najviac je to vidno ked clovek ubere jas

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Populární jsou taky "permanentní" ikony ze spodního docku:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neviem o čom píšeš. Mám SGS 2,5 roka a nič nemám nikde vypálené.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ikony ze spodní lišty (kopie Applího docku). Samozřejmě je to ovlivněno dobou zobrazování dané obrazovky (jako dříve u plazem-logo stanice např.). Není pravidlo, že to "zapnu a vypáleno" :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Galaxy Nexus to istí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jaj sorry, to nie je Galaxy :-)
Ale zato cena je príjemná. Vidím to u svojho koncového predajcu skladom a za 222€.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dnes je jednoznačně lepší sáhnout po Nexusu 7

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ta mala poznamka na konci clanku (ktoru som paradoxne cital ako prvu - este pred precitanim clanku) ma trocha vyplasila, ze sa mi bude zlc zvysovat, ale klobuk dole pred autorom clanku. Je to naozaj rozumne napisane.
Myslim, ze ludia v Apple boli sami dost nervozny pri uvedeni tohto produktu. Mal som ten pocit aj z Cooka aj zo Schillera pri predstaveni. Hlavne, ked to Schiller na podiu porovnaval s 199 dolarovym hardwarom (nexus 7) ;-).

Dolezite ale je, ze bez ohladu na to, co doteraz konkurencia uviedla, toto sa fakt bude predavat ako teple rozky. Preco? Pretoze je na tom logo Applu? NIE! Preboha ludia uz s tym prestante. Nie je to preto, lebo "je tam jablko a ked ma niekto placku s jablkom tak je cool".
Nie. Ludia to budu kupovat preto, lebo s tymto HW maju istotu, ze to funguje a ako to funguje. Cely Androidovy svet je jeden velky chaos. Telefon od telefonu, tablet od tabletu - kazde UI vyzera inak. Inak sa sprava. Clovek ma problem sa v tom zorientovat.
Ekosystem Applu je uhladeny, vylesteny, stabilny a user friendly. Preto to ludia kupuju. Lebo maju istotu, ze to bude fungovat a ze to budu vediet pouzivat. Mozno panovi Davidovi Jezkovi pomoze, ked tento nazor nejako vstrebe :-)
Ano, ludia su telce a ovce, ale Apple je taky uspesny prave preto, lebo dba na kvalitu nielen po HW stranke (ktora je porovnatelna s ostatnymi vyrobcami), ale aj na kvalitu softwaru a ze to ako celok funguje naozaj skvele a odladene. Ludia sa toho potom neboja a su ochotny si za to priplatit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak nějak. Např. pro pobavení.
Musím udělat HR, ale nechci přijít o rozehrané Angry Birds (což je pro někoho možná "překvapivě" docela časté téma:-) ).
Činorodá skupina začala vytvářet nějaké exportovací utlitiky (a možná chce root), pak se dělá HR (např. instalace nového OS), instaluje se zpět aplikace, importuje se, modlí se, aby to vyšlo, ono ne, proč, zase diskuse.... Kdo nepoznal, Android uživatel.

Připojím zařízení k PC, nabídne se aktualizace, ťuk (Ťuk znamená, že se provede synchronizace, záloha, stažení aktualizace, instalace aktualizace, restart, synchronizace, obnovení zálohy). Po hodině odpojím (po tu dobu jsem s někým v posteli, uživatel Androidu na help fóru) a jdu hrát rozehranou hru z poslední pozice. To byl uživatel iOS.

