Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple prosadil zákaz prodeje mnohých produktů Samsungu v USA

Apple se mi hnusi vic a vic. Co proboha vyresi tyto zakazy cehokoliv? Jedine to podpori cerny trh a smelinu a stat takto prijde o dane. Takze kdo chce kam..

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

to je tak, kdyz jsou peniza az na 1. miste a firmu ridi "manageri"....
dalsi "vitezstvi", ktere "nahnile" jabko ziskalo...
aneb jak odchod jednoho "vizionare" dokaze pohrbit celou firmu...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

kde je teraz obama, ktory by vetoval rozhodnutie sudu v ramci zdrvaho konkurencneho boja a rozvijania trhu a samsung by mohol pokracovat v predaji?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty si myslíš, že to vetoval kvůli zdravému konkurenčnímu trhu? LOL!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Narazam na tento clanok a ospravedlnujem sa ze som tam nedal tag <Irony/> ;-)

http://diit.cz/clanek/obama-vetoval-zakaz-prodeje-iphonu-v-usa-a-vyrazne...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Humus. Steva Jobse jsem měl rád. Z mého pohledu to nebyl až tak vizionář jako spíše výborný podnikatel. Věděl jsem, že po jeho odchodu půjde Apple do kelu a taky jsem se nemýlil. Co super nového vlastně firma Apple dokázala vmísit to svých zařízení od onoho okamžiku? Moc ne, pokud se poohlédnu po těch užitečných věcech. Těch neužitečných je více, jako je třeba převeliké rozlišení, applem odsuzovaný formát 16:9 atd. Vážně, jaký zásadní rozdíl je mezi 4S a 5, kromě poměru stran ? Stejně tak nová generace iPadů, která se přehřívá jako homosexuál v modré ústřici (neuražte se prosím). To je jedno, ale říkám, že jsem rád, že nepodporuji firmu, která se takto chová, koupením nějaké iHračky. Co mě ale asi nejvíce irituje je čím dál tím víc samolepek loga Apple na autech. S chutí bych takové auto poškrábal, protože z toho vyplývá jediný úmysl a to ten, že provozovatel auta chtěl na sebe upoutat pozornost a vykřiknout do světa.... Ho ho hó, já mám Apple, já jsem větší člověk než vy, protože si to můžu dovolit. Myslím, že dovolit si to může každý, ale porovnat si více zařízení ... to dokáže málokdo. Mám takové lidi v rodině a vím, jak to chodí. Nechápu, proč je Apple chápán jako něco prestižního a přepychového. Nesouhlaste se mnou, je to můj pohled na věc a možná se mýlím v mnoha věcech, ale vím, že se v jedné nemýlím a to je ta věc, že se lidé Applem spíše vytahují, což mohu říci o lidech, které jsem doposud potkal. Výjimek je málo, také znám.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Uprimne receno, nekoupil bych si nic ani od jedne firmy. Apple, protoze je prilis drahy (nebo spis hodne predrazeny) a samsung, protoze je silene predrazeny a navic totalni smejd ....
Osobne je mi ale apple mnohem sympatictejsi. Verim, ze apple skutecne nejake novinky a cenne patenty/napady skutecne ma .... kdyz jsem poprve videl iphone nebo macbook, tak to je proste neco ... kdyz se clovek podiva na cokoliv od samsungu, tak je to jenom skladacka, kterou mimochodem dokaze napodobit (a dokonce i kvalitativne) kazdy druhy pidivyrobce v cine .......
Kdyz se podivam na svoji nokii, tak skvely a citelny displej na slunku, bezdratove dobijeni ...... kdyz na iphone, tak proste luxus, skvely kousek HW, hlavne OS ..... kdyz na galaxy s4, tak tuctovy fullhd display, osklivy design s nejakyma obludnyma dirama na predni strane a mizerny a pomaly system obohaceny spoustou neodinstalovatelneho bloatwaru s neuveritelnou cenovkou .....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že čistě hardwarově jsou na tom lépe androidí mobily. IP je rychlejší jen díky tomu, že má odladěný systém stvořený pro svůj vlastní HW a hlavně nemá plnohodnotný multitasking. ( http://www.androidmarket.cz/ruzne/proc-je-ios-plynulejsi-nez-android/ ). Já si myslím, že výběr se má odvádět od toho, co uživatel chce. Pokud chce s mobilem hned umět zacházet, tak ať zvolí IP, protože tam je vše přehledné a jednoduché. Pokud chce trochu kárat mozkové závity, tak ať zvolí Android, který je na tom s možnostmi lépe, podporuje plnohodnotný multitasking a flash. Samozřejmě na úkor stability, protože sám vím, že sem tam mi někdy multitasking způsobí pád aplikací, ale je to ojedinělé. Konstrukčně jsou na tom samozřejmě lépe Apple produkty, pokud se týká jen o mobilní telefony a tablety. I kov má svoje nevýhody, protože při pádu je větší pravděpodobnost, že praskne displej (co jsem tedy viděl v crashtestech). Plast je pěkně elastický, a tak pravděpodobnost je nižší, ale máte pravdu, že cena plastových zařízení je vskutku přemrštěná.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak je celkem zrejme, ze mobilni zarizeni minimalne typu telefon NEMUZE mit plnohodnotny multitasking ... si predstav, ze by nejaka multiocasni aplikace, ktera se kousne, vyzirala 100% CPU a telefon by se ti za pul hodiny vybil ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Upřesňuji. Plnohodnotný multitasking v rámci telefonů.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Teda nechci brát iluze, ale iOS normální mutitasking má. Odjakživa. V prvních verzích iOS byl zablokován uživatelský multitasking, ale to bylo vzhledem výkonu HW dost pochopitelné (412 MHz single core ARM se 128 MB RAM. Stačilo, že nějaká úloha na pozadí více vyváděla (třeba mail) a začalo to drhnout.

Jinak mozkové závity je lepší vytěžovat nějakou tvůrčí činností než udržováním mobilního telefonu v chodu. :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No dobře, od kdy mohu mít na iOS floating aplikace. Například multitasking přicházející pro Android s nadstavbou TouchWiz od Samsungu?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

On ale mluvil o nejakem 400MHz ARMu ..... cili ZX Spectrum .... jinak floating aplikace na androidu? To je ten bastl od samsungu? Co jeste dockame u androidu? Okenni manazery?:o)))) Pak se jednou clovek zamysli, zjisti, ze ma skoro "windows", akorat to stale nic moc nebude umet a na i7 to pojede jak na 486ce:o)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nejen od Samsungu.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Mozkové závity s Androidem si uživatel potrápí do té doby, než se to naučí. Pak může věnovat závity tvůrčím činnostem, které jsou v jistých případech na Androidu jednodušší (Galaxy Note).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Svoboda podnikání v praxi USA: Nikdo vám nebrání pokusit se o cokoli.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.