Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Cena nereferenčních GeForce RTX 2060 se neliší od GeForce GTX 1070 Ti

Myslím,že to úplně stejné nebude u 1080 TI nebyl jiný výběr než 2080, kdežto, teď je možno od 9000 Kč koupit Vegu 56 s 8 GB(ta je pomalejší o pár procent). Takže se takymůže stát,že se budou volit 1070 TI a pokud se doprodají tak může jít na odbyt právě Vega a ve skladech se jim kupit 2060.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

1070Ti je urcite vyhodnejsi, protoze ty 2GB navic jsou proste u rozliseni nad fullHD potreba.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Přesný zdroj, nehledě an to že ta karta nemá nad FHD dostatečný výkon na vyšší detaily, tzn. nemá co tu paměť obsadit.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

dobrej gol.. zrovna jsem cet zahranicni diskuzi, kde se nV-fans snazej presvedcit, ze ta karta ma dost vykonu i na 4k a herni vykon by mel bejt porovnavanej ve 4k.. ((: tady se dozvidam, ze nema vykon ani na 1440p a konci na 1080p.. ((:

proste kdyz de o vykon, tak nV-fans srovnavaj vysledky ve 4k, protoze tam z nejakyho zahadnyho duvodu dava o par procent lepsi fps jak 1070ti a zase kdyz jde o kapacitu pameti, tak se ma hodnotit jenom 1080p, protoze vejs pamet nestaci a obraz se skube.. ((:

jo, kdyz se ani nV-fans nezvladnou shodnout, na co ta karta je, tak to asi zadny velky terno nebude..

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Netuším jací NV fans co a kde tvrdí a je mě to i u zadele, každý má svůj názor a rozporovat ho nebudu pokud má pro něj argument, osobně se považuju za technického fanouška, ne fanouška konkrétní značky. Také jako uživatel té techniky mám specifické požadavky na to jak fungují, jaký mají výkon a tím se řídí i výběr hw.

Dlouhodobě tady tvrdím že GTX1080 sotva zvládá FHD a až 1080Ti je pro FHD ok, a 2060 která v nejlepším scénáři a přivřeném oku tu 1080 dorovná budu tvrdit že stačí na 4k?

Ne, tak rozpolcenou osobnost ještě nemám.

Ano, lecos v 4k rozjede na 60+FPS, v low presetech, to ale není představa o tom jak bych tu grafiku doporučil používat.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

"..osobně se považuju za technického fanouška, ne fanouška konkrétní značky. "
ty jsi jedině tak fanda NV :) kdyby to bylo jinak tak máš širší povědomí o technologiích a necucáš si "fakta" z prstu
každý má tu toleranci někde jinde někomu stačí i 30 fps viz konzolisti (i konzolových 30fps se dá snést, ale tam nebývá tak rozhozená frame latency ) tvůj požadevek 60+ je taktéž pochopitelný a pro tebe je taková karta prostě málo ;) , ale svět se netočí kolem JirkyK ;) a nebo ano ? :D :D
btw jsou hry které ve 4k fungují dobře ono záleží i na optimalizacích daného titulu >> když bude zprasený tak ani ULTRA detaily žeroucí výkon ho nezachrání a naopak když bude udělaný dobře tak člověk bude slintat nad grafikou i když ty ultra detaily stáhne :) třeba i takový oddysey běhá pěkně v 4k a na nejvyšší detaily mi připadá trochu máznutý obraz a když trochu stáhnu detaily tak v průměru jede 60+ fps a vypadá lépe :) i ten tvůj neoptimalizovaný simulátor to utáhne svým způsobem v pohodě ..

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě vím jak se svět netočí kolem mne, tak se netočí svět kolem někoho jiného a proto také mé postoje v diskuzi. Když někdo bude tvrdit že třeba RX580/GTX1060 je dost na FHD hraní protože mu vše běží 60+ a víc nikdo nemůže potřebovat, tak se drží jen ve svém světě a svých požadavcích.

