Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AVG přidává do své výbavy firewall

Grisoft a jeho AVG se pomalu potápí a nezachráního ani nový produkt. Nejdříve by měli dát do hromady AVG antivir a pak dělat něco dalšího. Momentálně jde o antivir, který neplní svou fci a pouští viry směle do PC. Jako síťový admin jsem musel na všech strojích AVG vyhodit a nasadil jsem NOD32 a Norton antivirus. A je po problémech. Dle zpráv dalších lidí provozujících podobné činnosti nejsem s tímto problémem sám...
Čistému stroji zdar

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AVG je fakt blbé, pretože na bežný program (neuvediem ktorý, kôli reklame) stiahnuteľný zo stránok výrobcu hlási vírus. Pritom žiadny iný antivir ho nenašiel (aktualizovaný NOD32, NAV2005, Awast, a asi 4 ďalšie).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já AVG7 používám dlouho a na mnoha místech a nemám vůbec problémy s viry.
Ono jde o širší problém, než jenom nainstalovaný antivirus. Záleží i na OS, stavu opatchování tohoto systému, nainstalovaných programech, firewallech, aktualizacích antiviru, chování uživatelů.
Takže tvdit šmahem, že za zavirované počítače mohlo AVG je dost nepřesné a vidím v předchozích reakcích spíš snahu někoho prosadit jiný produkt, než AVG.
Já se taky setkal s počítači s Avastem,které byly zavirované ;-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tato informace je stara skoro 14dni

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pekas ale antivir by měl být od toho, aby chytal viry a ne abych omezoval uživatele na které stránky můžou a na které ne. Když nebudeš do počítače nic nahrávat a nepřipojíš na net tak je taky AVG nej protože kam se nic nenahráva se nic nedostane. Jinak jestli nějakou záplatu mám nebo nemám je jedno antivir by měl vždy ohlásit že se nějaký vir pokouší ke mě dostat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pekas: ked nevyskusas aj iny antivir tak mozno zijes v naivnej predstave ze nemas virus :-P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Antivirus nepoužívám a problém s viry rozhodně nemám. Proti dnešním virům využívajícím díry v systému a jeho službách jsou stejně krátké...
Firewall je ovšem něco jiného, ten je dnes téměř nezbytný ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PEKAS: ale prdlajs, je nějaký rozdíl mezi tím, když se pokoušíš zkopírovat zavirovanej soubor na nezáplatovanou a záplatovanou mašinu? Není, v obou dvou případech ti musí zařvat antivir a nepustit ten shit dovnitř. A AVG7 mě už mockrát v tomhle zklamalo, naposledy nepoznalo nějakýho Bagle, podotýkám že s nejnovější aktualizací. AVG6 byl antivirák, kterej mě nezklamal, samozřejmě že se musel patřičně aktualizovat. AVG7 je shit, kterýmu už nevěřím, navíc licenční politika Grisoftu se začíná nápadně podobat licenční politice Mrkvosoftu :-( Pokud ti nedejbože slítnou wokna tak, že musíš reinstalit a neschoval sis registrační číslo od AVG7, tak máš průser a čeká tě minimálně delší korespondence s Grisoftem... Takže jsem přešel na H+BEDV AV Personal a je klid.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AVG je jenom program, který zpomaluje PC a vubec neplní svojí funkci. Měl jsem ho jenom do doby než jsem nainstaloval a posléze zakoupil NOD32.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AVG 7 by mel jednat s viry jako 6 - takze problem v tom ze sestka najde a 7 ne - je podivne.
Gisofti licencni politika a politika Microsoftu se nedaji srovnat. Tem kteri meli 6 G nabizi upgrade. To M lacni penez a nevazici si platicich zakazniku nedelaji.
Ad zpomalovani PC - osobne jsem zkousel AVG, AVG free (vse 7), NA, Avast. NA je krute drahej a mozna nejlepsi. Avast - ten zpomaluje jak blazen. Ovladani je jak pro blby ale ma skiny. Ted jedu na AVG free a vali to good.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Author clanku ma pravdu .. AVG6 byl uzivatelsky pritulnejsi,, ale jak vysla AVG7 tak je to neprehledne a musim usilovne hledat,, :-(  pro domaci pouziti staci zadara AVAST HOME + FW co je soucasti woken a musi to stacit... pak uz jedine vymenit uzivatele

