Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k BenQ uvádí monitory E2200HD a E2400HD

Dvacetičtyřpalec za sedum půl tomu říkám pecka, možná jsem zaspal dobu, ale to už jsou ceny tak nízko?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TN panel ? Dekuji, to je i zadarmo drahe :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DTSmaniac: Proč dávat 7,5 za TNko, když za 12 máš S-IPS?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DTSmaniac: Řeč je, předpokládám, o novym HP LP2475W. Nebo se objevilo ještě něco? Někde jsem zaslech že NEC by měl HP rychle následovat s nabídkou S-IPS, protože maj stejnýho dodavatele panelů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to tak vypadá, že nám tady vzniká nová třída LCD panelů 16:9. To jako budou ňáký špešl panely pro konzolisty a sledovače filmů? K čemu to může bejt dobrý a kam to povede? Má to snad být levná náhrada drahých TV neschopných zobrazit signál z PC bod na bod. Nebo je to jen pokus výrobců najít skulinu na trhu LCD panelů. Pomalu už si teď nebudem vybírat mezi dvěma formáty, ale budeme mít formáty tři.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S-IPS? A vies mi povedat, na co by bol slecne ktora na nom bude scitavat stlpce v Excelu, alebo vo Worde? Poviem Vam presne na co je tento monitor dobry... Rozlisenie 16:9 totiz podporuju aj notebooky so starsou grafarnou /intel 950, ATI200, atd/ Na taky notebook nmozete dat ziaden 16:10, pretoze to grafika nerozpozna /19,20,22/. No a ked ma Vasa uctovnicka rok stary NB s takou grafikou, nemala sancu pripojit LCD -jedine 24´´ s 1920x1200, alebo stare CRT. Takze to je dovod, preco som dnes lacnejsiu verziu E2200HD-A /len s D-SUB, antiglare/ jej kupil. A ked pride do velkoskladou verzia E2200HD s HDMI a glare, tak tu si kupim k svojmu notebooku ja.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

asi tak!
tiez milujem spamerov co furt len spamuju s tym, ze TN ani zadarmo nechcu.. kto vie co vlastne maju =)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja som z dediny a nerozumiem tomu

Proč dávat 7,5 za TNko, když za 12 máš S-IPS?

co to znamena?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ted tu mam E2200HDA, stejny streva, jen to nema HDMI a cena jak u skota :) Jinak vypada moooc pekne !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

rudux: A proč sem taháš holku z kanclu? DTSmaniac na tom bude dělat trochu jiný věci, třeba video předpokládám, když se exponuje na tvfreaku, takže TNko nebrat ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hihi, no mam jen zakladku ale kdybych mela platit 7,5 nebo 12 tak tam je preci 4,5 rozdil ne? A kdyz je nemam, tak beru 7,5. A to je ta skulina, kam miri vyrobce. Se vam divim. Proc kupovat oktavku kdyz muzu mit Q7 ze? Zitra si spocitam auta na ulici...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ITvirgin: Máš to trochu popletené, ale budiž, chceš-li používat přirovnání k autům, tak je to asi takhle: koupíš si trabanta za 400kKč nebo oktávku za 650kKč (Q7 sem netahej, to by byl panel za 40+kKč a takové tu neřešíme).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ITVirgin: Nikdo ti samozřejmě nebrání v nákupu TN panelu. Pokud máš daltonismus případně astigmatismus (nebo obojí) a budeš na tom matlat něco ve wordu či excelu, tak bys lepší panel stejně nedokázala ocenit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>Honza748 a ostatním frenetickým potíračům TN-panelů

Statistiky prodaných displejů jasně ukazují, že pro TNka je a v dohledné době nejspíš i stále bude na trhu místo. Kvalita zobrazení JE úměrná cenovému rozdílu oproti S-IPS a ostatním.