Stejné je to pak s procesory, názory jako "který blbec bude kupovat drahý intel" nebo trošku kultivovanější "ryzen je rychlejší nemá cenu kupovat intel", "má lepší poměr cena/výkon než intel, nevyplatí se koupit" nejsou jediné názory a řídí se potřebou konkrétního jedince, na svém příkladu se pak snažím ty lidi upozornit na to, že existují uživatelé kteří mají jiné požadavky, které jsou zcela legitimní a těm požadavkům prostě intel sedí lépe

"ono záleží i na optimalizacích daného titulu"
Ano a za tím ti co s tímhle chodí vidí že vývojáři jsou jen prasata co neumí programovat, přitom největší optimalizace probíhají v tom že se sníží požadavky na výsledek = redukuje vizuál. koukni na videa Division v roce 2013, koukni na videa z launche v roce 2016. Na to na co hráči nadávali - viditelná degradace grafiky - je jen důsledek té optimalizace po které každý volá, Division je právě jeden z titulů který v plné palbě nedá 60 FPS minima na GTX1080, kolik by to běželo, kdyby kvalita grafiky zůstala na úrovni videí z roku 2013, snížení detailů do finální hry byla nutnost aby se to hýbalo a že zrovna Division umí běžet a přitom ještě nějak vypadat i na slušných plečkách.

Je třeba myslet na to že hra A nemá stejné požadavky jako hra B i když objektivně budou mít kód bez chyby. Jde jen o konkrétní přístup ke grafickému enginu a jeho možnostech. Náročnost SSAO je jiná než náročnost VXAO, DX stíny mají jinou náročnost než PCSS a ty jsou zas jinak náročné než HFTS. Pokud titul A používá DX stíny, titul B PCSS a titul C HFTS, budou všechny tři bezchybně napsány, budou požadovat naprosto odlišnou porci výkonu aby se rozhýbaly stejně rychle. Bohužel hodně lidí tohle nevidí a budou pořád tvrdit něco o "optimalizaci"

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Neviem ale či má zmysel bezhlavo zapínať ultra nastavenia alebo nie je lepšie si tie jednotlivé položky prejsť po jednom, zistiť čo robia, aký majú dopad na výkon, ako to vyzerá v porovnaní s iným nastavením = či ma to vizuálne uspokojí aj na ne-ultra nastavení. Je to trocha opruz babrať sa s tým, ale o tom je hranie na PC, nie? Možnosť voľby a nastavenie si ako to chcem a ako mi to utiahne hardware.

Video na túto tému od Dugital Foundry: https://youtu.be/A8VrFUi79yo

Inak tiež ma pobavilo že jeden človek tu tvrdí ako všetci čo majú FHD sú plebs a on by sa k niečomu takému už neznížil a konečne sú na trhu poriadne monitory s vyšším rozlíšením, ale utiahnu to len karty od NVidie; a potom je tu druhý (alebo je to ten istý?) ktorý tvrdí že ani 1080 nie je poriadne na FHD. Zaujímavé. Ale aj o tom to je... každý si zvolí čo potrebuje a utiahne mu rozpočet. Alebo si kúpte konzolu a tam bude 900p checkerboard na 30 FPS bez možnosti niečo nastaviť :-) 90 miliónov ľudí na PS4 a bohvie koľko na XBone to stačí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale no tak Jiříku, už nám tu roky tvrdíte, že 1060 je na FHD, 1070 na 1440p,
A najednou se tu objeví karta na úrovní 1070Ti a "čáry máry", najednou má jen na FHD ???
Tak se sakra aspoň domluvte při tom lhaní, ať každej neříkáte něco jinýho.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Prosím? Od pořízení GTX1080, což bylo první den prodeje, konzistentně tvrdím že spousta her v plných detailech na ni neběží ani 60FPS.

