Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k EU chce přitvrdit ve vymáhání otevřenosti

Je na case aby si Apple nekdo konecne došlápl, MS je proti nemu ucineny ostrov svobody a ted nemyslim Cubu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A včem je Apple nesvobodný? Resp. kdo mě nutí abych kupoval jejich produkty a využíval jejich služby?
Nebo že by stejná nesvoboda byla, např. v automobilovém průmyslu? A obouvá se do něj někdo?

Spíš za tím vidím jen touhu něco regulovat a vybírat pokuty, aby se mohly ty peníze prožrat někde jinde a někým jiným.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V automobilovém průmyslu vás ale žádná firma nenutí k tomu aby jste vybavení do auta kupoval jen a pouze v jejím obchodě ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kromě iPhone a iPad také nemusíte kupovat obsah jen od Apple, a i těchto zařízení to není absolutní. Že, bych si musel mnou zakoupenou hudbu a filmy, znovu koupit na iTunes. Prostě mám svou a basta používám to také.

Prakticky je úplně jedno zda převodovku od BMW/ VW/ Toyota koupíte u 50 nebo jednoho prodejce. Cena a výrobek je daný a rozhoduje jedinej výrobce.

Ale to hlavní, co jsem měl na mysli je, že nikdo nás nenutí kupovat výrobky a služby Apple. Je tady přeci velké spektrum konkurence a jiných řešení. Příjde mi právě absurdní, pokutama vyžadovat změnu. Kdo si kupuje výrobky Apple za své peníze, tak to kupuje s vědomím co k tomu náleží. Tak jako bych se rozčiloval, že kola co mi zůstala z Espace teď nenamontuji na Alhambru. A kurňa evropská komis by s tím měla něco udělat, páč je to nemorální.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Představte si že s vámi souhlasím ... ano, máte pravdu, nikdo nikoho nenutí kupovat Apple ... jestli se ale Apple chová svobodně nebo nesvobodně je věc jiná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale ano!!! uz si pocul o tom, ze na aute mozes mat iba veci ktore su certifikovane/homologizovane na ten konkretny tip vozidla? a kto certifikuje? asi vyrobca aut a tym padom si regulovany. To auta v amerike su volne upravovatelne nie v EU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U aut jde predevsim o bezpecnost, Napr Airbagy si kdejaky kutil doma za lepsi menit nemuze. To same neodpovidajici rozmery kol, ktere nejsou uvedeny v technickem prukazu vozidla. Jinak jiste uvolneni automobiloveho trhu s neoriginalnimy nahradnimy dily uz probehlo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pleteš se, homologaci neprovádí výrobce vozidla ale státní orgán podle technických předpisů a zákonů ;) Jde tedy o úplně jinou situaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A v cem je nesvobodny MS?Pokud dostava miliardove pokuty MS za nesmysly, ktere pak stejne zaplati zakaznik, nevim proc by měla byt konkurence ve vyhode.Snaha vybirat pokuty tam samozrejme je, ale at tedy meri vsem stejnym metrem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

- kdo říká že je MS nesvobodný?
- těmi nesmysly máte na mysli zákony proti zneužití dominantního postavení na trhu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tim mam na mysli treba ballotscreen.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo myslíte to udělátko za pár set dolarů co nebyl MS ochoten nasadit a tak dostal pokutu? Mno to víte, dneska už se antimonopolní úřady snaží jít na věc pomalu a firmy s nimi spolupracují, to není jako v roce 1982 v USA když rozdělili celoamerického telefonního operátora AT&T na 7 samostatných firem ;) Něco takového dneska potkat MS tak nevím nevím které jeho části by se uživily ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak se mi zdá, že máte v hlavě maglajz. Ballot screen je právě reakcí MS na žalobu Opery - MS ho navrhl a EK schválila. Takže kecy o tom, jak ho MS nechtěl nasadit, si nechte pro idioty někde jinde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dík za reakci, po chvilce hledání souhlasím že první věta mého příspěvku je nepravdivá. Zbytek však platí ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak jsem nemel nic proti kauzam EK vs. MS a EK vs. Intel, tak tohle uz je vazne zhovadilost.

Nejstrasnejsi vlastnosti EK ja to, ze dokaze delat dve naprosto opacny veci zaroven a jeste je na konci posvetit. Na jedny strane borojej proti uzavrenejm technologiim a hned vedle toho jednaj o ACTA a nechavaj volnou ruku vydavatelsky lobby.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhůru do polstrované klece, kde nás ruka mocné EK ochrání!

(pikantní mi přijde stav, kdy Apple dělá svůj business furt stejně - uzavřené prostředí a plně ve vlastní režii - a tím získá významné postavení na trhu. A v tomhle okamžiku to začne být špatně a Apple se musí změnit a otevřít. Sranda, ne?)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No je hlavně sranda, pokud EU schválí ACTA a hned na to nakope zadek Apple za omezení iTunes. Když přitom to omezení je jen z důvodu požadavků vlastníků duševních práv :)) Co pak asi ta firma udělá? Uvolní podmínky, aby vzápětí zaplatila mastné sankce vlastníkům a následně přišla o smlouvy?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ježkovy voči, už se o Apple klepu strachy. Microsoftu jeho problémy s EK kdekdo přál - tak ať si to taky zkusí ostatní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je divná logika, také tady byly lidé co trestali jiné dle jejich nosu, Rudí Kmérové to dělali dle toho kdo nosil brejle, tož když si to zkusili jedni, tak ať tím projdou i ostatní? Samozdřejmě přeháním.

I to pokutování a trestání MS je špatné, když se to někomu nelíbí, ať vloží prachy do nějakého Open source projektu a vyvyne něco zadarmo a lepšího (touto cestou jde čína). Patentové právo a US je prasárna, některé firmy (včetně Apple) se chovají idiotsky. Ale proč by o tom měly rozhodovat úřady, ať rozhodnou zákazníci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"EU ... hodlá pravidla změnit tak, jak potřebuje, tedy slůvko „dominantní“ nahradit slovem „významný“."

Ale zas má to aj pozitívne stránky, potvrdzuje sa tým teória, že štát je ako rakovina - bude sa vždy len rozširovať, neexistuje nič, čo by ho zastavilo v zasahovaní do života ľudí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.