Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Flash končí, Chrome jej postupně zcela zablokuje

Doufám, že české televizi to taky dojde a překóduje svoje ivysilání tak, aby fungovalo bez flashe.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

to bylo kecu kdyz s tim apple prisel

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jsem sice rád, že flash končí, ale tenhle přístup není košer. Browser (google) mi nemá co diktovat jak a čím si co budu chtít v browseru vykreslit. Je to diktát a nucení k nepoužívání jedné technologie (v tomto případé sice pitomé) je stejné jako nucení k používání jiné. Ale není se čemu divit, google je už delší dobu "ten špatný". Přirozeně se to děje s tím jak google roste a sílí. Jejich browser jsem přestal před pár měsíci používat.
Mimochodem článek říká že flash končí (protože) jej chrome přestane podporovat. On je to jako jediný browser na této planetě? Uvědomte si laskavě, že je to stejné jakobyste napsali například: "OpenGL končí, Microsoft jej přestane podporovat"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Browser ti právě že může diktovat, má podmínky používání s kterýma souhlasíš, takže se stim smiř.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu zase ty nemáš co diktovat, jak Google vyvíjí svůj software, který financuje čistě ze svých prostředků. Je to diktát a nucení k používání technologie, která je zastaralá a nebezpečná. Chrome podporuje standardy W3C, Flash ovšem standardem není, je to proprietární technologie, kterou v současnosti vlastní firma Adobe. Je nějaký rozumný důvod, proč podporovat děravé proprietární technologie v situaci, kdy už několik let je dostupná bezpečná standardizovaná alternativa?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že máte na výběr, jaký browser použijete, tak je to naprosto v pořádku.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A preco by tvoj vrtoch mal znasat bezny BFU, flash je jednoducho bezpecnostna diera ktoru adobe len roky plata a nic z toho, opravi jednu dieru ktora otvori 10 novych, osobne mi to je luto lebo taky YT pod HTML5 ma krvavejsie naroky ako pod flashom, 4k flash i7 6500u 60% cpu bez problemov prehrava, 4k HTML5 trha a cpu chodi do peak-u.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Neda se rict, ze YT ma vetsi naroky v HTML5 nez na Flashi. Zalezi ciste na browseru jak dobre podporuje HW dekodovani. Napriklad v Moziille na HTMl5 uplne prdej, takze tam to proste nejde. Ja mam starej clovertrail tablet a tam ve Firefoxu 720p jede tak 1fps a v Edge naprosto plynule. Chrome ted nepouzivam, ale co pamatuju, tak to jelo lip nez ve Firefoxu, ale ne tak dobre jako v Edge. Kazdopadne HTML5 v Edge jede na tom tabletu mnohem lip nez ve Flashi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ÍNo Apple a Google Chrome v androidu to uždávní lidem nadiktoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Flash pro android je stále bez problému ke stažení, buď na stránkách adobe, nebo normálně někde na webu. Když nejste vězněm obchodu google nebo chrome pro android, tento diktát se vás netýká. Apku stačí instalovat a flash bez potíží poběží, minmálně ve firefoxu, ale nejspíš ve všem, kromě chrome.

K mání například zde: https://ulozto.cz/!4XAnpeFbe/install-flash-player-ics-apk, nebo si ho lze najít na stránkách adobe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Krok spravnym smerem, komu se to nelibi at si ..., muze pouzivat jiny prohlizec. Jinak bych ale skoro rekl, ze prvni by mel ukoncit pouzivani flashe youtube, potom se muzeme s Googlem bavit o nejake nepodpore, dokud jede youtube na flashi a dokonce ma vyjimku, tak se o nepodpore flashe ze strany Google vubec neda mluvit.
---
Jinak co dalsi hruzna technologie Silverlight? (Chrome nepouzivam, tak nevim, zda tam funguje nebo ne?)
Jede na tom placene HBO GO a musim rict, ze je to poradnej vopruz, sam bych si tuhle TV v zadnem pripade nepredplatil, ale rodice to pouzivaji pres Firefox.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Silverlight, minimalne pro Firefox, je NPAPI plugin, stejne jako flash. NPAPI pluginy by meli ke konci tohoto roku ve Firefoxu 52 skoncit (flash s vyjimkou? bohuzel).
Chrome uz oficialne NPAPI pluginy nepodporuje takze by tam Silverlight nemel jet - nepouzivam ani jedno takze je to jen teoreticka informace.

