Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Chlazení Playstation 5 je nečekaně tiché

Rychlý start her oproti čemu? PS4 s plotnovým hdd? :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

I na HDD jde startovat rychle. Např. hybridní start Windows (v 8 na UEFI, v 10 i s Legacy BIOS). HDD je pomalé v seeku, ale když načteš základní systém stovky MB jako jeden nefragmentovaný soubor... Pak je na HDD ve Win samozřejmě pomalé načítání zbytku, tj. aplikace a služby po spuštění apod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dajme tomu praca s 10GB dat. Plotinka ma rychlosť čitania bežne 30MB/s plotinka si s tym poradi za cca 6 minut. M2 disk bežne 800MB/s cca štvrť minuty.
Možno sa to nezda ale presuny dat cca 50GB v ramci M2 diskov je otazka par sekund, ale ked to zalohujem na plotinku to stiham aj spravy popozerať :D

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

30MB/s mali platňové disky možno pred 20 rokmi, dnes je to 100-150MB/s. Samozrejme ak sa "ťahá" jeden veľký, nefragmentovaný súbor a nie množstvo malých, ktoré sú ešte k tomu fragmentované.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Dnes je plotna az 260MB/s. V pripade MACH, ktery neni verejne dostupny pokud vim, pak neco pres 500 MB/s.

Male soubory brzdi i SSD - procentualne mozna i vic nez na HDD.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Netestoval jsem žádné moderní HDD ve smyslu, cokoliv novějšího než 2015-2016, poslední je WD RE3 v 1TB verzi, ten mi dává až těch 120MB/s v maximu, průměr je něco nad 90MB/s. Myslím že co jsem se koukal na ty nové potvory, tak v maximu to papírově sice zvládá 200MB+, ale měření byly jako vždy o něco nižší. Ono je také navýšena cache, takže záleží, co v té cache je.

Jinak malé soubory jsou logicky horší pro HDD než SSD, vzhledem k paralelnímu přístupu do flashek. Logicky, máme určitý počet hlav a ploten, reálně čtou hlavy maximálně dvě a to jen v případě, že by jsme se trefili jednou polovinou souboru na spodní části plotny a druhou polovinou na té vrchní. Ale šance, že by byly soubory vhodně rozházeny na stejných stopách po n plotnách tak, aby všechny hlavy četly "vhodné" data, je nulová. U té flash tohle neplatí, soubory jsou běžně rozházené po všech flashkách, takže šance, že se trefíme a rozložíme přístupy do všech flash je podstatně vyšší. Logicky, čím víc kanálů řadič obslouží (a tím víc flash pamětí je osazeno), tím větší přenosovka jak sekvenčně, tak i náhodně (zejména). Samozřejmě za předpokladu, že jsou použity rychlé flashky se stejně rychlým rozhraním OnFI.

Jinak pro flash je peklo cokoliv pod 4-16Kb blok, protože flashky se čtou a zapisujou po blocích. V tomhle je dál ten slavnej optane/3DXpoint, kterej to čte to bytech.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Z moderních HDD mám ve vlastnictví jen EXOS 3,5" 8TB a ten zvládá sekvenční ZÁPIS 260MB na začátku, 190MB ke konci plotny. Starý 640GB WD 3,5" Black ale zvládal jen cca 120MB (na začátku plotny).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle jsou uvěřitelná čísla. Navíc jsem si všiml, jak u starých disků ta rychlost k minimu padala pomaleji, než u nových, které mají sice "hezký odpich", ale dlouho netrvá :)

Jinak jsem se podíval ještě na ten mach od seagatu, taky jsem to zahlédl. "překvapivě" jde o to, že se rozdělí rameno s hlavama na dvě půlky, takže vzniknou dvě nezávislé ramena s hlavama. Takže pak se to celé v ideálních podmínkách vynásobí dvěma, jenže je to pořád jen ohlášené, vydáno a vyrobeno nebylo nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Jinak pro flash je peklo cokoliv pod 4-16Kb blok, protože flashky se čtou a zapisujou po blocích

Sic pravda, jen bych dodal ze zadnej moderni FS nepouziva bloky mensi nez 4K - vetsina pouziva block size rovny page size, tj 4K na x86-64. Takze sance ze BFU se s tim realne setka, je hodne mala. Peklo to muze byt treba u SQL databazi ktere pouzivaji "direct" mode na pristup (tj obchazi OS).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je hezký to tvoje "dejme tomu", ale bavíme se o startu OS (stovky MB). Samozřejmě na gigabajty a desítky gigabajtů už tenhle trik nepomůže.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

30MB/s sekvenčně dávají disky kolem milénia.

