Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k DirectX 12 se šíří rekordně rychle, propagační video už je „zcenzurované“

a s Vulkanom to vyzera ako?
lebo to: DX12=W10, je fakt naprd

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

Ja vim jedno:

100% AMD CGN(Radeon HD 7700+ a dal.) > 100% api Mantle"/=DirectX12/"Vulkan support
100% NVIDIA newest Maxwell GPUs > 0% api Mantle"/=DirectX12/"Vulkan support

Ziadne Asynchronne shadere, ziadna DX12 slava, Made by NVIDIA.

Co se tyce api DirectX 12 a nutne verze OS od Microsoftu, zatim to vypada jenom na 10 SHIT.

Je usmevne ze kdyby AMD samo nesralo to setkavani na DirectX 11 a nevytvorila alternativu jmenem Mantle, zadne a posrane DirectX 12 by se z vejca nevykuchalo...

Jeste dobre ze je tu Vulkan, lepsi, vykonnejsi a multiplatformne rozsiritelnejsi pro OS Windows Vista a dal.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

K cemu je multiplatformnost, kdyz ty platformy tvori sotva par procent trhu?

Sony PS4 + Microsoft XBOX One = 80% herniho trhu pokud jde o zisky z prodeje her.

Tam se Vulkan jen tak prosadit nepodari, zbyvaji PC s 90% Windows. Jedina sance je tak u Windows 7/8 a tech zbyvajicich 10% PC trhu co hraji na OS X, Linuxech, a dalsich OS.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Par procent trhu ? A ty mobily a tablety, z kterejch je microsoft uz roky podelanej a marne se snazi zastavit svuj rychle klesajici podil, jsou co ? Lidi na tom hrajou ve velkym a tech zarizeni je v obehu nekolikanasobne vic nez dela ten tvuj ps s xboxem a hernima pc dohromady ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Co má prosím mobil společného s hrama na xbox nebo pc?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nikoli mobil, alebrž chytrý telefon, čili, mimo jiné, přenosná herní konzole, na kterou se i tvůrci her pro Xbox, PS (v budoucnu Nintendo NX) a PC zaměřují. Minimálně se snaží aby jejich enginem bylo možné tyto všechny platformy pokrýt s co nejmenším úsilím.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

"a s Vulkanom to vyzera ako?
lebo to: DX12=W10, je fakt naprd"

Aktuálně blbě: http://store.steampowered.com/hwsurvey/

Desítky už na Steamu dominují a dále porostou, takže vývojáři pojedou na DX11 a budou přecházet na DX12 - pro Vulcan nemají důvod. Snad kdyby ho začala používat v dev kitech Sony u PS4, ale zase - proč by to dělala? Takže se velké hry dále budou portovat z Xbox One, kde je DX11/12 podle potřeby.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

co je to tam zas zavypatlanej PR obrazek od nvidie? ty uz fakt nevedej na to by nasroubovali u sebe 100%. hlavne ze 0% jejich karet podporuje asynchronni shadery. museli by definovat co u nich znamena DX12 support. myslim ze kterakoliv AMD karta postavena na GCN je s podporou DX12 dal nez vsechny nvidia karty

+1
+44
-1
Je komentář přínosný?

No pokud to nebylo myšleno jako aprílový žertík, pak se nejspíš neporadil nVidia marketing s nVidia inženýrama. A nebo ještě pravděpodobnější verze je ta, že inženýři marketingu řekli, že Asynch.Shadery GeForce neumí, ale marketing řekl NE, to by vypadalo špatně, napíšem 100% pro DX12, když už nám prochází 256bit sběrnice, která nemá 256 bitů na 970, tak proč by neprošlo 100% DX12 :o) Nápis na krabici snese všechno

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

100% DX12 podporuje tím že simuluje.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak samo, ono staci napsat driver na starou tridentku do ISA slotu ktera bude nejak "simulovat" DX12 a je 100% kompatibilni, ale jak to pojede uz je kazdymu sumak (teda nVidii)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud si byl nekdy majitelem Intelu z Core2Duo/Quad generaci kolem 2008-9, tak ty tehdejsi intelacke grafiky na desce podporovali OpenGL a DirectX tak ze 98% veci pocitalo CPU v driveru :) ne nahodou jim tehdy lide z amd / nvidie rikaly deceleratory ;)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

mám ještě noťas (který ač je už dědeček) stále jede, ale pravda je že tomu integrovanýmu "gpu" říkám sám decelerátor, jediná 3d hra co na tom běží v pohodě je CS 1.6 a to je asi tak vše takže můžu potvrdit, opravdu je to spíš decelerátor :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Můžu potvrdit. V mém prvním notebooku byla GMA950, která se hlásila jako DX 9.0c compatible, ale i blbé T&L (tedy jeden z hlavních prvků DX 7) se počítalo na CPU.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

100% DirectX 12 NVIDIA s tim dnes co ma na trhu simuluje k jedinemu, hovnu... AS jednotky chybi a to je podstata api DirectX 12.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jeto prezentace z roku 2014 to ještě nevěděli že to nebude fungovat :D

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Klidek, mozna ze chybicka se vloudila a autor toho slidu prohodil ty procenta, stane se... ;)

Kazdopadne, kdyz koukam na ten seznam her, zda se mi to, nebo znacna cast je "DX12 doplnime mozna / pozdeji / bez XYZ" ? Tzv "DX12 kompatibilni", jinak receno bude to tam pasovat jak klobouk praseti ?