Pokud nekdo vyuziva sluzbu co se "neobejde" bez Silverlight, bude muset vyuzivat MS browser na Windows. Na Linuxu jsem byl sam prekvapen ze obsah v Silverlight jede v Pipelight bez problemu (alespon ja jsem na zadny nenarazil kdyz jsem nekomu zprovoznoval O2 TV vysilani pres web v Linuxu, nebo to byl T-Mobile? Uz si nepamatuju).

Jinak je to samozrejme dobre, flash byl jen nutny zlo ktery uz netreba pouzivat, snad to do toho roku klapne a audio/video obsah se flashe zbavi a budou se vyuzivat standartizovane webove technologie (aspon k necemu je ten chrome uzitecny :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Asi si pleteš HBO GO a Horizon Go (UPC). HBO GO používá HTML5 (s Widevine DRM) a v Chrome bez problémů funguje (i na Linuxu). Horizon Go používá Silverlight a v Chrome od určité verze nefunguje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To se asi pletes ty, ja Horizon Go od UPC vubec neznam, rodice maji taky jineho poskytovatele, poridili si od HBO jejich HBO GO a pouziva to Silverlight a bez nej to nejede.
http://www.hbogo.cz
"Plugin Silverlight není povolený. V nastavení povolte ..."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to leda by měli různé verze pro různé prohlížeče/OS, jinak si to neumím vysvětlit.

Na Linuxu mi každopádně HBO GO v Chrome funguje i bez Silverlightu a s vypnutým Flashem:

http://imgur.com/a/Mwhqg

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem to schválně zkusil ve Firefoxu a tam to opravdu po mně ten Silverlight chce, takže asi opravdu mají různé verze pro různé prohlížeče.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jsi me totalne dostal. Ja to zkousel u nasich pod Windows: ve Firefoxu to obcas zlobi, nicmene jakztakz funguje, pokud je nainstalovany Silverlight, bez nej si neskrtnu, IE s nainstalovanym Silverlightem naprosto OK, v Chrome se mi to rozbehnout nepodarilo. No a po tvem komentu jsem to zkusil i doma ve Firefoxu na linuxu (Manjaro) a proste nic - "Nemate nainstalovan Silverlight". Chromajzla na linuxu nevedu, v Chromiu mi to napsalo hlasku ERROR_PLAYER_KEY_SYSTEM. Proste zmrvenina nejvetsi, jak rikam, v zivote bych si takovou mrchu nepredplatil.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ERROR_PLAYER_KEY_SYSTEM myslím znamená, že tomu chybí ten Widevine plugin.

Měl by jít doinstalovat i do Chromia, ale nezkoušel jsem to:

https://wiki.archlinux.org/index.php/chromium#Widevine_Content_Decryptio...

Od verze 47 by to mělo fungovat dokonce i ve Firefoxu:

https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-drm

Ale na Linuxu ne zas až tak snadno:

https://github.com/i-rinat/gmp-widevine/blob/master/how-to-enable-on-fir...

Navíc je tedy asi potřeba vydávat se na těch HBO GO stránkách za Chrome, aby člověk dostal tu HTML5 verzi.