ExcelStor J680 (82GB 7k2 PATA 2003): 60MB/s max, 28MB/s min, 45MB/s průměr
Hitachi HTS722012K9SA00 (120GB 7k2 sata 2007): 60MB/s max, 30MB/s min, 45MB/s průměr
Toshiba MK325GSX (320GB 5k4 sata 2006): 62MB/s max, 32MB/s min, 50MB/s průměr
Maxtor 5T020H2 (20GB 7k2 PATA 2001): 36MB/s max, 23MB/s min, 36,7 průměr
Samsung SP0802N (80GB 7k2 PATA 2005): 60MB/s max, 34MB/s min, 50MB/s průměr
WD5000BPKX-22HPJT0 (500GB 7k2 SATA 2012): 115MB/s max, 60MB/s min, 91MB/s průměr
WD3200SB-01KMA0 (320GB 7k2 PATA 2008): 64MB/s max, 36MB/s min, 55MB/s průměr

Zbytek nepovím, protože byl měřen v USB2.0 převodníku, ale řekněme, že 2,5" disky s kapacitou pod 20GB, tedy rokem výroby kolem milenia, měli reálně těch 16MB/s v maximu a polovinu maxima v minumu. Pak jedno IBM s kapacitou 541MB mělo v maximu cca 3MB a v minimu opět polovinu maxima.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak že je tiché je fajn, nicméně hlavní bude účinnost chlazení - aby tu nebyl další "red ring of death" z přehřívání :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K té tichosti PS5. A co na tom hráli? Nějakej port? Jakou spotřebu měla PS5ka když byla při hraní "tichá"? Umím si představit, že u nějakého remasteru pro PS5 je grafika "jen" ve vyšším rozlišení, vyšší FPS, možná ostřejší textury ale náročnost scény je stále stejná.
Kdyby napsali že PSko jelo na plnej knedlík(dle spotřeby) a stále bylo tiché, neřeknu ani fň.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

GodFall .. takze se PS5 rozhodne neflakala, vzheldem k tomu ze SONY si zajistilo Konzolovou Excluzivitu tak urcite nechteli aby nevyuzivali schopnosti konzole, ze :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spousta efektů a všudypřítomný blur , ale popravdě ...kde že je ten Next Gen ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, koridorovka s dohledem 20 metrů, pak už je jen mlha. Tohle by běželo i na 10 let starým mainstreamovým železe.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Že. No proto jsem psal že mě zajímala spotřeba. A ten GodFall nevypadá bůhví jak next-gen. Například tráva vypadá stejně snad z dob ještě přes Skyrimem. Listí na stromech to samé. A zbytek, no, tak normál.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tahle hraná neschopnost udělat tichý PC/konzoli/notebook nebo si za to hodně připlácet mě jako projev kurvítkovského kapitalismu vždycky fascinovala.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je to jen o tom, kolik tepla do jaké plochy/chladiče s jakým odporem tlačíš, nic víc. Moc tepla prostě neodvedeš do špendlíkové hlavičky, i kdyby to bylo z nějakého teplovodivého supravodiče. Je to všechno o nějakém "vyvážení" ceny, hmotnosti, rozměrů, morální životnosti.

Asi největší prasárna, co jsem kdy viděl, byl notebook od fujitsu. Bohužel neřeknu přesně typ, ale byl to notes nějakého studenta (ani nevím důvod servisu, ale nijak se to netýkalo tohoto textu) a měl buď v MXM modulu, nebo rovnou na desce, nějaké GPU od nV. Byla tam klasická pasivní placka, HP a měděnej pasiv s větrníkem. Na tu dobu si pamatuju, že to nebylo tak špatné železo, byť to byl takovej plasťák, ale zaráželo mně, že se to začalo chladit až od 95°C výše. Do té doby to bylo tiché, ventilátor se točil "aby se neřeklo" a jak se docílilo 95°C, tak šly otáčky prudce nahoru. Podobně se chladí Elitebook 820, byť tam to začne růst "už" od 90°C.