Pokud spocitame jen hry s opravdu "nativni" podporou DX12 v enginu (jakoze to bude i vytuneno na to rozhrani, ne jen kompatibilni), jak dlouhy bude ten seznam ? Cele mi to prijde jako PR spin od MS, a s tim "rekordnim sirenim" to tak zhave asi nebude... tipuji ze dodelat do nejakeho enginu podporu noveho API neni prace na dva patecni vecery :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

V případě DX12 nejsou nativní a nenativní hry. To API je jiné, hra pro něj musí být napsaná / přepsaná. V minulosti se přilepilo pár efektů navíc a dalo se tomu říkat DX n+1. V případě DX12 jde spíš o to, jak rozsáhlou část jeho funkcionality hra využívá a jak dobře implementované to je.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"V případě DX12 nejsou nativní a nenativní hry"

Umm to si asi nevidel prasarny kterych jsou programatori schopni ;) a API lze temer vzdy adaptovat - proste pridas dalsi vrstvu abstrakce ;) z vysledku mozna budou vstavat vlasy hruzou a pojede to na 1/2 fps, ale marketing si odsktrne policko ;)

Kazdopadne tipuji, ze u vydanych nebo temer dokoncenych her nikdo nebude prepisovat engine od piky, jen aby tam mel DX12 - kazdy kdo delal nekdy software vi proc. Takze u tech her s "podporu DX12 doplnime pozdeji patchem" bych se DX12 vyhnul :)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

presne tak. proto ted kdyz se delaji benchmarky prvnich opatchovanych dx12 her a hodnoceni na amd a nvidii, tak tomu stejne clovek nesmi verit. to proste nejsou nativni dx12 hry. to muzou byt az ty, ktery maji engine postaveny primo na dx12, ktery vyuziva potencialu, kvuli kteremu vlastne dx12 a mantle/vulkan vznikl

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Hry su sice uz u mna na chvoste zaujmu, ale zaujimalo by ma:

Slavny DX12 prinasa aj nejake vyrazne viditelne vizualne vyhody, alebo je to cisto optimalizacia na mensiu zataz CPU (tzn. v pripade ked mam silny CPU a priemernu GPU je mi uplne k hovnu - ak neratam trocha usetrenej elektriky)????

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

S ohledem na datum se myslím jedná o (povedený) žertík...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

vis co si myslim, ze to vubec neni aprilovy obrazek, ktery nvidia vypustila s tim aby pobavila. oni to opravdu s tema kecama myslej vazne. nerikam, ze nekdo z diit to sem nedal na pobaveni, ale to, ze PR nvidie je absolutne mimo realitu a ze jim to vetsina lidi i zere, tak to je hola skutecnost

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem na mysli aprílový žertík ze strany redakce Diit.
A právě to, že by onen slajd mohl být i pravý, mě na celé věci pobavilo nejvíce...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pak je na miste otazka jestli nema nVidia April celorocne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mě osobně zajímá jenom jak dopadne BF5, jestli bude DX12, nebo Vulkan nebo snad obojí ... ale když to vyjde tak slibuju že v tom utopím aspoň 1000 hodin ročně :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Bude to uzasny pocit zakaznika NVIDIE az zacnou vychazet nativni DirectX 12 hry a i takovy to majitel graficke karty Geforce Titan Z, 980 Ti a Titan X zjisti ze ma vykon v ni horsi nez vyse 4-lety Radeon HD 7970, klidne to muze byt na zalobu v USA ako v pripade Dieselgate u spolecnosti Volkswagen.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Bude mít stejný pocit jako majitel toho elektroodpadu, který si myslí že si na tom zahraje novou hru.

Nevidím to ale tak černě pro majitele zelených karet. Pokud to nepoběží na zmíněných kartách, tak si to majitel té karty nekoupí a vývojář nebude mít na chleba..

.Scénář ale bude takový že vývojář se bude snažit přežit a na chleba potřebuje, takže 70% zákaznického potenciálu ingorovat nebude, zvlášť, když jsou to zelení fanatici kteří dávají "nehorázné peníze" do podprůměrného HW... Jim tím pádem nevadí dát 1500 za novinku

Oproti tomu tu je tábor červených, který už x tým rokem oprašuje prehistorický HW, chvástá se jak pro lidi s malým rozpočtem jsou tyhle produkty nejlepší a výkon je srovnatelný neli lepší... Červený tábor tedy z logiky věci nemůže obsahovat příliš ochotných dávat 1500 za herní novinku...