Každý chce trávit čas jinak no.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pípnul mi telefon. Vyndám ho z kapsy, vidím - aktualizace OS. Dám ok, strčím ho do kapsy. Když ho příště vytáhnu, je na něm nový android. O nic jsem nepřišel, pokračuju tam, kde jsem skončil. Takže co to tady vlastně meleš?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, tak zkusím taky přidat do placu jednu zábavnou z reality. Upgradoval jsem Bada 1.2 na 2.0. Oficiální cestou, přes Kies. Stahování, kus uploadu do phonu a brick na světě. Mobil permanentně v nějakým tom Download mode. Po marných snahách s tím něco udělat oficiální cestou jsem vzal multiloader a naládoval tam ten oficiální firmware neoficiální cestou. Přišel jsem o všechna nastavení, zda i o data na flešce v telefonu, to nevim (kartu jsem raděj vyndal), ale nakonec tam tu badu 2 dostal. Jede to :). A jsem docela rád, že mám Badu, nedělaj se na to malwary, jak to nikdo nepoužívá ;).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No Kies je vůbec veselá záležitost, umí např. ti říkat, že u tvého modelu není možné touto cestou, odkáží tě na stránky a tam napíší, že máš dělat aktualizaci přes PC Studio, další stránky a tam ti řeknou, PC Studio už není, že musíš Kies. A můžeš začít znovu:-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to ale hovoříš o OTA aktualizaci, která je v rámci dané verze systému. Pokud ale aktualizuješ generačně, při čem se dělá HR, tedy výmaz vnitřní paměti nebo prostě daná aktualizace vyžaduje HR, protože něco mění zásadně. Jako svět a problém je trochu širší než tvůj telefon a jedno píp:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takhle jsem přešel z 2.3.6 na 2.3.7 na 4.0.3 na 4.0.4. A nikdy nejmenší problém. Je to všechno OTA?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Funkčnost a zpětná SW podpora je jedna věc, ale to podstatné je celý ekosystém, jak to vše do sebe zapadá a je vzájemně kompatibilní. Navíc to má jednu zajímavou věc, nad kterou všichni antiApplisté zajásají, celý ten ekosystém zužuje možnost volby a přechodu na konkurenci. Každý normální člověk, který větší část obsahu kupuje, po čase zjistí, že to značně převyšuje náklady na pořízený HW. A pak si sakra rozmyslí, budovat to znovu. Já osobně jsem také čekal cenu od 249 USD, tak jsem zvědav jak jim to změní prodeje a nakolik to bude kanibalizovat velký iPad. Musí si být sakra jistí v kranflecích, když nenasadili agresivnější cenu.

Jinak se neustále bavím nad rozkopáváním báboviček velkými kluky, když přenesu místní hašteření do reálného života, tak kdo z vás má tu nejlepší ženskou na světě, nejlepší auto, nejlepší motorku, nejlepší bydlení, nejlepšího frantíka. Vždy je to nejlepší z pohledu jedné konkrétní osoby, soused už bude mít jiný názor. Přesně takto se dohadovali chlapy za socíku, mezi Trabant, Warburg, Žigulik, Škoda. Kde ty doby jsou a kdo řeší malichernosti, které tehdy byly pro mnohé životně důležité.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Keď vytriezveš, daj vedieť.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mě co to znamená, když se o něčem řekne, že je to pseudokopie.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To je excelentní výraz. Význam je "je to úžasný originál", nebo "je to mizerná kopie", nebo něco mezi tím... Takové slovo musel vymyslet jedině právník.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pseudo: neopravdový, ale vypadající tak

Pseudokopie - není to kopie, ale vypadá tak.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím si že by iOS byl nějaký klad, spíš naopak. Do firmy jsme pořizovali před rokem na testy dva tablety, aby jsme si vyzkoušeli který je pro práci lepší. Mno původní Galaxinu 10.1 používám doteď a jabko tu i se jménem majitele leží v regálu a tak maximálně si to někdo sem tam půjčí, ale zase to forem vrátí a radši si vezme Čínskou hajtru s Androidem za 5k. Takže pro mne, jako člověka kterej na to kouká dnes a denně jsou jablíčkový produkty, pouze a jenom pro pipinky a šampóny, aby mohli ukazovat že maj Alple a že jsou in. Normální lidi si berou Androidí zařízení, přinejhorším něco s woknama.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

