Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

ASMedia očekává skvělou druhou polovinu roku díky USB 3.1 řadičům

Jelikož příští generace čipsetů Intel nemá nativní podporu USB 3.1, čeká ASMedia skvělé druhé pololetí. Firma je na USB 3.1 plně připravena, včetně podpory v USB 3.1 ovladači ve Windows 10.

Do souvislosti dává ASMedia především platformu Intel Skylake, která bude nejzajímavějším počinem přicházejícím na trh ve druhé polovině roku 2015. A jelikož USB 3.1 v čipsetech pro ni nenalezneme, na ASMedia se obracejí výrobci základních desek.

ASMedia má v tuto chvíli k dispozici dvouportový USB 3.1 řadič ASM1142 pro PCI Express (využívá buď 2 linky v2.0, nebo 1 linku v3.0), což je pro čipsety vhodné. ČIpset již prošel validací u USB-IF a Microsoft na něj má podporu v ovladačích v chystaných Windows 10. ASMedia se sama podílela na vývoji validačních nástrojů pro USB 3.1 v rámci USB asociace a přitlačila i na pilu v podpoře partnerů, kteří USB 3.1 implementují do svých zařízení. Jejím cílem je co nejrychlejší a nejmasovější penetrace trhu rozhraním USB 3.1, jistě proto, že cítí určitý náskok před konkurencí.

A i poté, co Intel integruje USB 3.1 do svých čipsetů, očekává ASMedia stále poptávku od všech partnerů, neboť nejen čipsety intelovými živ je trh. Šéf ASMedia také předpokládá, že počet firem, které uvedou USB 3.1 řadiče na trh, bude ve srovnání s USB 3.0 výrazně nižší, protože právě integrace USB 3.0 v čipsetech Intel mnoha z těch menších přistřihla hlavní zdroj příjmů. Mnozí vývojáři čipů si tak nyní spíše licencují hotové řešení od ASMedia, než aby znovu riskovali.

Když odečteme ASMedia a Intel, tak v souvislosti s USB 3.1 se prý zatím žádný další výrobce neobjevil.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku ASMedia očekává skvělou druhou polovinu roku díky USB 3.1 řadičům

Pondělí, 8 Červen 2015 - 08:55 | Tralalák | Ach jo... ad. posledná veta VIA Labs. (VLI...

Zobrazit diskusi