Vývojáři musí psát pro zelené, protože červených není tolik a kdo ví zda si ti spořílci vůbec novou hru mohou dovolit koupit.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

To co tady vykládáte je z pohledu NV kontraproduktivní. Pokud se budou psát hry tak aby jely co nejlépe na kartách NV. Nemají majitelé ani ten nejmenší důvod si kupovat novou. Vývojáři přece nebudou ignorovat 70% trhu. Ještě jednou si to co jste napsal po sobě přečtěte a pochopíte jak si protiřečíte. Všechny firmy na světě co něco produkují se snaží přesvědčit své odběratele že ten produkt co si u nich koupily je dnes již zastaralý a měly by si koupit nový. V případě NV by to ale znamenalo tlačit podporu pro nové karty jak to jen jde aby ukázala co všechno nového umí a jak tím drtí předešlou generaci.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Čo tak sa na to pozrieť realisticky a nie cez NVIDIA hate okuliare? Či používaš nejaké AMD dream okuliare? Každopádne si prečítaj aspoň tento článok:

http://wccftech.com/async-compute-boosted-hitmans-performance-510-amd-ca...

V podstate nehrozí scenár že by sa terajšie špičkové GPU prepadali až k 4 rokom starým AMD grafikám. A je tak isto naivné si myslieť, že 4 roky staré AMD grafiky majú rovnakú podporu AS ako terajšie Fury, ktoré sa dostávajú nad GTX 980 Ti iba v určitých scenároch a aj to iba s minimálnym náskokom. BTW akurát som si pozeral obsah novej knihy od Franka Lunu k DX12:

http://www.d3dcoder.net/d3d12.htm

Všimni si, na čom programoval demá k jednotlivým kapitolám:

"The demos in this book were tested on a Geforce GTX 760."

Zrejme to s AS nebude až také horúce ako to prezentuje AMD. Povedal by som, že zatiaľčo si ty a tebe podobní imúnny voči NVIDIA marketingu, tak AMD papáte všetko čo vám predloží. BTW mám predchádzajúcu knihu od pána Lunu o DX11, ktorá jke špičková. To len keby si sa náhodou z podstaty svojej nenávisti rozhodol spochybňovať autora za to, že nepracuje s AMD grafikou, ale s tou strašnou NVIDIou, ktorá vo všetkom zaostáva, má iba marketing a ktorú si kupujú iba hlupáci. Nepripadajú ti tieto myšlienky tak trochu detinské? Strašne rád by som vedel aké sú tvoje vedomosti o DX12 a AS.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A co jako má být? Programovat můžete i na 10 let staré plečce. Testovat to ale musíte na hardware který to zvládne a hlavně na více konfiguracích aby jste našel hrdla v kódu a tedy plynulosti hry.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

No keby boli AS také dôležité alebo ich NVIDIA nepodporovala, pochybujem, že by bol použitý jej HW. Ja netvrdím, že podpora AS na HW úrovni nie je výhodou, ale nie je to taká modla ako to fandovia AMD považujú. Ale je mi jasné, že to čo podporuje AMD a NVIDIA nie (v tomto prípade aspoň nie keď je použitý rendering), je to najdôležitejšie čo musí byť. Aspoň tak to píše človek na ktorého som reagoval. Pričom samotní vývojári aspoň podľa odkazu, ktorý som uviedol, toto nadšenie nezdieľajú.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

No keby boli AS také dôležité alebo ich NVIDIA nepodporovala, pochybujem, že by bol použitý jej HW. Chlape když budu psát kód jakéhokoli softu na PC kde je GK NV a nebo AMD tak to něco vypovídá? Tak nevím zda jste tak hloupí a nebo jen demagog. Která finesa v DX či OpenGL za posledních 7-8 let je natolik důležitá že by jste se bez ní ve hrách neobešel? Kde je pak ale vývoj Kdyby záleželo na NV tak tu máme GK s GDDR 3 a plácáme se na DX 9.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tak keď ja som demagóg potom neviem čo je toto:

"Kde je pak ale vývoj Kdyby záleželo na NV tak tu máme GK s GDDR 3 a plácáme se na DX 9"

Väčšiu hovadinu som už dávno nepočul. Čo keby ste sledovali aj NVIDIu a jej aktivity nielen AMD? AMD naozaj nie je pupok tohto sveta a jediná firma čo posúva vývoj dopredu.

"Chlape když budu psát kód jakéhokoli softu na PC kde je GK NV a nebo AMD tak to něco vypovídá?"