Jako já jsem rád alespoň za tohle, pořád lepší než třeba ten Silverlight‐only Horizon Go. I to se teda dá na Linuxu nějak vyřešit přes Pipelight + Silverlight ve Wine, ale to už je moc velká šílenost i na mne. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Diky za podnetny komenty, ja uz to dal zkouset nebudu, nepotrebuju to a nasi maji Windows 7, takze to muzou prehravat v IE.
Ale je to presne to, co poskytovatele obsahu stale nedokazi pochopit, pirati maji vse v pohode bez problemu, ale pokud chci byt platicim zakaznikem, tak abych prekonaval tisic problemu jak za trest, to proste nedava smysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj, ale tak když už na tom DRM trvají, tak tohle řešení s jednoúčelovým dešifrovacím pluginem běžícím v nějakém sandboxu mi přijde ještě celkem přijatelné. Rozhodně mnohem lepší než používat kvůli tomu molochy typu Flash nebo Silverlight. Navíc jak jsem pochopil, tak v součastnosti lze použít identický plugin pro Firefox i Chrome/Chromium.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doplněk firefoxu user agent switcher, nebo jiný podobný by asi dovolil zkusit ve ff spustit verzi pro chromajzla

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Youtube jede davno na HTML5. Flash uz je snad jen jako fallback.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V clanku jasne pisou, ze Youtube bude mit vyjimku, takze fakt nevim, kdo ma pravdu, jestli to pisatel clanku nejak popletl nebo jestli Youtube Flash stale volitelne pouziva?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Youtube pouziva HTML5 "by default" uz pomerne dlouhou dobu. Flash je jen jako fallback, pokud browser HTML5 nepodporuje nebo si ho nejakym zpusobem primo vyzada. Ve Firefoxu i Chrome na to existujou doplnky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak potom nechapu, proc to Google neodstreli na Youtube uplne, proc nejdou prikladem!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak rek bych ze to je spojeny s penezma. Kdyby to odstrihli na Youtube mozna by prisli o cast zakazniku a tim i o cast prijmu z reklam. Naproti tomu pokud to odstrihnout v Chrome, tak tim ublizej hlavne konkurenci, ktera jeste flash reklamy pouziva.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když jsem naposled zkoušel html5 verzi youtube, ztratila se mi část položek menu, klesla kvalita videa a nejspíš se i zvýšila datová zátěž. Třeba už je to lepší, ale nemám náladu to znova zbytečně zkoušet. Za sebe jsem rád, že flash můžu na firefoxu v youtube vynutit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"klesla kvalita videa a nejspíš se i zvýšila datová zátěž"

To je jen pocit. Cokoli nad 480p je na youtube zkomprimovany bud h264 nebo VP9. Flash umi jen h264, browsery s HTML5 umi i VP9, ktery je pri stejnym bitrate kvalitnejsi (srovnatelny s h265). https://blogs.gnome.org/rbultje/2015/09/28/vp9-encodingdecoding-performa...
Problem je ze VP9 neni HW accelerovany, takze je narocnejsi na prehravani. Takze pokud pocitac nestiha pri HTML5 s VP9 je dobry pouzit doplnek h264ify, kterej video prepne na h264.
https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/h264ify/
https://chrome.google.com/webstore/detail/h264ify/aleakchihdccplidncghke...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můžu celkově souhlasit. Nicméně, právě mizerná kvalita html5 videí na youtube je pro mě jedním z důvodů, proč se na konec flashe zatím netěším. Nejde jen o to, co je flash zač, ale zda to, co ho má nahradit, už konečně je lepší.

Silverlight narozdíl od flashe zdá se mi, ale umřel tak nějak sám od sebe na úbytě, neviděl jsem ho nikde, ani nepamatuju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nam na Silverlightu jede celofiremni CRM pro stovky a stovky lidi :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

