Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Developer Amazonu: Budeme chtít odškodnění za zmařené investice v Dobrovízi

Já měl za to, že tomuhle se říká podnikatelské riziko, nebo snad najednou nevěděli o tom, že potřebují souhlas obce a někdo jim tvrdil opak?

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Developer totiž chce změnu územního řízení. Původně je v územním plánu projekt čtyř menších skladovacích hal a k tomuto proběhlo schvalovací řízení. Developer nyní zažádal o změnu územního řízení na velký sklad. Zda to bylo úmyslně a počítal s tím, že změna v tichosti projde, či se mu to naskytlo náhodou - to jsou jen spekulace. V každém případě se nyní snaží změnit původní projekt na vybudování obřího skladu s mnohem větší logistickou zátěží. Takže vyhrožování ohledně zmařených investic apod. jsou jen plané řeči.

Z tohoto hlediska mi připadá stanovisko obce správné.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ano, máte pravdu. Pravdu má ovšem i developer - pokud se stavba pro Amazon neuskuteční, je průmyslová zóna mrtvá - všechny další firmy se jí budou vyhýbat. Můžete tvrdit, že je to jeho vlastní chyba - ale to budete mít jen malý kousek pravdy. Problém je totiž v tom, že nic z toho, co se stalo, nejde vzít zpátky natolik, aby se vlastně nestalo nic.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

I kdyby zóna mrtva byla tak je do toho developerovy a amazonu velké kulové oni nejsou ani majiteli ani invertory průmyslové zóny. V neposlední řadě co má průmysl společného s nějakým překladištěm čínského šmejdu ?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Bratia Česi, nedajte sa. :-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

kkkk se nelíbí čínskej "šmejd". Takže ho neužívá? Na čem to tedy sakra píše tyhle příspěvky? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč by se jí vyhýbali? Když se vejdou do ÚP, tak jim nikdo klacky pod nohy házet nebude. Tohle je jen tlak developera, který něco nasliboval, pak zjistil, že nemá všechna potřebná rozhodnutí a nyní si je chce tlakem vynutit.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak ony již kece za žalobu pro poškození dobrého jména průmyslové zóny hovoří za vše, zajímalo vy mě zda ze sebe dělají voli programově nebo je pan vůl od narození.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Dle včerejších Hospodářských novin byl původní záměr v průmyslové zóně postavit čtyři haly o celkové rozloze 105 tisíc metrů čtverečních. Proti tomu Amazon zde chce jednu, která má zastavět plochu 95 tisíc metrů čtverečních.
Co k tomu dodat.......

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To je směšný argument - plocha menší o 9,5%. Nehovoří to o výšce objektu a celkovém objemu skladu. Nehovoří to o tom, zda bude zatížení okolních obcí dopravou stejné či větší.

Zcela zásadní je, že jde o změnu územního rozhodnutí a do toho mohou účastníci řízení vstupovat.

Co když developer si nechal schválit menší sklady s menším zatížením a počítal s tím, že mu kulišárna se změnou projde?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

je uplne jedno jak to dopadne, pravdepodobne to odnese starosta a haly stejne nakonec stat budou, kdo si muze mnout ruce je jedna pani "podnikatelka"

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

47% ucast a oni to vezmou jako platne referendum? omg. Osobne bych vyzadoval >50% obyvatelstva pro nebo proti, abych se spolehl na nazor lidu.. tj. nezvratitelny vysledek.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jenže to byste musel zavést povinnou účast. Jaké si myslíte, že mají procento strany ve volbách, které tu pak 4 roky vládnou?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se chci rozhodovat podle referenda, tak ucast musi byt.

Dobroviz: 461 obyvatel (2001)

V tom jsou i deti a pod, rekneme ze je tam 300 lidi, 150 rodin ktere je treba obehnout.

Tech 29% z toho dela necelou stovku protestujicich - to je smesne :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A nebo to dělá jednoho z každé rodiny a je to zcela reprezentativní :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

smesne jsou jen tvoje "tvrde modre" propocty.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Za prve ve volbach je ucast vetsi.
Za druhe, v pripade referenda je vetsinou soucasti i pozadavek na ucast jinak neni vysledek platny - napriklad kdyz se pred nedavnem rozhodovalo o stavbe te mega obchodni haly v centru Plzne (ten obchodak byl neskutecnej ulet, podle zpravy o vlivu na prostredi to melo generovat 400 aut za den - smesne, zvlast kdyz to neslo ani zasobovat kamionama, tech 400 aut by byla jen obsluha a zamestnanci :D ).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Účast je vyšší o 10% jen u voleb do PS. U obecních je srovnatelná, senátní a krajské ji mají nižší (i poloviční).
Požadavek na účast vyšší než 50% je u referenda ze zákona, kde je jeho výsledek pro radnici závazný. Tohle bylo referendum "poradní", které přímo radnici nezavazuje. Proč se neudělalo to podle zákona nevím, ale je možné, že ani nešlo stihnout všechny byrokratické termíny.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ucast 29% je ale zalostne mala. Kdyz se do toho zapocita kolik procent z toh bylo proti, tak z toho je jen diskuzni skupinka. Tech par lidi (kdyz by mel nekdo na vysledku zajem) lze uplatit pripadne i pivem zdarma.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To sedáte na lep developerovi. Účast nebyla 29%, byla skoro poloviční. 29% vypočetl developer, že z celkového počtu občanů obce bylo proti (jako 0,5 (podíl účastníků referenda) * 0,6 (podíl hlasů proti) ).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Navrhujete Irské referendum?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak - pro platnost výsledku místního referenda je nadpoloviční účast oprávněných voličů nutná. Jinak je výsledek neplatný. To je prosím zákon.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nikoli, sice o chlup, ale prolezlo to. To je ta kdemohkradcie v praxi.