Což o to, že budeme vařit vajca, ale už jsem si před léty přímo na svém železe ověřil, že pravidelné cyklování s teplotou nedělá dobře BGA kuličkám/spoji. Ta GK v mém stroji žila cca rok a půl, kolik měla nalítáno předtím, těžko říct, ale v mém případě byla využívána každodenně. A u MMO her poměrně často řešíme i věci mimo hru samotnou, takže ty skoky tam jsou velké.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Klasický záruční engineering. Funguje to, je to tiché (většinu běžného času), a že se tomu rozpadnou po 2-3 letech po záruce spoje pod čipy? Ideál, zákazník půjde pro nový. Ještě nejlépe k nečemu horkému přifařit nepříliš kvalitní kondenzátory, ať to máme s jistotou. I když to spíš dělají výrobci TV a monitorů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak oni se zásadně "nesnaží", pokud nemusí. Nevím jak teď, ale třeba ve škole nám roky na zdi trčela oddeklovaná plazma od NECu, jedna z úplne prvních plazma placek. Obrovské desky se zdroji, poseté kvalitní elektronikou, nešetřilo se. Ta plazma měla 6 ventilátorů, vím že v rohu byly blowery, neslo to dost pasivních chladičů a celkově to bylo dimenzováno na 3kW odhadem, hlavní pojistka byla velká kulatá keramika na 16A (nevím typ, ale je to takové trubičkové hovado tlusté jak prst). Ta telka měla mrtvej driver na jednom z pásků k plazmě, takže se tím nikdo už nezabýval a posloužila čistě jen jako kulisa.

Vedle toho byla fungující novější plazma od grundigu, která už měla i štítkové údaje mírnější (myslím že max 500W), byla tenčí, menší a už z průduchů bylo vidět, že se šetřilo na DPS, které bylo z cuprexkartu. Tahle telka mohla stát tak do 20k českejch, ten NEC určitě pod 100k nebyl.

Podobné je to i dnes, třeba takovej panasonic nemá důvod nepoužít svoje dobré kapacity, když si je sám vyrábí. Jenže pak se člověk podívá, co lid kupuje, a je to samej korejskoasijskej spotřební krám, typu LG, Samsung a podobně (tyhle firmy nevyrábí třeba špatné panely, ale už jen tím, že nevyrábí tolik průmyslové věci, jako ten panasonic, tak tam prostě strčej, co je po ruce). Tím nechci zase tvrdit, že ta panasonic telka přežije atomovej výbuch a že moje děti na to budou ještě koukat. Jednak je to pořád spotřebka a druhak, podělaj se tam jiný věci, třeba podsvit (ty LEDky se musí taky chladit, což se "ojebává" všude, jinak by to bylo daleko spolehlivější jak CCFL - tam byl zase problém se zdroji).

A v neposlední řadě za to může zákazník. Chce pořád nové a nové modely, takže se to příliš netestuje a vzhledem k tomu, jak se náš svět z období před mileniem až po současnou dobu vyvinul v ultraspotřebák, tak se to příliš neřeší, i skrze silnou eko-lobby (která je taky slušnej extrém).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mali sme v praci 3x NEC 70" plazmy, doviezli ich z Nemecka pred 15 rokmi, ked sa presuval servis do CR. Tenkrat stala kazda vyse miliona CZK. Dodnes funguju, len v lete tak topili, ze v kancli nestihala klima. :) Nahradili ich LCD Samsungami... Boli to vsak poctive, snad 100kg klacky.. Takze zrejme viem presne, o com hovoris. :)

"enže pak se člověk podívá, co lid kupuje, a je to samej korejskoasijskej spotřební krám, typu LG, Samsung a podobně (tyhle firmy nevyrábí třeba špatné panely, ale už jen tím, že nevyrábí tolik průmyslové věci, jako ten panasonic, tak tam prostě strčej, co je po ruce)."

