Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Dnešní výpadek

No a muzu se zeptat, na jake db to bezi ted a na jake bezi diit?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tuhle chybu mi to háže každý den. Ale stokrát raději toto, než modro-oranžovou zhoubu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

.. jo stejnej nazor  ... jinak nechapu jak muze  vzhled stranky  ovlivnit  fukcnost  databaze ... prd tomu rozumim ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Howard: Oboje na MySQL ale na jinym železe i OS.
Earl: Problém je v tom, že by se z ty klinicky smrti taky už nemusel probrat.
Andrew: Zcela určitě nijak, ale jak jsem psal, jde o dva zcela spolu nesouvisejici stroje, spolu s jinymi aplikacemi, OS atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja si porad lamal hlavu,proc vlastne jsem na CDR.CZ zustal chodit,mimo obsahu,a proc se mi DIIT.CZ az tak nelibilo...A pak jsem na to prisel:-) CDR je totiz HRANATY.A hranaty = pro me prehledny.Musim ted rict,ze se behem poslednich 14 dnu DIIT.CZ take trosku zmenil,a to docela k lepsimu.Osobne nemam rad,kdyz je vsechno kulaty,barevny,a vsechno je rozhazeny kolem dokola obrazovky.Na CDR se mi libilo,ze menu,prihlaseni,vsechno pekne vlevo u sebe,a nikam jinam uz jsem nemusel klikat ani se divat.A kdyz uz byla nejaka tlaticka,pole pro vyplneni a podobne,byly hranaty,a nepreplacany barevne.Jako je to o zvyk,ale ta oranzova barva mi tam na DIITu moc nesedi ...Ale primlouvam se obecne za toto:Vsechno co nejjednudussi,hranaty,co nejmene barev...
A nebo jsem jediny,kdo si ve windows vytrvale vypina vsechny mozny animace okenek a ma vzhled tak,aby to pokud mozno vypadalo jako win98 ?:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nejak asi kazdy tusil, ze ta anketa (o diit) je len fiktivna a bez ohladu na vysledky (4 odpovede z 5 neutralne pripadne podporujuce diit a len 1 propagujuca cdr) sa prejde na ten strasny design.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jak dopadla anketa ohledne designu stranek?

Celkem by mne to zajimalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to:lojza_suchanek
Tiez mam rad malo farieb a jednoduchost a prehladnost.
Toplati aj pre CDR... DIIT uz vypada tak preplacane a som tam strateni.
BTW...Prve co vzdy robim po instalacii XP alebp Vista, nastavujem klasicky vzhlad este z dob W2000.
Skoda, ze W7 uz tento vzhlad nema :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

anketu najdete vlevo na diit.cz .)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

milka: Jakmile prestane být server zatímžen, vystavíme ji. Takze budto na noc, nebo jeste odpoledne (vyhodnocení ho totiž dost zaměstná).
kuk: Ano, ty výsledky na cdr.cz a diit.cz jsou dost podobné. Na diit bylo ale zajímé sledovat, jak se ta vlna obrovské nevole postupně menší, asi i s tím, jak ty vaše návrhy a náměty do designu aplikujeme, za což vám pochopitelně děkujeme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin -> mozna si na me tady budes uz pamatovat,jsem takovy extremista a rejpal a tak :-) a Fakt zpocatku to na DIIT bylo pro me pomerne osklive,ale casem se to lepsi,a uznavam to i ja :-)
Ja chapu,ze asi dneska holt vestina lidi chce barvicky a serepeticky,a asi nas "oldschool" uzivatelu je uz asi mensina. Stejne si porad lamu hlavu,proc je CDR proste prehlednejsi ...Napadla me jeste 1 vec,mozna je to blbost..ale hodne dela velikost pisma,font..na CDR je to takove....ze text tak nejak "sam sebe ohranicuje" .. neumim to presne vysvetlit,ale trebas kdyz otevru CDR , tak ty novinky jsou takove... kompaktni,je videt,co patri k sobe...a fakt to dela asi ciste velikost pisma,zhusteni textu v urcitych blocich...DIIT je takovy vice "rozevlaty" , a ted se tam divam,a trebas detail clanku a diskuze a tak,je az pod takovou "oddelovaci carou" .. a potom neni na prvni pohled ten text kompaktni....Mozna je to jen muj dojem,ale na CDR kouknu a muzu klikat "poslepu",vsechno k sobe presne pasuje...
Tentokrat to vyjimecne neberte jako rypani,jen se snazim popsat,co mozna pro nekoho je takova ta "spetka soli" , co rozhoduje o tom,jak to clovek celkove vnima...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K diit:
Slo by nejak (alespon jemnou linkou) oddelit hlavni stredni panel s clanky od tech bocnich? Jak maji ty bocni panely ty okna s prechody do bile, tak to desne odpoutava pozornost a splyva v jedno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

