Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Čína dala ban Bitcoinu, banky s ním už nesmějí operovat

nejrozumnějším státem světa se stává Čína :D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Vsak to rikam, hodnota bitcoinu je ve skutecnosti 0, ted zalezi na tom kdy na to prijde i zbytek sveta :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

hodnota akejkolvek meny je v skutocnosti 0, resp hodnota je taka, do akej miery ludia prislusnej mene veria. fallout bottlecaps much?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak rozhodne...jen je otázka, jestli ty uz jsi prisel na to, ze například i hodnota 1 koruny je ve skutecnosti nula :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

každý rozumný člověk (1% populace) ví, že od doby vzniku papírových peněz tyto získaly hodnotu 0 :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pošlete nám prosím všechny ty bezcenné bankovky na adresu redakce. Díky ;-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Pane, vraťte se ke grafickým kartám nebo jeďte na exkurzi na Kypr.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť "no-X" má pravdu. Když jsou ty papírové peníze bezcenné, tak proč byste mu je neposlal, že? Vás to přece vůbec nic nebude stát, když se zbavíte něčeho zcela bezcenného a panu "no-X" tím určitě uděláte radost. :)
A když už budete v tom posílání, tak mě taky můžete nějaké ty papírky poslat. Já jsem skromnej, mě by to udělalo náramou radost i přesto, že je to úplně bezcenné. :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

IMHO vy žádné peníze vůbec nemáte. Peníze "má" banka (ehm, už dávno je taky nemají). Lidem cpou bankovky a mince, což jsou dlužní úpisy bank, že vám banka dluží danou peněžitou částku, co je na těch bankovkách a mincích vytištěna. Když ale přijdete do banky si vybrat peníze či statky podkládající hodnotu těch bankovek a mincí, vysmějí se vám do obličeje, protože ty peníze ničím podložené nejsou, nebo je podloženo jen minimum z nich. Existuje elita, co má privilegium tisknou peníze z ničeho. Bankovnictví dnes funguje jen díky půjčkám a dluhům (které se nedají splatit, protože neexisuje dostatek peněz na splacení úroků. Je to logické. Existuje-li 1000 Kč, které mi někdo půjčí a chce po mně vrátit s úrokem 1100, nelze to, protože ta stokoruna neexistuje. V praxy jsou takových půjček mraky a jen díky přerozdělování peněz může někdo splatit svůj "dluh". Z tohoto důvodu celkový dluh nezaniká, ale pouze se zvyšuje. Slovo "dluh" je v uvozovkách, protože banky půjčením peněz o nic nepřichází, půjčení peněz je vlastně důvodem pro bankovní elitu vytvořit peníze nové, na základě vašeho slibu vrátit jim danou částku. Tedy oni na vaší půjčce nevydělají pouze úrok, ale celou částku včetně úroku - vytvoří peníze, "půjčí" vám je a vy jim je pak musíte "vrátit" s úrokem. Dneska už ani dokonce nepůjčují a jen vám prostě naťukají pár čísel do vašeho účtu. A protože dnes patří většina bank na světě Rockefellerovi, Goldmanu Sachsovi, ala světová banka a nezávislé banky se ničí humanitárním bombardováním státu, nemusí tak jedna banka převádět statky, co měnu podkládají, do druhé banky. Vše je to propojeno a je to zlegalizovaná pyramidová hra a mají vylobované zákony, které vám dané "peníze" vnucují - např. povinná daň z žití, ala zdravotní pojištění, kdybyste chtěl žít bez peněz a být si soběstačný, můžou vám všechno ukrást, protože si neplatíte daň z žití, nutí vás tedy otrocky vstoupit do té hry, přijímat ony "peníze", abyste je mohl dát jim. Když vám někdo něco rozbije či ukradne, nesmíte u soudu žádat danou věc zpět či věc novou, vy smíte chtít jen náhradu ve formě peněz, pokud peníze nechcete, soud vše zamítne. Chcete jít do práce? Zákoník práce vám zakazuje nedomluvit se alespoň na minimální mzdě, a pak si dále odporuje v ustanoveních, kdy vám v jedné části dovoluje jen a pouze peněžitou odměnu za práci, a v nějakém jiném paragrafu najednou mluví o naturální mzdě, ale nezapomene "upřesnit", že minimální mzda musí být vždy peněžitá!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pokud někoho zajímá více k "nezávislé banky se ničí humanitárním bombardováním státu", ať se koukne např. na nedávný případ Libye, kdy ten "zlý diktátor" dával lidem zadarmo a levně vše, a pak chtěl utvořit zlatý denár jako africkou měnu, to elita nemohla tolerovat, a stát začala rozvracet a poštvávat svět proti onomu diktátorovi a pak nechala Libyi vybombardovat. Skoro ihned po zahájení útoku, mnohem mnohem dříve, než bylo po všem, nezapomněli vytvořit centrální banku. A jak to v Libyi vypadá dnes si můžete najít, za dob onoho "zlého diktátora" se měli jak prasata v žitě.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No...samozrejme bankovky sice mají hodnotu 0, no nejsou bezcenne :-) A to samozrejme proto, protože nam vsem stat naridil, ze si mame myslet a mame se chovat, tak, jako kdyby nejakou cenu mely...a kdo by se tak nechoval, tak ho zavrou...
Takze situace dneska není uplne ferova, ale ono to jednou prejde a ukaze se, ze ty papirky skutecne mají hodnotu 0kc...
I když...za tisice a tisice let jiste budou mit nejakou hodnotu sběratelskou :-))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kolik byste tak potřebovali? Právě mi přišel barevný toner...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jj, ja stale hovorim, ak si optimista tak zlato, ak realista tak kalach a strelivo..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pleteš se - osivo, kalašnikov a střelivo. Bez jídla jsi mrtvý a žádné peníze ti nepomohou. Bez kalašnikova sebe, svou rodinu a své jídlo (vlastnictví) neubráníš.

