Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

ATIC jedná s korejskou asociací polovodičového průmyslu o spolupráci

ATIC logo

Společnost ATIC (Advanced Technology Investment Company) z Abu Dhabi, kterou budete zřejmě znát jako většinového vlastníka Globalfoundries, k níž nedávno „přilepila“ i Chartered, podepsala s korejskou asociací KSIA (Korea Semiconductor Industry Association) memorandum o porozumění, podle něhož budou obě strany hledat potenciální oblasti spolupráce v polovodičovém průmyslu. KSIA je asociací poskytující poradenství celému korejskému odvětví výroby čipů a hlavní pilíř korejské ekonomiky zastupující zájmy tamních výrobců, jako je Hynix či Samsung.

„Jihokorejský polovodičový průmysl je nesmírně inovativní a je úžasným zdrojem talentu a porozumění,“ řekl šéf ATIC Ibrahim Ajami a dodal: „S tím, jak se chce ATIC stát průmyslovou špičkou a posilovat technologický sektor Abu Dhabi, se těšíme na spolupráci na vývoji a obchodní příležitosti.“ Dr. Jun-Cheol Yang, šéf KSIA k tomu pak dodal, že se těší na spolupráci s Globalfoundries, zejména nyní v době, kdy je již patrné zotavení tohoto odvětví.

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku ATIC jedná s korejskou asociací polovodičového průmyslu o spolupráci

Žádné komentáře.