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No kdyby mozna udelai ten firewall zvlast, treba by se to chytlo... ale dat treba dobrej firewall uz do zkazenyho produktu mi moc dobre nepripada....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ticho_cz: Já mám jako firewall použitý linuxový router s patřičně nastavenýma iptables :-), AV personal, Firefox s adblockem a pravidelně 1-2x týdně si mašinu projíždím na spyware (spybot plus adaware).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mne tato verze hodne zklamala. delalo mi to problemy skrze wifi pripojeni. yvpadavlo mi icq, co treti stranka nesla nacist a podobne.
po odinstalovani bylo vse ok!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Donedavna predavali AVG7 spolu s KPF ... keby mal ten firewall zaklad v Keriu, tak by to nemuselo byt az take zle. Ja beham s AVGckom od dob v5 a zatial som vcelku spokojny. Tiez poznam hromadu ludi co maly problemy s inymi (renomovanymi) antivirmi ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím nevím...netvrdím, že AVG firewall musí být špatný. Může být nakonec docela dobrý, ale proč mít dobrý, když můžete mít lepší? Grisoft musí ve vynální verzi vyplodit opravdu úspěšný produkt, když konkurence je veliká. Držím Grisoftu palce, ať jim to výjde a doufám, že jejich firewall nebude stejný jako jejich AVG, které je dobré tak na hraní pro malé děti...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Davám za pravdu Jenikovi. AVG7 je k ničemu. Koho zajímají výsledky testů antivirových výrobbců, tak se s nimi může seznámit zde http://www.virusbtn.com/vb100/archives/products.xml Jde o nezávislou recenzi. Pak ať se každý rozhodne podle svých zkušeností a znalostí, co je pro něho lepší. Zda se má honit s viry a červy po PC anebo v klidu a pohodě brouzdat po síti a cokoli stahovat. Já osobně mám NOD32 a mám 100% klid.
Jiri

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AVG je o ničem a ty obrázky jejich FW jsou toho krutým příkladem - přesně sdílím názor v článku, že takovéto masově používané SW musí být maximálně jednoduché - jediné co mají super, je marketing - ukažte jiný AV v ČR, který má větší penetraci legálních instalací! Sám používám NOD32 / FW Win XP - vysoká efektivita s malým odběrem výkonu PC!
AVG 7.0 OEM se prodává v kdekterém tabáku kolem 300Kč - a to je to, na co češi slyší!!!!!!!!!!!!
 
