Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Konečně: Canon uvedl vlastní mirrorless systém EOS-M založený na 18Mpix APS-C čipu!

Dedukce na základě názvu systému, že se jedná patrně o nejlepší mirrorless systém, je hodná Sherlocka Holmese. ;-) Ale vážně:

1) Canon si dal hodně na čas a ještě před časem tvrdil, že žádné bezzrcadlovky nechystá a chystat nebude. Podle všeho zaspal a nepodchytil včas rozvíjející se trh, tak se to snažil aspoň trochu okecat. Mezitím horečnatě vyvíjel...

2) ...a výsledkem nijak neoslnil. Budiž, entry level, očesané na naprostý základ, ale co je na něm zajímavého? Hledáček připojit nejde, displej není otočný, skoro žádné ovládací prvky, podle prvních ohlasů se špatně drží a ostření má pomalé až běda.

3) Představit nový systém modelem s nejasným segmentem není právě nejšťastnější. Podle vybavení těla Canon cílí na současné uživatele obyčejných kompaktůje, ale otázka, zda takoví uživatelé budou toužit po tak velkém objektivu jako je základní zoom. Zrcadlovkáři by zase pošilhávali po pancaku, ale odradí je brutálně zredukované tělo.

4) Uváděcí cena je dost vysoká.

Jsem opravdu velmi zvědavý, jak si tenhle model povede v prodejích. Možná jsem příliš velký pesimista a síla značky vykoná své...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V podstate sa dá s tým, čo si povedal, súhlasiť. Viac uvidíme z recenzií.

Osobne som čakal, čo uvedie Canon, lebo pokukujem po malom tele na cesty ako náhradu zrkadla, pričom prípadne využitie Canon skiel je vítané. Kupovať iný bajonet a sklá sa mi zrovna nechce a vedel by som si predstaviť použitie EF-M 22mm f/2 ako aj EF 40mm f/2.8 s adaptérom.

Otázka, je či zrovna tento model (vzhľadom na kvalitu a cenu tela + adaptéra), je tým, čo by stálo vôbec za uvažovanie...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tiež som sa prekvapil keď som čítal vetu "...dělá ten patrně nejlepší ze všech…" To bolo myslené asi ako žart však? Lebo tento stroj nepriniesol nič čo by tu už dávno nebolo, tak neviem teda... Od canonu som teda čakal oveľa (ale naozaj oveľa) viac, toto mi doslova príde také "noo.... keď už to majú ostatný, tak to spravme aj my aby sa nepovedalo..."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Maximálne súhlasím (aj s predchádzajucimi príspevkami). Neviem ako došiel autor k takému tvrdeniu. Na základe parametrov, či len preto, že je to najnovší model? Vyzerá to tak, že teraz sú redaktori odborníci na všetko a dokonale sa orientujú v problematike digitálnych fotoaparátov, mikrovlnných rúr, ale aj vesmírnych družíc.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemluvě o tom, že ve vývoji CMOS snímacích čipů Canon ustrnul někdy před třemi léty a od té doby jen ždímá své (dosud) dobré jméno.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ilustrační foto působí jako žert

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobne ak uz malicke kompaktne telo, tak bez APS-C/FF skiel. Toto bol aj dovod, preco som nesiel do NEXov.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Díky použití procesoru DIGIC 5 se můžeme spolehnout na dobré zpracování signálu včetně výborné podpory pro video."

Si delate srandu? Canon DSLR maji nejhorsi zpusob zaznamu videa - mov kontejner omezeny na 4G a pochybna komprese :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.