Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ceny grafických karet klesají. Nejspíš ne nadlouho, omikron může zpomalit výrobu

No vidíte, kdyby se to vyrábělo u nás, omikron by nic nezpomalil - prostě by se makalo v pracovní karanténě.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

pracovni karantena bude jen v duchodakach a v nemocnicich, aby to pomohlo duchodovy reforme..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nejsem expert, ale osobní zkušenost je taková, že omicornu stačí 5min v uzavřeném prostoru s nakaženým a jdete domu obohaceni tak pochybuju, že strategie nulové tolerance jim vyjde v tomhle případě

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A průběh?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mírný v podstatě rýma a z toho kašel a bolest hlavy

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Záleží na člověku. Já to asi dotáhnul - škrábání v krku, ospalost/únava, rýma, týden a ještě se cítím jak "praštěnej". Manželka, co to zjevně chytla ode mne, tak bolest kloubů, horečka, vyloženě bolest v krku, zduřelé uzliny - zatím třetí den ...
Děti to buď měly nebo mají a na nich to není vidět.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to není důvěrné, prodělali jste předtím jinou mutaci nebo očkování?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

neprodělali a máme 2 dávky z léta min. roku

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

I já přihodím trošku do mlýna. Jsem očkovaný z léta jako kolega, ale loni v zimě sem vyfásl tu první verzi co tu byla. No a před týdnem a půl jsem někde chytl omikron a nakazil tím ženu i 5 měsíční dítě. Žena je ovšem nedávno zaočkovaná. Otáleli jsme kvůli těhotenství a kojení. Podle mě už moje očkování z léta vůbec nefungovalo. Já měl horečky jeden den. Pak už jen rýma kašel. Dcera dva dny, žena bez teplot. Obě měly rýmu a kašel. Co bych ale vypíchl bylo velmi intenzivní noční pocení. Za noc 4 pyžama a dvoje peřiny nebyl problém. A tohle trvalo několik dní, ikdyž už sem neměl teploty. Dcera to samé, žena ne.

Jinak celkový průběh mnohem lepší než ta loňská varianta. Opravdu jak chřipka. Ale nepodceňovat dehydrataci skrz to pocení.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"Opravdu jak chřipka."

To je odvážné tvrzení. Chřipka se hodně podceňuje, respektive dnes se každé nachlazení žoviálně nazývá chřipkou, ale skutečná chřipka není zdaleka taková pohoda.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

O prodělání nevím :-) měl jsem virózu v listopadu, podle antigenu negativní. Já se ženou tři očkování, děti dvě.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem to podobně. Naočkováno dvě dávky, mezi svátky mě složila rýmička, všechny příznaky omikronu deklarované v médiích, PCR test negativní... tak jsem si před 14 dny nechal píchnout třetí (a za mě pslední) tečku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja už viem o prípade, čo mal dve očkovania, chytil potom deltu a teraz aj ten omikron. Priebeh netuším. Ale kto má pocit, že má slabú imunitu, tak dať vakcínu. Ja som (doteraz bez očkovania) chytil prvý krát teploty na Silvestra 2020 a mal som 10 dní IBA teploty 38-38,5 °C. Na piaty deň negatívny Ag test a na jedenásty deň (už bez teplôt, ale vyčerpaný) PCR pozitívny. Druhý krát som dostal minulý rok na začiatku novembra deltu a len prvé dva dni som si nameral max. 37,2 na druhý deň Ag negatívny, po 4 dňoch PCR pozitívny. Ale v podstate mi už nič nebolo a okrem teplôt som nemal žiadne iné príznaky. Po mesiaci test na protilátky asi 10 násobok minimálnej hranice. Akurát ma mrzí, že znížili platnosť po prekonaní zo 180 na 90 dní, takže mi už neplatí certifikát. V práci teraz musím každý týždeň prežívať tortúru s dlhou tyčinkou v nose. Asi si pôjdem od niekoho zobrať omikron.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To testování těmi Ag testy v práci je vrchol stupidity a vyhozené peníze když si člověk uvědomí jak mizernou to má ve výsledku vypovídací hodnotu..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