Zlata se nikdo nenají a než s někým obchodovat je daleko snazší prostě stisknout spoušť a zlato dotyčného (dotyčných) si prostě přivlastnit. Tak jako tak ti bude k ničemu, protože se ho nenajíš a nic za něj nekoupíš, bude-li při kolapsu státu nedostatek jídla (např. protože nebude bez nafty a benzínu jak jídlo rozvážet), pak můžeš máchat zlatými pruty - nikoho to při kručícím žaludku nebude zajímat a budou-li lidé hladovět dost dlouho, spíš ti uříznou ruku na maso, než aby se zabývali tím, co v ní máš...

Nikdo to nechceme, ale nikdo si nepřipouští, že přesně to pro nás bankéři plánují - nová doba temna, jako po pádu Římské říše, mimochodem zapříčeněné ztrátou důvěry v peníze při velké inflaci, jakmile se stát vzdal práva kontroly své měny (což se zrovna stalo, ČNB je podřízena ECB) ...

Málo kdo ví, že důležitý důvod k vraždě Cézara byl právě kontrola peněz. Vrahové pracovali pro bankéře a šlo o privátní ražbu peněz, jenž se státu pak budou za úrok (tedy nesplatitelně) půjčovat...

Mimochodem Bitcoin je nepoužitelný:

Proč je Bitcoin odsouzen k zániku:
http://www.youtube.com/watch?v=PfeA94BedQI
Bitcoin, aby dokázal zajistit, že nikdo svým bitcoinem nemůže zaplatit dvakrát, udržuje tzv. blockchain, což je seznam všech transakcí s bitcoinem od začátku jeho používání dodnes. A to pro všechny uživatele na světě! Včetně kontrolních hashů to hezky roste.
V srpnu 2012 to bylo 2GBy.
V srpnu 2013 to bylo 9GBy.
...a nyní jsme na 11,9GBy.
Jak vás jistě při takovém exponenciálním nárustu (čím víc lidí Bitcoin používá, tím víc blockchain roste) napadá samotné, tak je to neudržitelné:
http://blockchain.info/charts/blocks-size?timespan=all&showDataPoints=fa...

