Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

DrupalCon v Amsterdamu odstartován, řadu přednášek můžete sledovat přes internet

Amsterodam Drupal
V pondělí 29. září začala pětidenní konference DrupalCon. Hlavním tématem je velmi očekávaná přicházející verze Drupal 8.

Drupal je populární open sourcový systém pro správu obsahu (CMS – Content Management System). A právě DrupalCon skýtá jedinečnou příležitost pro všechny příznivce, jak zachytit nejnovější trendy v jeho vývoji. Po loňském pražském ročníku se letos hostitelství ujal Amsterdam.

Mezi největší lákadla celé konference bude samozřejmě patřit keynote-speech od zakladatele Drupalu a prezidenta Drupal Asociace Driese Buytaerta. Jedná se o jednu z mála přednášek, které bude možné shlédnout živě na internetu: https://amsterdam2014.drupal.org/live

Každodenní dávka přednášek a praktických tréninků je rozdělena celkem do 11 kategorií od striktně vývojářských až pro ty určené pro management a obchodníky. Pravděpodobnost výběru té pravé přednášky je pro účastníky tedy velmi vysoká. Mezi nejvýraznější témata celé konference bezesporu patří Drupal 8.

Drupal Logo Text

Dlouho připravovaná verze přináší inovativní prvky, proto poutá pozornost jak vývojářů, tak uživatelů. Drupal 8 přinese nové uživatelské prostředí, lepší integraci často používaných modulů, podporu webových služeb, jádro systému založené na Symfony2 frameworku a mnoho dalšího.

Drupal 8 se dostal již i do českých internetových vod, když jako jedni z prvních na této verzi spustili vývojáři z Aira GROUP se svým projektem MámeRádiDrupal.cz

Tagy: