Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Blackmagic chystá kompaktní 4K kameru schopnou natáčet do RAWu

Tuhle novinku už jsem zaznamenal na DPreview a mrknul na nějaké youtube videa. Parádní mašinka pro potenciální filmaře za parádní cenu. A plná verze Resolve 15 k tomu, v hodnotě 300 dolarů. Sám se teď trošku učím v Resolve a jeho free verze je nejlepší free video editor široko daleko. Way to go BlackMagic. Jinak USB-C jde bohužel použít jenom k nabíjení interní baterky a né napájení samotnému. Na to je vyhrazen ten 12V vstup. Mimochodem na jednom youtube video poukazoval týpek na to jak je to myšlené i na v-logaře apod., protože když tu kameru chytíš jakoby naopak ze předu, tak pod palcem ergonomicky umístěný další record tlačítko a na ukazováčku a prostředníčku tlačítka pro AF a ještě něco :-) Jo, taky to má vlastní 4 mikrofóny :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky za doplňujúce info. Tak si občas hovorím prečo nepíšeš odborné články ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dík za tu lichotku :) Nicméně v moji normální práci travím tak 40-50 hodin týdně, takže potom už zbývá čas jen na relax a zábavu, to dokud nejsou děti :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otázka jak moc to bude pro vlogaře když to nemá stabilizaci v těle (IBIS) a zatím není jasné jestli optické IS u Panasonic objektivů bude fungovat. Myslím si, že pro vlogování jsou tu daleko vhodnější kamery např. Sony α6XXX nebo menší MFT foťáky s IBISem.
Dostupnost má být prý během září 2018 (USA, zdroj: NABShow) tak že reálně u nás to bude spíš až příští rok vzhledem k tomu jak to u BMD v tomhle chodí. Jinak si myslím že tohle bude můj druhý video stroj, chválím že k tomu přibalují full verzi Davinci Resolve.

BTW: Spekuluje se že je v tom stejný snímač jako v GH5S.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stabilizace v objektivech bude fungovat a to jak s nativními micro 4/3 tak s adaptovanými Canon EF objektivy. GH5S má 10Mpix, tohle má mít 8Mpix.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je v tom stejny snimac. GH5s umi 3:2 foto rezim, tohle jen 4KDCI (coz je 9MPx crop 17:9)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, jsem nikde neviděl zmíněné, že to má stejný sensor jako GH5S, ale proč ne? Jinak to vím, že GH5S má multi aspect ratio sensor, stejně jako GH2 před několika lety. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"plné 4/3 velikosti" :D. Zvlast pri tom pohledu na ten malickej sensor to spojeni pusobi komicky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.