Jeden takovy kram mam doma. TOP model od Samsungu QE75Q7F - stala ma 120 tisic presne pred 3 rokmi. 5 mesiacov po konci zaruky, sa posrala. Nemal som uz chut ani gule kupovat nahradu, takze ju pouzivam bohuzial vc. obrazoveho defektu, ktory vznikol. Ale ten kontrast a HDR jej do dnes lubovolny OLED moze iba zavidiet. :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jde mi o tu návaznost na průmysl. Ačkoli se i průmyslníci, typu intel, "tu a tam" seknou, jako třeba s LPC clk genem u posledních několika generací atomů a erraty jsou běžně taktéž naplněné, stále je to řekněme, jistý průmyslový standard (třeba intel desky byly pravidelně stabilní a kvalitní... jenže taky drahé a špatně dostupné). Zkušené oko prostě pozná, že tady se třeba nešetřilo. Nemusí nutně ihned poznat chybu v návrhu, nebo nějakej nepatrnej průser, ale minimálně uvidí, že DPS je kvalitní, součástková základna není přehled asijského smetí a tak.

Rozdíl je pak takový, že třeba vými zmíněný šamšunt má lepší parametry a nepochybně je to fajn zařízení, ale aby se to (třeba) stihlo včas vyvrhnout na trh, tak se musí "ojebat" všechny možné testy, normy, audity. V současné době pracuju ve firmě, která dodává docela kritické zařízení do drážních vehyklů a opravdu každé zařízení, byť má při výrobě chybu, projde několika kontrolami, kompletním testem funkce zařízení, včetně nějaké té hodiny na otřesech a klimakomoře, každej vyrobenej kus. Ke všemu jsou protokoly. Taková televize by to jednak možná nepřežila, ale neskutečně by to prodražilo a zdrželo celej proces, protože každý takový úkon vyžaduje zkušební předpisy, které musí někdo vymyslet a zaručit se za ně, že jsou provedené v rámci nějaké normy. A to se nebavíme o důkladném testování třeba zdrojů na desce a tak.

Jinak tu máme i velkou otřesovou desku, která byla původně v nějaké výrobně/montovně televizí, zřejmě toho panasonicu. Velmi zajímavej stroj :)

Ona ta plazma je jinak hodně zastaralá, polovodiče s velkými úbytky, dost se toho protopí, ale řekněme, že to vznikalo v době, kdy to byla špička a návrh se neodflákl, protože to byla televize, co sloužila jako infopanel, kde se počítá s provozem v prachu a bordelu 24/7 po dobu 10 let. To ten samsung nebude :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Nemusí nutně ihned poznat chybu v návrhu, nebo nějakej nepatrnej průser, ale minimálně uvidí, že DPS je kvalitní, součástková základna není přehled asijského smetí a tak."

Velmi dobre viem. Mam tu Super Flower 500W Platinum Fanless zdroj, ktory zvlada perma zataz az do 670W na vystupe, az potom mu to zacne "vadit". Taha mi 7 rokov vsemozne zostavy, vc. 3x 280X, 2x 1080Ti, dnes 5700xt s 3900X... Ten zdroj sa v zatazi takme ani nezahreje. A mal som ho otvoreny, ukazkovy priklad kvality a do posledneho kusku osadeny kvalitnymi Japoncami. Nejak podobne je na tom posledny vynimocne kvalitny stereo receiver od Harman Kardon. HK990. To je radost pohledet. Koncak komentovat netreba, no i kvalita DAC ci gramo predzosiku neurazi kde akeho fajnsmekra. Taky ze ma 2 samostatne toroidy pre kazdy kanal a cely vazi asi 23kg. Skoda, ze dnes uz zan neexistuje nahrada a pokial mi odide, tak sa asi odstrelim i ja...

https://www.excelia-hifi.cz/produkty/56/harman-kardon-hk-990-4.jpg

"Ona ta plazma je jinak hodně zastaralá, polovodiče s velkými úbytky, dost se toho protopí, ale řekněme, že to vznikalo v době, kdy to byla špička a návrh se neodflákl, protože to byla televize, co sloužila jako infopanel, kde se počítá s provozem v prachu a bordelu 24/7 po dobu 10 let. To ten samsung nebude :)"

