Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Bude cenový kartel ATI + nVidia zameten pod koberec?

Američani ... co jiného se dalo čekat?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Guzi: no co by se dalo čekat, snad už jen to, že za půl roku se ještě probere někdo od EK a začne zkoumat, jak vysokou pokutu jim dát (čti: pořádně ždímat dokud to jde)...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ViktorN: Plně chápu. Holte ekvivalentní způsob jak se pokusit zaplátovat finační díry způsobené válkou v zahraničí :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Guzi: no a v případě Evropy (EK = Evropská Komise) pak na zalepení dementních socialistických nesmyslů, kterých je Evropa čím dál plnější http://www.euportal.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=1097...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

re Guzii: Já bych to spíše viděl na chránění národních zájmů(což i když neschvaluji, tak chápu). Přeci jen, oba velcí konkurenti AMD jsou ze spojených států(intel i nvidia).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ptipi: Mno oť jde o co chce. Měli na to několik metrů a teď když vše proběhlo - i podle nich ještě před pár dny - v pořádku, tak se ozývaj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky mi připadá na hlavu postavení, že jim to napřed odklepnou a pak v tom vidí problém. Asi by si měli Amíci udělat pořádek v tom co schvalujou a pak do někoho rýpat. Jsou to pitomci!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím že to antimonopolní úřady nikdy schválit neměly. Aby do toho pár měsíců po schválení začaly americký úřady rejpat je pro mě uklidnějící jedině z toho pohledu, že naše úřady nejsou až zas tak horší než ty ostatní :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

realita> Intel obvinil AMD/Ati a nVidia-u, ze maju spolu cenovy kartel s cielom vyoutovat Intel z trhu grafik a to hlavne integrovanych
http://news.zdnet.com/2100-9584_22-6140041.html
Ale mam taky pocit, ze ten kto toto oznamenie prijal hrozi vyhadzov

vid zivotopis ministra spravodlivosti USA
Alberto-a Gonzales-a
Predtym ako zacal pracovat pre Biely dom, sluzil ako sudca Najvyssieho sudu Texas-u. predtym bol 2 roky(1997-1999) mnistrom v Texasskej vlade. Je prezidentom Houtonskej hispanskej spolocnosti
http://www.whitehouse.gov/government/gonzales-bio.html

CEO AMD Ruiz je Texasan narodeny v hispanskom Mexiku
http://en.wikipedia.org/wiki/H%C3%A9ctor_Ruiz
a bol celnom akreditacnej komisie statu Texas
http://www.diversitycareers.com/articles/pro/octnov02/ceo_on_diversity3.htm

Navyse AMD ma velmi dobry vztah k dcere sluzobne najstarsieho sudcu najvyssieho sudu USA, sudcu Joseph-a Sneeda-a, Carly Fiorina-e
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=9116
http://www.ca9.uscourts.gov/web/ocelibra.nsf/eb93ae8ffb1fcb7488256394006...
a Fiorina je jednou s tych, ktori stoja na strane AMD proti Intel-u
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=24370
pricom sluzobne najstarsi sudca najvyssieho sudu a minister spravodlivosti USA su dve najvacsie persony americkeho pravneh systemu a o odvolania rozhoduju definitivne spolocne tito dvaja ludia. Prewto tvrdim, ze to podanie nebol dobry napad.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Ministerstvo spravedlnosti si na kobereček pozvalo také nVidii.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku Ministerstvo spravedlnosti si chce posvítit na AMD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

intel sa z trhu integrovanych grafik vyoutuje sam, to co vyraba je bieda. alebo vykonovo stupne, alebo pojde z trchu prec. Vista aero mu slape na krk

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Marne premyslim, jak se tato diagnoza jmenuje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co když doopravdy mají ATI/Nvidia kartel? Nenapadlo Vás nikdy, že od doby radeonu 9700 se nikdy nestalo, aby grafika od jedné nějak zásadně překonala jinou, tedy pokud odhlédneme od lowendu? Co když mají dohodu, že si hezky rozdělí trh na půlku a nebudou si výkonově utíkat. viz GF6800/R800, GF7900GTX/R1900... třeba se to potvrdí až vyjde R600

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Filcka:

Samozřejmě. Vždyť je tak jednoduché vyrobit 10x výkonnější grafiku s poloviční spotřebou s technologií 45nm a natřít konkurenci zrak, ale to oni neudělají. Radši se domluví na nízkých ziscích s konkurencí. Znáš tenhle:

"To, že jsem paranoik neznamená, že mne nesledují."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady je to už ja na Nově, ministersto spravedlnosti USA (které je mě i ostatním v ČR uplně ukradené) si pozve někoho z AMD nebo nVidie  a už se vymýšlí sáhodlouhé spokulace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kocourleo> To te asi prekvapi, ale kartelove dohody jsou porad dost beznou zalezitosti. Jenom jejich prokazatelnost je pomerne nizka, vetsinou se to podari, kdyz nastoupi nejaky novy vedouci pracovnik{ktery neco takoveho nechce tolerovat} nebo nekomu nevydrzi nervy{spousta hrani divadla neni uplne legrace} a take motiv pomsty docela pomaha.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jn ... ti lidi se musí všichni dobře znát ... takže domluvit se na kartelu není žádný problém ... dokazat jim to ano