napada nekoho nejaka free html5 alternativa k http://www.sodah.de/native-flash-radio-v2 ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je dobře, flash je zatím to nejhorší, co kdy web potkalo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě to nejhorší, co kdy web potkalo, byl Internet Explorer - z toho se web vzpamatovával hodně dlouho a Mozille patří velký dík za to, že tenhle bug vyřešila. Flash je pochopitelně v těsném závěsu, jenže když to chtěl tenkrát někdo dělat barevně a animovaně, bylo to nejjednodušší řešení. Dnes už má flash náhradu a zaslouží si spočinout v křemíkovém nebi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nojo JESPR a jeho svérázné pojetí standardů (HTML, CSS) a nadmíru vtipný přístup k JS násobeno několika souběžně běžícími verzemi (každá měla svůj osobitý projev) to byla opravdu nepředstavitelná porce zábavy pro mladé masochisty... :o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já chápu, že urban legend jsou všude. Ale Internet Explorer začal CSS používat dříve, než nějaký standard CSS vůbec existoval. Teprve díky tomu, že Internet Explorer 4 uvedl CSS na scéna si standardizátoři vůbec všimli, že CSS existuje, a že by to mohla být šikovná věc. Tedy nebýt Internet Exploreru, tak CSS vůbec ve standardu nemáme.

A za druhé, W3C záměrně vytvořila standard CSS, když ho adoptovala poté, co si všimla u IE4 že vůbec existuje tak, aby byl nekompatibilní s Microsoftem. Tedy za tuto situaci nemůže Microsoft. Ironií osudu je, že box model Microsoftu je lepší, než truc model W3C, takže nakonec se nenápadně do standardů W3C vrací, jak můžete snadno nahlédnout do posledního standardu CSS.

Celý ten bordel ve webových technologiích nevytvořil Microsoft, ale standardizační komise W3C. Nejdříve vedli od desíti k pěti HTML - až ho ukončili a aby svou mizernou práci zamaskovali, zavedli XHTML. To vedli ještě blběji, než HTML, a tak to skončilo tím, že autoři browserů jako jeden muž sdělili standardizátorům, že poslední verzi XHTML je tak blbé, že ho nikdy do prohlížečů implementovat nebudou, a ať si trhne hnátou. Standardizátorům ve W3C nezbylo, než XHTML odpískat a ukončit.

HTML5 je truc podnik proti standardizátorům a proti W3C, protože standardizátoři ve W3C jasně prohlásili, že HTML verzí 4 končí jako zastaralé. Tak se toho ujal člověk úplně mimo W3C a stalo se tak populárním, že ho W3C prosila na kolenou, ať se stane součástí W3C, jinak že bude W3C všem pro smích.

Standartizátoři odváděli desetiletí práci, za kterou by se styděl i nejhorší hochštapler. Např. žádný jiný standardizátor by neuvedl jazyk bez popisu jeho gramatiky a způsobu parsování, pouze W3C u HTML. Teprve až cizinec s HTML5 to popsal. Následně se ale W3C divila, když nepopsala gramatiku, že si jí prohlížeči tedy domýšlejí po svém. Ovšem lidé namísto toho aby nadávali na špatně popsaný standard HTML, nadávali Microsoftu, tomu, onomu.

Poslední perlička je CSS. V CSS 1 je popsáno, že není třeba definovat v CSS verzi, protože se gramatika nebude měnit. V příští verzi CSS se nekompatibilně změnila gramatika ... s dovětkem ve standardu, že už se opravdu nebude měnit. Přišla další verze CSS a ... opět změnila gramatiku.

Já mám smůlu, že ty webové standardy čtu - a W3C je tak odfláklo, že by zasloužili před popravčí četu. Ale je hezké, že se mu to podařilo odvrátit nadáváním na Microsoft. Možná že až příště bude mít webový standard problém, svede se to na Putina a agresivní Rusko, nebo tak nějak.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jedna vec je bordel ve vyvoji standardu, tam to MS asi fakt schytaval casto nezaslouzene.

Ale uplne neco jinyho je to, co predvedli u svyho "nejslavnejsiho" IE6, kterej proste vydali a nekolik let neopravili ani naprosto zjevny bugy. Napriklad ty vesely mizejici casti stranky, pokud se pouzivaly floaty, nebo neco takovyho to bylo. Vsichni vcetne MS vedeli, ze je to blbe, nebyla to zadna odlisna interpretace standardu. A presto cekali az na IE7, nez to konecne opravili.