...ještě že v reálném světě a ne světě geeku a itíku to funguje přesně naopak:-)))
B.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To bude asi tím, že reálný svět je tvořen pipinkami a šampióny... :-)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, všichni kolem vás jsou naprostí idioti, jen vy jste letadlo :)))) Bez ohledu zda vůbec rozumíte profesi těch pipinek kolem, nebo chápete co vlastně dělají. Trochu mi připomínáte manželčiny pacienty na psychiatrii, ale máte pravdu, i ona je naprostá pipina, v IT se vůbec nevyzná, tak bude blbá jak troky, protože používá iPad.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle mne opravdu pobavilo, je vidět že míra arogance a hlouposti opravdu nezná mezí :))). Díky za prozatím nejlepší vtip dne :D.
PS: Pozdravujte manželku, ne každý má to štěstí, že má jak píšete blbou ženu, určitě by na Vás byla pyšná.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Však já to psal jako zábavu a pobavení, přece si nebudu dělat srandu z jedněch fangličkářů a sám pak budu hájit tu svou. Hájení nějakých značek a ztotožnění se s nějakým praporem je normální projev mládí. Já jsem kdysi nebyl jiný, také jsem bojoval za Amigu a snažil se nakopat do zadku PC. Programovali jsme všelijaké kraviny, jen aby jsme dokázali, že 7 MHz procesor + kooprocesory hravě strčí do kapsy 100 MHz PC (v oblasti grafiky). Z toho pak člověk vyroste. Pak zjistí, že označil za dementa a chudáka člověka, co sice chodí oblečený jako bezdomovec, jedná jinak než vy, ale v hlavě a skutky je daleko před vámi. Proto si dělám srandu z těch co zevšeobecňují iOvce, Woknaře, nebo Tučňáky.

Ženu budu pozdravovat, ona mě zná sakra dlouho, a přece nebude mít doma normálního chlapa, vždy potřebuje nějakého zkušebního blba, aby pak věděla co zabere na pacienty v práci:))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

OK tak to beru ;), je fajn vědět že jsou tu i normální lidi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No je otázka, na kolik ajťák jaksi začlenil ty věci:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Něco se začleňuje snáz něco hůř a je to i o tom jak moc tomu daný člověk rozumí. Každopádně jsme bytosti líné a pohodlné, takže včleňovat něco co začleněno být nechce, samo sebe degraduje. ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mám rád Apple produkty a mám rád Váš server. V posledních měsících ale ztrácím důvěru v to, co děláte.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Od těch dob kdy diit.cz (cdr.cz) změnilo majitele to jde do kytek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Do kytek jdeme pomalu, ale jistě všichni. Jen je otázkou, kdo tam bude dřív. Z naší redakce to asi budu já :).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To bude inak velka skoda. Kym si nezacal byt tak znechuteny vsetkym okolo a vo svete, tak tvoje clanky boli pre mna vzorom spravneho Deep in IT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jednoho krásného dne ze mě vypadne poslední článek pro tento web a jednoho krásného dne ze mě vypadne poslední článek vůbec. Nedá se ani vyloučit, že oba budou jeden. Co si ale myslím, že by to ještě nemuselo být letos. Ale to světlo na konci tunelu už na mě nějaký čas bliká.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Uff. Nemuzu si pomoci, ale autor asi spadl z visne, ne? 16:9/16:10 vhodnejsi pro tablet? Kdy autor naposledy drzel tablet v ruce? Proboha, kolik hodin denne se diva na video, ze obhajuje tenhle pomer stran? Ja na tabletu delam vsechno mozne, ale sledovani videa jen velmi zridka. A na jine veci nez video je o 1000% lepsi 4:3.

Jeden z duvodu neuspechu Androidu, RIM Playbooku apod. je prave ten stupidni pomer stran. To co rikal Schiller o velikosti displeje je 100% pravda.

