Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Je to tu: Enermax chystá pasivní 650W zdroj

Preco nemoze niekto predavat 200-300W pasivny zdroj? Kludne by som si priplatil a ucinnost by mi stacila aj gold.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jenže u těch malých zdrojů je to s tou účinností slabší... Na platinum plus bys musel "vytopit" jen 12W a to je sakra málo...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Lenze pri slabom zdroji(nizkej spotrebe PC) ma ucinnot par % navyse nevytrhne. Aj keby vyziaril 20W, ale aby siel v pohode uchladit pasivne. Planujem ako HTPC PC v klasickej skrini. Skrine su aj pekne decentne, ale chcem to mat tiche to je aj dovod, pre velku skrinu, kde sa da uspornejsi HW uchladit pasivne aj vzduchom, ale chcel by som pasivny zdroj nie zbitocne vykonny.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak si kup pasivní picoPSU, které je (kupodivu) pro HTPC jako stvořené. Vyšší účinnost je značená Véčkem v kroužku.

Ticho nijak významně nesouvisí s velikostí skříně - výrazněji jej ovlivňuje výkon.

Samozřejmě pokud nechceš dělat kompromisy tak tě nezastaví ani překážka v podobě finanční náročnosti, na kterou ve fnále dojede většina takových tesknitelů jako jsi ty (přičemž většina z nich chápe poměry procent účinnosti takže si radši koupí 0.5kW zrůdu, která jede pasivně než aby stejný prachy klopili do těch PicoPSU kde stojí menší bedna víc než ta větší)

PS: hodláš pokračovat v blbostech typu, že bydlím u rodičů?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Micro PSU potrebuje adapter, takze je mi na nic a ucinnost aj tak nie je ziadny zazrak. Nehovoriac o inych obmedzeniach s tym suvisiacimi. 500W zdroj tam nekupim uz len z principu. Nehovoriac o tom, ze moj zdroj viem urobit pri nizkej zatazi nepocutelny za cenu jedneho rezistora.
RE PS: Zatal som do ziveho? Nikto nema cas to tu tolko spamovat.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jistě že potřebuje adaptér - ale taky právě na tom adaptéru jaksi nějaká ta účinnost je. Kupodivu ta je zpravidla nad 80% od čehož se odvíjí i účinnost té malé věcičky, která je píchnutá do desky - proto jsem taky zmiňoval ono Véčko v kroužku na tom adaptéru že...

Mohl bys rozvést to tebou popisované omezení?

Mohl bys popsat i ten princip u 500w zdroje? Moc by mě to zajímalo.

"Umím vyrobit tichý zdroj odporem" je hodně vtipné - věř tomu nebo ne, někdy je zapotřebí řešit kapku jiné aspekty než ventilátor. Jsou totiž i takové součástky, které ať bys je ofukoval sebevíc prostě shoří :D A proto jsou taky ty picoPSU krapet dražší a i přes to se nedají tak brutálně zatěžovat jako ty dospělé zdroje.

PS: právě že úplně vedle ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zkus "Be quiet! Straight Power E9-400W", mám s ním spotřebu PC při běžné práci pod 34W a ventilátor se točí spíš symbolicky, viz moje recenze na CZC: http://www.czc.cz/be-quiet-straight-power-e9-400w/111001/produkt/recenze...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jen mě tak napadá jestli to na dvě high end grafiky nebude zbytečný když ty většinou vydaj kraválu za 10 zdrojů:D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jediný smysl to dává, pokud ty grafiky chladíš vodou (a čerpadlo máš pokud možno ve vedlejší místnosti :o) ).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ale prd, ve spoustě pokojíčků vrní herní mašinka přes noc (stahují) a tehdá je pasivní zdroj plusem. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

čoveče mě zdroj netočí větrákem dokud nepřesáhne 20% zatížení ;-) a u dražších zdrojů už se to začíná objevovat častěji.... takže podle mě pasivní a takhle výkonný fakt k vodníkovi ;-)