U nás na tu agendu kolem covidu najali dvě pipky, protože to je důležité z hlediska BOZP :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vždycky, když vidím BOZP, tak to ve mně evokuje BoRP - BOjové Rozdílení Pěchoty ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja jsem neockovany, bezpriznakovy, pred rokem jsem mel neco jako virozu...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

taky jsem neocko, chodim bez cejchu na puse vsude a nic jsem nechytil
btw: spousta lidi jaksi nevi ze ockovani proti omikronu nefunguje, ono se to celkem uspesne taji kazdopadne do pul roku ma byt nobe experimentni polopovinne kolo d novejma vakcinama na rymu tedy vlastne omikron, skoda ze v tu dobu uz tu bude tas uplne jina verze :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Omikron je nová verze očkování.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Taky přidám zkušenost. Manželka 2 dávky, chytla to asi v práci. Sobota a neděle 38,5 st., bolest zad a kašel, úplně osláblá. AG test sobota negativní, pondělí pozitivní, čekáme na výsledek PCR. Od té doby co dala 2. dávku, tak cokoli kolem proletí, tak to chytně, imunita v hajzlu.
Zbytek rodiny neočko, děti lehká teplota a lehký kašel, AG negativní. Já nic jen kolísání teploty 35-37,5 st. Když je teplota pod 36,5 tak malá zimnice, nic co by nespravila lahvinka červenýho :). V noci lehké pocení jinak nic. AG test pondělí a dnes negativní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak ono proletelo svetem par grafu kde bylo videt ze omikron chytaj procentualne vic odkovani nez neockovani, otazka je jestli to ma neco spolecneho s ockovanim nebo tim ze lidi co se ockovat nenechaj vetsinou ani nenosi cejch na puse takze si nenici imunitu, ono i u deti co jsem cetl se hodne zaznamenaly obrovske narusty respiracnich chorob v dusledku izolaci a cejchu na puse ale o tom se clovek jen tak nedocte pokud nehleda

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Roušku jen do krámu, nebo do nějakých uzavřených prostor (úřad, MDH tím skoro vůbec nejezdím). Nepotřebuju se s nikým pak dohadovat a ani na to nemám čas. Co jezdím po firmách a řeším s lidma, tak s nikým roušku nemáme a ani nikdo v těch firmách to většinou nenosí. Za celou dobu jsem Covid neměl. Jsou firmy, kde to vůbec neřeší a měli nejméně z nakažených.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to ja se dohaduju, vyhruzek policii uz padlo, stejne kazdej nakonec ustoupil, kor kdyz si je zacnes nahravat a informujes je o pripadnem podani zaloby za utisk :-D ono je treba rict ne jinak se toho nikdy nezbavime

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

v reznictvi, kde nakupuji, vsichni bez nahubku, nahubek nevyzaduji a nikdo nechyt Covida, tak nevim...
BTW: v hospach taky pivko a taroky bez problemu...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

U nas v práci nekolik lidi mimo, vetšinou nakažení od dětí... Btw antigenní testu ukazovaly většinou že negativní až PCR test opak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady jsou sesumirovana data pokud neznate: Je tam vsechno, Ocko / neocko, reinfekce hospitalizace a dalsi veci.
https://www.covdata.cz/cesko.php#sick-reinfection
Osobni poznatky: rok po prodelani (asi mesic mizerny stavy) vysoke hodnoty bunecne imunity, protilatek par. Kontakty s predchozima mutacema zadny efekt, kontakty s omicronem ted a zda se taky nic. Po roce jsme ale mel rymu, nicmene pcr negativni a zitra jdu znova, tak uvidim. Dalsi informace z firmy kdyztak pridam, merime a testujeme pravidelne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No právě čekám sám na PCR test. a mám dost podezření že bude taky pozitivní i když několik antigenních bylo teď negativních. Ale jsem necelej týden marod a pár dní to zatím stálo za to.. A to mám za sebou před rokem covid a v létě ještě očkování. Ale může to být tím že jsem se trefil do slušnýho nachlazení...
Jinak ty data jsou pěkná ale moc mi nepomohou. Podle nich mám minimální šanci se nakazit (prodělaná infekce + očkování) a nebo mít naprosto super průběh. Přesto jsem několik dní po sobě nespal a občas mám problém nevykašlat si plíce. pravda oproti minule je to furt pohodička těch skoro 14dní s horečkama v noci 40°C a "kondička" kdy má člověk problém dojít do druhého pokoje ještě několik dalších týdnů to nikomu nepřeji a znova zažít nechci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podle mého má rouška smysl jen v uzavřených prostorech... nošení respiratoru venku na ulici považuji od začátku za idiotské nařízení.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Rouška má smysl tam kde jsou poblíž tebe lidi jak venitř tak venku... Idiotské je spíš nosti jednu a tu samou roušku týden hezky plnou bacilů :0)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prymula si uz dnes mysli ine :)