<b>xwing: </b> W7 toto téma obsahuje (testovánona na W7 Prof RTM). Takže nic ti nebrání ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Pevně věříme, že nejen tento software, ale i nový hardware, na kterém Deep in IT (po)běží, nám takové horké chvíle, do kterých jsme se ne vlastní vinou dostali, nepřipraví."
A akože koho vinou? Nemôžete konkrétne pomenovať vinníka? Alebo to bol svetový imperializmus, ktorý blbo vyrobil server, alebo konkrétnu súčiastku v ňom?
Ja viem tiež povedať, že to nie ja, to na vine je niekto iný. Ale web je váš, tak sa nezbavujte zodpovednosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zoki: Věřím, že brzy přijde čas, kdy budu moci tato slova vysvětlit, mnozí ale tuší ...
LiveBomb: Ano, tato věc by se tam měla také objevit.
Lojza Suchánek: Nás těší, že rejpal ocení naši snahu ;-) ale k tomu písmu, ono je na cdr.cz a diit.cz stejné ;-) Diit má možná o něco málo větší řádkování.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na cdr je líp vidět kde zpráva začíná na diit jsou oranzove zvyrazneny detaily ke zprávě a nadpis se tak nějak ztrácí, zvlášť když konec (diskuze a autor) je ještě zvýrazněnej tou linkou...stačilo by změnit tu oranžovou na nějakou míň výraznou

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Za tuto nepříjemnost se vám omlouváme a vězte, že třeba právě tato věc je jednou z mnoha, která nás vede ke kompletnímu předělání nejen designu a jména, ale především toho, co je na pozadí, co vy nevidíte."

Mno "pozadi" si klidne predelejte, technika jde precijen vpred. Ale co s tim ma co delat design a nazev??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdo pak předělá nový design pomocí addonu do firefoxu na starý bude king :-) věřím, že s trochou trpělivosti to půjde :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den. Možná jsem to někde přehlédl, ale zatím jste nezvěřejnili výsledky ankety o designu diit.cz, kde bylo naposled tuším 46% u možnosti "Je to horší než cdr.cz a nezvyknu si...". Nikdo vám nevyčítá migraci na nový sw a hw, ale netvrďte mi, že je tak těžké z větší části zachovat současný design, který je podle mého názoru jeden z nejpřehlednějších a "nejpříjemnějších", se kterým jsem se kdy setkal. Proč se stále lidé snaží vymyslet, co je již vymyšlené?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná jsem to někde přehlídl, ale jaké jsou parametry nového serveru (HW, SW,OS)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To není žádná novinka, ale dopoledne celkem obyčejný jev. A BTW - ten "nový SW" už svoje schopnosti, myslím, prokázal, zvláště ty řádové vyšší systémové nároky, to je prostě pokrok :D.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Drakor: Až se budou přehazovat CPU, napíšeme reportáž, kde se toto všechno dozvíš.
BTW mrkněte na diit.cz nyní, už je tam celkem dost připomínek aplikováno. Já vím, to pozadí ještě šedivé není ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vypadok? Tie si pamatam od doby ked redakcia vehementne popierala ze by nejake boli, mozno rok naspat? Dnes si to niekto vsimol tak ze o tom napisal clanok, z mojho pohladu je tituacia nezmenena: je to pouzitelne :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

diit.cz: zlepsilo sa to!
normalne som si myslel ze to je cdr.cz len trochu preskrolovane... :)
este poprosim ten "test D-link kamera" posunut o 5mm vyssie (20 pixelov asi??) a "navrh mysi budoucnosti" este o kus vyssie a budete an urovni cdr.cz :)

