Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Elegantnější HDMI stick od Asusu: VivoStick [IFA 2015]

Ergonomii těchto škatulek shledávám nešťastnou. Trčí to z konektoru do prostoru a tahají za to kabely, minimálně ten napájecí. Chudák HDMI konektor v telce.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mozno k tomu Asus pribali nejaky kratky M/F kabel...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

podle specifikace by to melo zvladat dekodovat 4k h265 video! to jsem na to zvedav, prozatim horky kandidat na me htpc

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší je, že to visí na malém kabelu, musíte přivést napájení, USB hub aby tam šlo něco připojit...

To si radši postavím malé HTPC s Kabini nebo něčím jiným, kde nebudu toliko omezován :F

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak. HTPC má byť v hotovej peknej skrinke.
http://tinyurl.com/nk263j8
A nie takéto malé somariny kde sú potom popripájané USB rozbočovače, externé disky, káblová sieť je tak isto potrebná...

Tieto malé srandy beriem skôr iba ako malý prenosný "núdzovy" počítač s nejakým Linux distrom.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže ty Sticky mívají W8.1 with Bing, nevím jak tam nacpu Linux. Měl jsem nedávno v ruce variantu od Lenova s nějakým tím Z Atomem a to nepřehraje ani 1080p plynule! V prohlížeči už vůbec ne, flash akcelerace nope, celkově je to takové líné.

Taky jsem si postavil malou krabičku s Athlonem 5350, 8GB RAM a 500GB SSHD, nic moc to nežere a výkonu to má dostatek, navíc se to nezadýchá když pustím video :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

a zvladne to Kabini 4k h265 10bit? Silne pochybuji ze ano, cokoli jineho uz vychazi cenove a spotrebou uplne mimo

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nemám nejmenší tušení, já tam typicky pouštím 1080p. Kabini je přeci jen už "zastaralé", takže tipuji, že spíš ne, ani nevím zda by to upočítala CPU část. Na druhou stranu není problém nacpat tam nějakou kartu co to umí, klidně i v low-profile provedení pokud to někdo udělá ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

anebo jeste lepe, dam tam proste normalni pocitac ve velke krabici :) ale to neni konurence tohoto reseni, to je proste uplne jine reseni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je také možnost, ale na HTPC zase velké PC nepotřebuju, takže stačí malá miniITX krabička s tím Kabini. Nebo bych volil něco menšího, třeba Fractal Design Node 304 case a do něj nějaké vnitřnosti podle toho na co by to přesně bylo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vypada to uz fakt VELMI pekne ..... ale klidne bych litr priplatil za 120GB verzi. A taky by tam mohli dat nejakou malickou baterku, aby se pocitac pri vytazeni uspal a pak pripadne az dojde stava, sam hibernoval. Perfektne by se to hodilo rodicum, ted jsem jim instaloval stary notebook s C2D a tohle by bylo jiste daleko rychlejsi a lepsi. Notebook stejne sedi celou dobu v dokine ..... s tou baterkou si dovedu predstavit, ze je to pichnute zezadu monitoru se stickem pro bezdratovou klavesnicu a mys (skoda, ze neexistuje normalni BT klavesnice) a kdyz budou chtit si pustit film, tak to vytahne a hodi do velke TV a jede dal.
Kdyz to bude stat rekneme 1500 az 2000, tak do toho pudu ..... uvazoval jsem k 3D TV koupit nejaky nejsprostsi tablet kolem dvou litru s HDMI vystupem ....... treba pipo W4

EDIT: http://www.gearbest.com/tablet-pcs-c_11294/tb14_hdmi__tb3_windows~8__tb3...
Hm, tak da se kolem sto USD sehnat i slusnejsi tablet ..... treba tento se mi libi http://www.gearbest.com/tablet-pcs/pp_230564.html ..... 2GB ram, 64GB disk, FHD, IPS ..... hodila by se Ackova wifina, ale co uz. A je to jeste o 30$ levnejsi. Kdyz by z toho clovek vyparal dualboot s lagroidem, tak by to melo zcela jiste daleko sirsi spektrum pouziti nez ten Asus stick ..... teda pokud by clovek vyslovene nebaziroval na cherry trailu a soubezne bezeni 15ti 4k H265 videi:o) Jak je vubec na tom prehravani H265 na baytrailu atd? Prehraje? Neprehraje? Resim maximalne FHD, 4k ne, zatim .... posledne jsem dokonce shanel nejake video v h265 a nejaky prehravac a nic jsem nenasel, ale je to uz par mesicu, asi mrknu jak se veci maji dnes:) Samozrejme, ze to bude vyzirat vic nez na cherrytrailu, ale zas jako HTPC by to bylo pripojene furt do elektriky, takze je to jedno. Hadam, ze podobnych jako ASUS se vyroji za polovicu do Vanoc jeste hromada ..... samozrejme neznackovych cinanu .... je vubec otazka, jestli soucasne znacky maji proti cinanum sanci ..... nemluvim jenom o telefonech a tabletech, ale dnes je to skladacka, kterou zvladnou vyvinout a uvest do masove vyroby v cine snad za tyden mi to prijde:) Ale tak to jsem odbocil:)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tam jen bacha na dovozní limity, ono se to pak prodraží o DPH a clo (plus výpalné poště za to, že tě nechá okrást).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak jasne, ja proto ty ceny bral v USD, protoze tech 90 USD odpovida nasim cca 2800, co to pipo w4 u nas fakt stoji. Kazdopadne vetsinou se pocita pouze DPH, protoze treba u tabletu a mobilu (a hadam, ze u vetsiny male elektroniky) je nulove clo. A ano, vypalne poste, tusim ted 200+postovne, to je samozrejme megaopruz ..... kdyz clovek bydli v Praze, tak to ma jeste docela dobre ..... nechapu, ze ty celni posty nejsou aspon jedna v kazdem kraji. Treba je vtipne, ze pro podnikatele je tusim posta i v Brne, ale byl tam zas nejaky ojeb s tim, ze jednak to pak musis dat do ucetnictvi a tusim to nevydali rovnou a clovek stejne musel zaplatit postovne po CR ..... je to pritom megakokotina, kdyz si clovek veme, ze postovne na cilovou adresu uz jednou zaplatil ...... kuwa, zase jsem se akorat nasral!:o)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.