Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ATI Catalyst 7.7

po instalaci na opensuse 10.2 x64 kernel 2.6.22 mi to to pravyho dolniho rohu hodilo watermark AMD - testing use only. Nevite co s tim?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A o dvoch najzasadnejsich zmenach v Linux Catakytoch ani zmienky

1.Napriek tomu, ze driver oficialne stale nepodporuje R600 driver 8.39.4 obsahuje prve casti kodu pre AMD R700 Kod totiz obshuje retazce Cail_RV770_SetupASIC, dwRV770_RLC_Ucode, a CAIL_DDI_CAPS_RV770_A11.

2. Ovladace obshuju subor XML (atiogl.xml),ktpory obshuje mozstvor profilov pre aplikacie na praovnych stanicich a hry ako napr. 3D Studio Max, AutoCAD, Quake 4, a Doom 3. Taky subor je vo Winsdows ovkladaci uz dlho ale v Linux ovladacoch porvy raz. Pouzitie toho suboru znamna optiomalizciu vykonu v danej apliacii ak ju subor obsahuje
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=782&num=1
Je teda mozne, ze AutoCAD for Linux aj 3DS Max for Linux su blizko...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>hrabex
>po instalaci na opensuse 10.2 x64 kernel 2.6.22 mi to to pravyho
>dolniho rohu hodilo watermark AMD - testing use only. Nevite co s tim?
Leda ak pouit graficky instalator

If you run the graphical fglrx installer, /etc/ati/signature will be properly generated and you won't experience these problems. However, if you are using the --buildpkg argument with Fedora, Ubuntu, and other distributions, this file is not generated. With the missing signature, you are stuck with this watermark.
http://www.phoronix.com/?page=news_item&px=NTkwNg

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poslyš, fotoba, nechtěl by sis založit svůj vlastní web a tam psát tyhlety věci, co nám sem flooduješ do diskuzi? Jsem si jist, že to bude mít takovou čtenost, že se můžeš vzdát i těch 13 litrů v tom ústavu, kde vyučuješ a vydělávat podstatně víc na on-line reklamě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WITF, mas mindraky z menejcennosti? :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale, ale... Že by horko? Co takhle spíš zkusit zapojit fotobu do práce na CDR.cz a zvednout úroveň článků (převážně těch o AMD a ATi ať nežeru).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s Wiftem :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ak som tomu rozumel spravne (co nemusi platit) Je mojou chybou, ze prispievam a nie cim prispievam. Ok berem na vedomie a na cas si davam pauzu v diskusiach CDR. Ak budu ludia chciet tak si moj nazor vyvolaju cez poziadavku v diskusii - na to sa pauze nevztahuje..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mistr fotoba zvani vsude a moc, ale info ktery uvedl konkretne ted bylo celkem k veci a dalo novince trochu smrnc. Ze by u vas nefungovala klimatizace pane wIft? Nerviky? Az pudes na obed pridej se k mistni romske komunite a osvez se v kasne na namesti a vsechno bude zase dobry.
Jinak napadani ctenaru za prispevky, ktere neodporuji pravidlum daneho webu mi pripada ponekud ubohe...zacina to tu pctuningovatet...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

diskusie pod clankami necitam kvoli nude, ale kvoli tomu ze ocakavam nove, doplnujuce info..
kvalitu a pouzitelnost konkretneho webu posudzujem i podla rozsahu diskusii pod clankom..

keby cdr malo pod clankom 0 prispevkou, tak precitam clanok a inem prec..a nie jak ted, ze clanok precitam a nasobok casu stravim citanim diskusii..

ak niekto nepostrehol, ustupuje sa od merania navstevnosti podla kliknuti ale presadzuje sa meranie navstvnosti podla doby stravenej na webe..

zakazte davat okkazy v diskusiach na ine weby, kde su ine info, kt. mozu pomoct, nemam problem zostat u konkurencie, kedze tu uz nebude miesto na nejaku hodnotnu diskusiu k veci..

tot moj nazor.. =)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trochu bych se fotobi zastal. Sice obcas se zabira tematama, ktere se zpravou zas az tak nesouvisi a da obcas hodne prace se jeho prispevkama prokousat, ale nekdy se jedna za zajimave veci, o ktere by bylo skoda prijit.

Kdyby fotoba uvadel zdroje vzdycky az nakonec a snazil se jeho prispevkum dat konzistentnejsi tvar, mohl by obcas udelat i dobrou newsku.