Nie nevypovedá. Alebo asi toľko ako dávať AS piedestál toho čo určuje ktorý HW je lepší (ako sa tvári kolega na ktorého som reagoval). Obe firmy AS podporujú a tiež si myslím, že nikto nemôže spochybňovať, že je implementácia od AMD lepšia. To ale nerobí z NV nejakú menejcennú firmu. AMD aj NVIDIA sú ale čo sa týka HW úplne rovnocenné firmy. Kto si myslí opak je naivný. Škoda pre AMD je, že sa neskoro zobudili na poli SW. A je dosť možné, že doplatili práve na to (myslím stratu podielu na trhu, ale kľudfne sa môžete vyhovárať na marketing keď chcete). NVIDIA SW podporu svojho HW rieši už dlhé roky. A teraz nehovorím o ovládačoch ale SW, ktorý slúži ako prídavná hodnota k jej HW. Berte to ako chcete. Ja som fanúšik progresu v počítačovej grafike a v tomto smere urobila NVIDIA obrovský kus práce (PhysX, Gameworks, Flex). Na poli computingu ani nehovorím (CUDA). To, že sa konečne pridalo aj AMD (Mantle, AdaptiveSync) je super a som za to rád. A nebudem sa tváriť ak keby bolo AMD 100 rokov za opicami. Naozaj nechápem ľudí, čo vidia iba jednu z 2 rovnocenných firiem.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Slovenský bratře, to je jen tvůj názor, nikoliv fakta podle kterých se budou tyto společnosti řídit.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Sú to fakty presne také, aké prezentujú ostatní v celej diskusii (teda iba názory ako píšeš). Nikto z nás nerobí v AMD ani NVIDIi a nikto z nás v skutočnosti nepozná pozadie tohto biznisu. Vidíme iba výsledky, ktoré sa nám môžu aj nemusia páčiť. Ja osobne sa sústredím na pokrok a ten prinášajú obe firmy. Nevidím dôvod roznášať či viesť nenávistné reči proti žiadnej z nich.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

nenávist schytává ten kdo nejedná fér.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To nie je vždy pravda. Ľudia si totiž skutočnosť vykladajú rôzne na základe ich skúseností a vedomostí z danej oblasti. No a tu sa vyskytuje enormné množstvo ľudí čo nevedia o počítačovej grafike absolútne nič, ale majú také ego, že na 100% vedia napríklad čo je a čo nie je optimalizované pričom ani o programovaní nič nevedia. A nemajú ani základnú predstavu o zložitosti efektov či postupov, ktoré tak vehementne hodnotia. Potom je veľmi jednoduché si pre seba obhájiť, že je niečo zlé aj keď to tak byť nemusí. A väčšinou ani nebýva.
Stačí si zobrať obdobné postupy oboch firiem, ktoré ľudia hodnotia rôzne. Keď si AMD držalo rok a pol Mantle, bolo to v poriadku. Potom ho podstúpila Khronosu a na jeho základe a myšlienkach bol vybudovaný Vulkán. Keď si NVIDIA vyvinula a podržala Gameworks knižnicu, tak to bolo najväčšie zlo aké mohlo byť. A nemení na tom nič ani to, že sa postupne zdrojové kódy rôznych častí tejto knižnice uvoľňujú. Rovnako to bolo aj s PhysXom. Odrazu je jedno či si niekto zdrojové kódy necháva alebo nie. U NVIDIi je proste všetko zle. Bez ohľadu na to čo robí.
Potom sú tu ďalšie aspekty. A to že niektorí ľudia sledujú iba aktivity jednej firmy a o druhej nevedia nič. A potom ešte sebavedomo roznášajú fámy, že tá druhá firma nič nerobí. A že keby bolo iba na ňu, tak ešte máme DX9. Toto proste nemá nič s tým, že niekto sa nechová fér.
Ľudia si proste svoju nenávisť vytvárajú samy. Bez ohľadu na fakty pretože o nich to nie je. To by museli aspoň niečo vedieť o problematike, ktorú tak sebavedomo kritizujú a o ktorej si myslia, že je zlá.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Lidi proste nemaji radi monopoly kteri se zaroven chovaji arogantne. Kdyby AMD bylo na pozici NV (velikosti a financne) a chovalo se stejne prasacky tak bude na ne vetsina nadavat stejne tak jako ted na NV

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Keby sa nadávalo iba na skutočné prešľapy a problémy tak nepoviem nič. Bohužiaľ sa nadáva na všetko a len sa hľadajú dôvody na ohovorenie hocičoho aj keď to je úplne inak.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A dokážš přijmout i jednoduché důvody jako jsou například to že stávající karty nVidia které jsou dražší a neumí AS ? Nestačí tento důvod k tomu aby lidé mohli na nVidii nadávat?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To je jeden z opodstatnených príkladov kedy sa to dá pochopiť. Aj keď to s AS nie je také horúce a ak to správne chápem, NVIDIA karty AS zvládajú ak sa jedna čiste o úlohy pre compute shader-e. Ak sa do toho pripletie rendering, už musí ísť fronta príkazov sekvenčne. Čo ale hráčov zaujímať nemusí. Je to proste o rozhodnutí NVIDIe a aj podľa mňa je určite lepšie robustnejšie riešenie aké má AMD. To má teraz výhodu, ktorá ale nie je až taká veľká ako sa zo začiatku hovorilo. Aspoň nie podľa vývojárov Hitmana. Ale odpoveď na tvoju otázku znie áno. Je to dôvod. Bude okolo toho podobná polemika ako bola kedysi kvôli teselácii, kde zasa mala robustnejšie riešenie NVIDIA.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

máš nějaký test? Co když hra která podporuje AS pojede na nvidii na 23snímkách za vteřinu ?
Protože ony hry z dnešní doby a třeba za rok budou propastné. teď ti každej radí 4GbVRAM stačí, ale za takový dva roky nemusí stačit ani dnešních 8GbVRAM. Ty mi svým příspěvkem rozdíl mezí AMD a nVidií bratru cca 10.000,-Kč nezaplatíš.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

