Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Computex 2010: Budoucnost je ARM, říká jeho prezident

A M$ uleti vcely ;-))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

všechna zařízení budou směřovat k větší mobilitě.Postupně zmizí bedny které jsou vetšinou někde u stolu na zemi ve změti kabelů.Taky myslím že ARM jde správnou cestou menší spotřeby a slušného výkonu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je proste jen dusledek toho, ze beznej smrtelnik potrebuje s pocitacem (libovolnyho tvaru a velikosti) delat jen omezenou mnozinu operaci a ty ve vetsine pripadu dokaze delat i slabouckej procesurek s akceleraci na par specialit.

Pan reditel umyslne zapomnel na tech 50 milionu serveru s x jadrama, ktery budou pro vsechny ty jeho lightweight krabicky delat drevorubeckou praci a uchovavat data.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pan ředitel bude chtít ukousnout co nejvetší kus koláče koncových uživatelů.Tu dřinu servrů stejně přenechá AMD a Intelu.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

No možná že nezapomněl a právě i na ty servery se v budoucnu zaměří. Teda já si myslím, že tomu tak bude rozhodně. Nakonec snaha snižovat spotřebu velkých serverů tu je vidět už dnes. Intel se na servery taky snaží dostat Atom. ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Niekde som cital, ze to uz zacalo. Tusim google ci kto, testuje server s arm procesormi.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych rekl, ze jde v prvni rade o efektivitu nez z ceho to je poskladane. Pokud budou x86 procesory dosahovat vyssi efektivity ((vyrobni cena + provoz)/vykon), nikdo je ARMama nahrazovat nebude.

Mam vsak podezreni vyssi efektivity ARMu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dokud bude takovy binec v souborovych formatech a nenazrane aplikace, na nejaky maly a hlavne prijatelne rychly ARM pocitac zapomen.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

palec hore izakovi a 5 hviezdiciek clanku :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono jestli nemá ten pán v jistém ohledu pravdu. Proč by nemohly být v budoucnu i desktopy a servery osazeny takovými ARM RISC CPU, když to bude umět dát výkon srovnatelný s x86 při znatelně nižší spotřebě energie. Ono to určitě bude chtít tu starou x86 architekturu nahradit do budoucna něčím efektivnějším.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jakou starou neefektivní x86 architekturu? Procesory už dávno nestaví na původním x86 konceptu - x86 kompatibilitě je věnováno jen několik jednotek procent z plochy jádra procesoru a náhrada nebo vynechání těchto pár procent křemíku s výkonem ani efektivitou samozřejmě nemůže nijak citelně pohnout.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz. Neni tim co zere na CPU nejvic proudu cache? x86 architektura je sice strasna, ale moderni CPU Intelu a AMD ji stejne emuluji takze ten overhead neni tak velky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ona totiz dnes cache take zabira znacnou cast CPU, tudiz bude pravdepodobne i dost zrat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Konkurence by neskodila, nicmene jsem zvedavy, jak to bude s SW podporou ze strany vyvojaru a jak budou lide ochotni "presedlat" na jinou aplikaci, kdyz treba jejich oblibeny program nepojede na zarizeni zalozenem na ARM (lide jsou pohodlni a neradi experimentuji, takze bych to videl spise tak, ze zustanou u puvodni platformy). Dalsi je vykon - budou stacit treba na hry? A budou chtit herni studia vyvijet hry pro dalsi platformu? To jsou pro ne dalsi penize. A take financni stranka veci - kupujici se asi bude rozmyslet, jestli k tomu notasu, ktery stejne ma (bude mit) pro praci a prilezitostne hrani, si jeste za dalsi penize poridi zarizeni, ktere je sice mensi, ale nic moc s nim nepujde delat. Samozrejme, pokud nekomu jde jen o to se pripojit na net, kouknout na video nebo pustit hudbu, tam je to sumafuk, co takovy pristrojek pohani.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na hry nepotrebuje PC, stačí mu konzola. Takže v konečnom dôsledku doma ani silné PC pokiaľ nebudete strihať video vo veľkom, či "hrať sa v AutoCade, 3DStudiu a podobne, nebudete potrebovať.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takový ARM notebook by se mi líbil, ale jsem zvědav, jestli se jim podaří do ARM narvat celou instrukční řadu z dnešních x86 to je dost nepravděpodobné. A i kdyby, kolik z nás čeká na mobil s Tegrou od Nvidie a kde nic tu nic. Až uvidím, tak uvěřím....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.