Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Creative má opět problémy se zvukovými kartami

Proč mě to vůbec nepřekvapuje? Creative a její problémy jsou známou historkou a snad každý uživatel jejich zvukovek má nějakou tu "hezkou" zkušenost s jejich ovladači. A NVIDIA? Pokud mají podobně bezproblémovou implementaci PCI, jako měli u nForce 2, není se vůbec čemu divit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neznám větší ku... než creative. Koupil jsem SBlive 5.1 OEM a myslel si kdoví co nemám a jak to bude úžesně kompatibilní. Vůbec to nechtělo vzít driver z CD, ani po opakované výměně instalačního cd z obchodu. Nakonec to vyřešil nějakej klon driverů (SHS). Na supportu se se mnou nikdo nebavil - že je to OEM. Prodejce mi tvrdilk dyž jsem kartu reklamoval, že v jeho compu vše chodí. (měl jsem doma asus s chipsetem I845 - žádnej shit). OEM byl prostě jinej model (v čísle označení) a creativ záměrně k němu dodával jiné drivery tak, aby originální byly s touto kartou nekompatibilní (zjištěno z diskusí na forech). Příště kupuju jen retail, abych jim to mohl votřískat vo hlavu. (BTW když se kouknete na eshopy, tak tam maj u některých modelů jen OEM a často to tam navíc ani nepíšou)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nojo. Creative, problemy s hw a jeji support. Na Audigy 1 nefunguje poradne OpenAL, blue scream of death (silene zvuky a prazdna BS) na mnoha ruznych konfiguracich (Audigy 1-2), v kombinaci se sitovkou 3Com na stejnem IRQ smazani ID z EEPROM zvukovky a jeji nasledna nefunkcnost (C. problem dlouho popirala a pak karty menila za stejne, kdy se problem opakoval tak dlouho nez vyprsela zaruka), ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co je na X-FI vlastne ten cernej bobik v rohu ? Co se pod nim ukryva ?
 
Jinak monohem zajimavejsi nez X-FI v zakladnim modelu 2x drazsi je to, ze se dnes da koupit nova Audigy 2 ZS za 1500 (s dani!). Sice od oem HP, ale HP dokonce drzi zaruku 36 mesicu a je to model SB0350.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta OEM Live! byla s označením 4830? Hrozné problémy s ní byly ale hlavně v novějších OS, ale zase na druhou stranu v XP pro ni přímo jsou funkční ovladače (při čisté instalaci). Totální zmizení zvukových funkcí mě ale jednou dohnalo k reinstalaci celých WXP. Nepomohlo mi žádné čištění, ani v registrech jsem nebyl schopen nic objevit. Divím se, že když na podporu kašlou, tak si na vlastních fórech nechají dotazy na tento typ, které jim moc velkou reklamu nedělají. Druhá z bazaru byla už Audigy 1, na ní zvuk chodí zatím bez problémů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Model si napamatuji, ale dohledal bych ho. Je to možný - byl to docela propíranej model na všech fórech včetně těch u creativů. Vyřešily to definitivně skutečně až XP s nativním ovladačem, kterýmu je jedno, jestli to je nebo neni OEM. (měnit OS kvůli zvukovce?) Stále ji v počítači mám, ale dlouho jsem ji chtěl někomu z creativu zaseknout do hlavy. Shánim novou a na creativ nemám dost odvahy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

X-Fi prozatím existuje pouze v retail verzi. Sám provozuju X-Fi XtremeMusic už měsíc bez jediného problému (protože mám čipset 865PE:-). Myslím že na to co tahle zvukovka umí není 3400 s DPH zase tak moc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono obecně na Creativech sou problémy, třeba se jim odpalujou epromky takže je pak karta v továrním nastavení a originál ovladače na ní nedostanete, jědině alternativu typu kx atd... dnes už je to známější věc, ale dříve byl problém tohle se dovědět, dokonce na creativackym foru se o tom hodně psalo, než to začali hoši v creativ pročišťovat.
Tohle dřív vědět tak si zatim sice plně funkční ale asi časovanou bombu Audigy 2 nekoupim

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No :-) že mě to vůbec nepřekvapuje .. CreativeLabs, skvělý to výrobce úžasných zvukovek :)) měl sem Live, pak Audigy2 .. a pokaždé nějaké to překvápko ... hlavně specifikace vs. realita (hlavně omezení) klasika .. pak přesedlal na EgoSys, takový low-end ale chodivej a hrající, žádné tuny balastu v registrech a na HDD a la Creative, ovladač snad ani ne 1MB.. a dnes... RME .. pravda, herní zvukovka to není :) nicméně ani na ty hry bych snad raděj Creative nevolil ... raději něco od např. M-Audia