PLATNOST A ZÁVAZNOST MÍSTNÍHO REFERENDA

§ 48

(1) K platnosti rozhodnutí v místním referendu je třeba účasti alespoň 35 % oprávněných osob zapsaných v seznamech oprávněných osob.

(2) Rozhodnutí v místním referendu je závazné, hlasovala-li pro ně nadpoloviční většina oprávněných osob, které se místního referenda zúčastnily, a alespoň 25 % oprávněných osob zapsaných v seznamech oprávněných osob.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

a kefalin co vy si predstavujete pod takym pojmom "neplatny vysledek"? i kdyz je vyledek podle zakona "neplatny", tak to znamena jedine: obec se jim NEMUSI ridit. to ale neznamena, ze se jim ridit nesmi.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Když už přesnost, tak prosím "výsledek není závazný" , ale nikoliv neplatný. Ja na rozhodnutí zastupitelstv zda se jím budou řídit nebo ne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

1) kdo k referendu nesel, evidentne je mu to jedno. tak co to tu blabolite?
2) to jestli k vysledku referenda vedeni obce prihledne nebo ne je jen na vedeni obce. tak co to tu blabolite?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"Developer Amazonu: Budeme chtít odškodnění za zmařené investice v Dobrovízi"
- a to já bych zase chtěl hodinky s vodotryskem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vem mi taky jedny, dik :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

On je v tom DIIT nějak zainteresovaný? Jinak si nedovedu vysvětlit tyto články celkem nesouvisející s tradičním obsahem na tomto serveru.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím. Hezky se v tom dá vysledovat trend, kdy první články tlačili na schválení (vztyčený prostředníček; když nebude Amozon stát tady, tak ho jinde přijmou s otevřenou náručí a pod.) a byli dost ostré. Ten po referendu už byl celkem korektní. A tento následuje klasickým ublíženým vyhrožováním:-)

Ale způsob jakým redakce prezentuje např. výpočet procent developera plus bulvární titulek o hrozící sankci, o které není v článku ani zbla hovoří o kvalitě osazenstva myslím dost.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bububu!!!:o) To je vtipne, developer skoupil levne pozemky v domeni, ze mu projde v tichosti zmena uzemniho planu a vydela majlant:o) Ted vydela hovno, mozna jeste prodela ... tak ano, na soud se jiste obratit muze, uz se nasly vetsi hlupaci i s hloupejsima zalobama:o)))) Ale to je asi tak vsechno, co muzou delat. Dokud nemeli v ruce stavebni povoleni, tak si muzou stezovat, zalovat, plakat, smat se a plakat, trit si koule javorovym sirupem .... a to je zhruba vse, co muzou:)
Chapu, ze rozdali vsimne na mnoha mistech a ted je to mrzi a jsou z toho smutni, ale tak jako sorry, ROFL :o))))))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zadat muzou co chteji, na to maji samozrejme pravo, ale dostanou leda nakopano do prdele, tahni Amazone na Slovensko a uz tu neprud!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Dobrovízi hrozí sankce za maření výstavby Amazon skladu"

Jaká sankce vlatně hrozí Dobrovízi? Od koho?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Cesi jsou proste fakt tvrdohlavi hlupci, prinos skladu amazonu v CR by byl nejen v pracovnich mistech ale taky v obrovskem sortimentu zbozi ktery by celkove tlacil ceny ostatnich prodejcu dolu -› dobre pro zakazniky + prijatelne postovne. Hruza pozorovat ten koucourkov, jako vzdy sami proti vsem...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

On to mozna muze byt natlak na developera, aby zafinancoval infrastrukturu tak, aby nezatezovala obec a jeji stavajici komunikace a obyvatele vic, nez ted.

Chapej, developer se vykasle na to, delat novou silnici, kdyz se k tomu nedonuti. Takze se to dela tak, ze se mu popusti retez (schvali nejakej plan, pocka se az bude nejaka investice proinvestovana), pak se rekne ze s tim obyvatele nesouhlasi a ze je pruser, pocka se az developer sam navrhne reseni v podobe dostavby silnice napriklad, a pak se mu to schvali s tou podminkou, ze to fakt udela. Pak uz v tom zadnej hlas lidu roli nehraje, jen dostatecnej uplatek zastupitelstvu, aby se jako teda nechalo uchlacholit. A bud to vyjde a nebo ne. Vetsinou jo.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

tak jeste jednou.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ten sklad NENI urcen pro CR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.