Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ceny iPhonů v Číně klesly až o 6%, Apple však může jen za polovinu slevy

Takze v Cine bylo 16% moc, tak snizili na 13% a blbci v Cechach plati 21% a vsichni jsou v pohode. :-/

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Zrejme razi heslo - za kvalitu se plati :) napr. Indie - 12.36% (jo, ty setiny procenta - ty jsou opravdu potreba :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, myslím si že jsme na tom ještě dobře: Maďarsko - 27%, Švédsko, Norsko, Dánsko, Chorvatsko - 25% a mohl bych pokračovat...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, hrozny no. Ikdyz v jadru proti DPH nic nemam, klidne bych bral i 25%, kdyby se ale uz zadne jine dane neplatily. Ona je to teoreticky pomerne spravedliva dan, nebot cim je clovek bohatsi, tim se da (az na vyjimky) predpokladat vyssi spotreba a teda placeni vyssich dani. Blby na tom je, ze i tahle dan se da do urcite miry optimalizovat a cim ma clovek platit vic, tim spis to bude delat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu v Číně za ty daně dostanete od státu míň. Např. dúchody ...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

V případě důchodů těžko, jelikož v ČR za ty daně (typu DPH) žádný důchod nedostanete.

Musíte odvádět ty daně a k tomu si ještě zvlášť platit na důchod.
Pokud Vás jako další body napadnout třeba podpora v nezaměstnanosti, sociální dávky, nemocenská nebo zdravotní péče „zdarma“, tak se ani nenamáhejte, to všechno si taky platíte zvlášť.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Co třeba školství?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A ty tvrdíš že v Číně je důchod (atd) "v ceně" daní? Daleko spíš tam budou úplně stejné odvody z platu zaměstnanců jako u nás.

Jinak je teda pravda, že v některých věcech člověk z těch daní dostane v Číně víc. Třeba lepší dohled, cenzuru a kontrolu. Dokonce i nějaký ty "pracovní" tábory, to u nás taky nemáme :)
Viz třeba https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/cina-zakazala-23-milionum-obcanu-ce...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak pracovní tábory nám chybí. Například pro skupinu obyvatel co dostala zadarmo bydlení, zničila ho a dostala další. Těm co tohle prosadili by taky pomohly.
Co se týče zbytku, tak bych Čínu minimálně nezesměšňoval, protože má poměrně dobře našlápnuto, jelikož nemá ve vedení blby jako máme my v EU. Jejich postoj k biopalivům, automobilovému průmyslu, soběstačnosti nejen zbrojního průmyslu, boj se suchem - tam všude EU poráží na hlavu. Proč si to nepřiznat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemají ve vedení blby, mají ve vedení geniálního soudruha :-) To vždycky vedlo jen k tomu samému. Úpadku a teroru vůči vlastním lidem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zakázat Medvívka Pú byla brilance, která se často nevidí, to je pravda :>

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Super, Cina ma ve vedeni genialniho soudruha prezdivaneho "Medvidek Pu", my (EU) jsme meli minule ve vedeni soudruha Barrosa, obdivovatele Mao Ce-tungu, ale jiz tam neni, ted mame za nejvyssiho sefa Lucemburcana Junckera, ktery pro zmenu obdivoval Fidela Castra a Karla Marxe. Hmm, takze fakt muzeme te Cine neco vycitat. :-/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ti soudruzi v EU ovšem nejsou v pozici doživotního vládce s patentem na rozum. Navíc vyčítat jim, že ve 20 obdivovali Marxe, je poněkud chabý argument.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

NENI!
A proc si vybiras zrovna filozofa Marxe? Ono ale obdivovali Mao Ce-Tunga a Fidela Castra a kolik z vas obdivovalo zrovna tyhle ty! Nehlede na to, ze to zdaleka nebylo jen ve 20ti. Mimochodem dospelost je od 18ti.
Navic to byl jen priklad, podivej se na celou evropskou komisy, co tam je za lidi. Tam vic jak pulka lidi prosla nejakyma komunistickyma nebo socialistickyma organizacema. A opet kolik z vas studovalo v Moskve a podobne veci?
A naposledy, ma slova nejsou kritikou soucasneho stavu EU, ale kdyz nekdo poukazuje jinam, tak by se mel nejprve podivat, jak to ma doma. A v nasem EU pripade je lepsi nekritizovat ostatni, protoze sami nic moc, kovanej komunista kam se podivas!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co to je za hloupý dotaz kolik z VÁS obdivovalo, kolik z VÁS studovalo? To používáš metody ruských trollů a děláš soudruha ze mne? Nebo jak to myslíš, soudruhu? :-)
Kdybys trochu znal dějiny, tak levičácký obdiv k Marxovi, Castrovi nebo Maovi byl v 60. letech vcelku běžnou úchylkou západních VŠ. Tehdy byl pro ně ještě socialismus přitažlivý, byla to alternativa toho, co znali a s čím byli nespokojeni. Hlavně proto, že o něm věděli naprosto kulový. Takovým komunistou se často stávali i rebelující synáčci bohatých rodičů. Pak odešli z VŠ, do 30 vystřízlivěli a následně se z nich stali úředníci, někdy i podnikatelé...
Kolik je v komisi exstudentů z Moskvy, to si asi zcela cucáš z prstu, protože to můžou být jen lidi z východního bloku. A těch sotva bude polovina, navíc to těžko platí pro všechny z východu...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Takovým komunistou se často stávali i rebelující synáčci bohatých rodičů. Pak odešli z VŠ, do 30 vystřízlivěli a následně se z nich stali úředníci"