Andoidich aplikaci ze jsou mraky? Mozna, ale zase zde plati to, ze aplikace napsana pro 4-5" displeje se nemuzou jen proste roztahnout na velikost 7", protoze je to prehlidka promarnenych prilezitosti a prostoru displeje.

Duvod, proc nepouzili jine rozliseni nez u iPadu 2 je jednoduchy. Neni to tim, ze by nebyli schopni (za tu cenu) vyrobit tablet s lepsim rozlisenim, ale kvuli fragmentaci iOS. Jine rozliseni znamena nekompatibilni aplikace, spoustu prace pro developery a proc? Jaky by z toho kdo mel uzitek? Na tehle velikosti displeje, u v podstate entry modelu?

Autor je "ponekud" zaslepen. Uprimne nechapu tu nesnasenlivost vuci Apple. Ja jsem dloooooouha leta pouzival Linux na desktopu (dvanact let, z toho deset vyhradne), pouzival jsem ruzne verze Windows (des bes) a pak jsem se dostal k (Mac) OS X. A zjistil jsem, ze naprosto dokonale splnuje to co potrebuju.

Ma stabilitu a silu Unixu, a pritom neresim nejruznejsi nefunkcnosti toho ci onoho. Uz jsem stary na bastleni v (desktop) Linuxu. Zlomil jsem hul (na desktopu) nad systemem, ktery se ani po dekade usilovneho vyvoje nepodarilo stabilizovat tak, aby v nem fungovaly spolehlive tak zakladni veci jako automaticke a bezchybne prepinani mezi externim monitorem a internim displejem notebooku. A mohl bych pokracovat dale a dale. Vycet drobnych nedodelku a nefunkcnosti je pekne dlouhy. A upozornuju ty, kteri by mi chteli oponovat tim, ze napr. ten ext. displej muzu poresit pres xrandr, ze o tom presne mluvim. Nechci bastlit, nezajima me, jak to system udela, ja chci v praci zaklapnout notebook, odpojit ho od monitoru, prijit na schuzku, otevrit a zacit pracovat a ne dlouhe minuty zkouset probudit displej.

Takze ma dlouholeta zkusenost i Apple produkty je takova, ze proste funguji. A (pripadne) reci o tom, ze jsem ovce a locknuty na Apple jsou smesne. Nejsem locknuty o nic vic, nez autor tohoto clanku na Android. Kazda platforma vytvari prirozene vendor-lock-in, Google nevyjimaje. Otevrenost Androidu je taky jen mytus, neni otevrenejsi nez iOS (alespon z pohledu BFU). To, ze si developeri muzoou stahnout zdrojaky (nekterych!, ne vsech) verzi Androidu je lidem, kteri chteji telefonovat a ne developit k nicemu.

A aby autor nerekl, ze nevim o cem mluvim, tak nahodou mam SGSII. Je to stejne jako s tim Linuxem. Spousta nedodelku, matouci UI - obsahuje stupidni chyby, neuveritelne kratka vydrz na baterku - nechci slyset jak to ostatnim bajecne funguje, kdyz me ten mobil se zapnutym 3G pali do ruky a behem nekolika hodin je uplne vybity. Nejde aktualizovat na 4.0/4.1, protoze zatvrzele tvrdi, ze nenasel aktalizace. Kies ho take odmita aktualizovat. A mam dve moznosti. Bud ho dat do servisu (super). Nebo nekde sehnat oficialni firmware a flashnout rucne. A uz jsem zase u toho bastleni o ktere nestojim. A tak je to s celym Androidem porad dokola. Hracicka pro teenagery, ale na skutecnou praci to neni. Je to roztristena platforma, aktualizace chodi s 3/4 rocnim zpozdenim, pokud vubec, neoptimalizovane aplikace (ruzne rozliseni na mobilech, naprosto ignoruji tablety), mallware a dal a dal.....