Ano, presne tak. Topi to, ale vydrzalo to 15, mozna 17 let, presne ako pises, 24/7 provozu - mali sme ich ako infopanely na monitoring konzol/systemov. ;) Samsung by nedal ani rok.. :D Ten moj mal nabehanych v priemere 2hod denne a nedal ani 2 a pol roka... Na druhej strane, moja predosla 65" ma dnes 5 rokov a spokojne sluzi u kamosa, kde bezi hodiny a hodiny denne. Stejne ako moja prva smartka 55", ktorej uz je dokonca 7 rokov a stale spokojne sluzi mojim rodicom, ktori jej (uz na dochodku) tiez davaju slusne zabrat. Najkomickejsie na tom vsetkom je to, ze jak ku 55" tak ku tej 65", som prikupoval 5 rocnu zaruku. U tej sucasnej 75" som sa na to vysral, pretoze mi prislo uchylne zaplatit nejakych 21 tisic len za predlzenie o 3 roky. Moja blbost, za vymenu panela si v servise Samsungu opytali 46 tisic s pracou s DPH. Slusne som podakoval a zaprial pekny den. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U té audiotechniky jsem takovej v rozpacích. Některé staré "spotřebka" zesilovače nemají vyloženě špatné parametry, ale je to těžká tuctovka. Pak vidím nějaké moderní rádoby "hiend", které ale parametry nemají nijak zázračné, provedení celkem ucházející, ale cenovka dost mimo. A když se zabrousí do pravého hi-endu a odfiltrují se hovadiny, jako kabely z mědi impregnované krví štěněte zabitého o půlnoci prvního týdne sudého roku, tak je to ještě větší úchylnost. Rozumím R&D, času co to sežere a tak, ale ta cena prostě nemá takovej smysl a kam to jde, je jasné.

U těch televizí, resp. spotřebky, jsem podobného názoru. Strašně nerad za to utrácím, protože vím, že dostanu DoDo produkt... v lepším případě. V podstatě kupuju elektroodpad.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ved to pisem, HK 990 je posledny poctivy a slusny stereo zosik z dielne HK. Taky ma uz ale 7-10 let.. Poctive stereo, neomrdany zdroj (2x 500W), 24kg, 2x monoblok, rychlost koncakov 200+A, DAC AD1955... Ukaz mi jediny stereo receiver, ktory dnes ponesie alespon tieto schopnosti a bude do 50 tisic. Usetrim ti pracu, nenajdes...

Inak tiez som skeptik co sa tyka kabelov za tisice korun, praciek prudu a podobne zhovadilosti. Stejne vsak jedu vyssiu, nez priemernu ligu co sa hifi tyka a zajdem si aj rad kazdorocne na Audio Video Show Praha. ALe vsetko s mierou.. Sluchadla Audeze LCD-3 doma ocenim, stejne ako nalezity equip k nim vo forme kvalitneho DAC+AMP z dielne Schiit (Bifrost Uber + Lyr 2 + 1959 Siemens CCa 6922 E88CC). Rozmazlenost od Hifiman na vystave v podobe Shanri-la za 1.2 miliona +equp v podobnej cene, ma vsak popravde nijak extra nenadchol. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, já našel něco, co neurazí, ale nenadchne... a je to do 30k. Přesto ve mně hnije takovej ten pocit, že to na první pohled vypadá líbivě, ale pořád je to zpracováním kategorie "spotřebka+".

Se sluchátkama je to složité, že, ty si člověk doma nevyrobí (byť viděl jsem samo-domo elektrostaty). Sám mám doma jen AKG K612 a ATH M40X, prakticky je nepoužívám a důvod je na snadě. Není čas a navíc se mi tak nepřirozeně mastí "pleš", že jsem rezignoval (ještě před 10 lety to nebylo tak hrozné). Jinak mám druhej nejvyšší zesik od yamahy: AX-780, je to "spotřebka+", stejně jako všechny ty staré kenwoody a podobnej HW, co tam mám. Největší "bordel" dělaj stejně bedny samy o sobě a prostor, takže se zesiky na nějakou dobu končím.

Miliony v tom točit pro mně nemá smysl, ale řekněme, že do 100k, případně levněji "samodomo" už jde. Z Hiendu praha (a později ta Audio Video Show praha) jsem si odnesl několik poznatků. Spousta vystavovaného je naleštěnej prd s brutální cenou. Hromada beden doslova vřískala a byla minimálně pro mně neposlouchatelná. Jen málo kusů jsem akceptoval a z ještě menšího počtu "jsem se posadil na prdel", čili "to je ono!". Překvapivě to ani nebylo ultradrahé. Přišlo mi to už dost o dizajnu, aneb hele, my umíme sloupy ze skla a my z mramoru, heč! A my máme dokonce elektrostaty (které stejně mají na středy a spodky ve spod "obyčejné" koaxiály. Samozřejmě nechyběla přehlídka výše uvedených kabelů, zlatých pojistek, turbosuper luxusních konektorů, hyperkartáčků na gramce a tak.