"Podle Prymuly je obtížné se před nákazou omikronem uchránit. „Museli bychom mít respirátor prakticky kontinuálně a museli bychom ho mít nasazený téměř hermeticky,“ uvedl."

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já sem už 10 dní ve společné domácnosti s dvěma nakaženýma a nic.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A to se chlubis nebo stazujes? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zatial sa nic nedeje, plana nadej:

https://2miners.com/eth-network-difficulty

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ti co už těží, budou těžit dál. Ale omezí se počet nově nakupujících.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nema zmysel tazit, ak cena elektriny je vyssia ako vytazeny produkt.
Bolo by fajn, keby ETH dalej kleslalo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Optikou člověka, který z dlouhodobého hlediska očekává růst, to smysl má. Těžaři, kteří po předchozí vlně prodali všechny ty 8GB Polarisy a Nana, protože v danou chvíli přestala mít těžba smysl, si po dalším růstu ceny kryptoměn sypali popel na hlavu, protože kdyby těžili dál (byť v danou chvíli nerentabilně), po mnohonásobném zhodnocení kryptoměny by měli vyděláno.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Akurát, že nám teraz hrozí trhový šok voči jednému z účastníkov trhu s GPU. A taký šok môže zo sebou strhnúť trh, ceny, burzové hodnoty všetkých zúčastnených na trhu (od Qualcomm-u cez Intel po AMD) smerom dolu. A v takom prípade sa obmedzia dodávky GPU na trh v záujme zastavenia pádu.. A sme tam, kde sme boli (v análnom otvore) len hlbšie..

25 January 2022 at 06:14 AM EST
According to a report this morning from Bloomberg, NVIDIA is communicating to their partners that they face the real possibility their deal to acquire Arm will not come to pass.
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=NVIDIA-Reports-No-Arm

Nvidia Quietly Prepares to Abandon $40 Billion Arm Bid

Company tells partners that it doesn’t expect deal to close
SoftBank, Arm’s current owner, looks at IPO for the business
25. januára 2022, 11:09 SEČ
https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-01-25/nvidia-is-said-to-qui...

Nvidia is making preparations to give up on Arm acquisition, says report

Nvidia might skip Arm day
Jan 25, 2022
https://www.theverge.com/2022/1/25/22900456/nvidia-arm-acquisition-deal-...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A to ešte budú musieť zarobiť na "pokutičku", ktorá je ale bežná a bude ju platiť aj AMD, ak sa nechváli akvizícia Xilinxu. Šanca na neschválenie AMD-Xilinx rastie, ak sa neschváli nVidia-ARM

The deal falling through will undoubtedly be particularly painful for Nvidia because it agreed to pay SoftBank Group $1.25 billion if the Arm acquisition failed. Nvidia pre-paid the penalty when the deal was announced.
https://www.tomshardware.com/news/nvidia-arm-acquisition-expected-to-fai...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tomu nerozumim. Jaka "penalty" ? Proc platit 1.25B za failnutou nabidku ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Firma, ktorú chceš kúpiť má obmedzenie v podnikaní od podpisu zmluvy do zákazu úradmi. Napr. nemôže získať financie na investície emisiami účastín alebo dlhopisov. A tak tie projekty nemohli začať. Za to si účtuje nejaké odškodné, ak kupujúci nedostane súhlas s kúpou... Kupujúci sa totiž zaväzuje, že ten súhlas vybaví, keďže na spojení nie je nič problematické