Kdyz uz zakazovat prispivat tak spis Naproste Lame :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No vy jste mi teda diskutujici.... Uz jsem tu chtel hodit odkaz na phoronix.com, kde je problem s novymi fglrx popisovan (watermark - testing use)... Ale jak vidim, kolega fotoba me jiz predstihl, a jeste jste mu za to vynadali (pritom je to konkretni pripominka k veci) volove!!!

to hrabex:

s fglrx jsem valcil radu mesicu a musim rici, ze ovladace se spise zhorsuji nez zlepsuji. Osobne jsem Radeon rady R500 ATI rady X1000) vyhodil (co s nepouzitelnym kusem HW) a nahradil jej Radeonem R300 (ATI X550), ktere maji reverse-enginerovane ovladace. K ostude AMD musim rict, ze na techto ovladacich je jejich o 2 generace starsi Grafika mnohem vykonejsi nez radeony rady X1000, ktere jsou odkazany na originalni driver fglrx od AMD.... Osobne si ATI pekne dlouho nekoupim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tiez si myslim ze zalozit si svoj vlastny web nie je zly napad. kedze sa fotoba dokaze vyjadrovat casto iba zhlukom linkov, tak navrhujem aby vsade iba strcil do diskusie link na svoj blog s popisom : tu to mate vsetko pekne vysvetlene. neironizujem ani nezartujem. proste iba navrh. a kto chce tak si to tam precita. ja to vdacne preskocim :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> bender:
Ne, proč?

>> -Alan-:
To by nešlo, s fotobou by bylo víc práce než užitku, někdo by po něm musel všechno opravovat, protože on trpí Steinertovou chorobou a tudíž má papírově povoleno dělat překlepy. Alespoň tak to říkal v jiné diskuzi.

>> fotoba:
Ne, je to právě naopak. Problém není, že přispíváš, problémem je forma, kterou to děláš (zaplavování diskuze anglickým textem a odkazy, které spolu a s danou zprávou ne vždy souvisejí).

>> ManOfStress:
V tomto případě jsem fotobu nenapadal, jen jsem mu taktně naznačil, jak by si mohl eventuelně vydělávat, jestli má pocit, že to, co provádí ve zdejších diskuzích, je přínosné a žádané. Nám to tu připadá jako "dobrej mrdník" (jinak řečeno znepřehledňování diskuzí formou, která si může podat ruku s metodou spamování). Ale jestli je to opravdu tak chtěný prvek ... prosím, necháme vám tu i ostatní "floodery", to to v těch diskuzích pak bude vypadat jak na hromadě hnoje. K odstraňování příspěvků přistupujeme v takových případech až tehdy, když selže komunikace. S fotobou máme, zdá se mi, už nezdravě přehnanou trpělivost. Ano, jeho příspěvky mnohdy obsahují hodnotné informace, ale myslím, že nejsem jediný, kdo by přirovnal jejich hledání v té změti a za analýzu trusu a hledání toho správného červíka.

>> El-Condor:
Hověziny si můžeš pro příště nechat od cesty. Že nechám děkovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFTE naprostý souhlas .
Fotoba, příště věcně a stručně .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to WIFT - ty ses ake komunista jak vystrizenej z citanky - je mi z tebe blbe az na bliti. Takze ve svobodne zeni a ve svobodnem tisku - tedy zde webu se nesni nic rikat ,nic psat a pokud uz ano tak jen to co se libi panu WIFT - hnus a bida. Ctu prave tvoje prispevky a pokud budu uz hodne mirny reknu - neuprimnost, blbosti a jasne a primocare nadrzovani - komu, co a jak to at posoudi kazdy, kdo to tady alespon trochu pravidelne cte. Koncim s vami a doufam ze co nejdrive i dalsi a az pudete na ulici pane WIFT doufam ze vas tam jeste nekdo poradne nakopne !!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obcan - sice se to svrhava nekde bokem, ale tohle neni svobodny tisk (ani zeme). Tohle je web nejake soukrome spolecnosti a co udela s diskuzemi je jeji vec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sice je pravda ze si muze delat co chce, ale navazet se do lidi kteri prispivaji jako jedni z mala opravdu fundovane k tematu, ikdyz nekdy odskoci nicmene se to porad drzi amd ati je proste trapne. Na hodne linku od fotoby jsem klikal a cetl a nevidmi problem proste post preskocit kdyz mi nepripada zajimavy... jak napsal nekdo dole jste fakt hovezi :o