A celkove ten jejich pristup k podpore novych veci. To byly furt akorat kecy, ze treba IE9 by pro XP byt nemohl, protoze bezpecnost, pokrocily technologie v novych Windows a tak. Zajimavy je, ze vsichni ostatni vyrobci prohlizecu zadnej takovej problem nemeli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mizející float obsah - Peekaboo, dále Double margin, 3px bug, vlastní box model... a spousta dalších vtipných zpestřenění. :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dost obšírně jste nám tu popsal Váš vztah k W3C a musím přiznat, že ho do jistý míry chápu, nicméně...
To, že se před cca 10 lety psal kód pro "všechny" a pak se hackoval pro každou verzi úžasného IE (5.5, 6, 7) jenom proto, že prostě MS (nebo víte o nějakém rozumném důvodu proč nemohla a nemůže běžet poslední aktuální verze IE na stávajících dominantních verzích Windows?), není žádná urban legend.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cece cely zivot jsem pouzival IE a nemel jsem s tim zadne problemy, nikdy...Delal jsem neco blbe?:-O

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dělal to blbě ten prohlížeč (IE 5.5 a starší). Bohužel se vývojáři podřizovali majoritnímu prohlížeči, místo aby psali podle standardů a dělalo to bordel na webu, kdy to naopak často nefungovalo v prohlížečích co HTML interoerovaly správně. I Microsoft měl problém tohle setřást ve vyšších následujících verzích IE, módy kompatibility a legacy módy byly důsledkem bordelu vlastní výroby. Naštěstí jsou ty doby pryč.

IE5.5 (and below) was decidedly nonstandard in its rendering behavior. Hundreds of millions of web pages were written to look "right" in IE5.5's broken rendering. The result was something of a quandary for Microsoft when it came to release IE6. They wanted to improve the standards conformance in IE6, but could not afford to break pages dependent on the older behavior.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, dělal to blbě standardizátor, totiž W3C. Přečtěte si, pěkně prosím, standardy HTML do verze 4, standardy CSS, nebo standardy XHTML. Pochopíte, že to dělala banda amatérů, a ta nikdy ke standardizaci webových technologií neměla být připuštěna.

Rád bych věděl, kdo z vás, kdo tu teď házíte špínu na to, že se "nedodržovaly standardy", si ty standardy poctivě přečetl. Já ano. Ty standardy jsou horší kvality, než směrnice evropské unie.

Standardizátor odvedl velmi špatnou práci, a tím zapříčinil celý stav.

Např. v HTML si přečtete, že není určeno k definování vzhledu, ale pouze struktury. To je ok, jen to W3C psalo v době, kdy neexistovalo CSS, a neexistoval žádný nástroj, jak vzhled definovat. Proto si autoři prohlížečů pomáhali jak mohli. Například Microsoft a Internet Explorer uvedl do té doby neexistující inovaci zvanou CSS, aby to šlo. Bez Microsoftu by CSS nikdy ve webech nebylo. Následně se CSS standardizovalo přesně tak, aby to bylo do poaku proti tomu, co zavedl Microsoft. Přečtěte si sakra ty standardy CSS, a udělejte si obrázek sami.

Ale bez přečtění a pochopení "kvality" standardů a práce standardizátorů víte kulové s přehazovačkou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Standardy W3C jsem opravdu nečetl, nejsa vývojář, nicméně neříkáte tak docela pravdu. Zaprvé W3C není úřad, je to sdružení IT firem a je mezi nimi i Microsoft. Takže co je ve standardech je věcí dohody.

Zadruhé... CSS není vynález Microsoftu! Poprvé se návrh objevil v CERNu někdy v roce 1994, jméno člověka co jej navrhl si nepamatuji, takové komplikované seversky znějící jméno. Po té se začal začleňovat do standardu W3C a CSS1 byl hotov někdy v roce 1996. První CSS IMPLEMENTOVAL IE3, nicméně neúplně, následoval Netscape. V této době to víceméně nefungovalo. IE zařadil téměř kompletní podporu CSS1 až v IE 5 (1999), nějak před tím měla úplnou podporu Opera.