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek nVidia i AMD hodlají urovnat kartel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IT svět je dokonale provázaný a také občas zakartelovaný, nechci přímo říkat zkorumpovaný, různé žaloby by to měly rozmotat, ale výsledkem bude ještě vetší zamotání, viz vývoj akcii poslední dobou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že i v minulých letech byly rozdíly v poměru cena/výkon u konkurujících si produktů mnohdy velmi výrazné, bych to neviděl až tak katastroficky - spíš jako trochu přifouknutou bublinu (tyto firmy mohou ovlivnit pouze cenu čipu - nikoli cenu celé karty a navíc se prodejní ceny vždy výrazně lišily od MSRP - ať už nahoru, nebo dolu). Celková finanční nestabilita, jakou od té doby zažila ATi a teď i nVidia, je pro uživatele přínosná jen z krátkodobého pohledu - pokud by jedna ze společností zanikla, mělo by to dopady daleko horší a ceny by se mohly dostat jinam, než kde byly v rozmezí let 02-07...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ja na tych dohodach zase nevidim nieco az take katastrofalne.
Ked sa dve konkurujuce firmy dohodnu,ze pod urcitu hranicu nepojdu,tak to moze aj prospiet.Lebo ked si navzajom podkopavaju ceny,tak aj rabaty su nizke tym padom aj vyroba je lacna (nekvalitna) a aj na vyvoj ostane malo.Takze s takeho rozumneho kartelu moze prakticky zakaznik aj svojiom sposobom profitovat. Sice su prijemne nizke ceny,ale co s toho ked je to v konecnom dosledku kontraproduktivne...
Ale to vsetko len v pripade,ked ta dohoda,je rozumna a vysledne ceny su pre zakaznikov siroko akceptovatelne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

it-specialist:
chtel bych zakazniky jako jsi ty:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hetzer: Díky bohu, že takovíto přístup je ojedinělý. Alespoň doufám. :) Ale být majitelem benzínky chtěl bych zastoupení takto smýšlejících zákazníků nejmíň 99% napříč populačním spektrem. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když už se tu načali čerpací stanice, tak na ceste z/do prýce jich mám po cestě 5 a jednu dobu měly všechny stejné ceny Naturalu 95. Nedávno tu vyrostla další a ta od začátku nasadila ceny cca o korunu níž, asi aby přitáhla lidi. No a časem se začali měnit i ceny u ostatních, jedni zůstali na stejné, jiní šli níž.
"Kartely" mezi majiteli čerpacích stanic jsou běžné a dělá s tím někdo něco? Nedělá. Ono platí jedno, dobrý benzín mají taky támhle naproti, tady by jsi mohl přijít k úrazu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak a kde jsou teď ti, co tak nasazovali na Intel (a chválili AMD) za prodejní praktiky CPU? Mám dojem, že tenkrát vykřikovali něco o tom, že AMD by es k takovým praktikám neuchýlilo.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Uvod článku "(tenkrát jsme měli dojem, že se ministerstvu nepozdává sloučení ATI s AMD, jenže nakonec z toho vyšel případ značně hrubšího zrna). Z uvedeného období vyplývá, že nečestnou dohodu držela ještě nějaký čas po koupi ATI i samotná firma AMD a kdo ví, nebýt šťouravých tlapek amerického ministerstva spravedlnosti, táhlo by se to možná ještě dál?"
 
heleme "Tak a kde jsou teď ti, co tak nasazovali na Intel (a chválili AMD) za prodejní praktiky CPU? Mám dojem, že tenkrát vykřikovali něco o tom, že AMD by es k takovým praktikám neuchýlilo."
 
AMD držela dohodu, než vyházela staré vedení i s grafikami a začale zcela jinak. Chtěl bych vidět text té dohody v kupní smlouvě AMD s ATI, aby výše uvedené texty měly nějakou logiku! ???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Bude cenový kartel ATI + nVidia zameten pod koberec?.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak, tak, kartelova dohoda sa nekona. Bol to len pokus o kartelovu dohodu a Ati/nVidia si priznali chybu ;-)
Kazdopadne, jedinym argumentom obzaloby bola ta trapna e-mailova komunikacia, v realite to bolo o inom, ak zvazime realne hospodarske vysledky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

chybny rok v clanku

> mezi prosincem 2002 a listopadem 2007

vysetrovanie sa zacalo o rok skor
http://www.amd.com/us-en/Corporate/VirtualPressRoom/0,,51_104_543_13744~...

a skoncilo teraz
http://www.amd.com/us-en/Corporate/VirtualPressRoom/0,,51_104_543~128559...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ta data nesouvisí s vyšetřováním, je to období onoho kartelu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když člověk okrade dalšího člověka, je to zločin. Když okrádá firma miliony lidí a uplatí soudy je to dál spořádaná firma se stabilním kreditem.

Američané jsou úplatní v kterékoli době , tak snad aby se stejného kartelu chopili schopnější ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Xspy : Ti, co tak hezky umí zajistit ty velkokapacitní hromadné hroby, soudruhu? :-)

Neskákal bych na hloupé aktivistické Davidovy články. Soud rozhodl. To je směrodatné. Myslel jsem si, že období lynčování i uličních výborů už je dávno za námi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.