Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

ASRock A75M-HVS - levná opravdu základní deska pro AMD Llano

ASRock A75M-HVS (z úhlu)
Nějaký čas máme v redakci základní desku pro procesory AMD Llano, jejíž jednoduchost a strohost je až mile překvapující, stejně jako poměrně pěkná cena nepřesahující 14 stovek…

Kapitoly článků

1.  Stručný přehled
ASRock A75M-HVS
ASRock A75M-HVS

ASRock A75M-HVS je deska svou cenou patřící do low-endu mezi deskami s čipsetem A75. S HDMI výstupem je např. v nabídce CZC vůbec nejlevnější deskou s tímto čipsetem, který je vybaven oproti svému chudšímu bráškovi A55 čtyřmi USB 3.0 porty. Jde o desku formátu µATX, která nese opravdu jen tu nejzákladnější výbavu: po jednom slotu PCI Express ×16, PCI Express ×1 a PCI. Sluší se zmínit jednu sympatickou věc: oba PCI Express sloty (×16 i ×1) vedou do PCI Express řadiče procesoru. Dva paměťové sloty dovolují připojit max. 16 GB paměti, pokud se vám podaří sehnat 8GB moduly.

ASRock A75M-HVS - obsah balení
ASRock A75M-HVS - obsah balení

Součástí balení toho není mnoho: manuál, médium s ovladači, SATA kšandy, IO shield a velká plachta informující o specifické službě ASRocku, pokud jde o USB 3.0 porty: XFast USB. Jde o takový specifický urychlovač USB, který si brzy proklepneme v samostatném článku (zjednodušeně řečeno jde o něco podobného jako ASUS USB 3.0 Boost, ale je to řešeno trochu jinak).

ASRock A75M-HVS - IO porty
ASRock A75M-HVS - I/O porty

Zadní I/O panel nese kromě moderny v podobě HDMI a čtyř USB 3.0 portů také příjemnou legacy klasiku v podobě dvou PS/2 portů a analogového RGB video výstupu D-Sub (VGA). Pro uživatele klávesnic a myší připojitelných modernějším USB rozhraním jsou tu i dva USB 2.0 porty, RJ45 konektor pro gigabitový ethernet a pouze tři zvukové konektory. Žádný koaxiál, žádná optika, digitální zvukový výstup dostanete ven jen skrze HDMI.

Tagy: 
Kapitoly článků
1.  Stručný přehled

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku ASRock A75M-HVS - levná opravdu základní deska pro AMD Llano

Pátek, 25 Květen 2012 - 15:55 | WIFT | Ne, to je od prachu ;)
Pátek, 25 Květen 2012 - 15:23 | Socket vseljaky | ta doska je tak zaprasena uz od vyroby? :-)
Pátek, 25 Květen 2012 - 13:50 | WIFT | Čemu říkáš levnější úsporný procák? AMD A8-3870 (...
Pátek, 25 Květen 2012 - 13:37 | Lukas Zapletal | Kolik to žere s nějakým levnějším (úspornějším)...
Pátek, 25 Květen 2012 - 13:32 | JoHnY3 | Ted jeste aby za stejny penize byla k sehnani i...

Zobrazit diskusi