Takže ne, opravdu nemáme být proč vděčni Microsoftu za IE.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To seversky znějící jméno bylo Jára da Cimrman...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Znovu opakuji, nemel jsem s zadnyma www, na ktere jsem pres IE lezl, zadne problemy.
Delal jsem neco blbe?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jasne ze ne, ale tys nevidel za kazdym webem toho nestastnyho programatora, kterej misto aby udelal elegantni web pomoci modernich postupu, musel delat hromadu kompromisu a stravit plno casu navic jinak zbytecnyma upravama, aby se to zobrazilo prijatelne i tobe v IE. Neslysels jak nadava a proklina navstevniky s IE, hlavne takovy, kteri stale meli IE6 i v dobe, kdy uz existoval IE8 (se kterym uz se na tehdejsi dobu jakztakz rozumne dalo domluvit) nebo dokonce i novejsi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ne, dělal jsi to tak, jak se to očekávalo - používal jsi IE. Problémy měli zpočátku ti, co používali něco jiného, např. Mozilla Suite apod. Vyloženě instantním zlem IE bylo (a dosud je) ActiveX - spouštění binárek přímo z webu. To je ještě daleko horší než Flash (který pod IE není ničím jiným než právě takovou ActiveX binárkou).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vyresila?

Internet Explorer na vsech PC, Mozilla a Chrome na blacklistu. Vitejte v korporacich se stovkami tisic PC.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V korporacii o kus vedla bol Firefox potichu neoficialne tolerovany, pretoze na nom ako jedinom este bezali korporatne stranky pisane pre ... Netscape.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přiznám se, že nevím, kolik je v naší firmě PC, ale malí rozhodně nejsme. Bude se to počítat na tisíce, stovky tisíc asi ne. A je povoleno používat cokoli (stran browseru).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdepak Flash, nejhorší bylo (je) ActiveX. Uploadnout na počítač klienta nesanboxovaný binární blob a pak jej spustit je naprostá šílenost. Flash je (byl) podle tohoto jenom dětské prdění do vody.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Html5 má zas jiný nevýhody. Celkově vzroste nebezpečnost skriptů a hůř se budou blokovat reklamy, jak jich bude stále víc v html5.
Že hry nepůjde lokálně stahovat, je jen malá mrzutost., možná ale bude i problém se stahováním videí z youtube, až bude plně na html5.
Flash je a byl vždy šmejd, ale jeho nástupce mi radost taky nedělá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Výborně, máme tu HTML5, které si každý píše jak chce, ať žijí standardy!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jediná nevýhoda tohoto procesu podle mě je, že do teď jsem měl No Scriptem zablokovaný Flash, tam kde jsem jej výslovně nepovolil, takže od brutálních blikadel a šmíráků byl klid, s HTML5 prvky už to tak snadné není.

Tím neříkám, že bych Flashi fandil, doda dozrála a je to děravý přežitek.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A v čem budu hrát vláčky TrainStation na Facebooku?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a co teprve velké prohlížečové tituly například od ubisoftu - settlers online, Anno online? Sám jsem zvědavý jestli to celé přepíšou

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Uz je najvyssi cas, ze to ide prec.
Inak som zvedavy, ako si s tymto poradi Internetbanking od Tatrabanky, ktory bezi komplet vo flashi a nikde nie je naznak, zeby to chceli zmenit.
Klienti vyuzivajuci Chrome budu velmi "radi" co ich caka :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dufam ze ich to konecne donuti spravit novy IB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oni už vyše polroka pracujú na novej verzii, založenej na HTML5, ale nie je to tak jednoduché poskytnúť všetko čo je aktuálne vo Flashi a zase aby ľudí uberali o funkcionalitu, to tiež nechcú. Takže si ešte chvíľu počkajme. Do toho roka to určite stihnú.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konečně...