Zlaty iOS, zlaty OS X. Nejdrive si neco zkuste a pak kritizujte.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mohu bohužel " teď " již jen ve spoustě věcí s macwolfem souhlasit.Sám jsem si prošel několika etapami v těchto technologíích (Windows mobile,Android.....).

Začínal jsem na Win Mobile 6,6.1,6.5 oldscool doba stylusů,věčného čekání na update,který nakonec nepřišel.Konfigurovatelnost veškerá žádná.A první začátky s upravovanými firmware.Zde to jakžtakž ještě fungovalo.

Android 1.6 mě naštěstí nezastihl a přešel jsem rovnou na 2 řadu s Galaxy S,LG Optimus One,oproti Win Mobile skok úplně jinam v možnosti konfigurovatelnosti a nástup milionu a milionu a 99% nesmyslných aplikací.Ale nic dolazené na 100% a to i jak original firmware tak i různé mutace a nástavby.Člověk by si nejraději z každé značky vybral něco a z toho si poskládal to své vysněné zařízení.Zatuhávaní a spousta jiných komplikací,které vedli zrovna v nevhodnou dobu k nucenému restartu telefonu.
Tehdy jsem měl na to ještě chuť a čas to pořád ladit,nahrávat nové firmware,nové aplikace atd.. Tohle bohužel vedlo jen k tomu,že se telefon tímto testováním stával nestabilním a dlouhodobě funkčně nepoužitelným.A navíc tato platforma svádí jen k nahrávaní nelegálních aplikací,hlavně typu navigace atd.. Ale mohu zase říci,že některá má vysněná zařízení jsou krásné šperky viz.Galaxy SIII.Tabletů jsem měl taky v ruce několikero a bohužel to byla ze začátku bída.Mutace tabletu a androidu 2.... v sračkách opravdu za 3-5000,- od milionu čínských značek to byl výsměch uživatelům.

No a z Applu jsem začal po dlouhém slintání u kamarádů z Prahy Ipady 1,2 a po zkušenostech zkusil jako první Apllefón 4S a mohu říci,že z předchozích období se mi sem tam zasteskne po domácí obrazovce a widgetech.Pro manželku pro kterou jakákoli technika vč.počitače je nic neříkající,je Ipad 2 jednoduchá hračka plně splňující její požadavky s jediným problémem a to tím jej od dcery dostat zpět.
4s jsem prodal a jedu na 5 a to tak,že jsem vlastně nic nepoznal,nemusel jsem se nic učit,našel jsem vše tam kde bylo předtím a i u manželky mám klid,že když koupím další zařízení bude s ním jako v peřince.

Řeknu to tak,jsem rád že jsem si tady tím vším prošel a mohu říci,že teď v tuto dobu je pro mě a většinu členů mé rodiny Aplle nejvíce user friendly a je mi u zadku jestli má soused Galaxy SIII a Note II s kterými si u mě již pro pomoc s upgradem byl.
A to prostě z jednoho hlavního důvodu tyto zařízení opravdu fungují.Materiály a provedení na 1* což se u 75% zařízení Android rozhodně říci nedá.

Tím samozřejmě nehážu flintu do žita a neříkám,že vše bude jinak a nebudu za rok na WinMobile 8.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No vidíš, a pak jsou tací, jako třeba já, kterým stačí se podívat na zkušenosti ve fórech a u známých si pár takových věcí osahat, aby pochopili, že ani jedno z těch zařízení, které právě na trhu jsou a o kterých je řeč a kvůli kterým by si nejradši lidé ve fórech roztrhali MojeID, nevyhovovalo natolik, aby si ho koupili :). Kdybych nepodědil jeden Smartphone, tak ho dodnes nemám (navíc ho ani jako smartphone nevyužívám, používám z něj akorát webový prohlížeč a to ještě jen přes Wi-Fi, a foťák - jo pravda, ještě na něm hraju jednu hru ;).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No vidíš takže vlastně nejsi ani uživatel,jen tzv. kolem procházíš s Badou,na které čteš v prohlížeči diskuze o Apple přístrojích a snažíš se nám namluvit,že to co tu řešíme bychom vlastně řešit nemuseli,protože to vlastně nepotřebujeme.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale houbelec :) Já se tomu všemu jen směju, protože to ani nepotřebuju, ani nikomu nevnucuju, že to potřebuje, nebo nepotřebuje. Mně je to takhle volný a takhle široký. Jen se tomu směju, jak se obě strany dokážou do krve hádat za svou pravdu :).