BOGO
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Grisoft už neví jak se zachranit. Jejich antivir nestojí za nic. Co potom tohle? Ani se mi nechce po zkušenostech s AVG tenhle jejich nový produkt zkoušet. Prostě si chci ušetřit problémy, který mi tím můžou vzniknout. Mít či nemít AVG na počítači ... raději nemít, aspoň to nebrzdí počítač, protože vir dostanu ať tam AVG je nebo neni!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobne pouzivam AVG7(licence CHIP) a problemy s viry NEMAM! A neni to tim, ze bych o nich nevedel! Vy, co tady plivete na AVG a vynasite NOD32 do vysin, kdo z vas ma doma toho NODa legalne? NIKDO! A kecy typu AVG je shit mne nebereou, uz nekolik X jsem zkousel sve pevne disky testovat jinym AV, a zadny virus jsem neobjevil! Az bude plne funkcni NOD vychazet v personal verzi, nebo v casopisu, pak se o nem muzeme v klidu pobavit, takto si sve flame-on nazory nechte.
Jinak AntiVir Personal Edition Classic je super vec a hlavne FREE!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hmm, AVG jsem mel, rychle jsem utekl, tedka NOD32 (legalne!) a pokud nekomu davam do kupy PC tak tam hazim AVAST - nejakej AVG ke me nesmi pachnout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám doma licenci na NOD 32, kterou jsem vyhrál na netu a raději používám AVAST Home.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DaGu: Ja mam legalniho noda... avg mam taky legalne (pozustatek jedne krachle firmy dostal jsem ho jako bonus k jednomu srotu zrovna na nem jede linux) a musim rict ze horsi antivirus na svete neni. zrovna dneska jsem odvirovaval pocitac co mel AVG 7.0 aktualizovanou! a virus sice nasel (dva zavirovane soubory) ale po odstraneni a restartu pocitace tam byl virus znova. takze odinstaloval jsem ten shit dal tam svojeho noda a ten nasel 100 zavirovanejch souboru smaznul a mam klid uz se tam vickrat neukazal:) Takze se tesim az lidi budou pouzivat i FW od grisoft... to pak budu milionar az budu cistit ty pocitace:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no tak teda nevím, ale ten vámi vychvalovaný shit NOD32 je totálně  jen na dvě věci, nic není schopnej pořádně vyléčit a je natolik blbej že ho spoustu virů dokáže obejít, no vlastně nejen virů...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doctor:
   neviem čo maš proti NOD-u ale asi ho dobre nepoznas.Ja som mal Pandu,AVG7.0,Kaspelky a nakoniec mam NOD-a a s nim mam svety pokoj.Ale mam ho legalne a nie su s nim problemi.Ked som mal AVG-čko tak mi zavirilo PC že pomohlo len reinstal systemu.A po Pande som mal asi 40 virusov ktore ani nenašla, NOD ich našiel a odstranil.Podla mna kto neskusil viacere antivirusy tak ten vie že NOD je z nich naj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Idem provokovat: mam legalny NOD32, ziaden FW, browsujem cez operu a doteraz som nemal problem s nejakym troj. konom ci virusom z netu. To ci dostanete virus je VASA USER STUPIDITY! Mozete mat aj 4 FW, pokial blby user odklikne povolenie pristupu virusu z netu tak ho dostane a veskera bezpecnost zavisi od pravidelnej aktualizacie, takze ti co mate NOD nelegalne, keby ste si ho aktualizovali, ako ti co maju AVG nelegalne, lenze maju update zdarma tak by ste tiez nemali problemy. Zvysok je na Vasej nesikovnosti. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DaGu: Zkus sehnat jakykoliv crack na NOD32 :-)) Nechytas se. Asi kazdy to tu zna o cem mluvim. Kdyz ho najdes a bude funkcni, tak jsi kabrnak. Bude ti fungovat asi tak 2 dny. Pak poznas, ze NOD32 JE nejlepsi a budes shanet ORIGINAL licenci. Jako tenkat ja. Kopil jsem si ji a nelituju. Lituju casu, ktery jsem probendil s AVG7!! Nemluvim o AVG6
JIRI_KV

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je videt jiri ze se moc neorientujes, crack na NOD32 existuje a je plne funkcni a zaroven neni problem sehnat i serialy. Ja sam ho mam legalne jako vyhru od Microsoftu. Priste si to over:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

k NOD32:
po silenych peripetiich s AVG 6.0 jsem do prace koupil na vsechny stanice NOD32. Funguje mi to vpodstate defaultne nastavene az na par vyjimek. Rozdil v rychlosti je znat hodne, i kdyz nekdy je znat i zpomaleni zpusobene NODem, tak to proste je.
Potvrdilo se mi osobne, ze se obcas stane, ze AVG zachyti a odstrani virus, se kterym ma NOD trable/nenajde ho. Ovsem opacna situace je pravidlem.

BTW, doma mam NOD trial, ale petkrat jsem to nainstalil a odinstalil a uz funguje normalne cca 1/2 roku. (ale nerikejte to ESETu, takhle mi to celkem vyhovuje !)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mrzí mě, že se zde rozhořela válka, ale asi to ma tak bejt. Jeste přidám jednu reakci: Upozorňuji, že legálně jsem otestoval "FULL" AVG3-7, Norton 04,05 , NOD32, AVAST a Symantec corporate antivirus. A vždy v několika i desítkách instalací. Dle jednoduchého testu, celkem neobjektivního, ale snadného jsem si ověřoval funkčnost antiviru. Na proxy, kde běžela do teď pošta s cca 40ti učty jsem instaloval nejprve AVG6 a pak 7, nasledně AVAST, a NOD32. Na své stanici jsem nasadil posledního nortona (vše s denní aktualizací). Na mou ST se kopírovala kompletní pošta příchozí do spol. v době AVG6 to celkem šlo, cca 2roky nazpět se přešlo na AVG7 a začali potíže, cca 30 z 1000zpráv prošlo zavirovaných přes AVG7 do vnitř a chytl je NORTON, v případě viru Bugbear AVG zareagovalo, až po 3dnech, atd...bla bla, od doby NOD32 neprošel na Nortona ani jediný vir, mě to stačí jako demonstrace síly. Dalších obdobných několik zkušeností s AVG, Nodem a Nortonem bych mohl popsat. Díky za pozornost a přeji co nejméně virů. Jeník