A ještě větší šok nastal u pultu se sluchátky. Hromada z nich měla vyloženě zvuk jak z hrnce s plechovkovým nádechem. Překvapil mně tehdy těžkej lowcost a pak až pár kousků v cenové relaci 7k+. Pak si doma nasadím moje zmíněné sluchátka a jsem na tom samém, ale za "skoro" polovic.

Je to dost o rozumu a hlavně osobní preferenci. Dost i o hudbě a samotné nahrávce. Kdo uslyšel někdy dobře namastrovanou nahrávku, pochopí. Já jich mám minimum, všechno je zprasený, takže to pak "doprasím" po svém, aby to nebylo až tak příšerný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

So vsetkym naprosty suhlas. Inak tiez sa drzim v hladine, kedy este ma cenu si priplatit za kvalitu. U sluchadiel s DAC a AMP to mam na tych 100k nastavene a u stlpov +subak +zosik na tych cca 150k. Viac ochotny zaplatit nie som, aj ked par bedni by som si predstavit vedel. Nebolo ich ale moc, presne ako pises, ta vystava je samy nablizkany prd za nehorazne prachy, ale obcas clovek najde aj nieco dobre (mna svojou prirodezonostou napr. velmi zaujali Vienna Acoustics Beethoven Concert Grand a celkovo tento vyrobca..), inak elektrostaty ma proste neberu, ja som fanusik magneto-planarov, takze za mna Audeze. Doma mam LCD-2, ted nedavno poridil LCD-3. Na vystave som pocul aj LCD-4. Ale 120k za sluchadla proste nedam, aj ked sa mi pacia. Stejne, ako nedam za Beethoven Grand 180k... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já to vidím s bednama spíš na bazar něčeho staršího, co mně přesvědčí. Koukal jsem i po nových, ale nic mně nějak nepřesvědčilo. Na nějaké dizajové úlety taky nejsem, nautily se mi třeba vůbec nelíbí (a jiní by nad tím... :D). Jsem asi "stará konzerva".

DAC v podstatě neřeším, v desktopu má Xonar D2X, všechny možné audigy a samozřejmě i od yamahy "audio interface", což je vlastně A/D a D/A převodník se "zvukovkou" v jedné škatuli (a na výběru jsem si dal hodně záležet). Bedny zatím vidím v relaci 30k (monitory už mám, stejně jako různá šeptátka a retro záležitosti), zesilovače... podle toho co trh nabídne, ale viděl bych to 30K/monoblok. Teď mám trochu jiné priority, tak to vidím do konce příštího roku :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co sa bedni tyka, pouzivam ku PC Behringer B2031P, napaja ich HK990 v zone B. Na zonu A mam potom pripojene hlavne stlpy Canton Vento 890.2 a k nim som dokupil Canton SUB 12. Ten zapinam ale iba na filmy. Vyhodou su tie 2 zony, ktore si pohodlne prepinam na ovladaci podla potreby PC Monitory/TV stlpy. Pred HK990 je DAC Schiit Bifrost v uprave Uber. HK nema spatny DAC, ale skoda nevyuzit este lepsi, ked uz ho mam ku sluchadlam.. Co sa novych bedni tyka, vedel by som si doma predstavit niektore zo Sonus Faber, ale cenovka vo vyske novej Octavie vo vyssej vybave je nepripustna - miliony zatial neseriem. :P Kazdopadne v nizsej cenovej triede, avsak s podobne libivym zvukom hraju prave tie spomenute Vienna Accoustics, ale stejne je to 120k(Beethoven Baby Grand) vs 180k(Beethoven Grand) za par..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mně se líbila produkce Quadralu, ale když jsem obhlédl možnosti bazaru a nějaké zajímavé názory, vidím to na něco od cantonu, ale vyššího. Subfotr vyřeším trochu jinak, ale často asi nepoběží. Prostory nejsou velké, nejvíc času budu trávit stejně u stolu a na tom už mám jasné svoje bazarové ASW Cantius ML2. Mám je velmi levno, dýha je v dobrém stavu a těch pár nehlubokých rýh na boku jedné bedny pořeším. Jsou rozumně velké ještě na stolek, má to přední BR a výkon dostatečný, aby to na 90% času vystačilo. Pak už jen ty sloupy a případně to podepřu spodkem. To bych rád do konce příštího roku. Mám tam dost věcí, co hoří víc než bedny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cantony mam 3 a pol roka, nie su sice z rady Refference, ale 890.2 svoju dobu stali 86 tisic par. Ja ich tenkrat zohnal za 42 tisic z Nemecka ako vypredajove zbozi, neboli ani vystavny kus a folie z nich som strhaval az doma. A ten Canton SUB 12 za tusim 16k. Hraje to slusne, SUB vyuzivam opravdu len k filmom, zapnem ho 2x za mesiac. Ale koule ma, to jako jo.. :) Samotne stlpy hraju dostatocne dynamicky a spodne pasmo urcite nechyba. Su vsak hodne analyticke az niekomu mozu prist, ze trochu ostrejsie, avsak krystalovo ciste. Hodne dlho som si zvykal po prechode z predoslych Infinity Reference 61 MKII, ktore boli naopak take zafarbenejsie a zakladali si na vyraznejsom nizsom pasme. Ale zvykol som si a za tu porizovaci cenu fakt slusne. Kdyztak vsetky Cantony som bral tu od pana z hifibazar.cz. Kukni, mava tam hodne vela Cantonov zo vsetkych cenovych tried a za prijemne ceny. ;)
http://www.hifibazar.cz/seznam.asp?kategorie=13

