Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Chrome 66 ztlumil stránky, které samovolně přehrávají zvuk

Rad bych pridal zavaznou informaci ohledne Firefox-u, verze 59.0.2 ve Windows 7 nici prihlasovani do uctu administratora, kdyz uzivatel zapne pocitac vyskoci mu hlaska ze je jeho ucet poskozen a system se neumi prihlasit, stalo se mi to zatim na ctyrech systemech, dva musely byt opraveny, treti byl muj ktery se prihlasil na ucet usera/guest, po restarte nabehl jiz normalne, ctvrty pripad se vyresil tez restartem ale nejprv se neprihlasil ale vyhodil chybu jak u dvou prvnich. Nevim co ta Mozilla s Firefoxem dela, ale co nova verze to horsi des. Pro doplneni, dotknuta Windows 7 uziva ruzny hw a ma vypnute Windows Update. Redakce diit.cz by se mela na tohle mrknout, zas neco soudrozi posrali inu narychlo vydavat nove verze ktere to kurvi jeste vic, hratky s grafikou, odstraneni nazvu Mozilla Firefox na Firefox a podobne blbosti, to sou fakty prinosy pro spolecnost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a třeba to konečně naučí lidi nepoužívat na běžnou práci admin účet :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ze zajímavosti, byl na některém z těch PC zapnutý windows update s kompletními aktualizacemi?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nebyl, to je prva vec kterou delam.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Za sebe musím říct, že nové verze FF jsou naprosto parádní, rychlé a to i s hromadou tabů, rozhdoně za sebe musím říct, že best prohlížeč.

Nicméně pokud máte neopatchovaný systém, není moc překvapivé, že se potýkáte s nestabilitou a problémy. Doporučuji nainstalovat aktuální WU, může to být způsobeno bugem, který je už dávno opravený, ale protože nemáte aktuální updaty, jste tím zasažen.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1) Možná mi něco uniklo, ale v textu nevidím jedinou příčinnou souvislost, že účet rozbil právě Firefox. Jestli se nejde přihlásit a zároveň škobrtá Firefox, tak spíše něco řádí v systému a okusuje to jak data potřebná pro přihlášení tak Firefox profil.

2) Firefox nemá admin práva. Že by si zničil svůj profil, OK, to se může stát, ale že by zabránil spuštění počítače?

Mám danou verzi na W10, 2x W7, 2x Linux a nikde nic divného.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teď k tématu. Chrome používám jen, když ho někomu instaluji. Nicméně tahle funkce je parádní věc. Nemám rád weby, které si samovolně dovolují pouštět zvuk (např. idnes.cz pouští občas videoclipy s reklamou). Spuštění zvuku bez akce uživatele považuju za neslušné.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.