Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ATI Catalyst 5.9

Mozna by se sluselo dodat, kde se ten novy algoritmus Motion Adaptive...bla bla projevi. Podle nazvu bych tipoval, ze pri prehravani videa?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Predpokladam ze vsude, kde se neco hejbe, kdyz je to Motion, neni duvod, aby to bylo omezeny jen na filmy ... naopak, u filmu, kde prakticky dostavam hotovej snimek se blbe zjistuje pohyb narozdil od polygonu(nebo obecne objektu) v pameti karty u kterych jen zmenim polohu ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jj, je to deinterlacing pro video

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pekne, ale jeste mi tu mezi odkazy chybi:
http://www.techpowerup.com/softmod/downloads.php
;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vie mi niekto povedat, ci ATi podporuje rozlisenie 1366x768 na DVI vystupe?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Může mi někdo poradit jak přetaktovat ATI9600 (saphire bez větráčku)? Existuje jistě víc způsobů, ale pomocí nějakého ati tool to nevydrží a  vždycky se vrátí staré hodnoty. Jde to někde přestavět natrvalo? a dá se pro něj sehnat nějakej novější firmware - má to smysl? (případně s už upravenýma frkvencema)?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Herbi: pretaktovat natrvalo: pouze zmenou casovani v BIOSu. Ale predtim si to musi PORADNE overit, jestli jsou to stabilni hodnoty.
Prostuduj link, ktery jsem poslal 22. září 2005, 10:29

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

VanJ: mám možnost zvolit 1360x768, nejedu sice přes DVI, ale nevidím důvod proč by to nešlo. Jinak s 1366x768 nevim, možná ses jen upsal.

Herbi: já používám ATI Tray Tools, jen to musíš uložit jako profil a nastavit "load selected profile at startup". Jiné prográmky na tom budou podobně. Přehrát bios karty jde i s frekvencema, ale to jsem nekoumal.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tady v tom příspěvku se píše že při přehnaném overclocku pamětí dojde k jejich trvalému poškození, že v konečném důsledku již nejsou schopné pracovat pomalu ani na původní frekvenci (nemyslí tím úplné zničení jen omezení funkčnosti). To jsem dřív netušil. Má k tomu
 
http://www.techsupportforum.com/showthread.php?threadid=65888

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

@ Dan : Nie neupsal. 1366x768 je typicke rozlisenie 32" LCD televizorov. Zial 1366 nie je delitelne 8 a preto mnoho kariet s nim ma problemy (koli nejakej spatnej kompatibilite), takze ani pomocou powerStrip sa neda toto rozlisenie na vacsine kariet nastavit. Vynimkou su vsetky karty Matrox, ktore umoznuju nastavenie rozlisenia s presnostou jedneho bodu, a potom niektore novsie nVidie, ktore maju externy TMDS vysielac a novsie drivery. Preto som sa pytal na toto rozlisenie. Ale uz ten problem neriesim, nakolko som nasiel lepsi LCD TV, konkretne BenQ DV3750, ktory pouziva 1920x1080 nativne rozlisenie panelu pri 37", co je standardne rozlisenie a nemal by s nim byt problem (dufam ze nie je problem s kapacitou DVI vystupu pri tomto rozliseni...)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

VanJ> Problem s kapacitou DVI v tomhle rozliseni je. Resi se to tim, se se signal rozdeli do dvou DVI kanalu (fyzicky porad stejny konektor, ale s plnym poctem pinu - nemaji to vsechny graf. karty, nebo vsechny DVI kabely jako takove).

Kdysi jsem o tom cetl vyborny clanek, kde byly presne vypsano do jakeho rozliseni jeden kanal DVI staci. Nekteri vyrobci to mirnym porusenim DVI specifikace dokazi jeste zvysit (kapacitu kanalu, ale to vase rozliseni uz je myslim vetsi). Taky v tom clanku na nejakem spektralnim analyzatoru merili kvlaitu signaly karet ATI a NVidie ruznych typu ... urcite ten clanek pujde vygooglovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

VanJ> Mimochodem, tusite jaka technologie LCD se pouziva pro ty televize? Je to obyc. TFT nebo neco lepsiho (PVA, S-IPS)?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>Nalim - co kdynys hoteda vygoogloval,to by bylo jaksi dobré - mě by zvlášt líbilo to srovnání signálu. Kdo dopadnul líp? Před pár rokama měly ATI mnohemlepší a ostřejší obraz (na stejném monitoru nižší střední kategorie karet) Jak je to teď? Monitor bez kvalitního signálu obraz pořádnej nedá (u vga)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dík, neboj, za rok se ty parametry moc nezměnily.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.