V hornom príspevku som dal odkaz na vyjadrenie vývojárov Hitmana, ktorí tvrdia, že na AS získali 5-10% výkonu. A je značne nepravdepodobné, že AMD grafiky budú na tom výkonovo podobne ako konkurenčné o 10000 KČ drahšie.

"teď ti každej radí 4GbVRAM stačí, ale za takový dva roky nemusí stačit ani dnešních 8GbVRAM"

Za 2 roky budú všetky aktuálne grafiky zrelé na výmenu. Aj tie od AMD.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A ešte k tomuto:

"Protože ony hry z dnešní doby a třeba za rok budou propastné."

Nikto z nás nevie aké hry za rok budú. Ale keďže sa začali vyvíjať tak rok dozadu (vývoj väčšej hry trvá 2 až 3 roky), predpokladám, že budú rovnaké ako dnes. A do toho hrá aj to, že väčšina hier sa primárne robí na konzole. A podľa toho koľko tie konzole zvládnu, tieto hry aj vyzerajú. Neviem o tom, že by sa v tomto smere malo za rok niečo zmeniť.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mna najviac mrzia na AMD (gpu), ze su schopni vytvorit potencialne revolucny `plnotucny` hardware,
ale ten je castokrat nejak slabo poladeny a vykony v praxi nekoresponduju s vykonmi teoretickymi...

Takisto AMD ma vo vseobecnosti odflaknutejsie ovladace s viac chybami (nehovorim o hrach, ale o vseobecnych chybach) - nvidia si zda sa dava zalezat viac...

Takisto co sa tyka AS a celeho DX12 - tak mi to pripada (minimalne teraz) len ako nejake `porovnavanie pindikov na hajzlikoch`,
--> pre uzivatela su realne ovela zaujimavejsie take zazraky ako bolo vyladenie keplera na maxwell pri rovnakom procese realny vykon siel radikalne hore a zaroven spotreba dole!!!

Kedze som upgradoval 650Ti na 750Ti tak som bol skepticky - kupoval som papierovo slabsi upgrade a clovek uz defaultne neveri roznym `....narast AZ XXX`...
No ten GPU napriek tomu ze bol papierovo slabsi tak pri 2/3 spotreby bol skutocne realne vyrazne rychlejsi!!!!

K AMD by som mal jedinu radu/prosbu --> nech si daju viac zalezat na SW! Tiez sa mi viac paci situacia, ked mam ako spotrebitel moznost vyberat z viac moznosti... ;o)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To prirovnani skutecne sedi, protoze Diselgate je pouze o tom, ze jeden jediny udaj z nekolika desitek nesplnuje ekologicke normy. Je z toho hodne povyku kvuli technicky naprosto nepodstatne zalezitosti.

Samozrejmne se najde par jedincu kteri zacnou hlasite pokrikovat jaky je vyrobce podvodnik a ze jeho vyrobkum uz neveri, nicmene naprostou vetsinu lidi to nijak nevzrusuje, protoze na funkci vyrobku se to nijak neprojevuje. Navic je mozne koupit par aut od VW za opravdu dobre ceny.

To same DX 12 - Nvidia nepodporuje asynchronni shadery - UAAAAAAAAAAAAAAAAAA.

Staci se podivat na seznam DX 12 her. Kolik jich je, proc vsechny nove hry nepodporuji DX 12? Dalsich 200.000 her na DX 11 zvlada Nvidia s polovicni produkci tepla nez AMD.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dieselgate: Ono se to na funkci výrobku projevuje, a hodně. Díky nedodržení ekonormy mají ty motory při stejné spotřebě asi o 15-20% větší výkon. Ještě lepší fór je, že při lepším výkonu mají logicky menší spotřebu a v reálném provozu tím pádem emitují méně CO2. Jenže tohle pošukovi se zeleným mozkem nevysvětlíte.
Pokud si dáte předělat motor podle normy (stačí nahrát upravený firmware do řídící jednotky), jste sám proti sobě a budete se divit.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak to není, řídící jednotka uměla rozpoznat že se provádí test a snížila dávkování paliva do motoru, což při práci bez zátěže nepoznáte, ale spaliny budou jinde.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Kdo lže ten krade. To už říkala má babička. Kdo jednou začal lhát a tedy překročil to pomyslnou čáru korektního jednání, bude pro něj jí příště překročit znova už z morálního hlediska no problémo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Podľa tvojich reakcií usudzujem, že si zmätení z toho že si máš kartu od AMD, neboj neurobil si zle že si si ju kúpil. Určite ti bude dlho a dobre slúžiť. Nemusíš sa navážať do iných čo nemajú kartu od AMD oni raz pochopia.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

