Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Edge Tech uvádí 8GB USB flashku

"Po šesti chybných pokusech o zadání hesla dojde k automatickému zformátování flashky, takže nepovolané ručky by se k datům neměly dostat." ...
 
... hmm - takže as se bude "misus" dobývat do vaší nové klíčenky či si s ní pohrají děcka, či nějaké to domácí zvířectvo, tak se můžete se svými "chráněnými" daty navždy rozloučit ... tedy ne zrovna optimální řešení ...
 
Bylo by mnohem lepší, pokud by se po 3 neúspěšných pokusech celá klíčenka zablokovala aspoň na 15 minut a pak by teprve bylo možné učinit další 3 pokusy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pekna "prasarna" zformatovat data, ked to nejaky packal bude skusat a skusat. Nahram si na flashku nejake zivotne dolezite data a potom ju stratim, nejaky debil to bude skusat naburat az mi tie data zmaze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Igi: Já osobně najít 8GB flashku, tak se na nějaký nabourávání vykašlu a zformátuju si ji rovnou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HEC: fakt bych chtěl vidět nějaké domácí zvířectvo, jak zadává špatné heslo na flashku. To máte doma tak chytrou kočku nebo je za mazlíčka nějaký retardovaný člen rodiny?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>HONZA: Hmm - taky jsem "vtipné" hlášky typu - kdo mi to smazal ikonu = to byla naše kočka / pes / žirafa / a pod. považoval pouze za výmluvy - avšak pouze do té doby než jsem na vlastní oči viděl kolegovic kočku uvelebit se na laptotu, při kteréžto operaci úspěsně pospouštěla několik aplikací včetně nějakého BATch souboru pro zálohování v totálně nevhodnou chvíli a tudíž přepsala data nějakým svinstvem.
 
Ono si totiž stačí např. párkrát sednout na Enter a je po vtákách ... :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>HONZA: To by sa také po nalezení nějaké té klíčenky po pár špatně zadaných heslech mohlo na obrazovce objevit - Špatné heslo ... toto zařízení bude zničeno za 10 sekund ... 9 ... 8 ... :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doufam ze lidi, co si nechaj po klavesnici zapnutyho pocitace behat domaci zvirectvo jsou ty samy, co si porad stezujou na to, ze jim padaj Windowsy;-)
Zformatovani teda neni moc supr, to zablokovani na delsi dobu je napad dobrej, ale chtelo by to bloknout aspon na den, 15 minut je nic.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No - já teda nevím, ale při 15 minutových bloknutích to dá max 288 pokusů za 24 hodin, což si myslím dostatečně znechutí jakékoliv lámání hesel drtivé většině "zájemců" ... ;-)
 
A k té klávesnici - to by mě opravdu zajímalo, kolik lidí si poctivě lockuje kopjutr, pokaždý, když si byť jen na vteřku odskočí od počítače ... ?
 
V práci je to samozřejmě naprosto něco jiného a tam se sotva kdy odlepil zadek od židle bez použití trojhmatu+entru a od té doby, co jsme pořídili wireless lock přívešky už mě ani to netrápí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na 15 minut ? To by to muselo mít v sobě ovšem i hodiny, jinak by si s tím každej hacker snadno poradil. Je to rozumný na nějaká firemní data, ke kterým se nemá nikdo dostat.....
Ale tajné služby samozřejmě dostanou klíč jak heslo zjistit, takže zločinci na to spoléhat nemohou....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HEC > WINTLACITKO + L
staci :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pokud vim WIN+L funguje az na XP. Treba NT i 2000 se zamykaj prez zminovany trojhmat a volba zamknout...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.