Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k E-knihy jsou příliš levné, stěžuje si Rupert Murdoch

Jobs řekl že nikdo stejně nemuže čist dýl jak 10 hodin a ten to přece musí vědět.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Deset babek za pár kilobajtů? To raděj zůstanu u papíru.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Cena tovaru by mala odrazat nevyhnutne naklady + zisk, kde prave velkost zisku je ovplyvnovana trhom (inak ide o dumping). Zrejme je pre Amazon ten zisk primerany a staci mu. Murdoch ma ovsem asi ine predstavy o "primeranosti" zisku, bud je zjavne malo bohaty, alebo nenazrany...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kua, preco tu nejde editovat vlastny prispevok?
Chcel som sa opravit - v pripade predaja pod naklady ide o dumping.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože to není fórum, ale jen diskuzní příspěvky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme odpoved B je spravne... Murdoch je nenazrany. Neni divu, ze ma rad elektronicke knihy, jeste aby ne... naklady na tvorbu jsou minimalni, ale ceny by rad nasadil vysoke, aby "neublizoval" papirovym nakladatelstvim.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jenže mu nedochází také to B2. Jakmile bude trh e-books dostatečně zajímavý, tak si na něm budou autoři publikovat bez dozoru velkých vydavatelů a nebo vznikne spousta malých vydavatelství s agresivní obchodní politikou. A pak nenažranost může přejít v hlad. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale to je jen dobre pro zakaznika :) a male vydavatele. Dneska je pomerne nakladne vydat knihu, to se brzo zmeni. Kapitalista Murdoch zna jen jedine... zisk, a je mi jasne, ze pro nej udela cokoliv, presto nezvitezi. Papirove knihy se pomalu, ale jiste stanou okrajovou zalezitosti, protoze je levne ebooky prevalcujou. Pokud by se nekdo snazil ebooky umele zdrazovat, tak akorat zvyssi miru stahovani, ale nedocili tim nejakeho... neceho, ceho se Murdoch temahle kecama snazi docilit. Pokud nizke ceny skodi papirovym vydavatelstvim, je to jejich chyba, ze nedokazou drzet krok a dojedou na to. Lidi si radsi vyberou levnejsi variantu (napr. proto je Acer tak uspesny)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

JJ, ostatně na knihu se dá pohlížet jako na nosič obsahu, stejně jako je film či hudba. Někdo má rád hmatatelný, solidní pocit informace, jiný chce informaci samotnou...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Podľa mňa sa v budúcnosti budú knihý primárne predávať na ebook trhu ale určite papierové knihy nevymiznú. Dostanú sa pravdepodobne na úroveň LP platní. Čiže sa budú tlačiť v malých sériách a predávať za oveľa vyššie sumy ako dnes. A knihofili si budú môcť držať svoje knihy, sliniť prst a listovať až kým im s ňou niekto neprikúri.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Milý pane Murdochu, tomu se říká POKROK. A pokud Vám to vadí, tak co třeba slevnit?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jak může Amazon prodávat za 10 a platit Murdochovi 14 ? Myslím, že je chybka v překladu. Našel jsem si tu větu a je tam: "They pay us the full wholesale price of $14 or whatever we charge." Neznamená to, že jim platí velkoobchodní cenu z(!) $14, tedy méně než 14 a pravděpodobně i méně než těch 10?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Řeknu to takhle: na ten překlad jsme v redakci chvilku čuměli jak na Murdocha na vteřinové ručičce a stejně jsme to nepobrali. Každopádně si myslím, že překlad mám dobře, Amazon jim platí $14, nebo prostě to, oč si řeknou. To by se asi Murdochovi nelíbilo podstatně víc, kdyby chtěl $14 a dostal míň než $10. Pak by si imho nestěžoval jen tak do pléna, ale rovnou u soudu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No jo, překlad bude správně. Vypadá to, že Murdoch (úmyslně) trochu mlžil. Prostě prodává Amazonu knihy za velkoobchodní ceny a tipuju, že je to (většinou) 14$ u nových knížek a mnohem méně u těch starších. Amazon je prodá za ...,18$,20$,... a cenu určuje podle poptávky. To si myslím že Murdochovi vadí, nemá možnost rýžovat z vyšší ceny populárních titulů. Že je prodal za těch velkoobchodních 14$ v době kdy knihu nikdo neznal, ale pak se z toho stal hit a Amazon na tom vydělal balík.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Když za 14$ prodávají velkoobchodně elektronickou, tak za kolik prodávají papírovou? Ta cena je i tak (aspoň 5x) přemrštěná a jemu je to málo....

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Už aby nenažranému Murdochovi prasknul pupek. Ono kolik už mu vlastně je? Třeba už se brzy samočinně v prach obrátí. Aby země vzala, co takovejm přestárlejm páprdům dala, by bylo třeba u nespočtu případů...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

to je sice pravda, ale nez se tak stane stihne jeste nakazit (sfanatizovat) spostu mladsich kolem sebe. takze tech nenazrancu Murdochu bude jen pribyvat

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja sa obavam ze "ta dnesna mladez" nejako nema trpezlivost citat cokolvek dlhsie ako prispevok na Failbooku alebo tweet ... myslim si ze trh audioknih zacne byt coraz zaujimavejsi. (Daj Boh nech sa mylim).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

samozrejme ze se myslis, podlehas stale opakujicimu se mylnemu dojmu ze tvuj svet byl ve vsech ohledech lepsi nez svet dalsi generace ... :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

je vice nez jasne ze KINDLE ma nejen daleko vice lidi (byl to nejprodavanejsi darek minulych vanoc) ... je mnohem levnejsi nez ipad, lepe se z nej cte a hlavne dele vydrzi na baterii (radove mnohem dele, vydrz kindlu se totiz pocita na pocet otocenych stran nikoliv na minuty) .. ipad nema ani tu nejmensi ubohou sanci kindle vubec ohrozit. je jak larva motyla proti goliasovi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.