1.6.2016 RotS: https://www.youtube.com/watch?v=aSQiR_MwBLw celkový průměr nedosáhl 60FPS, Syria a Valley měly jen něco přes 50FPS průměr

https://www.youtube.com/watch?v=4gujkIHDCiw video z roku 2017 v X-Plane 11, při max nastavení grafiky a vhodném počasí se dostávám na FPS v řádu jednotek (bylo to 8-9, na videu kolem 1:00) a grafika byla jasný bottleneck, pravda tohle nebylo FHD ale 2560x1080, což typicky znamená o 20% méně než FHD

GTX1080 jsem kupoval jako upgrade z GTX980, tedy karty výkonu srovnatelného s GTX1060, naopak mě tady lidi věčně přesvědčují o tom že 1060 je na FHD dost, já tady tvrdil žer 1080Ti je pro FHD ideál, pro ty co chtějí šetřit je 1070Ti a nižší karty bych na hraní nekupoval. Dnes je nejnižší karta o které uvažovat na bezproblémové FHD hraní RTX2060 a RTX2070 na nekompromisní FHD hraní

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jak nemá výkon ? Jakože 6GB textur utáhne a 8GB už neutáhne ? (Já vím, že ve VRAM nejsou jen textury, netřeba vysvětlovat) Velikost VRAM nemůže být spojována jen s rozlišením.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nedostatek VRAM má vliv na výkon (degraduje snímkování i plynulost) ať je čip sebelepší :) a někdy má vliv i na stabilitu (když jde za fyzický limit)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, proto na Divison 2 elite 4K preset 60fps "RTX 2080Ti or Radeon VII". 8GB RTX 2080 není vhodný, protože mu zde dojde VRAM, zatímco na levnějším Rdeonu VII to není problém, tolik k "výhodnosti" Nv karet v tomto segmentu

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No kdo hrál Alfu, což sice ještě neříká jak poběží final hra ví, že FHD medium a 60FPS byl opříšek pro GTX1080, takže je to utopie. Ne kvůli paměti, 8GB VRAM to v 4k a max nastavení fakt nevyužilo. Uvidíme zda closed beta bude pod NDA, zda budu moct tohle některým tady vypublikovat ve videu.

Hlavně tam není psáno v jakých detailech ty FPS jsou. Je to titul který tlačí AMD a je z těch požadavků jasně vidět jak se tlačí AMD, a to i procesory. Srovnat Radeon Vega VII po bok 2080Ti, když 2080 stačí... A věř tomu že Division fakt nevyužije v 4k ani těch 8GB.

Navíc co jsem viděl poslední trailer na Division 2 který je ingame video, tak jsem docela smutný a doufám že to byla konzolová verze, protože oproti jedničce, tak jak ji hraju tam prostě chybí hloubka - hra světla/stínu, krásně to bylo vidět na obličejích postav. holt to PCSS a HFTS bylo v jedničce vidět, dvojka to mít nebude, když je to v režii AMD, tudíž žádné shadow works se nekonají

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dx12 nemalo poriadne poriešené nasvietenie v alfe, bolo to reportované. Ak si chcel lepšie svetlá atď, DX11 bol ako v Div1. O výkon sa nebojím, na medium to narážalo na horný limit Freesync range monitora 75 Hz, RX480 + ultrawide 2560x1080. Na DX11 asi o 10 FPS menej. Stále hrateľné IMO.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jirko ty už to nehul.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna dnes prisla znamemu nova RTX 2070 8GB od Gigabytu, rovnou pokazena, kvalita jak prase.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

hodnotit kvalitu produktu na zaklade zdrcujiciho vzorku o velikosti jednoho kusu je opravdu velmi chytre ;)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Z toho textu ale nevyplívá že by hodnotil celou značku.....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

CZC má v nabídce nereferenční řešení od 9500, alza od 10200.

Nejlevnější 1070Ti na Alze 12 tisíc na CZC 10900. Tzn výkonnější karta a za méně než stará a rozdíl není jen kosmetický, staré stojí nejméně o 15% víc.

byla tu zmínaní i vega56 a recenze tvrdí že je 2060 typicky o 10-12% rychlejší
vega 56 v alze za 10k nejlevnější, CZC 9k bez bundle her.

Tzn u CZC je cena vegy cca 5% nížší ale 2060 je rychlejší o víc jak 5%, tzn 2060 má lepší poměr cena/výkon aspoň ve FHD a QHD, 4k je pro tu kartu stejně mimo.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

„CZC má v nabídce nereferenční řešení od 9500, alza od 10200.“
Nemají.
Resp. obrázek v e-shopu mají, ale karty nemají.
Alza má „Na objednávku – termín upřesníme“ a CZC jen říká „skladem 0 kusů“.