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rad si prectu clanek od WIFTa, ale tez si rad prectu dodatky a odkazy od Fotoby - nerikam ze vsechny (ne vsemu rozumim), ale skoro vzdy prinesou neco noveho nebo upresnujiciho. Treba dnes: autor clanku zrejme vychazel jen z release notes a v diskusi naleznu dalsi vlastnosti, ktere v r.n. nejsou zmineny - kvuli tomuhle ctu diskuse, vy ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kofola_original: Přesně tak, článek je sice zajimavý, ale podrobnější informace přinesl až fotoba, ostatně tak jako skoro vždy. Proto ostatně čtu tyhle diskuze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> unaveny obcan z horka:
Jenže fotobovy posty nejsou "fundované příspěvky k tématu", ale dost špatně čitelná změť odkazů, které spolu ne vždy souvisí. Nicméně já už to nehodlám řešit, jak je vidět, jste v převaze vy, co to tu tak chcete. Omlouvám se všem a ustupuji, bude to tak lepší pro obě strany.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas s Wiftem o Fotobovych prispevcich - spatne se v nich cte, ac jsou fundovane.
Wift dnes trosku ustrelil, Fotoba by mohl tvar svym prispevku zlepsit vytahnutim zakladnich faktu z clanku, na ktere se odkazuje.
Ale co si vzpominam, tak tato kritika CDR Fotobu uz zmirnila a jeho clanky jsou kratsi a vice se je snazi "okecat"-alespon to je muj pocit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No přátelé, já bych to zkusil trošku uklidnit. Některými tu lomcuje dost velké horko pravděpodobně, takže se to dá částečně i omluvit.
Ohledně fotoby řeknu tolik, že by se jistě hodilo, kdyby své příspěvky více redigoval, často totiž vyplodí román, který moc ke čtení není. Tím neříkám, že není k tématu, i když často odbočuje hodně mimo. Nicméně kdybychom měli problémy jen s fotobovými texty, to by bylo na světě krásně. Určitě budeme rádi, když bude své znalosti k tématu v diskuzích šířit, jen bychom opravdu velmi přivítali, kdyby to bylo tak nějak víc ke čtení. Tím mu také veřejně nabízím spolupráci, a to myslím ne prvně. Stačí se ozvat, nebo rovnou něco napsat (a poslat).
V diskuzích i nadále nebude žádná cenzura mimo té, která vychází z nastavených pravidel
 
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fotoba, je borec, velký odborník, o tom prostě, nelze vůbec, pochybovat, jeho příspěvky, jsou vždy hodně zajímavé a doplňující, rozhodně, ho nemažte, prostě, vždyř, je super!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fotoba, je borec, velký odborník, o tom prostě, nelze vůbec, pochybovat, jeho příspěvky, jsou vždy hodně zajímavé a doplňující, rozhodně, ho nemažte, prostě, vždyť, je super!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Ladik:
Vítej, zpět, už se, nám tu, po tobě, asi nějaká verze, 457 Schovánek, stýskalo, prostě no! :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nakonec nam to tu docela jiskri :)

Mala anketa na odreagovani: Jake hodnoty dosahuje teplota okolniho prostredi u vaseho PC? Udelal jsem dnes rekord 32 stupnu. Navic hrejici klavesnice od notebooku... Neni nic lepsiho :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokial je prispevok fundovany, tak jeho biednu upravu som schopny a ochotny tolerovat, v diskusiach. V normalnych redakcnych clankoch uz vsak nie, tam si to musia jednoducho ustrazit. To, ze niekto v diskusnom prispevku sa vzdiali od temy je dost casty jav, ale pri Fotobovi to aj tak vo velkej vacsine s temou aspon okrajovo suvisi. A hlavne pise zaujimave veci, az sa obcas cudujem, skadial to vyhrabe. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky souhlasím s tím, že Fotoba vždy přijde s něčím zajímavým.....to že to zabere někdy víc místa....a co? Kdo si čte diskuzi, tak si ji čte přesně z důvodu, aby se dozvěděl další informace.....přiznej si WIFTe, že ani Ty nejsi dokonalý....nobody´s perfect

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

gi: mám nový notebook s chipsetom AMD M690T, ATI Radeon Xpress 1270 a Sempron mobile 3600+ (takže je to k téme - zálohujem Vistu, potom bude dual boot s Linuxom).
miestnosť 29,5
procesor 42 až 53
HDD 43
Čo ma prekvapilo - notebook je studený. Nie že by chladil, ale mierne teplý je iba zospodu. Na baterky bere pri browsovaní cca 14W.
Buď mám šťastie, alebo technológia notebookov poskočila dopredu.
Predošlý notebook bol horúci už pri 22 stupňoch v miestnosti (celeron z rady P4M)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když jse viděl novinku o Cat.7.7 a pod ní třicet příspěvků, trochu mě to zarazilo (7.7 toho sice přinesly novýho docela dost, ale přecijen...) a nakonec vidím, že krom fotobova zkritizovaného postu je to všechno de facto off topic :-)

