Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Prcek od Gelidu Slim Silence AM2 dostal navíc heatpipe

Iko Gelid Silence A-Plus
Malý chladič pro miniaturní systémy si nyní se dvěma heatpipe a sto otáčkami navíc troufne i na 95W mikroprocesory AMD.

Vylepšení se dočkal drobný chladič Gelid Slim Silence AM2, určený zejména do Mini-ITX skříní. Se svými rozměry 105 × 74,5 × 28 mm si troufal na mikroprocesory s příkonem až 65 W, nyní se toto číslo zvedlo na 95 W. Kompatibilitu navíc výrobce slibuje se všemi dnešními paticemi: AM2(+), AM3(+) i FM1. Revize ponese nové jméno Slim Silence A-Plus. Za zvýšení chladicího výkonu může přidání druhé heatpipe; obě sice stále probíhají jen krátký úsek od jádra na obě strany chladiče, ovšem nejspíše to funguje stále lépe než pouhý větší blok kovu.

Gelid Silence A-Plus

Zploštělé trubice se navíc nyní přestěhovaly pod samotný blok chladiče, pro přímý styk s IHS na procesoru. Tím se i uvolnilo místo pro několik dalších žeber. Gelid také zvýšil rychlost ventilátoru z maximálních dvou a půl tisíc na 2600 ot./min., přitom u něj ovšem zůstává kuličkové ložisko. Je otázkou, zda by otáčky 65mm ventilátoru nestačilo nechat na původní hodnotě při zachování černého lakování hliníku, které dopomůže k vyššímu vyzařování tepla.

Gelid Silence A-Plus

Nějakým zázrakem (nebo snad chybou v popisu?) však zůstal hluk ventilátorem produkovaný na hodnotě max. 27,2 dBA, hmotnost byla zvýšena o 20 gramů na 282 g. Předaplikována bude teplovodivá pasta GC-2, za to celé si výrobce řekne o 19,99 Eura při záruce pět let.

Pavel "Behemot" Boček

http://www.hwworld.cz/ bocek.pavel[@]post.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Prcek od Gelidu Slim Silence AM2 dostal navíc heatpipe

Žádné komentáře.