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PS: mám i dobré zkušenosti s eTrust EZantivirem od CA, který je po registraci sice v angličtině pr domácí užití zdarma. Lovu zdar

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Krásný, jak každý obhajuje ten svůj antivir. Já říkám, že antivir je zbytečný, alespoň pro trochu zkušeného a myslícího uživatele, a jenom žere systémové prostředky. Naopak je daleko důležitější mít aktualizovaný systém (hlavně u woken) a alespoň softwarový firewall ;)
Ve woknech není k zahození ani nějaký alternativní inet prohlížeč a mail klient. IE a Outlook nejsou v základu zrovna bezpečné produkty a používat je může jen opravdový masochista nebo MS fanatik (no flame) :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Re: Krozyk - bez AV? Dalsi silenec.
Musim rici, ze v dobach AVG6 jsem s nim byl pomerne spokojen. S AVG7 nejsem spokojen vubec. Sam mam NOD32 (taky od MS:-), ale ma jednu vadu - neumi poradne lecit a radeji rovnou maze. AVAST bezi na nasi universitni siti a taky ma sve mouchy. Norton zere priserne moc systemovych prostredku a obcas zpusobuje problemy na ceskych windows, Kasperskyho jsem uz rok nevidel, takze nemohu posoudit.
Osobne svym klientum davam Avast, pokud jsou ochotni priplatit, pak NOD32. Ale mozna zase zacnu instalovat AVG, at mam pak vice prace => vice penez pro mne :-D Je to levne a to se vyplati!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim s nazory, ze je hlavni dil odpovednosti na uzivateli - pak lze fungovat i bez antiviru (za FW, jelikoz Blaster ci Slammer nezajima, zda na nej kliknes nebo ne). Nicmene protoze vetsina uzivatelu jsou proste BFU (a nic ve zlym, kdyby vsichni byli IT, tak nemame praci ;) musite jim predlozit takovy SW, s kterym nebudou muset nic resit.
Clanek mel nastinit, ze takovym SW se snazi byt AVG, protoze jeho penetrace v CR je diky OEM licencni politice nejvetsi. Bohuzel je to totalne user-unfriendly produkt.
Chlapi, pojdte se chvili bavit o personalnich firewallech a vynechte flamewar o antivirech. Ktery byste nasadili ve firemnim prostredi treba na notebooky?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ak je to o FW tam mojou volbou bol dlhodobo tiny firewall ver.2. Teraz som presiel na kerio poslednu verziu 4.1.3 a som maximalne spokojny. Ak je bezne nastavenie pre BFU nic netreba doladovat a osaha si aplikacie sam. Kopec veci je prednastavenych a musim povedat ze ozaj kvalitne. V rozsirenom nastaveni sa da vyhrat uz do zblaznenia a s cim len chcem. Strucne poucenie uzivatela a hotovo.
Na doske mam este aj nvidia firewall z nforce 4 a naneho uz nepreslo ozaj nic.
 
Skusenost k antiviru ktory je lepsi??:
na novom NB ktory mal predistalovane OEM okna bol zapnuty windows firewall ale BFU ktory ho mal sa pripojil bez kvalitneho fw na net a naviac nemal ani antivir. Samozrejme ze chytil viry, trojans a backdoors.....
Ja som dostal notas uz rozhaseny, nainstaloval som sice nod, updatol ho ale trojany a backdoors nevedel vyhodit. Pokusal sa ich zlikvidovat ale zostavali tam.
/Co sa mi nepacilo bolo ale to ze napr. avg7 pekne zaregistroval, ze sa spustila emailova sluzba a na pozadi posiela notas nejake emaily, virusy ale nezachytil a sucasne pritom nod bol ticho zachytil iba virusy na disku tie sa ale nedali ani odstranit, takze ani nod nie je uplne liek na vsetko..../
Nepomohlo ani odinstalovanie noda, instalacia keria sice registrovala aktivitu ale virus tam uz bol a od fw nemozem predsa chciet aby zlikvidoval virus vsakze. ;-)
Ale nova instalacia okienok to cele vyriesila....
 