OFF-TOPIC, ale cela propagace DX12 Microsoftem mi pripomina jednu z prvnich porevolucnich reklam na Ramu. Presvedcovala divaky, ze:
- rama je zdravejsi nez maslo (vzhledem k tehdejsimu zpusoby vyroby byla dokonce mnohem skodlivejsi a ani dnes neni "zdravejsi")
- je chutnejsi nez maslo (a to zabavneji pak pusobila o nekolik let pozdeji upravena verze reklamy, kde se tvrdilo, ze rama ma nyni novou "maslovitejsi" chut)
- a ze se lip rozstira nez maslo..
... a pritom to vyrobne bylo a je daleko levnejsi nez maslo a prodavalo se to mnohem draz nez maslo a jeste se tomu daval punc zdravi, kvality, luxusu - ne, ted neni rec o Apple:-)

...jenom Ceska soda udelala tri ruzne parodie na tu stupidni reklamu
https://youtu.be/lt3JF8bVFbM?t=5m38s
https://youtu.be/Yz7sX0EK020?t=9m48s
https://youtu.be/cUZtbYUv584

------
bod za skvelej aprilovej slide od nVidie k podpore DX v kartach vyrobcu:-)

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Kup si nekdy nejprodavanejsi maslo v Cesku - ano, spravne, made in Poland.

To nema ani tu maslovou prichut a roztira se podobne jako vyjety motorovy plej vyskrabany ze dna olejove vany (ze by hlavni prisada?).

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

1/ kupuju maslo, co je maslo - ta "zla EU" ma docela jasne predpisy co maslo je a co neni - ikdyz se nekteri cesti nackove mohli po***, kdyz jim omezila podvod s tzv, pomazankovym maslem
2/ je mi jedno jestli je maslo z polska z litvy, ceska, z nemecka.. daval bych si bacha na jakoukoliv potravinu z ciny nebo z usa (to prvni, ze tam nejakou nezavdnost uplne kaslou a to druhy, protoze diky lobingu se jejich zdravotni pozadvky znacne lisi od Evropy - hormony, antibiotika jsou naprosto beznou soucasti prumyslove vyroby masa amasnych vyrobku) .. a tech nekolik medializovanych pripadu nekvalitnich "polskych"potravin me opravdu samo o sobe nepresvedci, abych kupoval takyjidlo od takyimigranta komunistickyho stbackyho prolhanyho zlodeje, jehoz "potraviny" jsou na tom kvalitou casto daleko hur...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

u nas je "polska" prodejna a zbozi maji v lepsi kvalite nez ve vetsine supermarketu, ovsem napr. 340g kvalitniho masla stoji 64 Kc, veprovka cca 80 Kc / v 0.7l skle a obsahuje opravdu maso a sulc / ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

s vetsinou veci souhlasim. je zajimavy, ze si nekdo stezuje na maslo, kde je jasne dany od EU co maslo muze byt a co se maslo nesmi jmenovat. kostelecky babisovy uzeniny jsem prestal zrat jeste predtim nez on sel do politiky, protoze mam oci a umim cist slozeni a pokud mi nekdo za stejnou cenu misto masaa nabizi nejaky separat tak si prece logicky radsi koupim neco, co ma vetsi podil masa a mensi tech sracek kolem. prominte za vulgarity ale jinak se tem vecim, co do nas chteji spat neda rict, protoze to opravdu skorou jsou ruzne vymesky nejakeho vyrobniho procesu.
jediny s cim mam u tebe problem je jak jsi to myslel s tema nackama a pomazankovym maslem. ja nechapu jak tohle slovni spojeni spolu souvisi. jelikoz dnes uz kazdy pouziva slovo nace a xenofob s kdejakym spojenim tak nevim jestli to myslis doslova nebo prenesene. jen doufam ze nejsi typ vitace, ktery by radsi aby migranti meli vetsi prava nez lidi, kteriziji v zemi kam prisli

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

mel jsem na mysli ten rev, kdy EU rekla, ze at si to klidne vyrabime, prodavame ajime, ale ze se to nesmi jmenovat maslo, protoze to maslo neni dle definice: ten rev, co si to ta zla EU dovoluje nam tady rozkazovat... a vetsina tech rvounu vubec netusila, v cem je pointa veci, ale rvala jen proto, ze nam zase ta zla evropa omezuje nase narodni svobody a rozhodovani : jsou to stale a porad titiz rvouni a je jedno o co jde; zajimavy ale je, ze to "hajeni narodnich zajmu" maj jen kdyz se tyka zahraici na zapad od nas, kdyz je to na vychod, tak je to ale neco uplne uplne jineho...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jenže druhá, mnohem řvavější slupina má západ a východ prohozený. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já té výhradě rozumím. Zjistěte si poměr nasycených a nenasycených mastných kyselin u másla a u toho rádoby másla co nazývaly pomazánkové máslo. Když někomu nevadí že si huntuje zdraví ládováním se nezdravých potravin které pojmenovaly podobně jako potravina která je k zdraví mnohem šetrnější je jeho věc. Pokud však někdo názvy mate lidi aby více vydělal už považuji za trestuhodné. Jak EU v poslední době nemusím, tak v tomto případě jim dávám za pravdu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