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já hledal jinde, ale tohle vypadá taky skvěle. Děkuju za tip ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pekná diskusia, páni. Ja som skôr fanúšik dynamických slúchadiel a frčím na kombe PC - Burson Audio Conductor - HD800. Repro skôr menej, mám rád zvuk Denonu v kombinácii s KEF. V byte stačí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HD800 tiez nie je zla volba, mal som ich jednu dobu, ale zvitazili nakoniec LCD-2, kvoli spodnemu pasmu, na ktore si velmi potrpim. Tym samozrejme nechcem povedat, ze by hrali spatne. ;) HD800S som pocul na vystave a je tam rozhodne citit zlepsenie, avsak to uz clovek dolozi par tisic a ma LCD-3, ktore su za mna znovu o kusok dalej..Burson Audio Conductor vyzera sexi, ten by som si rad posluchol. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Před těmi 5 a více lety byl hi-end HD800 nebo od beyeru T1. Osobně se mi zamlouvaly i Amiron home. Ale všechno to bylo ve spěchu, kolem vás velkej kravál a tak... na hiendu praha. I když mám sluchátka velmi rád, tak mám raději ty reproduktory. Genetika se na mně vyřádila, takže ta rychle mastící se hlava, je tvrdě proti. A to jsem byl rozhodnutej si pořídit konečně hiend sluchadla.

Byl jsem ale hodně zklamanej, co si účtujou za blbej zesik (hlavně ten beyer). Neskutečně jednoduchá konstrukce, výrobně doslova jednotky stokorun a mimo hezkou kastli to nebylo nijak zajímavé.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych , že chlazení může být konečně očekávatelně tiché. Sony měla lapsy v návrhu chlazení již několikrát a nejen v jedné modelové řadě ,ale to co předváděla s PS4 Pro bylo extrémní , zvlášť když tu byla konkurence s ještě výkonnějším a přitom tichým systémem v podobě XboxOneX ...
Samozřejmě technologické demo ani ona nová hra vysloveně nextgen , který by lámal sanice ani z blízkosti nepřipomínaly a ptám se proč Sony musela pozvat Youtubery ,aby si zahráli jen v interních podmínkách a velmi pravděpodobně stále na technologickém demonstrátoru .
Zato jsem si všimnul že všichni pisálci houfně převzali info o tichém chlazení ...přitom produkční kus ještě nikdo v provozu oficiálně neviděl ani neměl možnost otestovat ...A launch za měsíc ;/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu ty štěky o hlučnosti PS4 Pro. Nevim jakou revizi jsem měl, nebyla nová tak asi poslední ne. Ale nějak extrémně hlučná nebyla. Fakt je, že výduchy ideální tvar neměly.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi mame kazdy inu predstavu o tom, co je hlucne.. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Anebo jinou revizi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To asi tazko, ked hlucna je i ta posledna..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.