Pokud nemáte rozumnou alternativu, tak si ty nesmysly o nepoužitelnosti strčte za klobouk a přestaňte za****t diskuze všech článků o displejích.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mňo zdá se, že jsem zaspal dobu, TN shitky už jsou od 6.5, bez DVI samozřejmě. To je bestiální cena za takhle velkou pracovní plochu (byť na excel). Bejt za 7 s DVI, tak po něm skočím ikdyby to bylo TN. Na práci by mě to stačilo.
Každopádně 12 za HP LP2475W taky jen valím bulvy, navíc wide gammut. Dost dobrý až na to podsvícení, už 65 nebyla nic moc a tohle je snad ještě horší. Snad se NEC pochlapí a přijde s lepším podsvícením, když chce HP konkurovat. Pak nastane ten pravý čas vyměnit rozostřenou 22" Diamondtron :)
ITVirgin, lol nick ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>DTSmaniac: jestli mas 22" Diamondtron rozostřen, tak chyba bude jinde nez v obrazovce.
>>Prochy_3113: TN jsou samozrejme stalice trhu. Kdyz jsem prohledaval 22" TN okolo 5tis a narazil jsem na Philips 200WP7ES s S-ISP za 4.7, tak jsem ozelel 2" a nezavahal. Uplny ideal to sice neni - na muj vkus v noci jeste moc sviti. Prez den akorat. Filmy bez prekmitu a sumu z Overdrive. Barvy bez kalibrace taky pouzitelne. Az na GI renderovanou sedivou, ktera ma v sobe ruzne primesi barev - pripomina to trochu perleť.
Kdybych vedel jak rozumne zavesit nad betlu 22" Diamondtron s 29-35kg, tak zustanu u neho. Takhle jen budu muset najit stary polarizacni filtr, abych si na noc doladil jas sedivym filtrem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prochy_3113: Ty a nekteri dalsi zrejme nerozumite psanemu textu. Mne je uplne u (_!_), jestli si vetsina lidi kupuje shitoidni TNka, takze jejich potirac nejsem ani nahodou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DTSmaniac: Ono to s tim podsvicenim bude ruzne kus od kusu, staci dohledat dalsi testy na netu, kde to dopadlo podstatne lepe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Barevná hloubka 6bit odsuzuje tento monitor do oblati "no go area".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chyba 4 formaty
5:4
4:3
16:10
16:9

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobně trochu nechápu, jak může někdo na LCD monitory s takovým rozlišením stále montovat VGA vstupy. Vždyť ty převodníky musí být daleko dražší něž nějaký DVI nebo DisplayPort, ne?

BTW, může mi prosím někdo z přítomných poradit LCD monitor 24-26-27", 8 bit barvy (nonTN) a solidní kontrast/gamut/rovnoměrnost podsvícení/věrnost barev po kalibraci/input lag? Moc se mi líbil Dell 24", ale má úděsný input lag... Nyní je favoritem 26" LG, ale furt nějak nevím, chybí mi DisplayPort... ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Duck Daffy:
a cenovy strop?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Duck Daffy: A co třeba HP LP2475w. Má vše co potřebuješ. V sobotu jsem jeden instaloval a nebýt toho, že jsem si v recenzi přečetl o nižším podsvětlení v pravé části monitoru, tak bych si toho vůbec nevšiml. opravdu podařený kousek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>DuckDaffy: Kamarad ma LG 24"LCD L245WP-BN - HDMI, na praci OK, ale na video nevhodne - jakysi OverDrive či co zvyraznuje urovne mezi prechody - viz. obrazky prekmitu v recenzi na http://www.svethardware.cz/art_doc-7D331B9244B77030C12572700051DC08.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DuckDuffy: to je jednoduche, na DVI je vetsi clo, proto VGA muzou bejt levnejsi :) ale cert vi, treba VGA ma jednodussi zapojeni, min nebo levnejsi soucastky - muzete se nekdo rozepsat (nevidim do toho)?
Bejt tebou bych zkusil to HP 2475w, pokud budes mit stesti na dobrej kousek s podsvicenim. Jinak asi budes muset sahnout hloubeji do kapsy treba na nejake eizo (HP ale dela neco s LED podsvicenim,ale nemam info, kamarad bude porizovat, tak uvidim az casem)
Petrib: ono je to tezke, nevim kde/co hledat. Imho je nejak (trosinku) odlepena ta trinitronova mrizka a dela to neplechu. Pokud vis co mam delat kdyz to otevru aby me nezabilo VN, tak napis :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jeste k tomu vyberu, od IPSkoveho 2475 bych si prave sliboval maly (zadny) input lag. 3065 je taky IPS a input lag nema. 2465ka mela prave prisernej, okem brutalne viditelnej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DTSmaniac: VGA u LCD monitoru nemůže být levnější, neboť potřebuje 3 převodníky A/D. V podstatě uvnitř monitoru s VGA vstupem je něco jako převodník VGA-DVI.
Trinitronová mřížka odlepená být nemůže. Trinitron má napnuté dráty mezi pevným rámem, který se nemůže pohnout. Spíš bych čekal, že ujelo ostřící napětí, což se mi stávalo hlavně u monitorů od Sony. To jde velmi lehce nastavit - na VN trafu bývají dva trimry - jeden pro ostření, druhý pro napětí G2 - což určuje celkový jas. Jde to bez problémů delším šroubovákem. Doporučuji ještě předtím zkontrolovat, zda problém nedělá grafika nebo kabel - v tom případě je rozmazání jen ve vodorovném směru, ve svislém směru je vše ostré, naproti tomu při špatném ostřícím napětí je rozmazání ve všech směrech stejné.
Pokud je obrazovka hodně stará, může být problém i v jejím vyčerpání. Pak nepomůže nic. Obraz bývá málo jasný, při zvyšování jasu se začíná rozmazávat, v nejhorším stavu jde do inverze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to takové nepravidelné. Když si v menu seřídím konvergenci, tak mi vždycky jedna strana ujede hůř - strana, roh, prostě nikdy to není ideál :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.