Například na Bitcoin webstránce přiznávají, že bude potřeba 14TBy (!) místa na disku pro každých 85 dní používání Bitcoinů, pokud by měly být užívány jako Visa karty:
https://en.bitcoin.it/wiki/Talk:Scalability#Disk_space

Tedy aby kdokoliv mohl používat Bitcoin, tak si musí stáhnout a na disku mít 11,9GBy blockchain a velikost blockchainu brzy dosáhne mnoha stovek gigabitů a posléze terabitů, což znamená, že pro běžného uživatele se brzy stane nepoužitelným. A jakmile se to stane, tak bublina Bitcoinu praskne.

I když se mi Bitcoin moc líbí, tak je zřejmé, že tata zásadní chyba návrhu musí být změněna/odstraněna a na řešení se zatím neshodli ani vývojáři, natož aby se začala změna implementovat.
Protože řešení s centrálním "supernodem" (bankou na Bitcoiny) je napadnutelné a kontrolovatelné vládou, neb se nebude jednat o něco, co může běžet v garáži, ale o tak diskově náročný systém, že slibované 60GBy disky to bude chroupat rychlostí nevídanou - 239 těchto 60GBy disků ža 85 dnů, tedy 2,8 takového 60GBy disku denně, pokud by se Bitcoin užíval jako Visa.
A při havárii (vyhoření serverovny, např.) přijdou všichni o všechno cov Bitcoinech mají, tedy centrální řešení je vládami ovládnutelné, kontrolovatelné a nepříliš bezpečné (disky se kazí, nadto žádné 60GBy disky ještě nemáme) ...

Bezečnostní expert Dan Kaminsky - analýza rozšiřování bitcoinů:
http://stormcloudsgathering.com/bitcoin-what-youre-not-being-told#source-1

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

tato informacia je stara a pomerne dlho prekonana predbeznym navrhom o skrateni blockchainu pre koncovych uzivatelov. zaklad btc siete tvoria najme pooly ktore btc tazia. tych je niekolko tisic. staci ak tam bude zakladny blockchain ulozeny a koncovy uzivatel bude mat len stiahnutu akusi skratenu verziu, ktora bude fungovat ako overovaci certifikat. nemusi mat v pc komplet blockchain.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak dokud to bude v bitech, je to v pohodě…

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud by to rostlo exponenciálně (nebo se to tomu blížilo, to je celkem fuk), bude úplně jedno, jestli půjde o bity nebo bajty...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vono to je hlavně úplně jedno, ale ticho, to by se zas trodas neměl v čem vrtat ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hodnotu určuje trh, úplne rovnako ako hodnotu koruny.

Ak chceme porovnávať skutočnú hodnotu niečoho a nie tržnú, rovno sa môžeme vrátiť do jaskyne a používať iba bartrový obchod niečo za niečo.. a kto určí koľko kilo kávy bude za kilo múky? hlad?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Mezi námi, to kafe se moc žrát nedá ;) ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to sa sice neda, ale kopec ludi bez toho zit nevie :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ja bych se vůbec nedivil kdyby v USA jen spekulovali a sledovali obchod s bitcoinem na takove urovni, aby tim zasadili tomu cernemu obchodu prave dost důležitou ranu, není prone nic snazšího nez naakumulovany bitcoin v necich rukách a zedne na den odstřelit a tim danemu "stastlivci" ustedrit nemalou financni ranu :)

představte si ze nejaky třeba drogovi kartel vyveze z USA bitcoiny v hodnote třeba miliardy dolaru a v tu chvili v USA zakazkou obchod s touto menou, v tu chvili ma drogovej kartel místo miliardy jen virtualni peněženku bezcenných virtuálních bitcoinu :)

bitcoin jako takovej ma cenu jen ku nejake méně, a tou menou je v soucasnosti dolar

