Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

AU Optronics a Quanta Display se spojují

AU Optronics logo

Momentálně čtvrtý největší výrobce LCD panelů, společnost AU Optronics, oznámila na svých stránkách, že se během příštích měsíců spojí s firmou Quanta Display (přesněji řečeno, tuto firmu „připojí k sobě“). Celé sloučení má být dokončeno k 1. říjnu tohoto roku, zahrnuje přitom všechny zaměstnance a veškerá aktiva obou firem. Nově vzniklý podnik poté dosáhne podílu na trhu s LCD panely přesahujícího 19 %. Důvod sloučení obou společností je jednoduchý: zvýšení konkurenceschopnosti na trhu, zejména proti gigantům v oboru, mezi nimiž není nikdo menší než třeba LG a Samsung.

Prezident AU považuje za klíčový prvek nově vzniknuvší společný distribuční řetězec a klientelu současné firmy Quanta Display, kam patří třeba Apple, HP, Philips či Sanyo (s nímž má QDI společný podnik na ploché displeje). Druhým významným důsledkem bude společné oddělení pro výzkum a vývoj, které bude sdílet technologie obou firem. A do třetice pak společné portfolio produktů na trzích notebooků a LCD televizorů.

Vše bude provázet nějaký ten přeliv akcií, vedoucích pracovníků a taiwanských dolarů. Po dokončení tohoto sloučení bude nově vzniklá firma operovat nadále pod jménem AU Optronics.

Zdroje: 

Galerie ke článku

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku AU Optronics a Quanta Display se spojují

Žádné komentáře.