Ještě by se hodila zmínit podpora pro AVIVO video converter ve Vista x64 (kterou pár lidí postrádalo) a nakonec si dovolím hodit odkaz na ukázku nového AA režimu edge-detect 24x:

http://image.bayimg.com/maeepaabc.jpg

který je podle všeho vůbec tím nejkvalitnějším AA, jakého zatím jednočipové grafické řešení dokázalo dosáhnout...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ZDar WIFTe Anarchisto, tak to díky, za podporu, prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Také se chci zastat a požádat pana Fotobu, aby přispíval dál, protože jako jeden z mála má úžasné znalosti a přehled o všem, co se týká firmy AMD. A třeba v této diskuzi píše plně k věci, na rozdíl od většiny ostatních příspěvků, včetně tohoto.

A na protifotobovském tažení redaktora WIFTa mě nejvíc zaráží to, že jde v podstatě o zjevnou otevřenou dlouhodobou perzekuci člověka, co je nějak odlišný. Prostě někdo se liší tím, že toho ví v jistém oboru 5x tolik co já, tak najdu nějakou jeho slabinu (formu psaní, překlepy) a budu tak dlouho vyvolávat nálady proti němu, až uspěju....

Ano, WIFT se už omluvil a to je dobře. Ale prosil bych všechny, aby se příště trochu zamysleli nad sebou a neodsuzovali ty, co jsou v něčem odlišní od průměru. Děkuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno... tak prispejem aj ja trosku do mlyna - jedine, co fotoba vycitam, je to, ze vsetkemu od AMD veri ako pismu svatemu... nechcem tvrdit, ze je to az tak daleko ako isty sharikou (sharikou.blogspot.com), ale ako pedagog by mal vediet, ze troska objektivity nezaskodi... papier a internet znesie vsetko, takze netreba vsetkemu verit, a naozaj nie som zvedavy na zivotopisy a ranne stolice Hectora a jemu podobnych! Ale to uz asi odbocujem od temy k vseobecnym poznatkom flamewaru AMD vs Intel a podobne ;-)
P.S. Kedy uz vyrazia cely management AMD aj s Hectorom a povolaju niekoho naozaj sikovneho - taky Jerry Sanders by nebol zly? Zatial sa im dari uspesne vrsit dlhy..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

prophet>
beriem veci kriticky a PR nie su pre mna Pismo Svate, aj ked mozno operujem aj nim
ale napr. AMD stiahlo Linux ovladace, koli chybe, ktora ma sklamala
http://www.phoronix.com/?page=news_item&px=NTkxMA

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fotoba ma dobre znalosti a orientaciu co sa tyka AMD aj ATI...myslim, ze som sa ho par krat na nieco pytal a poradil dobre...tiez mi zo zaciatku vadili vsetky tie linky...ale ma to zmysel...vobec mi nevadi slohova uprava prispevkov ani gramatika...ide o obsah...nemyslim, ze by bral vsetko ohladom AMD a ATI ako pismo svate...mne to skor pripada ako by im dooost fandil...jeho prispevky su uplne normalne narozdiel od niektorych vypatlancov, co len urazaju druhych...pekny den vsetkym

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>mne to skor pripada ako by im dooost fandil..
ved sa ma inak
Ceny Linux New Media za rok 2005
Hardware
k Linux-u najparitelskeji vyrobcovia hardveru
1. IBM 23.5 %
2. HP 16.3 %
3. AMD 11.3 %
http://www.linuxnewmedia.com/Press/Press_Releases/Awards_2005
Ceny Linux New Media za rok 2006
k Linux-u najparitelskeji vyrobcovia hardveru
1. IBM 23.0 %
2. AMD 17.0 %
3. Intel 14.0 %
http://www.linuxnewmedia.com/Press/Press_Releases/Awards_2006
a kedze robim do Hard realtime a v tejto oblasti je RTLinux Top1 a existuje priame spojenie AMD-FSMLABS resp. AMD-WindRiver, ktory kupil RTLinux
http://www.amd.com/epd/desiging/fusionpartners/companies/3.fi/99.fsmlabs...
je to tak ako to je..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 fotoba ved to nebolo myslene zle...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.