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak, panove? Jedu na ni asi mesic a uplne bez problemu! Zvuk jak vino! Oproti SB Live! je to teda poznat... Basy jsou daleko presnejsi atd... atd...  :-)  Kdybych se dnes zase rozhodoval, tak jedine X-fi.postamble();

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli ty nejseš od creativu "ostřejší base".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

djmark48: M-Audio? A kde se dají sehnat?? Mé oblíbené e-shopy znají pouze Creative :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja mel SB 16Pro, SB AWE 64 GOLD, pak nevim jakeho SB, ted mam Audigy a vsechny slapaly bez jedineho problemu. Vetsinou v kombinaci s AMD chipsetem VIA, ted mam nForce4. bez zakusu, problemu s ovladaci... asi jsem stastny clovek. CZus.H.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Krozyk:
Audio hardware zasadne nekupovat v "oblubenych" e-shopoch, tam sa da kupit len zvukovy smejd ;-) (hehehe, teda aspon pre moje usi). Kupuj napriklad u www.disk.cz ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Krozyk:
www.intelliware.cz
www.disk.cz
www.incompmusic.cz
a je jich jeste par dalsich.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Eagle: NForce4 ma prave mizernu implementaciu PCI arbitra.. vysoke latencie, prejavuje sa aj pri high-end audio kartach (RME apod.), zaujimave je, ze NForce3 ani NForce 4 Pro taky problem nemaju.. udajne je to problem samotneho chipsetu, neda sa to opravit BIOS fixom, Nvidia je o tom ticho. Podla vsetkeho je problem je PCIe to PCI bridge..
 
http://www.nforcershq.com/forum/nforce4-poor-pci-firewire-audio-performa...
 
To samozrejme nic nemeni na skutocnosti, ze Creative nie je prave vzorom v driveroch a supporte ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mohu jen potvrdit priserne zkusenosti z Creative vyrobky. Kdysi sem myslel ze je to znacka, tak sem od nich koupil grafiku, zvukovku i repraky. Se vsim byly jen obrovsky problemy - v repracich zacalo hucet. Z grafiky upadl behem prenasi chladic (byl tam jen jaksi mizerne prilepeny), navic grafika nejde pouzivat se standardimy ovladaci od nvidie pricemz Creative aktualnejsi verzi svych nevydal. Zvukovka po te co sem pridal do pocitace sitovku odesla (chyba eeprom) a Creative se na me vykaslal protoze to bylo ctrnact dni po zaruce. Technicka podpora je hrozna - mas OEM nebo bundle? - tak se s vami nebudou vubec bavit. Odmitaj opravit softwarove chybu EEPROM v ovladacich protoze "by to byl nestandardni zpusob jejich programovani", pritom s kx ovladaci zvukovky s eeprom chybou jedou. Priserna latence, mizerna podpora standardu (teprve ted to ma ASIO, kde je GSIF?). Nejde updatovat firmware zvukovky protoze je to zablokovane. A par hudebniku co znam rikaji ze kvalita zvuku u Creative je hrozna.
 
Zkusil bych spis treba neco od M-audio (http://www.m-audio.com). Zatim mam od nich jen reproduktory (LX4 5.1), ale jsem velice spokojeny.
 
Krozyk: http://www.audiotek.cz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud chcete dobrou levnou zvukovku, tak se podívejte na Hercules Fortissimo 4. Má to jenom o chlup horší parametry než m-audio revolution, ale pořád plná podpora 24/192, nahrávání až 24/96 a plná podpora ASIO2 atd.. Stojí to cca 1500Kč i s daní. Creative si může koupit jenom blázen s mozkem vymytým reklamou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Krasa to tu cist ;) Ac nemam Creative nijak rad tak jsem mel od nich karty SB Pro, SB 16, SB AWE32, Live! Player, SB Live! 5.1 rev1 a SB Live! 5.1 rev2. Nikdy ani s jednou zadnej problem. Nikdy jsem nepocitil zname problemy s ovladaci do XP atp. Nutno podotknout ze jsem take nikdy nemel AMD tedy s tim spojene neintel chipsety, radice,... Na cistych Intel platfomach se znackovymi deskami Asus a Abit to proste jede jak ma.