však tak to OP (t117) myslel... slyšel jste doufám o sarkasmu? ;-)

většina lidí jenom nadává na EU, protože nás omezuje, ale přitom si ani nezjistí o čem se vůbec jedná.

Navíc téhle strategie zneužívá spousta firem, aby donutili lidi zaplatit/koupit si něco, co vůbec nechcou, protože "EU to přikázala" a přitom to vůbec není pravda.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ja te chapu. ty prosazujes spis liberalni pojeti ekonomiky a to ze trh si sam urci co je a co neni dobry a aby bylo co nejmene zasahu statu (EU) do trzni ekonomiky. to mimochodem prosazoval dost klaus. me se tato myslenka take dost libila kdyz jsem byl mladsi, ale zivotem jsem poznal ze proste neco trznimi mechanismy nelze eliminovat ze to je tak zazity ze trh sam o sobe tu zmenu neudela anebo by to trvalo tak dlouho, ze by se to z pohledu rocniho planovani jevilo jako nekonecno. proste desitky let je dnes dlouha doba na to aby nekdo nechal zmenu pouze na neviditelne ruce trhu. ja to hlavne sleduju, kdyz vidim jaky opravdu hnusy jsou lidem prodavany a ti lide si to kupuji, protoze jsou oblbovani reklamou a PR. ja vim, ted muzes rict ze kazdy ma prece volbu co chce a co nechce koupit a je to jeho svobodna vec cim si huntuje zdravi. ale jak pozoruju dnesni svet, tak zaprve male procento jedincu je natolik inteligentnich aby si uvedomovali veskere spatnosti, nesvary, pasti ci jine negativni veci. dnes aby byl clovek prevnik amater, jinak ho temer vsude okradou, amatersky potravinolog, chemik a elektrotechnik. i ajtak amater bys siknul. a ted si rekni uprimne myslis ze takovy prumerny cech je natolik erudovany ze se v podstate ve vsem tom vyzna alespon okrajove. neopak. holt lidi musi byt nejakou regulaci chraneni prave proto ze toto vsechno ani nechteji resit. kdyz pujdou pro chleba, tak chtej chleba a kdyz pro maslo tak predpokladaj ze dostanou opravdove masloa kdyz chteji k ohni spekacek tak ze alespon bude mit nejaky zakladni hodnoty ktere plati pro spekacek a ne aby to bylo vodou nasakly tucny separat strojove oddeleneho masa. ja taky chvilku zabrecel nad pomazankovym maslem a hlavne rumem. ale beru to jako nutnou dan za to, ze kdyz si prumerny clovek jde neco koupit tak aspon ramcove opravdu dostane to co si kupuje a ne neco uplne jinyho, protoze kdyby byl uplne liberalni trh, tak bych treba prodaval pomerancovy dzus, ktery by pomerance nevidel ani z rychliku a vse bych nahanel chemickymi aromaty, ktere by byly tak dobre udelane, ze by to chutnalo mozna jeste lepe. viz treba latky, kdy masne vrobky chutnaji lepe a masiteji a maji i vice ruzovou barvu. ja treba jednou slysel, ze mam vybirat prave blede maso, kde ma clovek jistotu ze neni barveno, protoze nasi predci by si nad dnesnimi barvami uzenin klepali na celo. proste jsem chtel jen rict, ze volna ruka trhu uvolnila oteze korporacim do takove miry, ze to zacalo byt nejenom zdravi skodlive, ale mnohdy slo s nekterymi kombinacemi i o zivot. az poslednich par let dozadu rposte zjistuju jak je dulezite cist slozeni nebo davat pozor ve zpravach kde rikaji o nejakych kauzach, kdy nekdo nekoho podvedl nebo na coo si dat pozor, ale to fakt clovek musi tomu vsemu venovat pozornost