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

trochu ta zarazim. cena bitcoinu nestoji a nepada na rozhodnuti vlady, ako to je urcite v pripade dolaru ako vladou kontrolovanej oficialnej meny. cenu bitcoinu davaju ludia, ktori ho pouzivaju. a ktori ho chcu pouzivat. bez ohladu na narodnost, jazyk ci statnu prislusnost. ak sa ja dohodnem s eskimakom, ze mu poslem tri bitcoiny a on mi posle za to lod naplnenu tuniakmi, tak si vlada moze svoj zakaz strcit vies kde, pretoze svoj nakup nemusim vykonavat prostrednictvom inej meny, ale rovno bitcoin-tovar. ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak jo, bez se dohodnout s eskimakem, preju hodne stesti v dohadovani :)

samozrejme ze cenu meny a to i této ovlivnuji i vlády, pokud nebudes mit moznost s danou menou obchodovat v urcite oblasti, tak je ta mena v te oblasti bezcenna ;) v soucasnosti je na tehle planete "hlavni" menou americky dolar, neb k jeho hodnote se vse prepocitava, a to vcetne hodnoty něco-coinu ;)

rekneme ze bych svim lidem dal vyplatu v podobe rekneme 2 bitcoinu, tim bych je vpodstate odsoudil k zivotu ohladu a na ulici, v Praze by si zato totiž nekoupili ani rohlik :) jo ale kdys jim dam výplatu v korunách, eurech nebo dolarech, tak proste dojdou do obchodu a vpohode si nakoupi jidlo a zaplati najem/hypotéku ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

eskimaka som uviedol len ako priklad. kludne to moze byt cinan a tovarom bude naklad tabletov.
bitcoin sa moze a nemusi prepocitavat na dolar alebo inu menu. vzhladom na to, ze ma len cca 3 roky aktivneho zivota, dokazal naozaj vela a v podstate urcuje buducnost. mozno to nebude prave btc, co tu pretrva desatrocia ako hlavna mena, ale mnozstvom obmedzena (v principe) decentralizovana mena, nesfalsovatelna, neskorumpovatelna - to je buducnost. takze ano, dnes este za btc nekupis rohlik ani veceru v restike za rohom, ale ten cas je 'za rohom'. ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"neskorumpovatelna" tohle slovo jsi doufan nemyslel vazne ve spojenim s cemkoliv co ma nejakou hodnotu? z podstaty věci je totiž skorumpovatelne uplne vse ;) bitcoin se v tuto chvili chova jako akcie, a není tedy vůbec zadnej problém s nim manipulovat, a je to dokonce oto lehci, ze není nijak regulovany/kontrolovany a manipulace s nim je tedy oto snazsi, dostat tak cenu bitcoinu smerem nahoru nebo dolu je docela snadne a staci k tomu mit jeho odpovídající množství nebo vypustit informace které jeho cenu ovlivni ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zákaz obchodování s bitcoinem sice může mít vliv na jeho hodnotu vyčíslenou v oficiálních státních měnách a ten vliv může být až tak velký, že se tato hodnota bude blížit nule, nicméně bitcoin žádný podobný zákaz zničit nemůže, protože bitcoin (stejně tak jako jakákoliv jiná cryptoměna) je datová struktura, takže je zásahem vlád nezničitelný.
Takto vám stoupenci bitcoinu vysvětlí nezávislost bitcoinu na všech vládách světa a jeho nezničitelnost vládními zásahy. :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zásahem vlády, představovaným například skupinou maskovaných mužů se samopaly, dojde k zničitelnosti bitcoinu velmi snadno - po přestřihnutí přívodu elektrické energie je ti miliarda bitcoinů na harddisku k ničemu, neb HDD se stává zabavenou položkou v trestním řízení a pokud vláda nebude chtít, tak se k němu už nikdy v životě nedostaneš.
Pokud by hrozilo, že tě propustí, nebo že by se ti harddisk měl, nedej bože, vydat, pak má-li cenu, zmizí. Na policii (nebo na soudě) mizí i směnky za 1 000 000,- Kč a nikdo nejde bručet:
http://www.novinky.cz/krimi/318133-krajskemu-soudu-se-ztratila-smenka-na...

Je třeba mít na paměti, že jakmile se vládnoucí struktura cítí ohrožena, uchyluje se k brutální fyzické represi, proto které není žádná virtuální měna oddolná a žádné cloudové úložiště dost bezpečné.