Este stale otazka: preco je ten ramik za celow webstrankou vobec tam? ( R: 139, G: 161, B: 182 | #8BA1B6 | ΔX: 255, ΔY: 2 | div.leaderboard-box#leaderboard )
Da sa spravit zhora este tensi? (pixel, dva), uzivatelia 1280x768 a netbookov 1024x576 budu stale neopteseni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jojo2: Hi? Jsa majitelem tedy nevim o ničem takovém, že by tu nekdo nějaké výpadky kdy popíral! Nepleteš si nás s někým jiným? Co si tak vybavuju, byly jediné problémy s vadnym raid polem někdy loni v lete a zacatkem roku, kdy nam na discich doslo misto a nakopla se databaze.
Ono s tim vrškem je trosku problem, mrkni na to, kdyz je to v uzkem designu, ale resi se to.
Ten ram okolo by se snad mělo take podařit zcela zmenšit.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jojo2> leaderboard vypada jako pozice na velkou skaredou reklamu, takze soucasna vyska je jeste naprosto v pohode. ;) Jinak jako uzivatel 1024x768 rikam, ze je mi to uplne jedno, protoze stejne musim skrolovat na *kazdy* strance, takze jestli to udelam hned, nebo jen o chvili pozdeji, tak v tom neni zadnej rozdil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin: Už to začíná vypadat rozumně, ješte zmenšit ty černé rámečky (je tam spousta nevyužitého místa) a opticky oddělit boční sloupce s reklamami a bude už to celkem OK.
Je tam vidět velký pokrok, dobrá práce. Jen tak dále...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na tej diite by som vic oddelil stredny rameckem s obsahem od P a L stloupca. Takhle to velmi splyva dokopy v jeden maglajz......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz uz jsme tedy u toho ladeni vzhledu :-)
Kouknete se na CDR jak se oddeluji novinky,a na DIIT - chyba DIIT je v tom,ze zatova ta sediva cara pod clankem je JESTE PRED diskuzi a detailem clanku - to pak pusobi tak jako...clovek musi moc "premyslet" nad tim,co k cemu patri
na CDR je to vyreseno zcela idealne,ta sediva cara je soucast napisu "diskuze" jestli se ted z pameti nepletu,a jeste je pak pouzita cara jako oddelovac - ve finale je to MNOHEM prehlednejsi.
Ja nerikam,ze si na to neda zvykout - uz je to vcelku prijatelny,rekl bych .. ale tohle by hodne pomohlo prehlednosti...jak jsem psal - u CDR jsem mel pocit,ze se vsude trefim i poslepu,vsechno bylo jasny,jasne ohraniceny,clovek se kouknul a mel jasny prehled...coz na DIIT uplne neni.
Tak jako tak uz to zacina byt mnohem lepsi,nez jakykoliv jiny konkurencni server,rekl bych :-)
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lojza Suchánek: Mno, jak by ne poslepu, když je to skoro 10 let furt stejny, že? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No,nejen proto:-)
Jak jsem psal,to byl duvod,proc jsem na CDR zustal chodit...Hned napoprve me tohle chytlo,a uz nepustilo...Proste CDR byl jednoznacne nejprehlednejsi server,ktery jsem kdy navstivil...
Ale fakt ten DIIT uz je na tom taky dobre,fakt si vazim toho,ze jste zapracovali nejake poznamky od uzivatelu..a jiste se to jeste doladi opet k dokonalosti:-)
Fakt CDR bych osobne hodnotil ze vsech webu,ktere jsem kdy videl,jako jeden s nejlepsim vzhledem...mozna s uplne nejlepsim,pokud nepocitam GOOGLE,ten je jasna jednicka :-))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No neslo by ten design diit.cz otestovat i na SeaMonkey? To prece nemuze byt takovy problem - prece je to uplne stejne jako Firefox. Ted je to hrozne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> xspiky:
Trochu konkrétněji prosím ... jedu na SeaMonkey 2.0 RC a vím jen o jednom problému, který navíc není způsoben designem, ale nekorektním zpracováním importovaných dat z CD-R serveru...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak já si také přisadím... V detailu článku v rozlišení 1024x768 přetékají videa do Krátce. Ale to určitě víte, něco už o tom psal Wift. Dále mám problém se skrolovacím kolečkem u myši, pokud se dostane kursor do rámce s videem, stránka přestane skrolovat, musím uhnout s kursorem mimo, nepříjemné. Také se mi moc nelíbí rozvláknění diskuze pod články, nikdy jsem tomu nepřišel na chuť ani u jiných serverů, zvlášť u dlouhých diskuzí mi to přišlo ve finále o dost nepřehlednější. V tom jsem si vždy cenil CDR, pro tu jednoduchost v diskuzích, když chtěl někdo na někoho reagovat, tak vždy napsal jen jeho jméno a bylo to jasné... To podložení webstránky bych také úplně zrušil, zbytečné plácání místem, u mě cca 8 mm nahoře a cenťák vpravo, nevím jak v jiném rozlišení, můj NTB víc neumí ;-). Ale jinak palec nahoru za snahu zapracovat návrhy čtenářů, opravdu se to postupně zlepšuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Rosi:
Ten problém se skrolováním při přejezdu kurzorem myši nad flashovým prvkem nejspíše nebude jen věcí diit.cz, setkávám se s tím na mnoha dalších stránkách, YouTube nevyjímaje.
Velikost videí můžeme ovlivňovat přímo při tvorbě článku. Vycházíme z toho, že největší část čtenářstva už má displeje nad 1280×xxx. Přesah prvků z článku do pravého sloupce bude buďto chyba v konstrukci samotného článku, nebo něco, co ještě zbývá dořešit (tipuju to na zvětšení minimální šířky hlavního středového sloupce a tím roztažení celého designu tak, aby se dobře vešel do 1280×xxx).

