Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ceny nových ATI Radeonů

A do notebooků nebudou? :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ATi to má marné. Do měsíce tady máme G71 alias GF 7900 Utra s 32 pipelines. Letošní rok je pro ATi opravdu celý smolný.

Zajímavé to bude až příští rok: R580 vs. G80.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To MrCPU: No nevím kam tyto hlouposti chodíš a nebo proč je sem píšeš, ale věř tomu, že ATi nemá nic marné :-). GF-71 tu hned tak nebude a pokud ano, tak ATi může ihned kontrovat R580 (ale to by byly obě společnosti sami proti svým ziskům).
Pokud bude R520 za ceny uvedené v této novince, tak to pro ATi rozhodně nebude marné uvedení série R520.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Macros:vynasob si ceny x 1,39 a ses jinde....klidek (clo + dph)
 
a kde mas marzi prodejcu se ani neptam...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To Mirza: No já tedy nevím kde nakupuješ, ale není vůbec žádný problém sehnat PC železo za cenu bez DPH, která je stejná jako přímý přepočet z USD. Ty uvedené ceny v USD už většinou obsahují VAT (DPH) a marže je tam vždy už započtená (a naší prodejci zase o tolik větší marži nemají nežli jejich kolegové z USA). Ten přímý přepočet mi funguje již více jak 3 roky naprosto spolehlivě. Nakupuji vše na svoji firmu a tudíž bez DPH. V případě ostatních (koncáků) si stačí k těmto cenám přičíst DPH (cena*1,19) a mají cenu za kterou není problém to koupit i tady v ČR.
Prostě zbytečně přeháníš!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jiste..ale nekoupi to tak vsichni..chapes..mozna mas kamose co ti to da bez dokladu..ale neudela to vsem...proste to nejde

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no ceny jsou celkme solidni si myslim.....a musim souhlasit ze pokud nvidia prijde g71, coz nebude jen tak, tak ati uz klidne ted muze vypustitm r580.....takze opravdu pro ati nic smutneho...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě by spíš zajímalo jak budou výkonově v porovnání s X850, X800 a R9800

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O G70 se dlouho dopředu nevědělo a najednou buch a byla v obchodech GF7800GTX. ATi se z toho nemůže vzpamatovat doteď. A ta nová G71 není nic nového. Vypadá to na pouze přidané pipelines a 90nm technologii. To není tak složité a za tu dobu co je GTX na trhu jistě se makalo na G71 a nedivil bych se, kdyby byla již pomalu připravena na výrobu. To, že je G71 na spadnutí je zřejmé z toho, že nebyla uvedena plánovaná Ultra.

Tento rok ATi s grafárnama díru do světa neudělala a ani neudělá. R580 bude něco jiného, ale pochybuji že G80 bude ořezávátko. To bude ještě zajímavé. Letos to ATi prostě projela, stejně jako předtím s pětkovou řadou nVidia. To je život :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

MrCPU: Ty budeš jeden z těch co nechápou, že ATI těch více pipek nenasadilo, protože nemuselo, když dokáže patrně víceméně vyrovnat se 7800 GTX se 16 rourama. Jakmile přitvrdí nVidia, přidá ATI potrubí ... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MrCPU nechape, ze sa ak da vyrobit GPU tak prvy kus vyleze po 3 mesiacoch, a ak sa nieco poserie tak oprava zase bude trvat 3 mesiace. NVIDIA ani ATI nesedia na zadku, kazdy uz robi nasledujuce generacie kriet. A prechod z 110 na 90 n technologiu nemusi byt jednoduchy. Presne rovnaky problem mala NVIDIA s 5xxx seriou, ktora cela bola nahovno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, já hlavně nechápu proč se ATi snaží pouze vyrovnat "staré" GTX. Proč neudělala tedy rovnou víc než 16 pipek když by mohla? Asi schválně, aby nVidii moc výkonově neutekla, že? ATi to prostě podělala jak s výrobní technologií tak i s návrhem čipu. Prostě udělala stejnou chybu jako nVidia s pětkovou řadou.

Kdyby nVidii lepilo z R520 a neměla v brzké době co nabídnout, tak by alespoň poslala ven výběrové čipy G70 + nejrychlejší paměti. Jenže to se neděje a tento klid je zlověstný. nVidie brzy s něčím příjde a nebude mít soupeř v R520 soupeře :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MrCPU: Naivní nVidiáku.... Zbytečně odkrývat karty a stoupat si do čela na chvíli, a tím odkrýt další kus výrobnětechnické strategie... To by mělo smysl, kdyby byla do uvedení další opravdu nové generace karet ještě dlouhá doba a ne pár měsíců... No však uvidíme výkon 1800XT. Pokud ATI nyní prodává dobře (ten průser v mainstreamu už spravili), nemá cenu se za každou cenu hnát dopředu na krátkou dobu. No uvidíme. Třeba se opravdu nVidia trhá, ale já si to nemyslím.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To MrCPU: člověče, že tě to baví hrát si na mizerného proroka. Už zbývají jenom 3 dny do uvedení série X1K od ATi a to včetně X1800XT tak už si radši po tak dlouhém čekání už těch pár dní vyčkáme a pak teprve rozvineme diskusi na téma ATi vs. nVidia a jejich technologické vyspělosti. Jen tak mimochodem nVidia je na tom technologicky hůře, ale bez diskuze, za 3 dny to vše vyplave na hladinu :-).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemáte pocit, že ATI nějak vyklidila pole v kartách All-In-Wonder? Nebo už má něco s Theatre550 na PCI-e pro Evropu?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

MrCPU: Na tom, co hovoris je nieco co dava zmysel. Bolo by to super ak by G71 vysla naozaj uz za ten mesiac, no nemyslim si, ze by az tak zabudali na svoje ziski. Budem dufat a necham sa prekvapit. Ved uvidime.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale malo by efekt, keby mala nVIDIA nejaky mýtus najvykonnejsej a nejlepsej grafickej, nieco ako ma Intel ked si laik dojde do obchodu lahsie sa prehovori na Intel, ako na AMD a to vsetci predajcovia musite vediet...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No, nevím jestli jste četli, že R520 má mít v 3Dmark 2005 9100+ bodů, což je oproti 7800 GTX s cca 7800 body docela hodně velký rozdíl. A zvládne to s 16 pipelines. Jestli bude mít R580 32 pipelines, tak má Nvidia možná problém, hlavně když ještě nepřešla na 90nm procesy.  

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.