Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Čipset Intel H310 se vrátí k 22nm výrobnímu procesu

Tick > Tock > (B)Tack, asi takhle by se dala vyhodnotit aktualni strategie intelu, ja se vlastne ani nedivim kdyz jejich vyrobni linky byly primarne nastavene na hromadnou produkci predrazenych ctyrjader, jakmile prisel RyZEN musi nalepovat vic die(6/8jader) na zaklad pricemz do vyrobnich kapacit konkretne na jejich vykon(efektivitu>produkci) investovali penez minimalne.

Intel je v klestich, 10nm v nedohlednu a z jine strany ho tlaci poptavka kterou nedokaze uspokojit, za to nekdo ve vedeni smoci hlavu, nejpravděpodobněji CEO.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdo ví, jak to ve skutečnosti je. Celé to může být jen šikovná akce PR oddělení, jak navnadit zákazníky a přitom vyšponovat ceny. Vše jsou to jen spekulace. Pokud má Intel skutečně potíže s výrobou, čemuž nevěřím ani za mák, tak se zde jasně ukazuje jak to dopadá, když monopolní výrobce utne všem ostatním i těch pár kousnutí z toho velkého koláče. Vzpomínáte si jak Intel potichu odrovnal všechny alternativní výrobce čipsetů (VIA, Nvidia, SiS, Ali)? Do té doby si bylo možné vybrat MB s libovolným čipsetem a že tam byly velké cenové rozdíly nemusím ani zdůrazňovat. Teď si může Intel diktovat ceny a klidně prodává fosilní, přeznačený čip Z370 (Z270) za 50,- US$.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tomu Z370 jsem se dost smal. Je to jako jediny obvod uvedeny v datasheetu k 2xx chipsetum, takze je to v podstate Z270 s jinak naflashovanym fuses (PCI PID u jednoho subsystemu):
"Intel® 200 (including X299) and Intel® Z370 Series Chipset Families
Platform Controller Hub (PCH)"
https://www.intel.com/content/dam/www/public/us/en/documents/datasheets/...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Intel - sponsors of yesterday. Čekám na nějaký socket co zvládne DDR2, tak se k tomu snad dopracuje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jmenoval se LGA775 a byl tu s námi už před deseti lety. Otoč si kalendář a přenastav budík ;)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Intel nemusí dělat vůbec nic, je v zisku a prodeje má velmi dobré.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.