Souhlas, akorat je dost otazka vzhledem k tomu jaka EU je a kam nas tlaci, jestli opravdu vystrizliveli. Ono to spis vypada, ze v nich to levicactvi porad je!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vidíš to a takovej Klaus, to byl největší bojovník proti Marxovi, komoušům a všemu levicovýmu/nepravicovýmu (aspoň po roce 1989...), a tak věrnýho přisluhovače Rusovi bys dneska pohledal. Ono to chce se dívat spíš na to aktuální ovoce produkované tím stromem, a ne se rozhodnout/někde nasát, co/koho jako budu nesnášet a pak si pro to zpětně hledat argumenty tohohle typu.

Že český politici (nebo Slovenský...) byli ve straně a tak, to je teda objev, ale je to pravda. Ale taky to těžko může být jediný kritérium. To by pak úplně bezcharakterní s...i mohli být největší elita jenom proto, že měli kliku, tehdy byli nýmandi a nikdo je tam netlačil/nechtěl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nic takoveho netvrdim, cely muj komentar je jen upozorneni, ze nez zacneme hledat chyby nekde jinde, je dobre je hledat i doma. A protoze prave vim, jak to chodi tady, tak narozdil od ruznych tluchubu nemam potrebu kritizovat Cinu, kde jsem sam nikdy nebyl a tudiz to odsud nedokazu zhodnotit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím si, že právě proto, že jsme tu komanče zažili, si dost dobře dokážeme představit, kam vláda takového neomylného soudruha vede. Nakonec všudypřítomné kamery, sociální kredit, potlačování opozice i tam, kde slíbili zachovat stávající systém (HongKong), jasně ukazují, o co jde. To, že jsou díky své bezohlednosti zatím ekonomicky úspěšní, jim nevydrží věčně, zvlášť když je zpětná vazba potlačena.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Nakonec všudypřítomné kamery, sociální kredit, potlačování opozice"

Promin, nerozumim, mluvis o Cine nebo o EU!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, že mluvím o Číně, nedělej hloupého. Je fakt, že třeba Británie má těch kamer taky až příliš, ale spousta z nich je soukromá a hlavně z nich stát nedělá sledovací a hodnotící systém. Sociální kredit v EU nemáme a potlačování opozice se taky nějak nekoná, tak se nesnaž všechno relativizovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za ten úpadek co čeká Čínu by byla EU ráda. Jinak jako obvykle na konkrétní argumenty reaguješ jen blábolením a domněnkami. Geniální nejsou, ale na konkurování debilní EU jim stačí být nedebilní.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je moc hezké, když mluvíš o konkrétních argumentech a sám plácáš jen o debilní EU. To je argument jak noha....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nauč se číst, chudáku.
„Jejich postoj k biopalivům, automobilovému průmyslu, soběstačnosti nejen zbrojního průmyslu, boj se suchem - tam všude EU poráží na hlavu. Proč si to nepřiznat."

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak teď zas oslovení chudáku. Prostě klasický troll se bez útoků neobejde...
Mimochodem jak že bojují proti suchu? Poušť se jim stále šíří... Postoj k autoprůmyslu je takový, že se ve městech nedá dýchat. S biopalivy možná neblbnou, zato jsou posedlí sledováním, potlačováním jakéhokoliv opozičního názoru atd..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsi chudák, protože neumíš číst - důkaz v této diskuzi výše.
„Mimochodem jak že bojují proti suchu? Poušť se jim stále šíří.."
To už není problém s uvažováním nebo argumentační fail, ale čistá debilita - poušť se jim rozšiřuje a to je prý důkaz, že bojují proti suchu hůře než EU.