Nejlevnější reálně dostupná je v Alze za 13 299 Kč, které mají 1 kus, v CZC mají 4 po 10 499 a pak další 2 za 11 999.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

aha takže udělat objednávku a pčokat na dodání lidi neumí? nebo počkat naskladnění. Někdo čeká roky na vylepšení driverů, ale počkat pár dní nemůže :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi fakt jelito Jirko...kdyz se bavis o cenach komponent, tak se bavis o cenach, ktere jsou momentalne na sklade. Kdyz je na objednani, tak nemas ani zarucenou cenu, protoze ti ji muze shop zmenit. Krome toho, ta karta muze byt k dispozici klidne i za par mesicu...bavit se o cenach komponent, ktere v dany moment nemuzes koupit a jeste tvrdit, ze je to normalni, muze fakt uz jen trouba.
Chapu, ze mas tendenci plout proti zdravemu selskemu rozumu a delat z jedne vlastovky jaro, ale tak delas ze sebe akorat tu vlastovku bez jara..

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

https://www.gamersnexus.net/hwreviews/3427-nvidia-rtx-2060-founders-edit...
tu krasne vidno, ze ta 2060 nieje bohvieake terno. ano casto ma average fps vysoke, ale vo vela hrach vidiet, ze ma horsie 0,1% low, tj cukne to pri hrani.
este ze mozu vlastnici 2060tok skusit pouzit adaptive sync.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Hodím jednu veselou do foroty: Může mi někdo vysvětlit, proč RTX 2060 s RTX ON i s RTX OFF žere při 99 % vytížení stejně?

https://www.youtube.com/watch?v=-0FT8P3wB1I

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Bůh ví odkud ty čísla čtou...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

myslim, ze je v tech cipech proste tak malo RT jednotek, takze maj stejnej raytracing vykon jako cuda units.. proste do turingu je dali jen proto, aby na ne vyladili software, ne tolik, aby to melo smysl.. do amperu jich pak daj mnohem vic a bude to mit smysl.. turing je proste jenom takova beta, testovaci platforma, kterou marketingove protlacili jako seriozni raytracing produkt a fans jim to sezrali.. (:
https://youtu.be/m42XiyJgyco?t=138

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

hrozná nuda až jsem u toho usínal bylo tam aspoň něco zajímavého ? (koukat znovu se mi na to nechce :))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

iN THE MEANTIME IN nvidia HEADQUARTERS....
https://youtu.be/Xj5SpD6hVJw?t=2051

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RTX2060 Strix za 13.200,- Kč? No nekup to. ♦

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

cigánský baron Crha to kúpí.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

nejsem expert, ale tady tři obchody tvrděj, že ji maj skladem pod 10k: https://graficke-karty.heureka.cz/msi-geforce-rtx-2060-gaming-6g-oc/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nejsem expert ale je to strix ? :)
v každé generaci bylo xx nereferečních řešení s různou cenou ... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

se to meni den ode dne, mozna hodinu od hodiny.. no pod deset tisic.. proste batovska cena.. (: rozdil proti 1070ti petistovka.. +5% ceny za +33% pameti porad hraje do no 1070ti.. dokud nebude 2060 o 2k levnejsi nez 1070ti, tak se 1070ti nezajmu bat nemusi.. (:

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

btw všimli jste si jak je RTX 2080 Ti někde nedostatková a cena letí oproti MSRP raketově nahoru ? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ze by tezari zjistili, ze jsou rt-cores na neprekonatelny na tezbu? (:

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to by musela pěkně vydělávat, aby do toho šli :D :D, ale vidím to jinak velý čip s menší výtěžností a nejspíš podcenili prvotní zájem ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, po těch problémech na začátku... Možná jen nvidia stále ladí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tohle je vážně moc asi testují co jim zákazníci zbaští. Původně jsem chtěl na tuhle grafiku počkat ale nakonec jsem vzal RX 590 SE a jak vidím dobrý nákup. Chtít za 6GB kartu 10 tisíc+ není už odvaha ale těžká drzost.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ona je drzost i chtít 800$ za 8GB kartu, když teď konkurence vydá 16GB za 700$

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ked ju vyda, potom sa mozeme bavit, nie o papierovom produkte.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.