Mně jsou všechny ty tablety a smartphony totálně ukradené. Žádný z nich není takový, abych si poté, co zvážím hardwarové parametry a co dokáže software, mohl říct „jo, tak tenhle je fakt tak dobrej a za takovou cenu, že do něj jdu“. Takový tablet/smartphone ještě nikdo nevyrobil. Ani Samsung, ani Apple, ani Microsoft, ani nikdo jiný. Ono to bude obecně tím, že tablet jako zařízení svým konceptem není prostě moje krevní skupina. Nevím, co bych s tím dělal, neumí to nic, co bych potřeboval. Smartphone v zásadě totéž.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale co vlastne kdo potrebuje? Nemyslim, ze tvoja zena na iPade seriozne pracuje. Myslim, ze je to skor hracka. A dat za hracku 700EUR+ sa mi zda vela. Ipad mini je prvy produkt za peniaze, ktore by som bol ochotny utratit, ale odradzaju ma ich proprietarne konektory. Nespochybnujem kvalitu ich ekosystemu, ale sposob akym sa snazia ludi presvecit, ze ich rozhodnutia su spravne a uzivatelia im maju proste verit(mapy).
Tiez je urcita hranica co som ochotnu utratit za elektronicke hracky. Top modely na Androide ma nechavaju chladnym rovnako ako iPhone. Bol som majitelom lacnejsie kusku na Androide a aj ked bol HW slaby, tak problem bol SW. Teraz som na svojom blbom telefone a som zvedavy v akom svetle sa ukaze WP8 a aky bude vyber telefonov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne,moje žena na Ipadu opravdu nepracuje,tak jak jsem psal nepracovala ani na pc. Používá jej na věci na které spousta lidí používá jinak nevyužité domácí pc,nebo notebook.
Email,facebook,web atd..
Ne každý má ve vínku technickou zdatnost,u pc s ní byl problém a u tabletu s Androidem byl problém software,zasekávající se Wifi a celkové problémy se stabilitou.
Ano za hračku je to možná jak říkáš vela,ale myslím,že pro ni a vlastně i pro mou kapsu daleko lepší varianta než notebook,nebo netbook.Větší výdrž,menší spotřeba,větší odolnost,využije více členu rodiny,děti na hry a já jako časopis na oné místnosti,takže na to co jsme potřebovali se to hodí na 99%.
A pokud máš zkušenosti z lacnějším kouskem Androidu,tak tím jsem si taky prošel LG Optimus One,nešla na něm ani blbá ČT4,ČT24 a rychlost klesala z jakoukoli další nahrátou aplikací.Jsem rád,že už jej mám jen jako navigaci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja o tablete tiez uvazujem, s vyuzitim hlavne pre priatelku. Ale zaujimam sa skor o hybridne kusy na W8 ktore by sa dali vyuzit aj ako klasicky NB s desktopovimi aplikaciami. Podmienkou je ziadny vetrak, ale najskor si budem muset niekde osahat nieco s tym novim Atomom, ze ci to bude pouzitelne aspon na obcasnu pracu. Tiez ma zaujima, ci pre W8 na tabletoch bude fungovat market s jednoduchou instalaciou aplikacii. Android, iOS, ale winRT sa mi zdaju dost obmedzujuce, lebo clovek nemoze pouzit ziadnu znamu aplikaciu z prostredia Win.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Před pár měsíci jsem měl vypůjčený HP Slate2 a mohu konstatovat, že Atomy Z670 jsou dost líný - sice to není vidět hned po instalaci OS, ale po půl roce když už je na win nainstalováno x programů už je to znát, stejně tak třeba když má člověk otevřené 3-4 aplikace a přepíná mezi nimi. Je fakt, že hodně pomohlo odstranění HáPé sra*ek ze systému, ale i přesto se žádný razatní boost nekonal... Když už něco levného tak radši počkat na Iconii W710 nebo rovnou přídit plnohodnotný větší tablet alá Asus Slate 121 nebo Samsung XE jenomže to zas budeš držkovat, že je to drahý, že jo...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zase si mimo. Ako obycajne. Podmienkou je ziadny vetrak, nie vykon. A nemam potrebu kupovat prvu generaciu, takze aj cena bude primerana na hracku.
PS: Uz si zistil co je R500?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Má se s tebou vůbec cenu bavit? Člověk se ti tu snaží popsat jak se v praxi chová levný tablet a oplátkou jsou kecy jak jsem mimo. Slate 2 rozhododně není první generací umpc/mid/tabletů (předpokládám, že o značkách jako Arima jsi nikdy neslyšel, paradoxně právě od nich se v čechách objevily první x86 zařízení rebrandované za Gigabyte a Medion), současně s nimi se tu ještě objevilo pár kousků HTC Shift (Intel ARM+x86) spolu s Asusím R1, neoficiálně tu pak ještě přežíval Wibrain a pár přístrojů s AMD Geonode. Další generací byly třeba hodně oblíbená VAIA (slider, opět singlecore ULV, SSD, na svou dobu hodně našlápnuté), která se sem bohužel dostala jen ze zahraničí. Posledním článkem mezi tablety tu byl akorát Fujitsu s ULV, pak už jen těžší konvertabilní tablety s Atomy co se dávaly do netbooků. Ani jedno ze zařízení se nikdy netěšilo oblibě díky hypu kolem netbooků takže mě ani nepřekvapuje, že jsi první vlny propásl a žiješ ve sladké nevědomosti ;)