A neda mi to nez opet reagovat vsem tem, kteri uz ani nevedi jak hure by Creative karty nazvali a X-Fi se ted naramne hodi pro kritiku. Prosim uvedomte si k cemu ta karta je urcena, paklize ji hodnotite. Vy snad znate treba tak super mobil ktery vyhovi (chytre slecny prominou) blondynam svou jednoduchosti, zaroven sturalum jako jsme my, kteri chteji prvni posledni, rychle, kvalitne a hned a zaroven profesionalum, kteri potrebuji treba vyuzivat zabudovany modem pro obrovske zateze posilani sms? Ja tedy neznam. A stejne to je se vsim ostatnim, tedy i se zvukovymi kartami. X-Fi, stejne jako jine kary od Creative, jsou karty urcene pro bezne uzivatele a predevsim hrace. Bezni uzivatele dostanou solidni zvuk s mnozstvim efektu a snadnym ovladanim, podporu pro vicekanalovy zvuk a domaci video v podobe DVD. Hraci dostanou vnitri pamet pro cache samplu, obrovsky vykon pro efekty a resample, podporu pro herni technologie (EAX, OpenAL,..) a zcela jiste nejvetsi podporu ve hrach samotnych. Zadna jina zvukova karta toto nenabizi.

Pokud nekdo na Creative nadava a ohani se napr. firmou M-Audio, pak verim ze pro to ma duvod, ale srovnavat tyto produkty je jako celky nemozne. Jsem profesional, potrebuji nahravat, mixovat, masterovat, mam na to take potrebnou ostatni aparaturu atd., pak si asi zvolim potrebny HW (M-Audio, PowerCore,..), ktery toto umi dobre, ma na to uzpusobene ovladace (ASIO,..) a mnou pozadovane hudebni parametry (THD, utlum, citlivost, latenci,..). Nicmene Half-Life2 si nezahraju ve vicekanalovem zvuku a za pouziti EAX technologie.
Jsem bezny uzivatel co jen stezi ma ve svem malem panelakovem byte velmi kvalitni aparaturu vedle pocitace a co ma trvale zaplnene vsechny vstupy do karty, ale chce si pustit film a zahrat sem tam neco ale v pekne kvalite, s efekty a pekne s 5.1 zvukem a neresit, ze mi to hra nepodporuje. Pro takoveho cloveka je jasna volba Creative.

Az M-Audio (ci nekdo jiny teto kategorie) udela takovou kartu, ktera bude opravdu pokryvat i tento (chte nechte) dnes nejvyuzivanejsi segment trhu, ktera si zachova sve skvele parametry dnesnich m-audio karet a prida k nim nejnovejsi hracske technologie a moznost realtime efektu, pak to bude jiste skvele a verim ze tim vedeni Creative pripravi opravdu horke chvilky, ale ted tu nic konkurence schopneho, co by mohlo nahradit soucasne X-Fi Creative karty tak, aby to dnesnim potencialnim kupcum v tomto segmentu vyhovovalo, neni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Leda kulový. kdybys četl od začátlku tak já taky jinej chipset než intel a desku než asus nekupuju.
A kulový ten šunt jsem rozchodil až po spoustě reklamací s jinejma driverama.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepochopil jsi to zcela. Nemel jsi nahodou ten OEM sunt? Rekl bych ze to jsem presne z tvych prispevku pochopil. Tim ze jsem se zminil o znackovych deskach, chipsetech a dalsich vecech jsem presne mel na mysli ze koupit OEM bundle verzi je hodne spatne obecne. Nejen u zvukove karty a uz vubec ne jen u Creative. Situace u Creativu byla o to horsi ze si nekdo jako Dell usmyslel ze pro jeho kompy bude delat vlastni variantu pouze s osazenim Creative. A tim to uz cele zacalo. Jine D/A prevodniky, trosku upraveny cip atd. Takovejch variant bylo vice. Jednu z nich patrne mas ty a verim, ze to je opravdu problemova karta. Pak to uz nemuze Creative grantovat. Jejich blbost byla tohle Dellu povolit a tudis sami sobe uskodit na povesti. Pokud kupujes Asus desky, pak vrele doporucuju si priplatit za ciste retail original verze i dalsich komponent. To same totiz plati pro graficke karty. Znam jich radu, ktere jsou neskutecne problemove, byt maji osazeni jako jine drazsi znackove retailove.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky všem za spoustu tipů :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.