Rozvláknění diskuzí si přáli sami čtenáři, dobře si vzpomínám na nevrlé příspěvky těch, kteří starý design kritizovali s tím, že "tady ani není možnost reagovat a tvořit vlákna". Osobně mi to taky nesedí, ale umím to docela v pohodě zkousnout (u mě je to tak 60/40 současnost/vláknění). Nicméně si dovedu představit po čase na toto téma anketu, pokud bude převládat názor navrácení do nevláknového způsobu, můžeme nad tím uvažovat. Dokážu si představit i řešení, které by vyhovovalo oběma stranám (zastánci vláknění, i současného způsobu), otázka je, co si můžeme od našeho nového systému dovolit (a to já nevím).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Teď jdem to zkoušel na Youtube a normálně to přes video skroluje, tak nevím... :-o

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ad Seamonkey - v Seamonkey RC1 to fakt vypada normálně, problém je v SeaMonkey 1.1.17 což je prakticky poslední verze stabilní řady.

Asi už budu muset upgradovat. Ale stejně je to škoda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Rosi:
No, tak mně ne (SeaMonkey 2 RC) ;-)

>> xspiky:
SeaMonkey 1.1.x je (pokud se nepletu) postavena na stejných základech jako Firefox 2.0.x a to už je opravdu fosil. Pro mě je zatím trochu zásadní problém, že na SeaMonkey 2 ještě není "funkční" Multizilla, takže mám dost důvodů přejít ze SeaMonkey na Chrome (momentálně používám tři prohlížeče: SM 2 RC, Chrome 3 a kvůli jedné starší věci IE6 se starým Maxthonem).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2WIFT&Rosi :Odpúrce vláknění poznáte tak že místo reakce ve vlákně budou reakci zakládat vždy jako nové vlákno a pěkně štosovat diskuzi ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Tak jsem zkusil Youtube ještě v Maxthonu s IE6 SP2 (také ho občas musím ještě použít ;-) a i když mě Youtube vehementně varuje "Váš prohlížeč již brzy přestaneme podporovat. Přejděte na některý z těchto modernějších prohlížečů. (IE8, FF3.5,Chrome)", tak v něm to taky skroluje. Nejsem odborník, ale vychází mi, že zakopanej pes musí být ve stavbě stránky versus prohlížeč. Vyzkoušel jsem totiž Maxthon rovnou i na DIIT a v tom to skroluje, tak fakt nevím. PS: To je legrační, jak je DIIT v Maxthonu rozhozenej ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rosi: IMHO je to vlastnost flash pluginu a jeho integrace do prohlizece.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná, že to jde udělat tak, aby se to dalo rolovat, těch možností, jak embednout flash do stránky, je několik. Vzpomínám si na dobu, kdy Microsoft musel implementovat v IE nutnost na flashový prvek nejprve kliknout, než se s ním dalo dělat. I na to existovala obezlička, jak ten kód udělat tak, aby se to dělat nemuselo a flash byl rovnou aktivní. Takže nevylučuju, že problém může být i v tom, jakým způsobem do těch článků ta videa vkládáme. Pokud je mi známo, používáme pouze <embed> a vynecháváme <object> a <param> (má to kratší a přehlednější kód a funguje to všude).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pouzivam Operu, kazdopadne s rozlozenim textu uz ted problem nemam, horsi je ovsem ta strasna oranzova. Ten text se obecne o dost hure cte nez na CDR.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Btw, neslo by zapacovat i na editoru textu do diskuzi?
tj.
1. nahled, pripadne moznost dodatecne editovat vlastni text (opravit chyby)
2. co pridat trochu grafiky, smajliky, tucny text, italiku atd.?
3. co takhle moznost dat cast textu "quote" ? (i kdyz to castecne resi strukturovani reakci)

To ze jde psat reakce na post za nej je rozhodne pozitivni, ale cekal jsem skutecne vic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> drk22:
ad 1 - možná časem, pokud ano, viděl bych to jako jednu z prvních dodělávek
ad 2 - to je záměr, že to není. Rozumný člověk se dokáže vyjadřovat i bez dodatečných možností zvýrazňování, naopak to někteří jedinci zneužívali na zvýrazňování celých svých příspěvků.
ad 3 - možná časem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.