Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Canon uvedl zrcadlovku EOS 800D

Povedzte Kefalín, čo vy si predstavujete pod takým slovom kvalitativní ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neví někdo, kdy přijde nástupce 100D ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Článok o EOS 800D, no fotky Rebel T7i. To ako pán Ježek myslíte vážne? Ak tieto 2 fotoaparáty nerozoznáte (na fotkách je jasný nápis) tak prestante sedieť za PC a choďte k očnému, lebo toto by videl aj slepý

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"The Canon EOS 800D, known in the Americas as the EOS Rebel T7i"

...

Najděte deset rozdílů? PS: Mimo cedule?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ak by to bolo v texte jasne napísané tak budiž, ale nie je. Navyše aj na oficiálnej stránke Canon sú fotky kde je normálne označený ako 800D
http://www.canon.cz/cameras/eos-800d/
Prečo teda nedať fotky, ktoré sú platné pre CZ či SK trh?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já měl za to, že je všeobecně známo, že Canon prodává nižší modely na americkém, evropském a asijském trhu pod třemi různými názvy. Koneckonců to takhle dělají už čtvrt století.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem si toho ani nevšiml, ale je pravda, že to není přiliš profesionální v případě, že jsou dostupné snímky popisovaného přístroje (800D).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když ony to opravdu jsou identické přístroje, liší se jen marketingové názvy pro různé trhy. Ostatně jsem tento přístup nikdy nepochopil, ale asi markeťáci vědí co dělají.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

On to dela bezne i Panasonic...proc mi taky zustava zahadou ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Canon aspoň dává jiný název, Panasonic jen pozmění číslo, třeba místo 80 dá 85. Záhada.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Evidentně o tom víš prdlajs, ale o to víc prudíš, co?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Může to být matoucí, ale nakonec jsou tu správné fotky, tak kde je problém?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

článok zo 16.2. http://www.digimanie.cz/zrcadlovka-canon-eos-800d-dostala-45bodovy-af-sy...
Ježkov článok bez pridanej hodnoty o dva dni neskôr. Ten kvázi redaktor by tu nemal také články vôbec uverejňovať. Prepísať článok z iných webov by som aj ja dokázal, ale slušnosť by mi to nedovolila.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spousta článků je převzatých z cizích webů a pokud je to web výrobce, respektive pokud je uveden zdroj, tak je to myslím vcelku v pořádku. Přebírat zpravy z českých zpravodajských webů by asi fér nebylo, ale to tu snad nikdo nedělá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebol by som si taký istý. Ak má pravidelne články s niekoľkodňovým odstupom od iných českých webov, tak to minimálne zaváňa lenivosťou hľadať aktuálne informácie (zvyčajne zo zahraničia, lebo u nás sa toho moc nedeje). A od lenivosti už je len krôčik k uľahčeniu si práce a "okopírovať" článok a nič na tom nezmení, že alibisticky uvedie zahraničný zdroj. Mimochodom, uviedol len všeobecne zdroj Canon, bez konkrétneho linku na stránku, z ktorej čerpal, čo vyzerá, ako keby sa na stránky Canon ani nepozeral.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za zpoždění bych ho nekritizoval, je jen málo zpráv, které musí být uveřejněné začerstva. Nevadí mi ani, že je to jen výpis parametrů, ale ta úvaha na konci mi připadá zbytečná. Je to jakoby si David za každou cenu chtěl přidat něco ze své hlavy, bohužel úvaha je to skoro ještě horší než to co má v blogu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by ani nevadilo, že to nie je čerstvé, ale to, že to duplikuje a je vždy posledný. Sledujem dlhodobo jeho články a už som na to upozorňoval. A to, že na konci pridal nejakú "úvahu" akurát ukazuje na jeho zastierací manéver, aby nebolo jasné, že kopíruje správy z iných českých webov. Uvedený zdroj je už iba bodka pod tým plagiátom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vážený pane, svoje ničím nepodložené obviňování si vetkněte třeba za klobouk. Od Šurkaly neopisuju a věřím že ani on ode mne. To, že vycházíme ze stejných zdrojů je myslím pochopitelné. Ale ano, jestli chcete hledat senzaci, tak si klidně poslužte. Já reaguji jen proto, aby někdo nenabyl mylného dojmu. Závěrem doporučuji zjistit si význam slova "plagiát". Očividně ho neznáte.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to sice shoda okolností, ale může posloužit jako dobrý příklad: Milan Šurkala na Digimanii dnes vydal článek o tom, že vyšlo Rawtherappe 5. Já jej vydal před více než 3 týdny a mám tam myslím o trošičku informací víc. Znamená to snad, že Šurkala ode mě opisuje? Je to důkazem "plagiátorství"? Ani omylem! Jen prostě má v psaní článků jinak nastavené priority a/nebo možná tohle zaregistroval shodou okolnosti až nyní, protože sám RT nepoužívá. Nevím, ale jsem přesvědčen, že nic víc, nic míň v tom není. Nehledejte senzaci tam, kde není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stejně by mě ale Davide zajímalo, jak se Ti tam dostala informace o tom, že to je BSI sensor (back side illuminated). Myslím, že od Canonu to nebude... Alespoň já jsem to tam nenašel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Preto to tam má, lebo jeho zdroj nebol Canon, ako sa to snaží prezentovať.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stým Šurkalom ste si moc nepomohol. On nie je socka, tak RT nepoužíva. Preto tak neskoro. On bol iba príklad. Ale vy aj iné články (nie o foťákoch) pravidelne s niekoľkodňovým odstupom vydávate neskôr. Vyzerá to tak, ako keby ste nárazovo vydali článok, lebo potrebujete splniť normu. A serióznu recenziu neviem kedy naposledy ste vydali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta vaše poslední věta je hloupá. Citovat zdroj neznamená napsat v jaké polici a v jaké knize a v jaké kapitole to bylo. Ani na jaké stránce na internetu (koneckoncu zítra nemusí být platná). Běžné je uvést zastřešující organizaci "Škoda auto", "Canon", "ČTK". Někde si i předepisují jak se má "creditovat" a obvykle to bývá právě tímto způsobem.

