Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Grabujeme z HDMI s AVerMedia DarkCrystal HD Capture SDK II (2. část)

AVerMedia DarkCrystal HD Capture SDK II - HDMI konektory
V minulém díle jsme si představili kartu AVerMedia DarkCrystal HD Capture SDK II a jak jsme slíbili, ukážeme si výsledky grabování z HDMI a popovídáme si o několika úskalích tohoto produktu…

Sluší se nejprve připomenout předchozí díl, kde jsme si kartu předstravili, podívali se jí pod krovky a ukázali si sestavu, v níž ji provozujeme:

Pokud jste dnes chtěli vidět nějaké to video, jste na správné adrese. Grabovali jsme do H.264 při datovém toku 15 Mbit/s (povolené maximum), takže jsme serveru YouTube předložili poměrně kvalitní materiál, mnohdy jsme měli problém se vejít do limitu 1 GB, takže některá videa jsou i pokrácená (střihali jsme je bezeztrátově v Avidemuxu). Zdrojový materiál, který jsme na YouTube nahrávali, vám z pochopitelných důvodů ke stažení nedáme, protože je to opravdu hromada dat.

Lost Planet 2 Benchmark na Intel Ivy Bridge

První video, které vám dnes ukážeme, jsme pořídili v době, kdy jsme testovali procesor Intel Ivy Bridge neboli Core i7-3770K s integrovanou grafikou Intel HD Graphics 4000. Nastavili jsme nejnižší kvalitu, zjistili, že grafika ji zvládá ve FullHD s přehledem na 30 snímcích za sekundu, zapnuli jsme V-Sync, aby snímky nebyly lámané a udělali záznam. Pak jsme nastavili kvalitu výchozí (čili poměrně vysokou) a na videu uvidíte, že scéna je sice detailněji vykreslená, přítomen je i motion blur neboli efekt rozmazání při pohybu, ale na Ivy Bridge se z toho stane nehratelná cukatura. Pro přesnější změření výkonu je také vypnut V-Sync, takže krásně uvidíte lámané snímky.

Prestigio ION PC – BIOS Setup

Následující ukázka představuje Setup počítače na českém trhu známého jako Prestigio ION PC. Jde o malý kompaktní počítač velikostí menší než netbook obsahující jednojádrový procesor Intel Atom 230 a čipset Nvidia MCP7A neboli ION. A samozřejmě pevný disk a nějakou tu paměť. A jen tak mimochodem vadný větrák.

Jsou to právě takováto videa, pro něž jsme po kartě AVerMedia DarkCrystal HD Capture SDK II pásli. BIOS (přesněji jeho Setup) se jinak snímá docela špatně. Již nějaký čas lze v některých moderních UEFI dělat screenshoty a ukládat je na disk (typicky USB flešku), avšak video tím neuděláte. To už musíte počítač připojit do něčeho dalšího, co vám to video vyrobí, anebo zaznamenávat kamerou či foťákem monitor (tím tuto metodu nijak neodsuzujeme, je samozřejmě v pohodě použitelná).

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Grabujeme z HDMI s AVerMedia DarkCrystal HD Capture SDK II (2. část)

Pondělí, 21 Květen 2012 - 21:21 | Duck Daffy | Existuje. :) Např. capture karty od Blackmagic....
Neděle, 20 Květen 2012 - 22:08 | WIFT | To bych asi musel nejprve ten raw stream...
Neděle, 20 Květen 2012 - 13:22 | danieel | Treba si to nechal rozdelit do segmentu podle...
Neděle, 20 Květen 2012 - 13:03 | WIFT | Co máš konkrétně na mysli? Takový hardware by mě...
Pátek, 18 Květen 2012 - 21:52 | danieel | Kdyz zminujete problemy teto karty.. byl by...

Zobrazit diskusi