Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Blíže o Abitu a USI

ABIT logo staré
Server OCWorkBench měl možnost popovídat si s PR manažerem Abitu, čehož samozřejmě využil k pár otázkám o prodeji firmě USI. Vězte tedy, že USI koupí motherboardové divize Abitu získává následující: značku Abit, všechny příslušné patenty společnosti a zaměstnance této divize včetně R&D (tedy Research and Development, tým starající se o výzkum a vývoj). Zbytek společnosti Abit není předmětem obchodu, ta bude, jak jsme již psali, na mimořádné valné hromadě projednávat i změnu svého jména.

Co se týče uvádění základních desek Abit na trh, tak z hlediska výrobního zázemí USI by mělo dojít ke znatelnému zlepšení oproti současnému stavu. Nové produkty Abit budou vyvíjeny rychleji než doposud a stejně tak se i rychleji dostanou pulty obchodů. Společnost také posílí objem svých produktů ve stávajících segmentech trhu, tedy zejména hi-end modely desek.

Společnost by také měla více expandovat na mainstream a value segmenty trhu, patrně již ve druhé polovině tohoto roku. Na CeBITu se pak máme těšit na pár opravdu zajímavých nových produktů, určitě jejich stánek nemineme.

Co se týče samotného převodu divize základních desek Abitu na firmu USI, vše je sice ještě potřeba finálně dořešit v obou firmách, nicméně vše jde velmi rychle, takže dokončení převodu lze prý očekávat již začátkem druhého čtvrtletí tohoto roku.

Zákazníci, kteří mají momentálně některou z desek Abit se nemusí bát o záruční i pozáruční servis, dokonce by měla být díky doplnění o servisní síť USI situace ještě lepší. Dokonce se hovoří o prodloužení pozáručních služeb.

Padla samozřejmě i otázka ohledně grafických karet, které Abit po jistou krátkou dobu také vyráběl. Po dokončení obchodu s USI prý nic společnosti nebrání v přehodnocení aktivit v tomto směru, nic konkrétního však nepadlo.

Každého asi napadlo, jestli by Abit nemohl tak trochu být OEM dodavatelem pro firmu USI po dokončení prodeje divize. Zde zástupce Abitu nedal jednoznačnou odpověď, dle něj je na podobné spekulace příliš brzy. Abit však prý vždy cílil své aktivity na retail trh, s čímž v USI počítají. Značka Abit má tak přežít tento přesun divize a měli bychom se s ní setkávat na základních deskách i nadále.

No a nakonec nám zbývá záležitost zaměření Abitu na herní oblast. Zde společnost prý slaví velké úspěchy s ACONy (herní turnaje, pořádané Abitem) a s produkty z řady Fatal1ty (nesoucí označení podle nicku známého skvělého hráče Quaka). V herních akcích ACON plánuje společnost pokračovat, na období po letošním Computexu plánuje start lokálních kvalifikací na ACON6.

Tak to je pro dnešek o Abitu vše. Sami vidíte, že pár odpovědí na nás ještě v budoucnu čeká, pár otázek se také ještě určitě vyrojí.

Zdroje: 

Galerie ke článku

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Blíže o Abitu a USI

Žádné komentáře.