Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Co jednou zaznamená Amazon Alexa, zůstane navždy uloženo u výrobců

Alexa, ... what's the weather, set timer, what's the news, play Spotify.
Jo to jsou přesně ty tajné informace co by neměly být skladovány navěky. Někdo by mohl říct, no jo ale na základě nahrávek lze syntetizovat uživatelův hlas. V tom případě je pak ale snadnější rozmlátit mu hnáty kladivem a okrást ho postaru.
Proč je článek napsán tak skandálním stylem?

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

jak to chapu ja, tak nahrava uplne VSE. ne jen to za klicovym slovem Alexa. takze jestli si treba mluvis pro sebe nekdy, tak hodne stesti s tou svou ignoraci na soukromi, nedej boze pokud se s nekym budes bavit o cemkoliv

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vše asi neukládá, ale poslouchá vše (jinak nemůže detekovat slovo "Alexa"). U tak složitého systému to ale výjde na stejno. Je jen otázkou času, než nějaké útočník najde nějakou "out of bounds read" slabinu, nebo než někdo udělá chybu v aktualizaci. Ani bych se nedivil, kdyby tam už měli nějaký "trojský brouk", který *omylem* ukládá co nemá.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Amazon Alexa je vynikajici. Mam informaci pres jednoho znameho, co zije v USA, ze se pres zaznam "odposlechu" uz objasnila i vrazda. Myslim, ze pro bezpecnost lidi je to dalsi krok.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

dalsi krok k Orwellovskymu svetu. diky nechci. myslim ze ta vrazda by se stejne objasnila i bez toho aby mel kazdy pristup ke vsemu co bylo kdy receno kymkoliv a to navzdy

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Prave to nemohli vyresit, meli podezreleho, ale neslo mu nic dokazat, nastesti zaznam z Alexy byl dostatecne prukazny.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

smutné někoho beztrestně zabít bude těžší a těžší :(

ale má to i druhou stranu mice, aby jsme se náhodou nedostali do bodu, kdy tě potrestají za pomluvu souseda(kohokoliv), když na něj budeš doma nadávat ;) (atd.)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

ono je to spis tak, ze nahravky z Alexi byly dostatecne prukazne, ze se uz dal nemuseli snazit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to nebylo spíš tak, že prostě šli postupně od důkazů, které je nejjednodušší získat, a tohle vyšlo.

Otázkou ovšem je, jestli snazší odsouzení nějakého vraha je důvod pro plošné odposlechy obyvatelstva.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kjůtle když už nevládneš češtinou, tak než vydáš článek, aspoň prožeň kontrolou gramatiky: vyjímky ... Ve státech ... dál jsem nehledal.

Kucí, dělá teď vůbec někdo redakční kontrolu? :-(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

neres pravopis a rekni radsi neco k tematu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Alexa a Google translator... v životopise mají uvedeno "titulky pro Netflix" :p

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

existuje tlačítko dole vpravo pod článkem "nahlásit chybu ", aby nebyly diskuse zaplácáné

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne proc nikdy podobna ficura neprekroci muj prah... Doma nic s kamerama a mikrofonama nechci... Staci ze uz to muze delat a asi dela mobil... :( Technika sice pomaha ulehcit zivot, bohuzel ma velmi stinnou stranku veci... S GDPR si firmy vytiraj zadky (je to jen opruz navic) aneb (zjednodusene receno) z Jana Novaka udelame "vzorek xyz" a v tu chvili na nas GDPR neplati... A ze pan Novak je dement kterej u vseho odklapava OK aniz by se snazil precist proc to OK macka, ho absolutne nezajima neb je to preci "zadarmo" :D a sam netusi ze ten (hypoteticky) Viber, whatsup, Garmin atd musi na necem jet (zelezo, system, databaze), neco papa (energie) a nekdo se o to musi starat... A sam ze sveho usudku si musi priznat ze bez toho aby mu nekdo za jeho praci nezaplatil proste prdeli nehne... Ale od jinych to naivne ocekava... A co je hlavni teznou hodnotou tehto programu potazmo projektu? Jakakoliv vyuzitelna informace o "vzorku xyz" a dalsich milionech "vzorku", napr o cem se v prumeru bavi, co delaji, kde se pohybuji a jaky maji treba zdravotni stav (napr chytre hodinky, ty jsou asi nejvetsi zlo aniz by si to nekdo uvedomoval)... Aneb at zije lekarske tajemstvi... :D Platit kartou je skvele, ale banka presne vi, co jim, co delam atd (a ze se tyto informace vyuzivaji mam i potvrzene) a jeste vetsina zdatnejsich a progresivnejsich vzorku jde a sparuje si kartu s applepay nebo google pay aby melo dalsi funkci na svem mobilnim milackovi, ale uz o vasich pohybech na karte nevi jen banka ale i sprostredkovatel :) ..... A zemekoule se porad toci a toci jen lidsky genom je cim dal tim vic a vic blbejsi neb technika mu to ulehcuje... A presne to dopadne, jak to nastinil animak Wall-E ...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jj, je dulezite vsechno nahravat, na kazdeho neco mit, jednou se to hodi. Vsak ono se najde, komu ho udat.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Spíš je to tak, že zatím se prostě všechno nahraje. 99.999% z toho je nepotřebný balast. Ovšem 0,001% lidí se dostanou do manažerských pozicí a na ně se pak jednoduše něco vyhrabe v tom co nahraje Alexa.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Alexa, Siri, Cortana... nova generacia BIG BROTHER ... eeeeh vlastne SISTER :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

... ne ne ne, to bude BIG Daddy! ☺️

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"a to prozatím nedošlo k žádnému úniku dat." - A jak to vite?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.