Akorát tu předchozí narážku o čerpadle mimo místnost jsem nepochopil, čerpadla pro chlazení počítačů jsou minimálně v dnešní době už tichá že disk točící plotnama přehluší vše ;-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No to je také možnost, pravda. Ani nevím jak to má můj zdroj, nikdy ho neslyším a manuál se mi číst nechce (nójo, typickej chlap). :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak já jedu bez bočnice... takže i kdybych to nevěděl z krabice kde se tím chlubili tak se můžu kouknout ;-)

To už bylo leknutí (ee tedy ne moje ) když přišel kámoš a oznamoval že mám závadu na zdroji ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To jedete kompletně pasivně? Protože pokud ne, tak podle měření se vyplatí více (hlavně v letních parnech) mít skříň zavřenou a v ní průvan (i malý, hlavně nerušený kabelovým bordelem).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ne, ale mám otestováno že rozdíl je +- 0 0 prd. nebo spíš nějak nemám problém... hlavně, scythe ninja 2 na procesoru je tak velká mrcha, že by to zvládla chladit i pasivně. i přesto tam mám ale větroň ;-) A taky, většinou jede až ve večerních až nočních hodinách takže i kdyby bylo přes den venku 30 tak není problém ;-)

Jinak důvod otevřené skříně je poněkud vtipnější ale to radši budu mlčet ;-)))

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Větřím veselou historku z natáčení, sem s ní! 0:)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Možná to souvisí s tím Ninjou - kejsy pod 20cm šířky nejdou jaksi zavřít.

Podobně jsem narazil i já s Orochi - šířku jsem důsledně propočítal takže supr, akorát jsem jaksi zapomněl připočítat trochu placu nad deskou takže se mi tam nevešel pro změnu na výšku :D Ale jak píše majk - pasivně dává i Ninja prakticky cokoliv - taky mám jenom jeden outtake ventilátor ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tichá, resp. tišší jsou leda tak ponorná čerpadla. Narážku o chlazení mimo místnost naopak chápu dobře - beztak kapalinu chladíte větrákem tak nevim na co máte čerpadla, hadice, litry vody, íčoviny typu různé materiály bloků a ve výsledku se o to musíte starat pomalu jak o malý dítě aby se to celý nezasšpinilo. Za ty prachy radši koupím jednu "kovadlinu" co se nerozbije. Vodníkáři většinou dělaj vlny jako kdyby měli doma patro plný brutálně přetaktovanejch serverů a jako na potvoru je nenapadne klimatizace ;) Vrcholem byl jeden, co dělal jeden server za čtvrt mega s tím že kilo bylo utopený ve vodě (kupodivu byl prodejce chlazení) :D :D :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ale ano musíte to ofukovat, to vždycky někam to teplo musí, jenže pokud je to dobře navrženo tak s vodníkem můžete nechat větroně na nižších otáčkách, tím pádem nižším hluku a taky nižších teplotách..... pokud nejste magor co provozuje extrémní oc na všem co v pc má (tzn cpu i 4 grafiky :-D ) tak nepotřebujete brutální radiátory typu MORA ani vysoké otáčky....
starat se o to taky takovej problém není, ale je jasné že jednou za čas vysát počítač je holt jednodušší...

mimochodem, radši než skládat vodníka za 100k tak to celé utopim v minerálním oleji.... ;-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jj, 100k radši vyklopím do výkonu než do serepetiček ;) Celkem vtipné byl, že se dotyčný konstruktér kasal jak zákazník trval na 2U rozměru přičemž jenom ten výměník samotný měl rozměr 4U. Samosebou jejich housing jim to údajně opečovával zadarmo a dal jim to do horní pozice aby to kdyžtak proteklo všema cizíma serverama v racku :D Moc hezká historka od MaWy, vřele doporučuju přečíst nebo jenom prosvištět obrázky protože takový prase co se s tím ještě vytahuje běžně k vidění není ;)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

jo a málem bych zapoměl, co má kámoš vodníka tak se mi Laing DDC nezdá nějak hlučný, tedy spíš jsem slyšel disky....

redakce: prosim prosim o EDIT!!! :-D

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jenže na to stačí rozumný "normální" zdroj, co jede při nízkém zatížení bez ventilátoru (a je tedy taky pasivní) a cenově to vyjde tak na polovinu (samozřejmě záleží, co fakt tohle bude stát).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.