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jestli je to reakce na me, tak si nerozumime: ja jsem psal o "zle EU" v ironii... ja rozhodne s EU problem nemam; ano je to byrokratickej bordel (ale porad mensi nez cesky -a anvic je to predevsim byrokracie, kdezto u nas jsou tam jasne mocenske snahy), ale alternativy jsou daleko daleko horsi... a uprimne pri referendu o vstupu jsem hlasoval proti - ne ze bych byl proti EU, ale myslel jsem si ze na ten nas ceskej bordel se jen nalepi bruselska byrokracie.. velmi zahy jsem zmenil nazor, protoze ta eurobyrokraticka masinerie alespon nektery neporadky u nas potrela a nuti nas, aby to tady nevypadalo az tak uplne jako v Rusku (viz naprikald Capi hnizdo - nebyt EU a jeji sice nekdy prebyrokrattizovanych, ale jasne vymezenych pravidel, by se tady kradlo jeste vic akazdej by to povazoval za normalni) - takze ja jsem vsemi deseti pro EU - ne ze by to byl zazrak, ale mam k ni mnohem mensi neduveru nez k tem, co u nas vykrikuji, ze my si pujdeme svou vlastni treti cestou, ze nam do niceho nikdo kecat nebude (klaus, zeman, babis, okamura atd atd)...
Receno natvrdo: ceskym politikum - ale ani vestine ceske spolecnosti - neverim, ze by se o "veci verejne" starala aspon zpulky tak dobre jak nas nuti EU. Proto i pres nektery vystrelky je EU to nejlepsi co nas potkalo...
A ne, nejsem neoliberal - verim sice v maximalni svobodu a volbu, ale musi byt jasne: nelez si budouvat osobni svobodu na ukor jinych lidi - ani lzi, umyslnym matenim a zavadenim, klamanim a vzbuzovanim falesneho dojmu a ocekavani - proto mi nevadi normy na maslo, rum, spekacek a ja nevim co jeste.. evropsky system kontroly a normovani potravin naopak povazuju za nejlepsi na svete - nikde jinde nemate az takovou miru jistoty, ze to co je deklarovano jako obsah , tam skutecne je (samozrejme vykuci se najdou vzdycky a vsude).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím se vrátit k tématu - DX12 není podle mě problém majitelů starších NV karet, ani těch nových kteří je hodlají do roka vyměnit. Dobře implementované AS znamená přinejlepším 20%. Z toho mi vychází, že nejvíce ostrouhají lidé, co si koupili GF 970/980/980Ti a doufali, že jim vydrží alespoň 2-3 roky. Ti buď akceptují, že s příchodem skutečných DX12 her (počítám rok) budou mít výkon o 20% níže, než doufali anebo budou muset koupit novou kartu dříve než zamýšleli, což je opravdu k nas...štvání. Majitelé GF950/960 to ještě dobře zkousnou, protože jejich karty zas nebyly tak drahé a na budoucnost nemají stejně dost výkonu. Na druhou stranu majitel GF960 může taky litovat, že za stejné peníze nešel do R9 380, který by mu vydržel déle. Speciální případ nakonec představují majitelé 980Ti. Ty bych rozdělil na dvě skupiny: První, kteří kupují hiend s každou generací - těch se dotkne problém nejméně, protože s vydáním nového hiendu opět přesedlají a aktuálně požadovaný výkon mají. Nejhůře ze všech ale dopadne skupina druhá - ti kteří se hecnuli ke koupi 980Ti, normálně buď hiend nekupují a chtěli si vyjímečně udělat radost nebo počítač upgradují hiendem, ale pak očekávají, že na něj X let nesáhnou a počítají s tím, že s příští generací jim jen počítač "spadne" do stále pohodového mainstreamu. Těm zůstanou oči pro pláč, protože ten mezigenerační "pád" bude tentokrát velmi prudký a rovnou na zadek

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

rafane, dal jsem ti plus ale započetlo se minus. to nechápu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

velkého pádu výkonu grafické karty bych se neobavával...
v blízké budoucnosti jsou ohlášené jenom hry, které budou "podporovat DirectX 12" a nebo budou "kompatibilní s DX 12", což bude výkonostně úplně něco jiného než "naprogramováno na DX 12".
Ty první dvě varianty jsou takové "cosi" pro marketingové oddělení, aby měli snadnější reklamu...

API DX12 je dost jiné od předchozí verze, takže by se většina grafického kódu musela předělat a to žádný vývojář nebude dělat. Spíše jenom upraví pár funkcí pro DX12, markeťáci díky tomu přidají nálepku "DX12" a všichni budou spokojení.

hry skutečně naprogramované pro DX12 nepřijdou dřív než v roce 2017/2018 a přece jenom nikdo neočekával, že high-end karta zůstane high-end kartou více jako 2 roky (980Ti je z roku 2015)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

hry skutečně naprogramované pro DX12 nepřijdou dřív než v roce 2017/2018
A co je Ashes of Singularity?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

pravda, nějaké vyjímky tady jsou... všechna čest.

bohužel to, že existují vyjímečné hry, ještě neznamená, že to tak bude vypadat s absolutní většinou her. Přál bych si, aby tomu tak bylo, ale většinou není...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Kdybych chtěl napsat podobnou hovadinu o vlastnících AMD karet, asi bych napsal, že je fajn pocit mít kartu, která v DX11 konkurenci spíš dotahuje a o to víc topí, ale počkejte ten výkon za rok/dva ;) Než tu bude počet skutečně DX12 her, který bude stát za zmínku, budou i ty "karty pro budoucnost" také elektroodpadem.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.