Navíc kdyby ses normálně vyžvejknul, že R500 myslíš plastovou Toshibu, která rozhodně nikdy nevydržela 4 hodiny jak píšeš tak bych byl doma hned nicméně ta rozhodně nemohla konkurovat macbooku jak výkonem tak mechanickou odolností..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No si mimo a kecas o tom, co si v zivote nedrzal v ruke.
Ta R500 s jednou upravou, ze je tam SSD od Samsungu neviem aky typ(vyberal som podla spotreby, do dnes neprekonany) s povodnou 5 rocnou baterkou vydrzi 4 hodiny na Webe. Vyskusane v praxy. A aj v recenziach: http://pctuning.tyden.cz/hardware/notebooky-pda/11682-toshiba_portege_r5...
Ma plastove telo, ale horcikovy ram. Aj ked ho drzis za roh, tak sa neprehiba. Vykonom nemoze konkurovat o 5 rokov novsim CPU, ale na vsetky bezne cinnosti staci. HW vybava je pred hrackami od Apple. Hmotnost nizsia a ako bonus si mozem nosit druhu bateriu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neuvritelne. "displeji vhodnějšímu pro video (1280×800 versus 1024×768 u iPad Mini) i surf"

16:10 povazujem za absolutne nevhodne na tablet. Hlavne na surf. Na vysku je to nudle, prezeranie webu o nicom, na sirku zbytocne siroke a len par riadkov na vysku a este tie 3 toch navigacne button zaberaju plnu sirku jedneho riadku...

4:3 povazujem za jeden zo zakladov uspechu iPadu :) a to mam Android telefon. Android tablet som mal tiez.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja som tiez zastancom 4:3, ale zrovna v tomto pripade kde ma Samsung vacsie rozlisenie v oboch smeroch sa mi to nezda az taky problem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.