Takze moja volba je:
Ak mas pecko s windows ci s alebo bez sp, nainstalovat kerio, vypnut windows shit firewall, potom nod, update pripojit sa na net update windows noda pouzivat k tomu alternativne prehliadace /opera, mozilla/ a takmer hocico okrem outlook blazinca. A no problem
Takto to mam overene u zakaznikov a no problem.
 
Pouzival som kedysi AVG6 - dost rychly skener aj na pomalej masine, ak sa na nu dal AVG7 spomalenie bolo neskutocne /hovorim o pecku 450 MHz a 256 RAM/
Naviac AVG7 sa nechytal na uplne nove veci, az nasledne po updatoch.
Po problemoch s virusmi som sa vytocil a zakaznikov prehodil na plateny NOD32 a odrazu - menej zbytocneho casu straveneho nahananim virusov po masinach, robim iba dialkovo zalohy cez net, klasicky plateny servis a pritom nohy na stole :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Něco k NOD32: S vypalováním jsem neměl problém, až teď. Jedno DVD vypálené s chybou (bez varování), mělo uprostřed viditelně nevypálený proužek asi 1mm. Druhý den se Nero 6.6.0.3 při spuštění vypalování kousnul, a nešlo ani vysunout médium z mechaniky (Plextor PX712A). Po restartu zase všechno šlo. A později zase. Tak mi asi zase odchází vypalovačka (minulá PX712A mi odešla nedávno). Ale pak jsem si všimnul že po restartu, dokud se nepřipojím na internet, vypalování chodí. Podíval jsem se do záznamů, a ... před pár dny jsem vyhodil Norton Antivirus 2003, a nainstaloval NOD32 trial. Tak jsem NOD32 odinstaloval a dal zpátky Norton Antivirus 2003, a chyba je pryč. Mít tam NOD32 před koupí vypalovačky, měl bych pěkně zamotanou hlavu. Neviním z toho přímo NOD32. Konfiguraci asi nemá cenu popisovat, počitač mám hodně zaplácaný, třeba se to s něčím tluče (možná Tiny Personal Firewal, Nero, nevím)... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můj názor je takovej, že dneska už ani antiviry nejsou až zas tak moc důležitý, protože poslední dobou napadá počítače spousta spywarů, addwarů, highjacků a podobnejch prevítů na ů... Takže vést flamewar o tom jakej antivir je lepší mi přijde zbytečný, protože ani jeden z nich neumí vůbec odstranit např. downloader.dyfica.3.XY nebo dropper.small.12.XY, na coz se mi nejlíp osvědčil Webroot Spy Sweeper verze pro stanice i pro server. Já bych to viděl na instalaci firewallu, Spy Sweepera (kam se hrabe Ad-Aware nebo SpyBot S&D, který nic neodstraní důkladně ani v nouzáči...) a pak až nějakej ten antivir...
uf     :O)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bobsaint-clair: To už neplatí! Antiviry už chránia aj pred Spy/Ad-Ware - NOD32 v2.5 beta ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hendrix634: Kerio je dobré, ale neumožňuje vzdálenou správu (nějakou server konzoli pro zasílání pravidel) nebo ano?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

crack....a normalne fungujuci na nod neni problem zohnat. tak len aby ste vedeli, ze sa netreba vzdavat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no pouzivam avg7/angl.verze-je free/ a od grisoftu mi chodi na email pravidelne aktualizace-jsem s nim spokojen.jenobcas si stahnu z grisoftu specialni aktualizace pro dos/fungovalo to i v avg6/ a musim nastavit masinu aby se spustila z diskety-jde vlastne o odstranovani urcitych typu viru-pozor vse v dos.vhm

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Harry: Kerio vzdálenou správu (konzolu) umí, ale netuším, zda lze najednou spravovat všechna Keria v síti (pro správce LAN)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TomK: to by me dost zajimalo, nemas nejake blizsi info, zkusenosti; kdokoliv?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ciao lidi!
Prosím mám problém a to s NOD32 verzí 1.1238 potřebovala bych na to sehnat crack, nevíte někdo kde ho free stáhnu? Pleace dejte vědět já se v tom moc nevyznám a nemám many na novou verzi! Dík moc!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ciao lidi!
Nemáte please nějaký tipy kde zadara najít crack k NOD 32 v 1.1238, please já se v tom moc nevyznám, pokaď o něčem víte tak MOC MOC PROSÍM dejte vědět!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jarča: O takých veciach tu nepíš! Prečítaj si toto

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.