Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Videoukázky: Samsung Oceanic Life + ION, Tajemství Oslího Ostrova, zátuh

AVerMedia DarkCrystal HD Capture SDK II - HDMI konektory
V minulém díle jsme si představili kartu AVerMedia DarkCrystal HD Capture SDK II a jak jsme slíbili, ukážeme si výsledky grabování z HDMI a popovídáme si o několika úskalích tohoto produktu…

Samsung Demo Oceanic Life a Tajemství Oslího Ostrova

Na dalším videu můžete vidět dvě věci: v jeho první části je vidět, jak již zmíněné Prestigio ION PC nestíhá při přehrávání věhlasně známého Samsung dema Oceanic Life s poměrně hard-core 40Mbit/s kódováním. Přesněji řečeno je to akorát na hranici zvládání, jakmile se do videa ještě vloží diagnostické informace, už to zvládat přestává. Test jsme udělali jak s dekodérem od Microsoftu, který je součástí Windows 7 (a též zvládá hardwarovou akceleraci přehrávání), tak s interním filtrem MPC HC (subjektivně bych řekl, že s ním to bylo přeci jen blíže použitelnosti, ale možná se mi to jen zdálo).

Druhá část vám pak ukáže úvod jedné historické záležitosti: TOO neboli Tajemství Oslího Ostrova od Pterodon Software (provozováno v okně pod DOSBoxem). Na to Atom a ION celkem stačí. Hra byla spuštěna dvakrát, poprvé jsem se myší netrefil na úvod a pak už jsem ho ve hře nenašel, takže bylo lepší použít standardní metodu vystoupit a nastoupit (čili restart).

Zátuh po přehřátí GPU

A konečně poslední ukázka rovněž s tímto počítačem, která by ráda připomněla, jaké kurvítko se v jeho útrobách nachází. Není jím nic obyčejnějšího než větrák. Pokud ten odejde, můžete počítač jako celek v podstatě vyhodit (a nechat si z něj třeba zdroj a pevný disk), anebo ubastlit alternativní chlazení po svém. Právě v jednom takovém Prestigio ION PC tento větráček odešel, rozdrnčel a rozvibroval se tak, že nejen produkoval dost nepříjemný zvuk, ale hlavně nezvládl tento počítač chladit, takže docházelo k zátuhům. Pokoušel jsem se nejprve sehnat patřičný náhradní díl - u autorizovaného servisu Prestigio jsem nepochodil. Zkoušel jsem dělat i alternativy tak, aby se to navenek neprojevilo – bez úspěchu, větráček je příliš tenký a alternativu se mi nepodařilo udělat natolik tenkou, aby se nebrzdila o stěnu zakrytovaného PC. Nakonec dostat se k ložisku za účelem promazání je v tomto případě úkol, který jsem jednoduše nezvládl a větráček zničil (abyste se k ložisku dostali, musíte větrák doslova urvat z hřídele). Nyní si v křemíkovém nebi povídá s kalkulačkami.

Na předchozích videích byl nefunkční větráček samozřejmě nahrazen externím, ale v případě tohoto videa byl externí větrák zcela odstraněn a čipset Nvidia ION ponechán svému osudu a smažení se ve vlastní šťávě. Nebylo toho zapotřebí moc, stačilo pustit známé demo Chaos Theory. Úspěch se dostavil velice brzy a vy si tak můžete vychutnat prvotřídní zátuh zaznamenaný kartou AVerMedia DarkCrystal HD Capture SDK II.

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Grabujeme z HDMI s AVerMedia DarkCrystal HD Capture SDK II (2. část)

Pondělí, 21 Květen 2012 - 21:21 | Duck Daffy | Existuje. :) Např. capture karty od Blackmagic....
Neděle, 20 Květen 2012 - 22:08 | WIFT | To bych asi musel nejprve ten raw stream...
Neděle, 20 Květen 2012 - 13:22 | danieel | Treba si to nechal rozdelit do segmentu podle...
Neděle, 20 Květen 2012 - 13:03 | WIFT | Co máš konkrétně na mysli? Takový hardware by mě...
Pátek, 18 Květen 2012 - 21:52 | danieel | Kdyz zminujete problemy teto karty.. byl by...

Zobrazit diskusi