Pokud policisté chtěli sledovat mobil např. předsedy té protiústavní instituce zvané ÚS, pana Rychetského, tak si také cestu našli - tvrdili, že jde o sledování člověka, kde je podezření na obchodu s lidmi a takticky nezveřejnili, kdo to je - a bum a měli bumážku od soudu a šlo se na to.

Pokud tohle lze udělat Rychetskému - co asi udělají jiným?

(nemusíme spekulovat, stačí si vzpomenout na beranidlo, zakuklence a 4 hodinu ranní u paní "dře jako kůň" Nagyové - že všichni nemáme rádi politruky neznamená, že lze tak zjevně nepřiměřené zásahy omlouvat)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1. miliarda BTC nemůže existovat
2. všichni jsou dementi a peněženku s velkým obnosem nemají zálohovanou, tak to jo :o)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

prepac, ale pises jeden nezmysel za druhym. penazenku staci zaheslovat a zalohovat na miesto kdekolvek na internete, o ktorom viem len ja. a mozu mi kludne zhabat cely komp, aj susedovi a hodit harddisky pod valec. akonahle budem potrebovat, jednoducho si z toho zalozneho miesta stiahnem spat zalohu a pouzivam bitociny nerusene dalej. len hlupak si nezalohuje dolezite data, a pokial ide o peniaze v digitalnej forme, tak to uz len fakt totalny dement by to nerobil.
takze ta sklamem, ani armada tych najlepsich vojakov s tymi najlepsimi samopalmi bitcoin neznici. staci jeden jediny harddisk, kde bude blockchain a suvisiace veci ulozene, a moze sa veselo pokracovat dalej.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mňo, a nebude zastaralá offline záloha blockchainu při online obchodování jaksi k nepotřebě? O bitcoin se nazajímám, nicméně konzistenci dat řeším denně...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ano, viem na co myslis. je to presne ako so zalohou nejakeho dokumentu. priebezene zalohujem pri pisani kazdy vecer. rano zacnem opat pisat a na obed klakne system. podari sa mi ho obnovit a natiahnut zalohu. vsetko co som pisal dnes je prec a musim pokracovat tak, ako som zacal rano. v pripade bitcoinu by teda neplatili ziadne transakcie uskutocnene od momentu zalohy. ale nastastie bitcoin je uz tak rozsireny, ze cely blockchain ma na kompe aj kdejaky trololo v azerbajdzane. samozrejme online zalohu, lebo minuje alebo jednoducho ma spustenu penazenku na kompe. ta sa priebezne aktualizuje ako sa pridavaju dalsie nove kusky blockchainu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Titulek je zavádějící a čtenáři nechápou obsah. Banak v podstatě oficiálně rozhodla, že se s tím nebude obchodovat oficiálně. No to je překvapení, na to bychom nepřišli.

