Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k BIOS News 2010/03

Přiklonil bych se k druhému bodu, tj. k tomu, že většina lidí dnes asi hledá BIOS na stránce výrobce, případně má přímo od výrobce desky utilitku, která na požádání dostupnost BIOSu zkontroluje, novou verzi stáhne a naflashuje... Dříve to mělo smysl určitě větší... Nicméně na druhou stranu zase nemyslím, že by to byla nutně úplná zbytečnost. Je totiž fajn, když to takhle souhrnně jednou za čas někde vyjde a když se tak člověk třeba o novém BIOSu dozví na stránkách svého oblíbeného a denně navštěvovaného serveru a má případně možnost jej rovnou i stáhnout.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

jsem plně za to, že je to tu zbytečné. Myslím si, že ikdyž se dozvím na stránkách svého oblíbeného a denně navštěvovaného serveru, že je čistě náhodou zrovinka na mou desku nový BIOS, tak ho kvůli tomu nebudu hned flashovat. BIOSy jsou podle mě už v kategorii "facháto, tak v tom nerejpej". Ne, že bych BIOS nikdy neflashoval, ale dělal jsem to vždycky až když jsem měl proč - kvůli podpoře velkých disků u starých desek, kvůli podpoře nových procesorů nebo u jedné desky kvůli problémům s prací s plně obsazenými paměťovými sloty. Ale flashovat BIOS jen tak pro zábavu, že jsem našel o jednu verzi novější, je podle mě hloupost.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No jo, ale tohle neni ani souhrne. Pokud si dobre pamatuji tak se zatim nestalo, ze by se mezi zde zverejnovanimi objevila nejaka z desek co jsem mel/mam popripade se v okoli vyskytuje a popravde to je seznam nekolika desitek desek (jak pro Intel tak pro AMD).

Navic na webu vyrobce to clovek najde rychleji.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Také si myslím, že BIOS nejsou ponožky...
Ono je stejně jistější se podívat na web výrobce, protože ne zřídka jsou novější verze určeny třeba až pro vyšší verze PCB... a v přibalených souborech to někdy zmíněno není...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že v tomto formátu je to zbytečná práce. Kdo má nějaký problém s deskou, tak se hned dívá na web výrobce a kdo problém nemá, tak zbytečně neflashuje. Pokud chcete udržovat tuto rubriku, stačilo by jen obecně zmínit nějaké zásadnější novinky např.: MSI přidává do svých biosů takovouto funkcionalitku. Kdo máte zájem koukněte k nim, jestli je i pro vaši desku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.