V tomto jsou náročnější jen vědecké´práce, které vyžadují detailní citace zdrojů a Wikipedia.

Zprávy se opakují právě proto, že to jsou tiskovky a ty doráží všem redakcím společně a ve stejném znění.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Netrepte kraviny. Pokiaľ môže pán Šurkala na Digimanii uviesť ako zdroj konkrétny odkaz na špecifikácie foťáku na stránkach Canonu, tak aj Ježek, alebo Diit to môže robiť. Nikde nie je presne napísané, že ako odkaz na zdroj má byť uvedený iba názov firmy.
Ak to doráža redakciám rovnako, tak nevidím, prečo pravidelne s niekoľkodňovým meškaním vydáva články. Jedine k by Diit bol pre neho iba "bočák". To by možno vysvetľovali aj tie jeho priblblé blogy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A proč jsem lezete, když máte jen hloupé řeči na neoriginání obsah? Nechápu. Musíte si něco dokázat? Sadomaso?

p. Ježek uvedl parametry v článku, tak neměl potřebu linkovat na stránku s parametry. Takový proces jaký popisujete není "uvádění zdroje", ale "odkazování na podrobnosti" a pokud si ušetříte práci a místo přepisování nékam rovnou odkážete pro podrobnosti, tak musíte odkázat přesně, to dá rozum.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No áno. Mohol vydať článok s nadpisom, že Canon má nový foťák a dať odkaz na jeho parametre. Ale za prvé, vyzeralo by to blbo a za druhé, nemal by o čom písať. V konečnom dôsledku vydanie takého článku je potom zbytočné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je to zbytecny clanek v Novinkach, tak k cemu jsou Novinky?
:))
spis, jestli nekde neni problem v tom jak veci vnimate Vy sam..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

diit neni web urceny primarne pro fotografy a pan Jezek neni s digitaly moc kamarad. Jako kratka zprava - to beru a na vic neaspiruje. Myslim ze je to tak vporadku.
Weby ktere poskytuji komplexni recenze foto techniky by clovek s prehledem napocital na prstech jedne ruky. A to - celosvetove.

S komentarem: "Tato dvě těla nemají důvod koexistovat" se plne ztotoznuji a tvori prave onu "pridanou hodnotu". Pouzivat telo, ktere nema vrchni LCD je P.I.T.A. - to je pridana hodnota ode mne ;)

Prijde mi, ze IT posledni dobou tak nejak "zpomaluje" priznam se, IT novinek nebo recenzi ktere bych hltal, ctu cim dal tim mene. Posledni clanek ktery byl na svetove urovni byl http://diit.cz/clanek/recenze-8tb-seagate-archive/technologicke-pozadi-t...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ak sa s digitálmi nekamaráti, tak nech o nich nepíše.
Tak ten článok od WIFTa bol špičkový.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Wift je špičkový ale taky toho produkoval mnohem méně a stálo ho to mnohem více času. Mimo jiné, v dnešním světě se na poli HW prd děje. Všechno je schované za marketing a peníze na šťourání nejsou. Navíc pokud zkritizujete produkt co vám zašlou na otestování, určitě ho zašlou příště znovu (toliko ke zdroji HW/SW na testování).

No a pan ježek to tu myslím schytává až moc. Zkrátka jak někdo psal, pokud vás to štve - nečtěte to. Myslím že existuje dostatečné množství bordelu na internetu a určitě si nedáváte tolik práce s kritikou takové "práce".

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nahlasil jsem vcera dvakrat chybu a porad to neni opravene. Pokud vim, tak ty snimace nejsou BSI - Back side iluminated.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tiez som nazoru, ze toto je zbytocny model v portfoliu. Osobne mam 80D a ten snimac je u Canonu fakt krok v pred(konecne). Stale si vsak myslim, ze na kvalitu snimacov v Nikon v rovnakej triede este nema, ale napriklad pri ISO 100 ma vyborny dynamicky rozsah a fakt sumi malicko.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak Nikon používá Sony snímače že... Jinak v tady té velikostní třídě kolem APS-C na iso 100 "nešumí" snad už žádný moderní senzor. Podle testů jsou Canon snímače lépe optimalizované a zachovávají lepší obrazovou kvalitu, hlavně méně chroma šumu, tam kde na tom opravdu začíná záležet a to je nad iso 2000.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.