Nicméně s ohledem na růst a chystané bitcoinové operace bank, resp. dokonce chystanou BTC banku, se lze samozřejmě dočkat rázného obratu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bitcoin je velký podvod a až ho bude mít hodně lidí, tak zmizí do propadliště dějin.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Cela panika ohladom toho vyplyva z jedineho faktu: hrozba pre banky a bankarov, ze stratia majoritnu kontrolu nad transakciami a najme majetkami ludi.
vysvetlim to na priklade:
banka ako statom oficialne povereny spravca meny natlaci milion specialnych papierikov. alebo hoci aj 100 miliard.
- a hned prichadza prvy sok!! naklady za produkciu tychto papierikov zaplati cim? no predsa malou castou tychto papierikov!!! prve ponaucenie? banku vytvaranie penazi nestoji absolutne nic!
podme dalej. co ale s tymito papierikmi? treba ich dat do obehu. obcan-ovca, ak chces nas papierik, musis nam dat za neho nieco hmotne a cenne. zlato, vysledok tvojej prace, alebo iny majetok ci nehnutelnost. tak, tu mas svoj vytuzeny papierik a chod ho pouzivat. ale pametaj! za pouzivanie si uctujeme poplatky!! (a teraz je fuk, ci to je pouzivanie toho papieriku v jeho fyzickej podobe alebo len ako cislo na ucte).
Takze banka ti da (v podstate) bezcenny kus papierika, za ktory jej ale musis dat nieco hodnotne a ked tento papierik pouzivas, tak ti z neho ukrajuje po malych kuskoch, az kym ti z neho neostane nic.
- druhy sok! ty das banke svoj majetok a cennosti a v podstate mu tento vklad este dalej "splacas"!!! nie banka tebe, ale ty jej!! preco? lebo pouzivas JEJ specialny papierik. a co ti ostane na konci? NIC! kto ma vsetko? BANKA! jednak tvoj majetok, za ktory ti dala papierik a jednak ma na konci aj ten papierik, ktory ti postupne brala po kuskoch.
ak chces jej papierik pouzivat viac, alebo presuvat vacsie mnozstvo papierikov na vacsie vzdialenosti, priprav sa, ze banka sa bude tvarit ake je to komplikovane a z takej transakcie ti strhne pekne mastny poplatok. nehovoriac o tom, ze prevod z europy do australie trva par dni, pri vacsich mnozstvach papierikov aj tyzdne!!!
casto dokonca do toho vstupuje aj stat, ktory si tiez vyhradil pravo podielat sa na takomto presune papierikov z jednej kopky na druhu a vola to DAN!
Ak napriklad chces nejaky dalsi majetok, tak ti na neho banka napriklad pozicia dalsich 100 papierikov. "lebo si nas dobry klient!" Tak bodaj by nie, ked mate moj majetok!!
Tieto zazracne papieriky jej opat vracias aj s urokmi (teda pozicias si 100 papierikov ale vratit musis uz 110) No a odkial vezmes tych dalsich 10? Cuduj sa svete, ale zase len od tej banky, ktorej za to musis dat nieco cenne!!!
Casto mas popri tom ten majetok, na ktory si si pozical onych 100 papierikov, zalozeny u tej banky, ktora ho ma ako zabezpeku v pripade, ze jej tych 110 papierikov nesplatis. Ak spravis nejaku chybu - sup a majetok zhrabne banka. A zase nemas nic! :P
Krasne, vsak??
----
pri bitcoine NIC Z VYSSIE UVEDENEHO NEPLATI, banka nemoze vygenerovat len tak ako sa jej zachce dalsiu miliardu bitcoinov, ani kontrolovat ci manipulovat transakcie ako chce, transakcia odkialkolvek kamkolvek trva niekolko minut, ziadne dane, ziadne obmedzenia, vypisovanie formularov, zdovodneni, lustrovanie... navyse, ak sa chce banka zapojit do celeho procesu, musela by akceptovat podmienky a pravidla niekoho ineho a musela by teda pocuvat inu autoritu... Autoritu decentralizovanej komunity, ktoru si nemoze kupit, podplatit, ovladnut. A to je veeeelky problem, vazeni! Pretoze prichadza o to najhlavnejsie: MOC! Moc nad ludmi, ich peniazmi, majetkom, moc zasiahnut cloveka a zastrasit ho historiou transakcii, armadou kupenych pravnikov, sudcov, policajtov a paragrafmi...
Este stale sa divite, ze sa banky bitcoinu brania? Ved to je ako ked hladnemu psovi beriete jeho kost!

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pekne vysvetlene pro vsechny.
Obliba ...coinu stoupa predevsim pro nestabilitu oficialnich men. Posledni priklad je ceska koruna.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Každý vznik peněz z ničeho je založený na tom, že poklesne směnná hodnota peněz již existujících. Ať jde o dolování ...coinů, úroky z půjček nebo likvidace úspor řízenou inflací. Všechno tohle snižuje hodnotu měn. Ale protože pokles hodnoty měn je v zájmu většiny států (jsou zadlužené), nic se proti tomu nikdy neudělá a na všechno prostě a jednoduše doplatí obyvatelstvo.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Mám radost z toho, kolik lidí je tu v obraze co se peněžního systému jako takového týče:). Vždycky, když jsem tohle někomu říkal, tak na mě valil oči a myslel si, že kecám...čím víc lidí si toho bude vědomo, tím spíš si to nenechají líbit a mohou něco změnit:)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.