Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Desky Gigabyte Z490 budou podporovat PCIe 4.0. Ale s jakým procesorem?

Je zajímavé, jak je problematická implementace PCIe 4.0. AMD to zvládlo na první dobrou, ale Intel i ASMedia s tím mají zjevně celkem problémy...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na prvni dobrou? nemusime pro priklad chodit daleko, google je toho plnej:

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/dcthcn/pcie_40_stability_issue/

Jde o CPU-GPU v spojeni Gen4. Pri Gen3 to chodi.. takze zadna asmedia tam neni, jenom AMD-AMD. A vyrobce desky.. jednoduse Intel nestoji o to, aby fungovalo neco polovicate - protoze jak vidite, nikoho nenapadne vinit "pasivni" desku, kus kabelu.. ale na "vine" bude vyrobce gpu/cpu. Tak to holt chodi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, hned další příspěvek v té diskuzi je o tom, že pomohla aktualizace ovladačů GK, takže v tom možná bude PCIe 4 nevinně. AMD ho koneckonců nasadilo i do serverů, takže si bude stabilitou asi jisté, tam jsou zákazníci na chyby háklivější...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Navrh serverove desky se diametralne lisi od spotrebky - uz jenom tim, ze se tam nemusi setrit na poctu vrstev a je to videt i na cene.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On problém Intelu ale asi nebude v základních deskách - sami výrobci říkají, že jsou na PCIe 4 připraveny, ale v chipsetu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokiaľ je v technickej špecifikácii základnej dosky uvedená podpora PCIe 4, zákazník bude očakávať že to bude aj fungovať. Nejaké nezmysli len o teoretickom fungovaní nech si Intel niekam strčí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Falesne lakadlo na nesplnitelnou ficuru...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.