„Postoj k autoprůmyslu je takový, že se ve městech nedá dýchat."
Dašlí důkaz tvojí debility. Vzduch ve městech neničí auta, ale hlavně energetika-průmysl. BTW např. dieselgate je EU problém, tak bych raději držel hubu i kdyby za ty emise v Číně mohla auta.

„S biopalivy možná neblbnou, zato jsou posedlí sledováním..."
Chudáček odvádí pozornost....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ty tvrdíš, že EU bojuje nesmyslně proti suchu. Čína to ale dělá taky, kdyby tě to zajímalo. Utrácí v tom dost peněz, chce zabránit šíření mongolské pouště na jih - bezúspěšně. Ale to se ti nehodí do krámu, tak plkáš o neporozumění a debilitě.
"Vzduch ve městech neničí auta, ale hlavně energetika-průmysl." To je důkaz tvé debility - nárůst dopravy samozřejmě ovzduší ve městech ničí. Ale taky se ti to nehodí do krámu.
A samozřejmě, argument, který se ti vůbec nehodí, oceníš dalším útokem. Trollík jak vyšitý.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ta fakt neumíš číst a chápat. Čína bojuje proti poušti a já to vím, proto jsem například uvedl, že je v tom lepší než EU. Jejich metody a nasazení vs nasazení EU „zřejmě omezíme mytí aut a přestaneme všude sázet neživotaschopné monokulturu". BTW bojovat proti suchu a zároveň dál pokračovat v kreténských biopalivech, to mně připomíná debilitu Maoismu, bohužel píšu o dnešním stavu EU.

V Číně jezdí opravdu hodně elektrokol, elektroskůtrů, elektrobusů, elektromobilů a hybridů. Zkus si tam někdy zajet, abys konečně psal o něčem cos sám viděl a o čem něco víš.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, to jen ty chápeš jen to svoje jako správné a vždycky patřičně zúžíš výběr možností - viz tvůj blábol o tom, co dělá EU proti suchu. BTW bojovat proti suchu a zároveň otevírat další uhelné doly a elektrárny, to mně připomíná debilitu Maoismu, bohužel píšu o dnešním stavu Číny. :-)
U nás taky jezdí v určitých oblastech hodně kol, skůtrů (Itálie), jinde tramvaje atd a není důvod to zdůrazňovat. Je to dané místními podmínkami podobně jako v Číně, tak zas nepředkládej nesouvisející argumenty. Za Maa tam těch kol jezdilo mnohem víc, to byli teprv ekologičtí :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proboha zjisti si něco o energetice Číny a pak například Německa. Smajlíci tě nezachrání.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neuhýbej bokem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„A ty tvrdíš že v Číně je důchod (atd) "v ceně" daní? “
Ne.
Reagoval jsem na „v Číně za ty daně dostanete od státu míň. Např. dúchody“.

V ČR za ty daně (řeč je o DPH) žádný důchod nedostanete, takže by v Číně musely důchody být záporné.

Ale pointa spíš byla, že se všeobecně dost nadsazuje, kolik toho stát za vybrané daně pořídí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Až na to, že ještě nedávno byl důchodový účet dotován desítkami miliard z rozpočtu. A po současných babišárnách tomu tak zas brzo bude, stačí mírný pokles ekonomiky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Fakt? Mně tedy 25 miliard přebytku jen za loňský rok nepřijde jako dotace... https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/duchodovy-ucet-skonci-v-rekordnim-p... Že v první polovině devadesátých let vlády vytahaly z DF přes 90 miliard na krytí rozkrádaček, to je jiná písnička.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No to tam právě chybí, takže se "musí" "reformovat", odkládat věk pro odchod a tak dále... ten přebytek je myslím opravdu dost výjimka. Bylo by to teda super, kdyby tam byl dál, ale spší se to zase brzo překlopí a bude třeba naopat přidávat peníze z rozpočtu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No to tam právě chybí, takže se "musí" "reformovat", odkládat věk pro odchod a tak dále... ten přebytek je myslím opravdu dost výjimka. Bylo by to teda super, kdyby tam byl dál, ale spší se to zase brzo překlopí a bude třeba naopat přidávat peníze z rozpočtu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stačí jít 3 roky dozadu. Od krize 2007 bylo nutné důchodový účet dotovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, dá se čekat, že v budoucnu bude vláda muset kolabující důchodový systém lepit z daní.
(Vzhledem k tomu, kolik procent voličů budou důchodci, asi nebude mít na výběr.)

Ale tomu bych neříkal, že peníze z DPH jdou na důchody. Důchody se platí ze sociálního pojištění, ale až ten systém začne krachovat, bude stát brát peníze kde to půjde.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Japonci tak fungují už 20 let...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.