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

OK, dekuji za vysvetleni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nie je za čo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to přesně tak, nemluvě o tom, že přes pokles hodnoty ETH a růst diff i ceny energie se aktuálně těžba stále vyplácí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"i po dalším růstu ceny kryptoměn sypali popel na hlavu, protože kdyby těžili dál (byť v danou chvíli nerentabilně), po mnohonásobném zhodnocení kryptoměny by měli vyděláno."
No a nebylo by pak pro ně třeba finančně daleko lepší za ty utržené prachy nakoupit levně kryptoměnu a počkat až stoupne?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jde o to, že pokud už máš železo k dispozici, tak do určité ceny vytěžit krypto výjde levněji, než nakoupit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No pokud ho mám a chci si ho nechat (třeba u mně 3 grafiky) tak ano ale pokud bych jich měl třeba 20 a byla by možnost je prodat za 2x takové ceny než za půl roku potom..... A to u grafik z druhé ruky nebyl problém mezi bazarovou cenou více jak 5x vyšší díky těžbě.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Problém je, že v zimě se to vyplatí, pokud topíte odpadním teplem, i při rentabilitě záporné. A i nyní to pořád vytěží víc než sežere proudu, to by musela cena spadnout pod 1000USD za ETH. A to hned tak nespadne.
Taky mi tu 2 grafiky běží, jednu pouštím jen přes den, a druhá nonstop, jako topení zdarma je to fajn a pár litříků navíc se taky hodilo. Další to ušetří na topení, radiátor je vypnutý. Kde ale jsou ty doby těžby v roce 2012 a 13, kdy to neprovozoval kdekdo...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A bude to rentabilne aj po extremnom naraste cien elektriny v EU, ktory nas caka tento rok?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zatím je cena za elektriku tak 1/10 - 1/5 toho co to natěží takže rezerva tam je...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja dúfam, že ETH (Eidgenössische Technische Hochschule Zürich)
https://ethz.ch/en/the-eth-zurich.html

nebude na kvalite klesať

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Nema zmysel tazit, ak cena elektriny je vyssia ako vytazeny produkt."
Co sa samozrejme, ale nedeje. Moj setup momentalne a to nemam "VO" cenu za elektrinu:
https://i.imgur.com/UEBZ2Ca.png

"Bolo by fajn, keby ETH dalej kleslalo."
Suhlasim, nieco by som konecne po dlhej dobe prikupil. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ze prej omikron lol.

Zlocinecky kartel.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

používatelia Unix a Unix like OS
ho prezývajú

Oh my cron.:)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Moc nechapem preco by mal Covid / omikron vyrazne ovplyvnit vyrobu cipov. Tam je vyroba takmer na 100% automatizovana, inac to ani nejde. Rucne sa tam da mozno len prelozit wafer / cip z jedneho miesta na ine. Na obsluhu strojov tiez nepotrebuju tisice ludi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co jsem pochopil tak problém v těchto specializovaných provozech nemusí přímo souviset se samotným výrobním procesem. I tam je třeba nějaká logistika. Stačí že ti někdo nedodá jeden produkt nebo tvoje produkty skončí čekaat někde v přístavu a je to v pytli..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

napr.

A.AMD, keď malo továrne.

1. wafer sa vyrábal na hraniciach FRA-SUI
2. predpríprava wafera sa robila v Austin,TX, USA
3. výroba chipov na waferi sa robila v Drážďanoch
4. Testovanie sa robilo v Singapure a Penagu v Malajzii
5. Balenie v Penagu
6. Distribúcia sa robila zo Sunnyvale,CA, USA.

B. Intel

1. wafer sa vyrába na hraniciach FRA-SUI
2. predpríprava wafera sa robí v Oregone
3. výroba chipov na waferi sa robí v Írsku alebo Izraeali
4. Testovanie sa robí v 35% prípadov čipov = všetky CPU v Saigon Industrial park v Ho Či Minovom meste vo Vietname
5. Balenie sa robí v Singapure
6. Distribúcia sa robí zo Santa Clara,CA, USA.

Tam to treba presúvať. To,že výrobu čipov presniete na Taj-van skoro nič neznamená...

A 2/3 leteckej nákladnej dopravy sa robilo pred pandémiou v nákladovom priestore osobných letov.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty musis mat velmi jednoduchy zivot, ked si v nom vsetko tak jednoducho predstavujes. :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.