...teda ještě mě napadlo. Vždy, když se flashplayer aktualizuje, vnucuje mi Chrome jako výchozí prohlížeč. To je od Google pěkný nevděk. :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To neni o vděčnosti, to je o obchodu. Stejně jako by ti mohly připadat paradoxní soudní spory Samsungu a Apple kdy apple má zájem o lcd a pořát se soudí o ledasco.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak určitě. Kšeft je někdy trochu paradoxní činnost... :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On nekdo chromajzl pouziva?:o) Zalagovanou pomalost a nenazranost chromu resi vypnutim flashe:o) Misto aby ten bastl trosku spravovali a vyvijeli kupredu, tak vydavaji jen nove a nove verze jak na bezicim pase. Mohli by to odstrihnout hned ... narocne stranky (typicky treba ultrazasvinenost tn.cz) se stejne daji regulerne zobrazit jenom v EDGE (pripadne IE), ve zbyvajicich prohlizecich je to tak zasekane, ze se to da sotva otevrit (zkusenost s i7-860) .... teda nezkousel jsem operu, to je fakt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"On nekdo chromajzl pouziva?:o)"

No kdyby si tu nepsal ty svoje moudra porad, tak bych se te zeptal jestli si po 10 letech vylez z jeskyne, ze nevis, ze Chrome je nejpouzivanejsi browser vubec...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Chrome je nejpouzivanejsi browser vubec" - to sedí, je to v současné době totiž podobný shit jako byl IE v době kdy měl on největší podíl

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zkousel jsi nekdy pouzivat BTJuv oblibeny EDGE? To je teprve sila, do doby nez MS zplacal EDGE jsem opravdu myslel, ze vetsi shit nez Chrome existovat nemuze a mimochodem to co predvadi Mozilla s Firefoxem nema od Chrome moc daleko.
V soucasne dobe jsem stale na Firefox 38 ESR, volitelne obcas QupZilla (bohuzel one man show, coz dnes dost dobre nelze) a behem podzimu budu migrovat na Palemoon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Náhodou FF v poslední době docela funguje - vyházeli ty nesmysly, co tam nemají co dělat (FF Hello a ještě to druhé, co ani nevím jak se jmenuje), vykreslování přes skia tomu dalo konečně trochu boost na linuxu, e10s už se nám taky rozbíhá - i když zatím je to spíš brzda než nějaký pokrok, ale to se musí vychytat, konečně tady mám asi po deseti letech nějaký ten rust atd.

Samozřejmě to pořád není žádná láska na první pohled, ale v posledních verzích mi přijde, že FF začíná smrdět méně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Me uz firefox zahnal az do nightly ...... zprvu ten multithread bomba ... ale nejakse to samo dokurvilo, ze se stejnou verzi dnes nekde kliknu na zalozku, ktera byla otevrena pred vterinou a nekolik sekund se toci loadovaci kolecko .... ale s e10s (co to vubec znamena?) se to zbavilo toho otravneho androidismu, ze clovek nekde klikl a hovno, klikl podruhe zas hovno .... pak se to probralo a zacalo klikat vsude mozne.
Co se tyce rychlosti, EDGE nema konkurenci ..... pokud se bude nekde dat jednoduse zazalohovat cely profil (coz bude asi nejvetsi bolest) a budou tam aspon mouse gestures, tak na firefox seru .... ale chtelo by to nejak rozumne pretahat data formularu a hesla .... asi budu doufat, ze ten firefox se nejak vzchopi .... a mezitim budu proste na narocne weby nebo veci co prestanou jet ve FF pouzivat edge misto dosavadniho IE (typicky snad furt mi nejedou microsoft stranky ve FF kvuli nejakemu blbemu handlovani cookies neo co --- ale odstraneni vsech je opruz).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

45 esr se jak se zdá, taky ještě dá použít, právě testuji přechod na něj.
Možná na dlouhou dobu to bude poslední použitelný firefox, protože se aktuálně krom jiných nesmyslů chystají odpálit dosavadní doplňky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To že Chromý prohlížeč něco blokuje nic neznamená. Chrome si instaluje jenom ubohý diletant, kterému nevadí přibalený špionážní software. Mimochodem. Chrome je složený z vykradených funkcí všech ostatních prohlížečů a hlavně Opery. Kradené věci opravdu nemusím. A proč že je Chrome relativně rychlý? Protože ostatní prohlížeče jsou na stránkách provozovaných Googlem uměle zpomalovány.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle bych zarámoval jako blud měsíce.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je zajimave - proc to doted v dostupnych zdrojovych kodech nikdo neodhalil?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby sis alespon neco nastudoval ... pokud chces Chrome obvinovat ze vykradli nejaky prohlizec, tak to tezko bude Opera ktera presla na webkit az dlouho po Chrome. Ten prohlizec ktery ho pouzival ze zacatku byl Safari. A po nem prisel se stejnym jadrem Konqueror.

A co se tyce rychlosti, puvodne Google vubec nechtel delat prohlizec. Jenze jejich stranky byli ve vsech prohlizecich pomale. Tak napsali vlastni javascript engine s optimalizacema - v8. Nojo, jenze nikdo ho nechtel. Tak kolem nej postavili prohlizec, a hle, mozilla a microsoft si vsimli a zacli taky pridavat do javascriptu optimalizace.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mas to trochu popleteny. Webkit je forknutej KHTML z Konqueroru. Konqueror to jadro pouzival od roku 1998. Apple KHTML forknul a prejmenoval na Webkit az v roce 2001.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vyjadrim se jenom k tomu umelemu zpomalovani ..... jsem jediny, komu prijdou maps.google.com zcela nepouzitelne pomale na konkurencnich prohlizecich?
Lol, ted se jeste divam, ze v IE a EDGE se nahore zobrazi reklama na "rychly a bezpecny prohlizec, ktery se sam aktualizuje":o) Pritom prave v techto prohlizecich je to o neco snesitelnejsi nez ve FF ..... podle me to nejakym zpusobem umele brzdi, coz u nas, kde mame o tri rady lepsi mapy.cz, to vlastne nevadi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je s podivem, že někdo je tak zaostalý že stránky ve flash vyvíjí a někdo je tak hloupý že za ně platí. Když vezmu reálné procento lidí kteří takový obsah nedokáží zobrazit (uživatelé všech android zařízení s Chrome a Apple) tak fakt nevim.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky me prekvapuje, ze lidi vyvijeji ve flashi jeste nevymreli. Jako, pred 10 lety to jinak neslo, ale ze by tak dlouho trvalo prejit na rozumnejsi metody tvorby obsahu (mysleno her) ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Patrne o tom nezobrazeni ani jedna ze stran nevi. Coz je hloupe, ale bezne se deje. Pripomina mi to stavebnictvi, kde je tusim nejaka norma, ze vchodove dvere do domu se musi otevirat smerem ven, kvuli panice pri pozaru. A pritom neustale vidam, jak nekde treba v restauraci vymeni dvere a ty se oteviraji smerem dovnitr. A ani provozovateli ani dodavateli tech dveri to nevadi. Jedina mozne je to pokazde obema stranam omlatit o hlavu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ven se oteviraji tak vrata do garaze nebo do kulny. Vchodovy dvere se oteviraji temer vzdy dovnirt. Jak by pak ve filmech ty dvere vyrazeli? :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To není úplně pravda - na androidu není použití flashe žádný problém. Postup lze snadno vygooglit.

A stránky ve flashi dnes - to snad doopravdy ne? Teda krom šílené tatrabanky sk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě před pár lety mě opruzovaly ve Windows XP neustálé aktualizace Adobe Flash. Díky bohu dnes v desítkách božský klid. Ani náznak tohoto kokotizmu. Maximálně párkrát do roka se tlačítko Vypnout změní na Aktualizovat a vypnout. Dosť bolo XP seven flash kokotov...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.